מה נעשה
למרות הצער שבפספוס אמבפה אנחנו צריכים להסתכל קדימה, ולבדוק אופציות אחרות. לבכות את הפספוס לא ייתן לנו כלום…
מה נעשה
למרות הצער שבפספוס אמבפה אנחנו צריכים להסתכל קדימה, ולבדוק אופציות אחרות. לבכות את הפספוס לא ייתן לנו כלום…
את כל התארים(כמעט) לקחנו ואת כל המלפפונים השווים איבדנו אין ברירה אלא לדון בהתאמתו של סטרלינג לאגף
ימין אחרת איך נעביר את הקיץ…
מבחינתי שאדן הזאר יהיה ‘הרכש’ לאגף ימין, כפי שהתרגלנו בקיצים האחרונים. החיזוק הדרוש באמת לסגל הזה הוא סקורר, פשוט גולים. כשבנזמה איננו המצב מדאיג, בנוסף אני יוצא מנקודת הנחה שרודריגו לא יעשה ויניסיוס, לפחות סטטיסטית.
בימים האחרונים (אחרי סאגת אמבפה) יש לי דווקא רצון ללכת על פליקס. נכון הוא באתלטיקו והכול אבל הוא די כישלון שם ויכול להיות שאתלטיקו תתייאש ותשמח מהצעה של 100+ מצידנו (שהוא לדעתי בהחלט שווה). ואם לוקחים בחשבון גם שפרז אוהב להפתיע אז למה לא בעצם?.
אם אני לא טועה לאאו שיחק עוד בליל כחלוץ וגם בהתחלה שלו במילאן, אבל ממה שהבנתי הפריצה שלו קרתה בעיקר בגלל שעבר לאגף
יש 7-8 קבוצות שכבשו יותר מאיתנו בחמש הליגות הבכירות:
סיטי 99
באיירן 97
ליברפול 94
פ.ס.ז’ 90
דורטמונד 85
אינטר 84
ראן 82
לברקוזן 80
ריאל 80
הקבוצות הגרמניות מרשימות בהתחשב בעובדה שיש להם רק 34 מחזורים.
אין ספק שחייבים לשפר את ההתקפה בעונה הבאה. אי אפשר להסתמך רק על בנזמה ו-ויני בתור מוציאים לפועל. חובה עוד סקורר בהרכב. לא יודע מי מתאים עכשיו אחרי שהפסדנו את אמבפה והלאנד. אף אחד שנקושר אליו לא ילהיב כמו השניים האלה. בסוף יאריכו חוזה לאסנסיו…
אני חושב שהמצב מאוד מסובך. ריאל מדריד חייבת חיזוק בהתקפה, זה ברור, אי אפשר לחלום בהקיץ שהכל יסתדר שוב - בנזמה לא ייפצע אף פעם ולא יהיה עייף מהעומס בנבחרת, רודריגו ‘יעשה ויניסיוס’ ויפרוץ לאורך שנה שלמה, אדן הזאר יהיה כשיר וישחק ב-50% ממה שהיה בצ’לסי ואולי אפילו מרקו אסנסיו ירצה להישאר כי עונה ארוכה בפתח. מצד שני אני מסתכל על השחקנים שבשוק ואני לא יודע כמה שחקנים טובים משמעותית ממה שיש ושווה ‘להתאבד’ עליהם. ואני יודע שקיליאן אמבפה וארלינג הולאנד לא פה.
אפילו סאדיו מאנה שהוא סתם כותרת מנותקת מהמציאות - הוא כבר בן 30, הוא עבר מעין הסבה לחלוץ ופחות שחקן שדורס את המגינים בקו עם המהירות. ובכל מקרה זה לא שחקן לצד ימין שהוא החלש והבעייתי. ריאד מאחרז שחקן נחמד, דווקא שם שלא הוזכר, אבל הוא דריבליסט בחסד וטוב עם החיתוך לרחבה, משהו חסר לי| כנ"ל סרג’ גנאברי שהוא סקורר ואפשר לנצל את המצב שלו בבאיירן מינכן - דווקא לירוי סאנה נראה לי שחקן מגוון ממנו| ראחים סטרלינג בדעיכה גדולה ביחס לכך שהוא משחק בקבוצת על שמגיעה להמון מצבים ושולטת בכדור והוא משחק המון ולא בלט| רפאל לאאו? 150 מיליון יורו זה סכום מטורף. השאלה אם ריאל מדריד רוצה עוד ‘פוטנציאל עצום’ ומשחק ההכתרה של מילאן לא גורם לעיוורון.
