אם זה לא היה מובן מאליו אז הכוונה היא ל433 שכולנו מכירים. קשר אחורי ושני שחקני אמצע לידו.
אנחנו תלויים יותר מדיי ביכולת של השחקנים. בכל כל הרבה משחקים העונה התלוננתי או סתם הזכרתי כמה אנחנו תלויים בויני שישבור לנו את השבלונה. ברגע שסגרו אותו, לא הייתה לנו שום דרך לייצר מצבים, וכך גם קרה בעונות הקודמות שלא הצלחנו ליצור שערים על הדשא בצורה שיטתית. הדרך להבקיע הייתה להעיף כדורים לרחבה.
עם ה4213 היה לנו יותר קל להגיע למצבים כי במקום שחקן אחד שנשאר מאחור, יש לך שחקן מקדימה שעושה תנועה חופשית ומושך שחקנים. נכנס לשטחים פנויים ומציק ליריבה. זה כל כך יותר מעניין מאשר עוד שחקן מאחורה.
אני לא רוצה להיות רק תלוי ביכולת של השחקנים. אני רוצה שהקבוצה תשחק כדורגל טוב והתקפי ולא תהיה תלויה בכמה עבירות החליטו לעשות על הכוכב שלה.
כמו שראינו זה אפשרי, וזה עבד טוב כשניסינו את זה. גם כשהיינו עם הגב אל הקיר מול סביליה וסיטי זה עבד יפה. במשחק הגומלין מול צ’לסי רודריגו החליף את קסמירו וזה עבד ביג טיים. זה פשוט מערך התקפי יותר ואנחנו צריכים לשחק התקפי יותר מול הבונקרים שהולכים לנו בליגה, אבל זה עובד גם מול קבוצות גדולות וואפילו טובות יותר.
פשוט מערך יותר טוב.
לא באותה מידה.
ככה הוא התפקוד של קיצוני ב442. הוא צריך לשחק יותר מאחורה כדי לפצות על כך שיש בהגדרה 2 שחקנים מעליו ועוד אחד בקו שלו (בצד השני).
הוא מספיק מהיר לצאת קדימה, אבל תסכים איתי שכשהוא מחכה על קו החצי הוא יותר קרוב לשער? הרעיון של לשלוח אותו למעלה זה לשטח. כשהוא נמצא על סף הרחבה שלנו השטח הוא לקו החצי, שם הבלמים שלהם יכסו, כשהוא על החצי ושולחים אותו לשטח המת שמאחורי המגן אז הבלמים לא מספיקים.
לא סותר שעדיין ויני יהיה טוב יותר כשהוא למעלה.
כנראה שעם אמבפה גם אם כל המסביב יהיה פחות טוב עדיין נהיה טובים יותר, זה לא קשור לכך שעדיין אעדיף את ויניסיוס בעמדה קדמית.
מה גם, שראינו העונה לא מעט את ויניסיוס כשהוא מקבל כדור למטה, פתאום כשהוא מנסה לעבור ולא מצליח זה כן נורא, ולצאת מהלחץ בעזרת משחק מסירות מהיר על שאח קטן מעולם לא היה משהו שהוא טוב בו.
למה לשחק ב433 כשויני או אמבפה באגף ימין זה לא התאמות?
לויניסיוס יש לטעמי את כל הסיבות להצליח גם באגף השני, אפילו על הנייר להצליח שם יותר. הוא יהיה פחות צפוי כשינסה לעבור ויוכל לשחרר יותר כדורי רוחב.
אמבפה גם שיחק מספר שנים באגף ימין כשניימאר לקח לו את שמאל.
ויניסיוס ממש לא רק רוצה כדור לרגל וגם אמבפה לא. שניהם יודעים לעשות תנועה לשטח וצריכים שחקנים שידעו להפעיל אותם. העונה סוף סוף ראינו את זה מויני כשהקבוצה לחצה יותר ושיחקה מהר יותר. זה לא מושלם אבל זה תהליך.
חוץ מזה שזה לא שב442 המוצע פה השחקנים יהיו שונים וידרשו יותר כדור לשטח. מדובר באותם שחקנים בדיוק, אחד ישחק חופשי יותר ושני ישחק אחורה יותר.
ויני יורד, כקיצוני ב442 הוא יירד יותר. תזכר כמה התקפות וגולים שלנו התחילו מכדור ארוך מההגנה לויניסיוס שמחכה כמעט על החצי לפעמים. אם ויני ישחק נמוך יותר זה יקרה פחות.
ככה אנחנו משחקים היום רק בלי אמבפה ועדיין דרסנו את הליגה.
