דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

למירו יש לפחות עוד 2 עונות.
ראינו את ההבדל מול סיטי - איתו ובלעדיו.
יש חוכמת משחק ומיקום שאין לקשר צעיר.

תיראו מופתעים

הורדה (4)

בנושא אחר - הגאזטה דלה ספורט (היחסית אמין), מדווח שריאל מתעניינת ברפאל לאו של מילאן - אחד מכוכבי האליפות השנה. מאוד מעניין.
בכמה מילים - בן 22, גבוה וחזק, ימני עם 2 רגליים חזקות, אבל ווינגר שמאלי. 14 שערים ו-12 בישולים השנה בכל המסגרות. מדברים על הצעה של 120 מיליון, כשסעיף השחרור הוא 150.
מצד אחד שחקן מעולה ומבטיח מאוד, מצד שני, שוב - על העמדה של ויני. ושל רודריגו. מצד שלישי, רוב הפעולות הטובות שלו הן מהאמצע עם בריחה לצדדים, אז מי יודע.

לא רואה מצב שריאל תשים 80 על קשר ו120 על קיצוני.
זה נשמע חלומי מדי.
מה שכן לא בטוח שעדיף אותו על נונייז לצורך העניין, כי ווינגרים יש לנו

שחקן אדיר אבל הוא וינסיוס 2 מבחינת עמדה ומה שהוא נותן לקבוצה.
בספק אם נלך על שחקן נוסף לכנף שמאל שהוא לא אמבפה.

רפאל לאאו שחקן אדיר אבל הוא יושב בדיוק על המשבצת של ויני ואין בו צורך, בנוסף יש לו סעיף שחרור של 150 מיליון יורו.
אנחנו צריכים שחקן לאגף ימין שיודע לחתוך ולבעוט בשמאל, מאז שבייל היה שחקן כדורגל לא היה לנו אחד כזה.
סלאח (בעע) הוא אופציה, אנתוני של אייאקס גם הייתי שמח שילכו עליו.

במה אנתוני יותר טוב או מוכח מרודריגו? עונה עם מספרים סבירים בליגה ההולנדית,לא הייתי רוצה ששחקן כזה ינגוס לרודריגו בדקות,כבר עדיף לתת לרודריגו הרכב ולקדם את אריבאס שיהיה מחליף.
אנחנו צריכים לעמדה הזו שחקן מוכח שייתן לנו מספרים כאן ועכשיו,אחרת חבל על רודריגו ועל הכסף שנוציא.

כמו שכבר אמרו פה אם אנחנו משחקים עם דאבל פיבוט באמצע של 2 מתוך ואלוורדה/קמאבינגה/טשואמני מודריץ יכול לתפקד בתור 10 טהור שכמעט לא יורד להגנה, ובהינתן זה שהזאר סופית נשאר לעוד עונה הוא יכול להיות מחליף מצוין למודריץ. להזאר כבר אין מהירות והדריבל כבר לא קטלני, אבל ראיית משחק ויכולת להניע כדור בצפיפות עדיין יש לו. אם גם ככה הוא נשאר אז בתור מחליף למודריץ אפשר בכיף להריץ אותו מול הלבאנטות והאוססונות, הוא לא ייקח שום דקות משחק לרודריגו או ויניסיוס וייתן למודריץ מנוחה.

אני לא אמרתי בשום צורה שאנתוני עדיף על רודריגו… אבל אני חושב שאם כבר אמבפה לא מגיע אנחנו צריכים חלוץ מחליף אמיתי שיתן את מה שיוביץ ומריאנו לא נתנו+ ווינגר ימין אמיתי עם רגל שמאל חזקה שזה משהו שאין לנו.
רודריגו יקבל את הדקות שלו אבל אנחנו חייבים לחזק את ההתקפה ואנתוני שחקן נהדר שאפשרי להביא, צריך להסתכל קצת מעבר למספרים.
מזכיר מאד האמת את ויני ורודריגו מבחינת היכולת ואני מאמין שיוכל לעשות את קפיצת המדרגה.
אם לא, בגל מקרה לא להביא שחקנים כמו לאאו וכדומה טובים ככל שיהיו כדי לא להעמיק עוד יותר את העומס בצד שמאל.

אנתוני שחקן עם רגל שמאל. חסר לנו בצד ימין שחקן שיכול לחתוך לאמצע ולאיים על השער.
אבל מעבר לכך חשוב לזכור שלושה דברים חשובים:

א. יש לנו עונה שלמה עם המון משחקים. שחקנים נפצעים או סתם מותשים.
ב. תחרות היא דבר טוב. בטח לקבוצה ברמתנו.
ג. צריך לקחת בחשבון שלמאמן יש שיקולים טקטיים ומקצועיים רחבים. לא יפתיע אותי אם נראה מערכים שונים במהלך העונה. כאלה שיכולים לכלול יותר משלושה שחקני התקפה.