שאר העמדות:
-עם דני קרבחאל Hasta El Final- ואני יודע שסיכוי טוב מאוד שאני אתאכזב שוב מעוד פציעה שמחכה מעבר לפינה.
-מגן שמאלי: אם אפשר - מיגל גוטיירס בבקשה. קאנטרנו, טוב מאוד התקפית וזה מרענן בניגוד לפרלאן מנדי שלא שיחק עדיין 40 משחקים בעונה אצלנו. למה לא שחקן בית?
-קסטיליה: התעדכנתי אחר קסטיליה וחונאמי לטאסה החלוץ, סרחיו אריבאס שבלטו. אנחנו צריכים חלוץ מחליף אמיתי שהוא לא יוביץ’ ומריאנו, ראול דה תומאס יכול להיות אידיאלי, אבל הייתי רוצה שימוש בקסטיליה לבדוק אותם ברצינות, אנטוניו בלאנקו כגיבוי לקאסמירו.
-מרכז שדה: לדעתי אנחנו סגורים להרבה מאוד זמן, בטח אם דני סבאיוס נשאר. לא ראיתי את אורליאן טשונאמי מספיק. 60 מיליון יורו הייתי אומר סבבה, 80 מיליון יורו זה ובסדר וכשפ.ס.ז’ בין אם באמת ובין אם לאו, במשחק - בסכומים האלה של מאה מיליון יורו הייתי מוותר עליו. ואני יודע שהשוק משוגע, ועדיין. עם האמצע שלנו אני כן חיי בשלום. להחליף את קאסמירו, שהיה מצוין בגמר, והוא רק בן 30, ורק העונה באמת דעך בזמן שהקבוצה תפקדה - זה אולי יכול לחכות. פדה ואלוורדה ואדוארדו קמאבינגה ישתלטו על הקישור, יש עוד קצת ממודריץ’, קצת מקרוס… הייתי עושה מאמצים לשחקן התקפה אבל לא לטשומאני שלא שיחק בליגת האלופות. קשה לנתח את היכולת של שחקנים בצרפת שם כולם טובים (גם בנבחרת וגם בליגה).
חייב להגיד דור שלא מסכים בכמה דברים.
ראיתי כמה וכמה משחקים של קסטיליה העונה, לאטסה שחקן חלש מאד, המספרים הם לא חזות הכל.
הוא מהזן של חוסלו או בורחה מאיורל וכנראה יעשה אחלה קריירה בקבוצת אמצע טבלה או תחתית בלה ליגה, לא מתאים לריאל בשום צורה.
בנוגע לטשואמני- שחקן מדהים, באמת מדהים.
היו כמה שנים שאנשים פה דרשו את קאנטה או בכו שהוא לא אצלנו, טשואמני הולך בדרך שלו, איתו ועם פדה וקמאבינגה הקישור שלנו יהיה בידיים טובות בשנים הבאות.
מבחינתי לצורך העניין חלון העברות של רודיגר, טשואמני, גנאברי וrdt יהיה אחלה של חלון.
כולם מציינים שקסמירו היה מצויין בגמר ואני לא מסכים, בגמר הוא בלט יחסית לשאר העונה כי שיחקנו בשיטה היחידה שבא הוא עוד יכול לתרום משהו, עשינו בונקר וצופפנו ולכן הוא הצליח לעשות את מה שהוא הכי טוב וזה לתקל כל מה שזז, אבל מצד שני לא הצלחנו להניע כדור תחת לחץ, הרחקנו סתם כדורים, קרוס ומודריץ’ חזרו ממש אחורה כדי שקסמירו לא יגע בכדור ויאבד אותו, לעשות לחץ גבוה זה בכלל חלום רחוק.
