הוא יוכל לעבור בין פסז לסיטי כל שלוש שנים.
אומנם אני אוהד ריאל אבל כאוהד כדורגל ואחד שחשוב לו הספורט הזה, אסור לאף קבוצה ואף בעלים לתת יד לטירוף המשכורות והתנאים האלה.
אני מבין שאם הוא היה מגיע עכשיו זה היה בסכומים האלה גם וזה גם הצד החיובי לאי הגעה שלו, היינו נכנסים לסחרור לא נעים ומי יודע איך זה היה משפיע על שחקנים אחרים ועל חדר ההלבשה.
עכשיו יש לנו סכום מכובד מאוד לחיזוק הקבוצה ולא לחיזוק חשבון הבנק של אמא אמבפה.
מקווה שיעשו בחכמה ויבחרו שחקנים (ברבים) מתאימים לאופי המועדון ולפרויקט שצריך להבנות פה.
למה כולם פה מזלזלים בפרויקט של פריז?
אתם לא חייבים לאהוב את הדרך בה הוא מתנהל ונבנה, אבל בפועל הפרויקט הספורטיבי שם חיי וקיים. כל שנה הקבוצה שלהם משתפרת ומתחזקת.
הרבה פה מדברים מרגש. גם אני לא סובל את הדרך בה הפרויקט שלהם נבנה, היא לא ספורטיבית בעיני, אבל למישהו יש ספק בהתקדמות שהם עשו בעשור האחרון?
אפשר לבקר את הדרך, אבל אי אפשר לבקר את הפרויקט שנבנה שם כי בהחלט נבנה שם אחד אם נרצה או לא נרצה. הפרויקט הזה גם יזכה בתארים בעתיד (בהנחה שהקטארים יישארו).
גם סיטי יזכו בתואר אירופי בסוף, אני בטוח.
לא ברור לי איזה התקדמות ספורטיבית אתה מדבר.
לפני שנה הם איבדו את האליפות לליל, השנה הם הפסידו את הגביע.
שנה אחר שנה הם מודחים בצורה הכי משפילה שיש בליגת האלופות, השנה היחידה שהם אשכרה הגיעו לגמר הייתה בשנת קורונה שהם קיבלו במשך כל ההגרלה קבוצות דרג ב’/ג’ כאשר לא היה גומלין[חוץ מדורטמונד שגם כן היה כמה חודשים לאחר מכן], בנוסף על כך הם היו 2דקות מלפני הדחה מול קבוצות נחותה בכמה וכמה רמות[אטלטנה], כאשר בגמר הם בכלל לא היו פאקטור.
בתארים הם יזכו תמיד, הפרשי התקציב בינהיים לבין שאר הליגה הצרפתית הוא כמו המרחק בין כדור הארץ לירח. האם הם יזכו מתישהו בליגת האלופות?לא יודע.
מהסיבה הפשוטה שכסף ישן לא אוהב כסף חדש. גם את צ’לסי בהתחלה לא אהבו, וככה זה עם פריז וסיטי, וזה יהיה ככה גם עם ניוקאסל. גם לצ’לסי לקח המון זמן להגיע לגמרים של ליגת אירופה ולזכות, זה לא דבר שקורה תוך שנתיים שלוש. סיטי תזכה בליגת האלופות וגם פריז, זה עניין של זמן. אבל אני לא חושב ששאר הקבוצות צריכות להתרגש מכסף חדש, יש מספיק שחקנים בעולם והמועדונים שלנו עשירים גם. אם לא אמבפה אז יבוא כוכב אחר. ריאל מדריד הוכיחה שביום נתון גם רודריגו יכול לתת בעיטה בתחת ללוקאקו, דה ברויינה ואמבפה.
אולי זה אפילו לטובה-זה יגרום לקבוצות להתנהל יותר נכון עם כסף.
אני לחלוטין בעד פרויקטים ספורטיביים, אבל הדגש הוא על ספורטיבי.
במקרה של פסז החלק של הספורטיבי קלוש עד לא קיים.
להחזיק שחקנים בני ערובה ולנצח בהחתמות בעיקר אם לא רק כי אין קבוצה שיכולה להתמודד עם התקציב הלא נגמר שלהם תוך כדי שהם ואופא מתעלמים מכל חוק קיים זה פחות ספורטיבי.
