אני גם תומך במערך כזה, לפחות כנקודת התחלה.
חשוב לזכור שזה מערך קצת א-סימטרי, כלומר ויניסיוס בשמאל ופדה בימין לא ממלאים את אותו התפקיד. לא רואה סיבה שזה יסרס את ויני רחוק מהשער - מערך כזה יאפשר לו להיות הקשר הקדמי ביותר, באגף שמאל. אמנם עם מעט יותר מחויבות הגנתית מב433, אבל זה דווקא יושב עליו (בניגוד לכריסטיאנו, או אם היינו שמים שם את אמבפה בשביל להכניס את הלאנד).
יותר מדי אחריות ו’סירוס הגנתי’ לא יהיה עליו, כששלושה מתוך פדה/קמבינגה/קסמירו/קרוס/מודריץ’ ישחקו לצידו.
פדה לעומת זאת ימלא תפקיד אחורי ואמצעי יותר - בהתגוננת יעזור לקישור האחורי, וביציאות להתקפה יצטרף מצד ימין. תפקיד דינמי שיביא לידי ביטוי את מירב סט היכולות שלו.
החלק הכי חשוב הוא שהרכב כזה יאפשר חופש מוחלט לבנזמה ואמבפה, וזו המטרה העיקרית שלנו. שניהם חלוצים כלכך מיוחדים וחכמים, לא חלוצי מטרה של לתקוע ברחבה, או להדביק אחד מהם (או ויניסיוס) לאגף הפחות טוב שלהם.
אני חושב שהמערך הזה ימקסם את היתרון שיש לנו איתם, ויתאים מאוד ליכולות של פדה, קמבינגה, ויניסיוס, ורודריגו (ארבעתם יכולים למלא את 2 תפקידי ה’צדדים’, כשקמבינגה יכול גם להיות חצי מדאבל פיבוט מטורף).
כמובן שזה ידרוש תרגול והתאמה, אבל דווקא זו אחת החוזקות של אנצ’לוטי, אני מאמין שהוא מספיק דינמי בשביל זה. משום מה זכור לי מערכים א-סימטריים די דומים ממנו בעבר אבל אני לא בטוח.
לא בטוח שזה יעבוד, אבל אם כן, יש פה פוטנציאל לאחד ההרכבים החזקים שאני זוכר מריאל.
רעיון שישמע קצת הזוי, כאוהד ליברפול לא מפספס משחק של האדומים, והעונה כמה וכמה פעמים ג’ו גומז שיחק מגן, וכל פעם הוא הפתיע לטובה, אין לו סיכוי לקבל הרכב ראשון בליברפול כמגן ימני כי ארנולד לפניו, אבל אם לוקחים יכולות התקפיות ויכולות הגנתיות גומז לא נופל בהרבה מארנולד, הגנתית גומז הרבה יותר טוב, התקפית ארנולד הוא הטוב בעולם, אבל גומז התקפית הראה פעם אחר פעם שכמגן הוא לא נופל מהרבה מגינים בליגה, חזק טכני ומהיר מאוד, וגם כדורי רוחב טובים.
גם כבלם אין לו סיכוי לקבל הרכב בליברפול לפני 3 הבלמים הבכירים.
אז גומז הוא לא ג’יימס של צ’לסי, אבל יכול להיות מגן ימני טוב מאוד והוא לבטח הרבה יותר ממה שיש לנו ויעלה יחסית מעט מאוד כסף, ובנוסף הוא גם בלם מחליף טוב מאוד כשצריך אותו.
נכון שלא ריאלי, אבל זה דיון פנטזיות, ולדעתי גומז יכול להיות מגן ימני מצויין וסתם מתבזבז על הספסל של ליברפול.
ויני גם ב433 יורד לאחור ורודף אחרי המגינים, אני לא רואה את ההבדל מבחינתו בין 442 ובין 433. אנחנו לא נאבד את היתרון שלו מכיוון שגם אם הוא יורד להגנה, הוא מספיק מהיר כדי לצאת להתקפה מאוד מהר.
דבר נוסף, נוכחות שלו ושל אמבפה תגביל מאוד את היריבות לצאת קדימה.