אני כן אשמח שנגוון בשיטה ונתמקצע בעוד מערכים. אבל לא לושב שיש סיבה לוותר על ה433 הרגיל שלנו
PSG have offered Mbappé to be the owner of their sporting project. They’ll allow him to CHANGE coaches, players as he wishes, including the HUGE economic offer
זו הצעה שהיא כבר על גבול הפתטית.
השיחיים האלה לא באמת מחפשים לבנות שם פרויקט ספורטיבי אמיתי אלא בעיקר להראות למי יש הכי גדול.
לדעתי אם הוא מסכים לאחת ההצעות הללו (לגיטימי++) הוא גמר לעצמו את הקריירה המקצוענית.
וזה עושה אותי די פסימי פתאום, אני לא חושב ששחקן צרפתי יכריז בטלוויזיה הצרפתית שהוא עוזב. יותר סביר שילך על משהו כמו ״זה הבית שלי ותמיד יהיה״ או משהו בסגנון.
מעבר לזה - מדובר על כמה ימים לפני הגמר - לא משהו שהמועדון בדרך כלל עושה. מקווה מאוד שהדיווח הוא בולשיט, אם הוא אמיתי - זה מרגיש שזה לא בכיוון שלנו.
או שהוא רוצה להסביר את עצמו ולא להגיד “אני הולך מממממ…ביי”.
בסך הכל הכיוון הוא דיי ברור. מציע להישאר אופטימיים ואם הוא יחליט להישאר, אז נשבור את הראש אחר כך. חבל לאכול מעכשיו את הלב על דברים שאולי יקרו, וגם אם יקרו אין לנו שום שליטה עליהם. החזקנו מעמד כמה שנים, עוד כמה ימים נוכל להחזיק.
נראה שזו לא תהיה הודעה רשמית על חתימה בריאל מדריד. הוא יודיע שהוא עוזב את פריז ויסביר מה הסיבות, מהלך לגיטימי שהגיוני שיעשה בטלוויזיה הצרפתית. שבועות שכבר מסתובבים דיווחים על התאריך הזה ד"א, ורק עכשיו הם אומתו.
רק לאחר הגמר נכריז על ההחתמה שלו באופן רשמי.
אגב, אני לא יודע אם זה כל כך קשור ומוסיף לדיון, אבל אני לא בטוח שאמבפה אוהד של ריאל מדריד. אני חושב שהוא פשוט רונאלדו פאן-בוי. בכנות, אני רואה מצב שהוא מוותר על ריאל מדריד בשביל לשחק עם רונאלדו איזה עונה-שתיים אפ האחרון עוזב ומגיע לפסז׳ לאיחוד מטורף של אמבפה-מסי-רונאלדו. לא חושב שזה ייקרה ושזה מציאותי, אבל סתם כדי לשים דברים בפרספקטיבה.
גם אם אמבפה אוהד מדריד אני לא יודע כמה משקל יש לזה בהחלטה(אולי יותר מזה- אני מקווה שזה לא שיקול עיקרי).
קשה לי להאמין ששחקן שהוא מפלצת שיווקית ומקצועית מונע על ידי מניעים כאלה… רומנטיים. בסופו של דבר תהיה יש לו קריירה אחת ככדורגלן והוא צריך לשחק בקבוצה שהכי מתאימה לו מקצועית ופיננסית.
אגב, אני במקומו נשאר בפריז. הרכש שם נהיה ממוקד בהרבה וביחד איתו ועם עוד כמה כשרונות על(חקימי, נונו מנדש, דונארומה) אני מניח שתואר אלופות פריזאי זה עניין של זמן. אנחנו בהחלט נראים טוב ביחס לתקציב שבוזבז בשנים האחרונות אבל פריז בנקודת פתיחה טובה בהרבה, במיוחד אם התכנון הוא להביא את זידאן שהוא פחות או יותר perfect match.
לדעתי זה דווקא בהחלט שיקול, במיוחד אם לוקחים בחשבון כל מה שציינת. למה שיעזוב אם תיאורטית ייזכה בליגת האלופות ונגיד ש… רונאלדו יגיע? כמובן שלשחקנים יש נטייה לרצות לשחק קבוצות הכי גדולות, כאלה שיש להן היסטוריה עצומה — זה מוסיף המון לתחושת ההישגיות ומיצוי (בקטע טוב) בקריירה. לגבי החלטות רומנטית, וואלה לא מסכים איתך. אם הייתי שחקן כדורגל והייתה לי אפשרות לשחק עם ראול לצורך העניין, שהוא היה האליל שלי, הייתי מתאבד על זה בכל הכוח. זה משהו שהולך איתך לכל החיים. אחר כך הייתי עובר לקבוצה יותר אטרקטיבית.