רודריגו הוא שחקן מאוד מגוון. יכול לשחק בכל אחת מעמדות ההתקפה. כך או כך הוא יראה הרבה דקות.

אנתוני נראה כמו פוטנציאל ענק, אבל חייבת להיות סיבה שאין מלחמת עולם עליו בשוק של היום. בינתיים היחידה שמקושרת אליו היא מנצ’סטר יונייטד.

מבחינתי זה עוד אחד מהשחקנים האלה שכשמבקשים אותם צריך גם לומר be careful what you wish for. יכול להיות שהוא עוד אחד מהדריבליסטים האלה שנראים בעלי פוטנציאל גדול, ואז כשאתה רואה אותם משחקים שלמים, אתה מבין שהתרומה שלהם למשחק היא לתקוע אותו.

העונה היינו תלויים בבנזמה וביכולת שלו לייצר גולים מכלום וזה בעיקר מה שהביא אותנו עד לגמר האלופות ואליפות קלילה,מה יהיה אם בעונה הבאה הוא יירד בתפוקה? אנחנו נהיה בבעיה קשה,להחתים עוד סקורר להרכב זה מאסט.
לא רואה טעם בלהחתים עוד שחקן עם פוטנציאל,יש לנו כבר שניים כאלה מהטובים בעולם,סקוררים כמעט ואין לנו.

אנתוני הוא בכל מקרה הימור רציני, כבר ראינו את דוד נרס שהיה הלהיט התורן של אייאקס לפני כמה שנים ואיך הוא סיים ועוד אחרים כמו ואן דר ביק שהראו שכנראה השלם בקבוצה של טן האח גדול מסך החלקים שלו.
העניין הוא שריאל באמת צריכה שחקן לאגף ימין זה הדבר שבאמת חסר לנו ויש לנו את היכולת להמר, במקרה הגרוע נישאר עם מה שיש לנו עכשיו.
כמו שאמרתי סלאח זו אופציה אך לא נראה לי שיקרה אנתוני יגיע במחיר יחסית סביר ויכול להיות רכש מאד מפתיע, חוץ מהם יש אולי את סרג’ גנאברי שמסיים חוזה בשנה הבאה או ירמי פינו של ויאריאל אבל הם כבר שחקנים עם רגל ימין.
למען הסר ספק- אנחנו צריכים גם קיצוני וגם חלוץ, עכשיו כשאמבפה לא פה גם יש יכולת לרכוש 2 כאלה.
כך או כך מאמין שנהיה בסדר.

שתי בעיות עם רודריגו -
הראשונה והעיקרית היא שהוא עוד לא הראה יציבות לאורך עונה שלמה. ועוד עונה עם אגף ימין לא מספיק טוב / מחולטר עם ואלוורדה זה רע לעיניים ורע לואלוורדה
השניה היא שב433 קשה לו לייצר מצבים באגף ימין, יש לו סיומת טובה מאוד ומיקום טוב ברחבה, אבל לא רואים ממנו משהו מיוחד באגף ימין, כששיחקנו 4231 היה נראה יותר טוב

בכל מקרה אם מביאים את אנתוני אז יהיו לנו 3 ווינגרים טובים עם מהירות, ויני אנתוני ורודריגו, כשרודריגו היחיד שיכול לשחק ב2 האגפים , ככה או שנראה את ויני ואנתוני או אחד מהם ורודריגו. ככה שהוא יקבל הרבה דקות

הלוואי שהזאר יחזור להיות מה שהיה(ואני דווקא כן מאמין שנראה כדורגל טוב ממנו,גם אם לא ברמה של צלסי) ואני גם רוצה לראות אותו כ10 מאשר באגף כי הוא איבד המון מהמהירות והזריזות, ובכל מקרה גם אם יהיה כשיר וישחק באגף זה נראה שרודריגו לפניו בהיררכיה

אסנסיו גם יכול להיות נחמד כ10, אבל מעדיף שיימכר

דרך אגב, מה עם רגילון? יש עוד buy back ? איך היתה העונה שלו?

יש לזה סיבה ברורה מאוד. הוא לא מספיק עקבי.
בליגה ההולנדית החלשה הוא כבש 8 ובישל 4 (ערן זהבי לשם השוואה עם 11 ו7).