בהחלט פרויקט.
אגב, אין לי ספק שבסוף הם יזכו באלופות, השאלה היא מה קרה בדרך.
אם על ריאל המציאו שהיא קונה תארים וזה לא ספורטיבי, מה יגידו עליהם…
מוזמן להסתכל על יחס הזכיה של פריז בכל עונה מבין ה5 האחרונות.
עכשיו תסתכל על יחסי הזכיה שהיו להם לפני שהקטארים קנו אותם.
לא בדקתי, אבל אני מבטיח לך שמדובר בהפרשים מטורפים.
כל השאר פשוט לא רלוונטי. להתכחש להתקדמות שלהם זו עצימת עיניים.
ברור שהם עדיין מפשלים. אבל אתה יודע מי מפשלת? קבוצה שיש ממנה ציפיות.
חוץ מזה שהם לא חטפו השפלות, הם פשוט הפסידו, ולרוב בגלל אופי בעייתי ולא יכולת.
באיירן לא הביסה אותם לפני שנתיים, סיטי לא הביסה אותם שנה שעברה, וריאל לא הביסה אותם השנה. הם פשוט הפסידו.
זו הנקודה שלי.
תעליבו את הדרך, לא צריך לזלזל בפרויקט.
ההבדל בין צ’לסי לסיטי ופסז’ הוא שצ’לסי נקנתה בידי איש, מושחת כשלעצמו ככל שיהיה, אך מאינטרס פרטי וללא שימוש באמצעים בלתי כשירים לשם השגת הצלחה בכדורגל. הכסף שהוא השקיע היה כמו מועדון על ולא עמדה מאחוריו מדינה.
מאחורי סיטי ופריז עומדות מדינות שמשתמשות בכדורגל בשביל מטרות פוליטיות. אותן מדינות שעובדתית קנו מצביעים ובכך השיגו מונדיאל בארצן. והקבוצות שהן מנהלות מפרות את חוקי הפיירפליי שנה אחר שנה ועושות יד אחת עם פיפ"א ואופ"א מושחתות כדי לא להיתפס. ומה עושים אופ"א ופיפ"א? מוכרים בחפץ לב כמה מה שאפשר.
אלו קבוצות ששוברות שיאים בסכומי העברות לא בתקציב של קבוצת אחזקות נוספת בעולם הכדורגל, אלא ע"י תקציב של מדינה מושחתת עם אינטרסים פוליטיים מובהקים.
כסף ישן ששונא כסף חדש הוא לא הסיפור כאן. זה אנשים רעים מאוד שמצאו פרצה של כמה מושחתים (צ’פרינים למיניהם שלום), ומשתמשים בהם כדי לתת לגיטימציה למדינות הטרור והעבדות שהן, בתקציבי ענק שלעולם לא נראו בכדורגל פשוט כי אלו תקציבים שאין להם שום קשר לספורט.
לפני שהקאטרים הגיעו הם בכלל לא נחשבו כפאקטור לכלום ושום דבר.
יחס זכייה שווה בדיוק לכלום ושום דבר, לא נתנו לריאל שום סיכוי להגיע לגמר יחסית מול שאר הקבוצות.
מי מתכחש להתקדמות שלהם?עניתי לך בנוגע להתקדמות שלהם או שבחרת לדלג על זה?
לא חטפו השפלות?
3-1 מול ריאל
6-2 מול בארסה(הביסו אותם)
3-1 מול יונייטד
לפשל?זה להפסיד לקבוצה שברמה שלך. הם מפסידים לקבוצות נחותות מהם פעם אחר פעם.
יונייטד, ריאל, בארסה וכדומה…
איפה כתבתי שבאיירן הביסה אותם?כתבתי במפורש שהם לא היו פקטור.
להפסיד בגלל אופי לקבוצות נחותות ממך כאשר אתה פייבורטית ובא עם הובלה, זה לא אופי חלש אלא להיות לוזר.