אבל שוב כמו שאמרת: אם הם מביאים את זידאן וממשיכים ברכישות הממוקדות שלהם אז אולי הם כן ייקחו ליגת האלופות. אישית אני לא חושב שזה ייקרה בשנתיים שלוש הקרובות, אבל מי יודע.
יישאר כדי לשחק עם רונאלדו? פריז בנקודת פתיחה יותר טובה? (אם אני ואתם עולים בהרכב אנחנו בנקודת פתיחה יותר טובה) היית מעדיף לשחק עם ראול בשאלקה במקום להגיע לריאל? אולי הפחד מדחייה או שעות הלילה המאוחרות משפיעות.
מתחת לכל הקשקושים, כלום לא השתנה וזה פשוט כמו שזה תמיד היה. להישאר זה לבחור בכסף ובנוחות, לעזוב זה לבחור בכל השאר. פס״ז לעולם לא תגיע למעמד ולהילה שלנו, גם אם בטעות תתפלק להם זכייה באלופות. דרך אגב, לבנות את כל המודל העיסקי שלך על זכייה במפעל שכל כך הרבה בו לא תלוי בך זה טמטום.
בכל מקרה, העסק הגיע לשלב הקרקס. השלב הבא זה לפוצץ בלון עם קונפטי כמו בהכרזה על מין היילוד. אם יוצאים דולרים הוא נשאר. חבל שמעבר שהיה אמור להיות כל כך מרגש נמרח כמו מסטיק וסחטו ממנו כל טיפת רומנטיקה. אם יגיע, זה יסלח מהר מאוד. אם לא, ניפגש בשמינית בעונה הבאה.
אם לפי כל הכתבים הוא היה סגור אצלנו עד לפני כמה ימים בודדים קשה לי להאמין שברגע וחצי הכל השתנה. הוא פשוט היה מחכה עם הראיון.
ועדיין, משהו לא נוח עם ההודעה הזאת. אני לא יודע מה השיקולים של אמבפה. כסף בהקשר הזה הוא לא שיקול ממשי אלא סמלי. הסכומים הללו כאן וכאן אסטרונומיים. גם אם יקבל את הצעת ריאל מדריד הנינים שלו מסודרים.
כך או כך הקטארים מלמדים אותנו שיעור חשוב על כסף וכבוד. מבחינתם הרי הכבוד הוא הדבר החשוב ביותר. וכך יוצא שהם לא הסכימו למכור אותו בעונה האחרונה שלו ב200 מליון. הכבוד חשוב מהכסף. אלא שהדרך שלהם להפגין את אותו כבוד הוא אך ורק דרך כסף. גם ריאל מדריד יודעת להפגין את חוזקותיה בצורה כזאת אלא שזה לעולם לא מחליף את מה שמעבר לכך. כשרונאלדו עשה חצי פרצוף פלורנטינו הראה לו את הדרך החוצה.
כמה אומלל אתה יכול להיות כדי להציע את כל מה שיש לך כדי לשכנע שחקן להישאר? זה בדיוק כמו הגבר שמנסה להרשים את אהובתו עם כסף אינסופי. נעזוב את זה שאהבה לא תהיה שם. נוצרת מציאות אירונית שבה כל שקל שיוצא רק מגביר את תחושת הבוז כלפיו.
איזה מועדון מגעיל.
בתכלס הוא פשוט מושך את זה יותר מדי.
regardless איפה יבחר לשחק, היה צריך לעשות רודיגר לדוגמא ופשוט להודיע שהוא עוזב, בלי כל הנסיעות לדוחא וכו׳ למשא ומתן עם זה או אחר.
יכל אפילו ללמוד מהלאנד, מסע ייחץ אחד באירופה שעובר בכל המועדונים שחשב או רוצה לשחק בהם ואחרי זה מתקדמים.
המשיכה הזאת מוגזמת לחלוטין…
בין אם יגיע ובין אם לא, אני לא דואג לריאל, אנחנו נהיה היכן שצריך
דבר אחד אני כן חושב, במידה והוא מאריך שם חוזה, אסור בתכלית האיסור לנסות להביא אותו שוב פעם לריאל. יש מספיק שחקנים אחרים בעולם שיצרו קבוצה מנצחת. ריאל כמועדון לא צריכה לקבל ״לא״ משחקן יותר מפעמיים, במיוחד כשכל הטקטיקה של המועדון במשך 4 שנים הייתה להחתימו.
בקיצור,להתראות צב חמדן,נראה אם תזכה במשהו בחור הקטארי הזה.
העניין משנה את כל התוכניות שלנו לקיץ כמובן,אני מקווה שפרז ישפוך את הכסף הזה על שחקנים אחרים ולא יחכה לאפס הזה עוד שנה,זה קיץ עם הרבה הזדמנויות,הייתי הולך בכל הכח על סלאח.