קסמירו זה אחד השחקנים שאני הכי אוהד, אבל הוא כבר לא מתאים, יש לו חסרונות שמונעים ממנו להיות קשר מרכזי המתאים למשחק המודרני, אבל כל עוד היה בכושר טוב ועשה את מה שהוא עושה הכי טוב מכולם אפשר היה להתעלם מהחסרונות, היום הוא בעיה גדולה, וכל עוד הוא בהרכב נהיה נחותים מהקבוצות ברמה שאנחנו רוצים להשתייך אליה, נכון שזכינו העונה בצ’מפיונס אבל לבנות על עוד תסריט כמו שהיה העונה זה לא ריאלי, מה שהיה העונה זה סיפור מהאגדות, משהו שקורה כל 30 שנה בערך.
טשומאני וקמאבינגה זה צעד הכרחי כדי לחזור להיות הקבוצה הכי טובה באירופה.
אני לא ראיתי את לטאסה מספיק ועל כן לא יכול לגבש דיעה אבל בורחה מאיורל זה הרבה יותר מהחלוצים המחליפים שהיו לנו בשנתיים האלה. צריכים חלוץ מחליף וראול דה תומאס שאני מאוד מחבב אותו עוד מימים-ימימה וזה שהוא גדל אצלנו זה סיפור יפה - יכול להיות אפשרות טובה, הוא בטח יעלה 30-35 מיליון יורו וצריך לחשוב טוב מה עושים.
ענית לי שטשומאני שחקן מדהים-מדהים-מדהים, אחלה. הנחיצות של קשר אחורי להרכב היא לא טוטאלית מבחינתי, קאסמירו עד העונה היה בסדר גם אם הובלת הכדור שלו קשה מאוד או יותר נכון ‘לא בכל מחיר’ ומאה מיליון יורו זה קצת מתקרב להגדרה הזו מבחינתי. חיזוק טוב להתקפה לדעתי חשוב לא פחות. האמצע שלנו יהיה בסדר. גנאברי לא כוס התה שלי אבל יהיה קשה לשכנע אותי.
קאסמירו היה טוב בגמר, זה שהקבוצה עשתה בונקר זה לא משנה. הוא ניצח בהמון מאבקים, כמו פעם, דחף את הרגל והציפורן שהיה צריך, שימש לעתים כבלם שלישי והרחיק את הסכנה. לא הצלחנו להניע כדור תחת לחץ - לאו דווקא בגללו. גם עם מנדי אי אפשר להניע כדור לצורך העניין. קרוס במחצית הראשונה היה לא במשחק. אני לא הייתי שם עליו מאה מיליון יורו (גם אם זה לא כסף של אבא שלי שאני מניח שהטיעון הזה יעלה מתישהו).
אני בכלל לא מצפה לעוד זכייה בליגת האלופות, אלא שניקח אליפות ונתקרב שוב לטופ האירופי מבחינת האיכות ואיך שאנחנו נראים ושאם נודח בשנה הבאה נגד סיטי אז הפערים לא יהיו גדולים כמו בצמד המשחקים העונה על אף שניצחנו.
זהו, שכולם אומרים שמדובר על מחליף לקאסמירו וזה פשוט לא נכון, בטח כשלקרוס ולוקה לא נותר יותר מידי זמן.
טשואמני יכול לשחק בכל אחת מעמדות הקישור, בטח ש50-50 ואם תיתן לו שנה שנתיים גם קשר התקפי הוא יוכל להיות (אגב הכינוי שלו בכל הקבוצות זה פוגבה למרות שאין לו את הפינס שיש לפוגבה ולא יהיה לו כנראה לעולם).
זה קצת מזכיר את הדעות על קמאבינגה כשהגיע וכולם היו בטוחים שהוא קשר אחורי ומחליף לקאסמירו.
מדברים פה המון על משחק לחץ ועל זה שאנחנו נופלים מול היריבות האירופיות הבכירות בפיזיות ובאינטנסיביות, טשואמני הוא בדיוק מסוג השחקנים שפותרים את הבעיות הללו.
לגבי המחיר- אנחנו מתחרים בפאריס וזה המחיר, אני ממש לא אוהב את זה אבל זה מה יש וזה יהיה נכון מול כל שחקן שהם יכנסו תחרות עליו (והם יכנסו עם כל שחקן שנרצה שלא יהיה שום ספק), האופציה השניה היא פשוט לא לקנות.
לדעתי התקרה של קמאבינגה אפילו יותר גבוהה משל צ’ואמני.