אלה לא השקרים (״לא דיברנו הרבה על כסף״, ״זה לא עניין של כסף״, ״ריאל הציעה יותר כסף״) כי כולם יודעים שהם כאלה ואפילו מרתק לראות את רמות הציניות וחוסר הבושה. אלה גם לא הדיבורים הלאומניים על הרצון להישאר בבית, שאני יכול להבין אותם, למרות שברמות האלה ובהבדלים בין המועדונים זה נראה לי מגוחך.
מה שהכי הרגיז אותי זה שגם אחרי סטירת הלחי שנתן לנו הוא עדיין מנסה לשמור על יחסים טובים עם המועדון וממשיך עם הקריצות לעברנו. מכבד את פלורטינו, תמיד חלמתי על ריאל, תודה על ההתעניינות, מבין את התסכול, לא יודע מה יקרה עוד 3 שנים. בשביל מה זה טוב? אפשר היה לזרוק חצי משפט מכבד שמזכיר אותנו בלי להשאיר פתח עם פלרטוטים. אם כבר נתת את הבומבה, לפחות תעמוד מאחוריה במאה אחוז, אל תמשיך באותה טרמינולוגיה של השנים האחרונות כאילו כלום לא קרה בשבוע האחרון.
אין ספק, כולנו נתפסים in our feeling בימים האלה, איך אפשר שלא. כל אוהד של כל קבוצה היה מגיב אותו דבר. ונכון, 3 שנים הם נצח, לעזאזל 3 חודשים הם נצח. יכול להיות שבבוא היום נהיה במצב קשה ונתחנן שיגיע, יכול להיות שנהיה במקום כל כך טוב שיהיה מיותר להביא אותו. אין לנו הרבה מה לעשות כרגע ולא עוד הרבה זמן הטלנובלה הזאת תהיה היסטוריה. אין שמחה כמו שמחה לאיד אבל אני לא מאחל לו יותר מדי רע, בטח שלא פציעה. רק שהשנים הבאות שלו שם יראו כמו השנים שעברו.
אני ממש לא מסכים עם האמירה הזאת שנראה שהולכת ותופסת תאוצה. אין שום קשר לכסף ישן נגד כסף חדש. אם היה מגיע איזה מיליארדר שמצא צעצוע חדש ורוצה להשקיע בו ולהרים קבוצת על זה משהו אחד וכבר קרה בעבר, לא אידיאלי לכדורגל אבל בטח לא נורא.
כאן מתרחש משהו אפל בהרבה שאין לו שום קשר לענף שאנחנו אוהבים. סיטי/פסז הם דה פקטו מועדוני כדורגל בבעלות מדינות עשירות להחריד עם משטרים חשוכים ומסוכנים שעושות שימוש ציני בבמה של הכדורגל כדי להלבין ולהכשיר את פשעי המשטר שלהם.
מעבר לכך שזה כשלעצמו נוראי הם גם לא מסתפקים בבעלות או הצלחה על הדשא הם רוצים את הכול. לשלוט בכל מוסדות הכדורגל לאט לאט והם לא בוחלים בשום אמצעים כדי להגיע לשם. זה צריך להפחיד לא רק אוהדי כדורגל אלא גם כל אדם באשר הוא.
מסכים עם כל מה שאתם אומרים, אם הוא היה עושה את זה מההתחלה, ולא משחק בשתי קבוצות כולל כל הסגל ,האוהדים הבעלים וכו… וכל הדרישות שלו בכל הזמן הזה באמצע (100% זכויות עליו וכו…) כי רואים שיש כאן בצע כסף.
וגם בא ואומר שאני פה ל 3 שנים ונראה מה יהיה אחרי.
שהוא בעצמו אמר גם אחרי החתימה בפריס שריאל זה חלום ילדות והמועדון שהוא אוהב/אוהד.
ירצה לבוא לפה עוד 3 שנים, אין בעיה אין מענק חתימה ושכר ממוצע של שחקן סגל (אני אישית גם לא הייתי מציע לו מעל 5) אתה רוצה לבוא לפה , תראה עד כמה…
לא מדויק להגיב “אברמוביץ’” כל פעם שמדברים על סיטי ופריז, זו חד משמעית אסוציאציה חלשה.