אל תשכח שברוב המוחלט של המשחקים שלנו לא תוקפים אותנו באמת, במקסימום יוצאים להתקפות מתפרצות מול האין הגנה שלנו.
מסכים לגבי אסנסיו. לפני השיפור שהציג רודריגו העדפתי את הספרדי, למרות המוגבלות שלו בריצה קדימה ואחורה בין ההגנה להתקפה. היום רודריגו עדיף עליו בכל צורת משחק. לא יהיה לו זמן משחק בעונה הבאה ועדיף למכור.
442 זה פקק? מה אני מפספס פה? אמבפה חלוץ נוטה לשמאל וויני כרגיל באגף השמאלי שלו.
אני רוצה גם שאמבפה וויני ישחקו שניהם באגף שמאל, לפעמים צריך לעשות התאמות.
בהנחה שאתה רוצה גם את אמבפה קרוב לשער ובנזמה סיים את שלב הdeep lying שלו אין ברירה אחרת- אי אפשר לשחק עם 3 שחקנים שרוצים את הכדור לרגל ולרוץ דוך לשער. זה יוצר מרווחים בין הקישור להתקפה ובכלל בחזון הזה יהיה קשה מאוד להגן עם 5 שחקנים שלא לוחצים ולא עושים הגנה.
*כמו שציינו כאן כרגע ויני כן יורד עם המגן שלו וכיוצא מכך הוא הרבה פעמים מתחיל התקפות מאחור. אני דווקא למדתי להעריך את הפס שלו וגם את ההגבהות.
בכל מקרה לתחושתי את אמצע העונה הבאה ויני מבלה על הספסל עם ראול על הקווים, הוא לא הראה שמץ ורסטליות בתקופה שלו כאן ובסופו של דבר אני לא יודע כמה אגף ימין מתאים לאמבפה.
יש לך שלישייה התקפית שתורכב מ בנזמה, אמבפה וויניסיוס, לא מבין למה לשבור את הראש ולחפש מערכים אחרים של 442 או 3 בלמים.
בנוסף יש יתרון גדול בכך שאמבפה ובנזמה מכירים אחד את השני מהנבחרת ויש תיאום מצויין ביניהם, אמבפה הוא היותר טוב(בפער ענק) מבין צמד הקיצונים, ולכן הוא ישחק איפה שהכי נוח לו שזה צד שמאל והברזילאי יזוז לצד ימין, כ"כ פשוט.
3 בהגנה משחקים לא כדי לתת לקיצונים לשחק ווינג-באקים, השיטה הומצאה כדי שמגינים עם יכולות התקפיות יקבלו יותר אפשרות לתקוף כשיש גיבוי מאחור, אם נשחק 3 בלמים כשהשחקנים בצד הם רודריגו ווניסיוס כל קבוצה סבירה תאנוס אותנו, זה נחמד כשאנחנו בפיגור והקבוצה השנייה מתבנקרת ונשארו כמה דקות לסיום המשחק, כשיטה זה יהיה אסון אם המגינים יהיו הקיצונים, ולא נעים לצפייה משעמם ולא יעיל בצורתו הקלאסית.
הפקק מאוד ברור… אמבפה יתחיל כחלוץ שמאלי והוא מאוד אוהב לבוא מהאגף, קרים גם שחקן שנוטה לזוז שמאלה ויש לך את ויני כקיצוני קלאסי על הקו איתם. תוסיף לזה מגן שמאלי שבריאל תמיד מצטרף קדימה גם אם הוא גולם( היי מנדי) וקיבלת overload מטורף בצד אחד ושחקנים שעולים אחד על השני, לדעתי זה לא מערך בר ביצוע.
לא יהיה פקק, ריאל בשנים האחרונות לרוב משחקת עם משולש בקצה השמאלי של רחבת היריב - כריסטיאנו, מרסלו, איסקו/מודריץ/קרוס וככה יתרון התקפי מטורף
והעונה כשהיריבה מסודרת מאחור - ויני, בנזמה שיורד המון, קרוס/מודריץ שבאים לעזור ולנהל.