אני לא עקבתי אחריו העונה, לא יודע אם מדובר בפריצה מאוחרת יחסית העונה ומגמת שיפור כשבהתחלה התחיל כשחקן ספסל או שבאמת הוא לא עקבי.
ככה או ככה הכל תלוי במחיר. במחיר סביר אני הייתי לוקח בלי לחשוב פעמיים, שילחם ברודריגו ושהטוב ביותר ינצח. גם ככה יש שם הרבה דקות בהתחשב בעזיבה של בייל ובפציעות של הזאר ובאנמיות של אסנסיו.

אבל הוא פשוט ממש לא השחקן שצריך לעשות עליו אול אין עדיין. אולי בעתיד

יש עדיין ביי באק שתקף לקיץ הקרוב באזור 40-45M יורו. רוב הסיכויים שלא נרצה לממש אותו וגם אם כן, רגילון עצמו יכול להטיל על כך וטו (נראה שטוב לו באנגליה ולא חושב שהוא ימהר לבוא לפה כשחקן ספסל/רוטציה).

מקצועית הוא היה יחסית סבבה אצל קונטה כשחקן אגף ב3-4-3. הגנתית אין מה להשוות בינו לבין מנדי והתקפית הוא עדיין קצת לוקה בחסר בפעולה האחרונה. לא חסרות לנו אופציות אחרות לעמדת המגן השמאלי בסגל הקיים/קסטיליה/פראן גרסיה במיליונים בודדים.

ברור שהיה הבדל מול סיטי, החליף אותו שחקן שהוא ההפך המוחלט ממנו.

זה כמו שאציע להחליף את אסנסיו ואתה תגיד שראינו את ההבדל איתו ובלעדיו במשחק הזה שפתחנו עם מריאנו בכנף. זה לא אומר כלום.

על “חוכמת המשחק והמיקום” קאסמירו מחזיר בטכניקה של טנק וקבלת החלטות של שחקן שעלה מהנוער כבר שנה±. כבודו במקומו מונח אבל זה לא נראה טוב כבר די הרבה זמן.

אם טשואמני הוא חצי ממה שעושים ממנו ובדרך נס הוא יחליף את קאסמירו בהרכב זה רכש היסטרי.

בנוגע לאנתוני\ליאאו, שניהם לא מתאימים ולא יגיעו(טירוף להביא עוד שחקן לכנף שמאל). גם סון לא יהיה רכש הגיוני, הוא גם חלוץ שני\שחקן אגף שמאלי, וזה לפני שנזכרים בדניאל לוי.

ברנרדו שהוזכר כאן פעמים רבות כבר ביקש לעזוב את סיטי בקיץ הקודם ולא אתפלא אם זה יקרה שוב, יותר מזה לא אתפלא אם הוא יחתום וישחק בכנף כמעין פתרון- נראה שJAS ופלורנטינו התחילו להתאהב בbargains ובקיץ הקודם דובר על סכומים של 30-50 מיליון אירו בהקשר שלו.

אם יהיה אפשר להביא את סאלח במחיר מציאה (נכנס לשנת חוזה) אני מניח שינסו להחתים אותו. הוא השחקן הכי גלקטי בעולם מבין אלה שמעבר שלהם ריאלי והוא היחיד בדרג הזה שעמדת המוצא שלו היא בימין ועם רגל שמאל.

האלאנד כבר חתם בסיטי, אז את הרכבת הזאת פספסנו כבר.

לא מכיר את האנתוני הזה אבל די ברור לי שאם ריאל תפנה המחיר יהיה 120 מיליון לפחות. אין שום סיבה להחתים תחרות לרודריגו במחיר כזה.

כל שחקן רבע מוכח יעלה לריאל מעל 80 מיליון, כולם שמעו על הרזרבות שיש לנו מעסקת אמבפה, צריך להיות מאוד מאוד חכמים בהחתמות עכשיו.

נראה שכל שחקן עם פרופיל חצי מוצלח שקבוצות אחרות גם עלולות להתעניין בו, הקבוצה שלו תקבל פנייה גם מפריז.
לא יודע אם הם יעשו את זה כדי להטריל ולגרום לריאל לבזבז כספים או שבאמת לא אכפת להם פשוט להחתים כל שחקן רק כדי שלא יגיע אלינו.

במקרה כזה אין דרך להתמודד פיננסית מול מדינה בלי הגבלת כסף.

בנוסף לזה שאופא דאגה להבהיר לכולם שהיא מתכוונת לאפשר לפריז לעשות מה שהיא רוצה.

הולך להיות מאוד לא פשוט להחתים שחקנים והמוטיבציה להגיע לריאל (שבעיניי מאוד ברורה) צריכה לשחק תפקיד משמעותי יותר. כבר ראינו איך לא פשוט לעמוד מול מכבש השכנועים הקטארים.

בהצלחה לנו