צ’לסי של רומן שייכת לקטגוריית המועדונים שבה נמצאת ולנסיה של פיטר לים, ויאדוליד של רונאלדו וכדומה. אני בטוח שהבקיאים שבינינו יוכלו לפשט את העניין בקלילות כי זה לא נכון לכתוב שמקרה צ’לסי יכול להעיד על עתידם של פרצופי הנפט.
פשוט אי-אפשר להשוות את הכספים אחד לשני. מה שקורה פה עם פריז והקטארים, והזחילה האיטית אך בטוחה שלהם למוקדי הכוח של הכדורגל העולמי, זאת פשוט סכנה אמיתית לכדורגל איך שאנחנו מכירים אותו. ובאמת שאני מנסה לא להגזים, ומקווה להתבדות בענק בסוף.
אי אפשר להשוות תקציבים ומשאבים של מדינה, לכאלו של משקיעים פרטיים. בשום צורה. בפרט לא של מדינה עם כיסים עמוקים עד בלי די כמו זו של קטאר. גם אם ניקח חברת ענק בקנה מידה היסטורי כמו גוגל, יש לה תקציב של מדינה קטנה.
בעולם הסייבר לדוגמה, יש וירוסים מסויימים שמבינים שמדינה עומדת מאחוריהם, כי רק למדינה יש את הכוח והמשאבים להוציא וירוסים בסדר גודל הזה. למרות חברות הענק שמתעסקות בסייבר, ולמרות שלא מעט מהחברות הגדולות ביותר מתעסקות בריגול תעשייתי, ומשקיעות בכך משאבים ניכרים.
מה שהקטארים עושים פה שקול לזה שאני אכנס לבית ספר יסודי ואחליט שאני נכנס לעסקי קלפי הפוקימון, ואני משקיע את מיטב הוני בכך. זה לא אותו שוק בכלל.
ומעבר לכסף הלא פרופורציונלי - יש את המטרה של כל זה. אוי, המטרה.
אתם מבינים שהולך להיות מונדיאל בקטאר? פאקינג קטאר? מדינה שהסיכוי היחידי שייצא ממנה שחקן כדורגל סביר, זה אם אחד מילדי העבדים שם יימכר למערב?
ואתם מבינים שאשכרה דחו בשבילם את המונדיאל לחורף?? כאילו שזה איזה גביע ביניבשתי, תוך כדי עונת כדורגל פעילה? שבמקום להתווכח עכשיו על חסימות משתמשים בפורום, יכולנו לדסקס על למה ארגנטינה תיכשל הפעם?
ואתם קולטים שעל כל הדברים האלה החליטו לפני למעלה מעשור?!?! אני לא רוצה לחשוב לאיפה נגיע עכשיו, עם האמיר הקטארי שמנחה את נשיא צרפת להתקשר לצעצוע שלו ולדאוג שיישאר אצלו.
אני מקווה מאוד שדברים ישתנו, ומהר. הקבוצות האחרות חייבות להתעשת ולהתאחד (ולא מלשון איתיחד).
כל מילה! מונדיאל בקטאר זה כל כך מושחת( בחורף אשכרה) ולהשתין מהמקפצה שזה אבסורדי. גם התגובות של נשיא פיפא לנושא מוות של אלפי עבדים שם כאילו זה איזשהי הגירה לגיטימית שמטיבה איתם, פשוט אין גבול לחוצפה. פושעים אפלים מאוד מנהלים את עולם הכדורגל ברמה שלא בא לי לתת לזה יד ולצפות במונדיאל הבזוי בכל הזמנים.
ת׳שמעו אני קורא את הריאיונות עם אמבאפה, זה פשוט מצחיק.
א׳. הדרך שבה הוא מנסה להשאיר דלת פתוחה.
ב׳. שהוא מציין שגם הקיץ הוא היה בשיחות עם ליברפול.
ג׳. שהוא לא דיבר כספית עם אף אחד פרט לפריז ורק בשבוע האחרון.
ד׳. דיבר על זה שכל השחקנים של ריאל כתבו ברשתות החברתיות, ושהוא בטוח שזה מגיע מלמעלה.
ה׳. הוא עכשיו אומר שזה יהיה חוסר כבוד להגיד שהחלום שלו זה לשחק בריאל.
זה די מבדר לקרוא על זה.