גם תוך כדי המשחק יש המון חילופי מקומות וגם העונה היה אפשר לראות את ויני מחליף עמדות עם בנזמה בדקות שויני מתקשה. גם במשחקים האחרונים ויני עושה תנועה ללא כדור בצורה הרבה יותר טובה והוא במגמת השתפרות בזה
אני מאמין שאם נראה 442 אז ויני יהיה בשמאל ואחד מאמבפה / בנזמה ירד לעזור לו ולבנות יתרון התקפי - לבודד לאחד על אחד, לבנות מהלך של דאבל פס ולתת עוד איום משם שישבור הגנות, והשני יהיה ברחבה ויחכה לכדור עומק/הגבהה לכיוון הרחוק
אמבפה גם מעולה בתנועה ללא כדור והוא לא שחקן שחייב אותו דבוק לרגל בניגוד לויני
בנוגע להגנה - בהרבה מאוד מהמשחקים אנחנו מגינים בדקות מסוימות 442 כשלפעמים ויני חלק מהשניים ולפעמים חלק מקו הקישור, ובדקות מסוימות 451 או 541 במשחקים קשים(שלא עבד טוב…גם מבחינת היציאה להתקפה), מה שאני רוצה לומר זה שויני גם ככה יורד ועוזר המון בהגנה, אז 442 לא יפגע בו.
לא זוכר מי רשם ש442 לא מתאים לקאסמירו- זה בכלל לא נכון לדעתי.
כן, הבעיה איתו בהנעת כדור לא תיעלם ואולי אפילו תורגש טיפה יותר, אבל זה מערך שהוא יורגש ויהיה חשוב לא פחות.
אחד ממודריץ׳/קרוס/קמאבינגה (כשהכי פחות מתאים זה קרוס) יסתדר לבד במשימת ניהול המשחק כשאנחנו שנים מתלוננים שמודריץ וקרוס ביחד זה די מיותר… ודווקא הנוכחות של קאסמירו תתן לשחקן שלצידו חופשיות גם לתקוף יותר, מה שבכל צמד בלעדי קאסמירו שהוא לא קמא ו-וולוורדה ביחד לא יעבוד.
מצטרף לזה שצריך למכור את אסנסיו…זה לא זה. מה שכן יחסר לי שחקן עם רגל שמאל שיוכל לאיים מרחוק מהבלטה הקבועה שלו
לדעתי זה גם הזמן למכור את קרוס, מאוד מעריך אותו אבל לא ככ מתלהב עליו וחושב שהוא כבר לא מתאים לשיטה, הוא גם אמר תמיד שהוא רוצה לפרוש בגיל 33 וזה הזמן שלנו להרוויח עליו קצת
זה הרגשה, או ניחוש אם תרצה. אמבפה פחות טוב בימין ולהרגשתי קרלו כן ירצה לשנות לאור הניסיון שלו לשחק עם שני תוקפים במרכז בתחילת העונה.
נראה בתחילת העונה הבאה.
מניח שאם נשחק עם צמד חלוצים אמבפה יהיה זה שישחק את השמאלי מבניהם, וזה מעולה כי סופסוף לא יצליחו לבודד את ויני בכזו קלות, ואמבפה ימשוך לפחות אותה תשומת לב.
אלאבה גם יצליח לשחרר חלק מהלחץ עליהם.
היום בנזמה בורח המון שמאלה, היו משחקים כמו בסיבוב השני מול סביליה שהיה ניסיון לקרב לאיזור שלו את קמא שישחרר לחץ, כן מחפשים לתת לו עזרה שם כי הוא לוקח המון מתשומת הלב של היריבות.
אמבפה לא ישחק כנף ימין אלא חלוץ מרכזי עם נטייה שמאלה. בדיוק כמו שבנזמה משחק היום. בזנמה יטה יותר לימין.
נכון, גם ויני פחות טוב בימין, אבל אמבפה הוא הכי טוב בעולם בשמאל וטוב בפער ענק על וניסיוס, אז ההחלטה של קרלו מאוד פשוטה.
אם הוא רוצה לשחק עם השלישייה ההתקפית הזאת אין אפשרות אחרת חוץ מ 433.
ההרגשה שלי זה שרודריגו ישחק הרבה עונה הבאה יחד עם בנזמה ואמבפה.
קרלו כששיחק עם 2 חלוצים תמיד שיחק יהלום ולא 442 האנגלי הקלאסי של פעם, ככה שבמערך כזה אין לויני מקום, מודריץ’ הוא הכי מתאים בסגל לשחק את השחקן מתחת לחלוצים, השני זה אסנסיו שכנראה עוזב.
“Where will Vinicius Junior play if Kylian Mbappe arrives? Vinicius feels very comfortable on the left wing. He can improve in the movement without the ball, enjoy his speed to receive behind the line,” Carlo Ancelotti has said.
“Vini is a player who has to be on the left, and he’s going to play there no matter who his teammates are,” he said when asked whether Mbappe’s arrival would force him to change Vinicius’ role.
אתה יודע כמה אני מעריך אותך אבל אני חושב שקרלו יבחר לשחק אחרת ממה שאתה מציע. הוא כבר הודיע את זה בצורה מפורשת ויותר מפעם אחת.
אני אופטימי שכבר לא נראה את ה433 הזה. מקווה שלא להתאכזב בעונה הבאה. כששיחקנו 4213 או 4231, נראינו הרבה יותר טוב ולא משנה מול מי שיחקנו. כולם ראו את זה וכך גם קרלו.
היו לא מעט דקות העונה ששיחקנו 442 עם אסנסיו כחלוץ שני ונראינו מאוד טוב.
אם נמשיך לשחק 433 אז ככל הנראה אמבפה ישחק בימין, וחבל. במקרה כזה אולי פדה יהיה הכרחי כדי שהוא יוכל לברוח לימין ולשחרר את אמבפה למרכז.
אין מספיק נוכחות ברחבה, קל מאוד להתבנקר מולו. חצי ליגה משחקת אותו וכבר יודעים איך להתמודד מולו.
והוא גם יצא לנו מהאף.
רק על זה שבנזמה מצא דרך להסתדר עם בלמים לבדו שנה שלימה (עריכה: איזו שנה בעצם? שנים…) וסגנן לעצמו דרך להתגנב ולהבקיע הוא צריך לקבל איזשהו תואר. הוא הצליח למרות המערך הזה וזה לא פשוט.
בעצמך הצעת משחק עם דאבל פיבוט במרכז המגרש וקשר התקפי מול סיטי. אנצ’לוטי שיחק 433, זה לא עבד, עבר ל4213 ונראינו הרבה יותר טוב.
כרגע המערך הזה נראה לי כמערך המשעמם ביותר שאפשר לשחק איתו.
לדעתי 4-2-3-1 יכול להוות פיתרון אופטימלי ל70% מהמשחקים בעונה סדירה. גם נרוויח את ויני בצד שמאל, אמבפה כחלוץ חוד, קארים כמעין שחקן חופשי סטייל מסי מאחוריו, ו-אסנסיו/רודריגו/וולוורדה עושים שבוע-שבוע על האגף הימני.
כשנרצה לחזק את הקישור במשחקים מורכבים בליגת האלופות נוכל לחזור ל4-3-3 הקלאסי בתגבור של אחד הקשרים ואולי תוך שננסה את ויני בצד ימין.
קל להתבנקר מול כל שיטה, ההרכב הנ"ל יגרום למכבש בשליש האחרון של היריבה מה שיחנוק אותם עד שישברו, בהרכב הנוכחי שלנו אנחנו לא יכולים לעשות זאת.
בנוסף אלאבה ופדה בצד זה למעשה עוד 2 שחקני התקפה, ואמבפה זה לא ויני, הוא שחקן רחבה מצויין, במיוחד כשיש לו את בנזמה לעשות איתו דאבל פס.
מה שקובע אם מערך כזה יהיה משעמם או מלהיב זה השחקנים, אפשר לשחק הכי משעמם והכי שבלוני גם עם 442 קלאסי או 442 יהלום.