אני מאוד רוצה שנחתים את צ’ואמני, אבל אם הוא עולה 100 מיליון יורו הוא ייתפס ככישלון שלא באשמתו. שחקן בעמדה שלו יתקשה להצדיק תג מחיר של 80-100 מיליון מבחינת סטטיסטיקה. הוא יכבוש 2-3 שערים בעונה ויבשל 3-4 ואנשים יתהו בשביל זה הוצאתם 100 מיליון? עם כמה שהוא מוכשר ומסדר לנו את הקישור עשור קדימה עבור סכום כזה אתה מצפה לגיים צ’יינגר כמו הלאנד או אמבפה. הוא יצטרך להיות חזק מנטלית כדי לעמוד בביקורות האינסופיות על הסכום שישולם עבורו.
אגב לא ברור לי למה המחיר נוסק ככה. אם הוא באמת מעוניין לשחק אצלנו, אז לא משנה כמה פ.ס.ז’ תציע למונאקו, הם לא יכולים להכריח אותו לעבור לפ.ס.ז’. המקסימום שהם יכולים להכריח אותו זה להישאר במונאקו. נראה לי מבלפים את ההנהלה שלנו שלא התאוששה מאמבפה ומפחדת לעמוד על שלה.
דור, בתאוריה יכול להיות מושלם לחכות שנה ולחסוך עליו 50 מיליון. אבל במיוחד אחרי אירועי אמבפה אתה מוכן להמר על זה?
קודם כל אף אחד לא מבטיח שהמחיר ירד מ100 ל50. במיוחד בהתחשב בזה ששוב פריז כנראה ייכנסו לקרב ההצעות ויציעו יותר.
אבל גם מבחינתו הרבה יכול להשתנות במהלך שנה:
הוא שחקן צעיר שכסף גדול באמת הוא עוד לא ראה. להשאר עוד שנה זה הימור מבחינתו. בשנה הזו הוא יכול להפצע או ששם גדול אחר יתפוס תאוצה ואת מקומו בפנקסים של רוב המאמנים. הוא יכול לפשל ולאבד מערכו. מאוד יכול להיות שהוא יעדיף ללכת על בטוח ויעדיף חוזה אחד ביד מאשר חוזה גדול יותר על העץ.
לכו תדעו מה יציעו לו בשנה הזו, אולי שוב פריז ישתגעו?
לפעמים עדיף לשלם 50 יותר ולהבטיח לנו שחקן שלפי רוב הציפיות הוא קשר העתיד של הכדורגל העולמי. ושוב זה לא יהיה 50 יותר לדעתי.
מה גם, שאם זה מאוד קריטי לנו אפשר למכור את קאסמירו ב50 ולסגור סיפור. ככה או ככה יהיה לנו קשר אחורי יחיד בסגל (לא כולל המחלטרים למיניהם).
לדעתי להביא גם ב100. כמובן לא מיד וללחוץ אותם, אבל אני אישית לא סומך על השחקנים שבאמת יחכו שנה, למדתי מהשיעור שקיבלנו
טשונאמי וקמאבינגה במרכז המגרש מאפשר לנו המון דברים חדשים וגמישות התקפית והגנתית ומעבר בין שיטות שכרגע אנחנו רק יכולים לחלום עליו.
שניהם צעירים מאוד, ממושמעים מאוד ונותנים את הנשמה, וכמובן אתלטי על עם טכניקה וראיית משחק גבוה.
דור, לא מבין איך אתה עדיין חושב שגישת הנמתין/לא צריך להחליף עכשיו עובדת.
כבר חווינו על בשרינו מספיק מקרים כאלה (חלקם טריים מדי ואני דווקא לא מדבר על אמבפה).
אם טשומאני באמת טוב כמו שאומרים, להביא עכשיו.
לא לחכות, שלא יחתום בפריז ואז תשכח ממנו או בסיטי ואז תשלם פי שלוש אולי כדי שיגיע.
לא כל שנה יוצא שחקן בסדרי גודל האלה והגיע הזמן להביא אותו.
אגב, בנוגע לשאר העמדות, במידה ובאמת אין בשוק משהו רלוונטי עבורינו אני הכי בעד לנסות ולגדל אחד.
הצליח עם קראבחאל, אולי יצליח גם עם ה ויניסיוס מגן ימני הזה שהביאו משחטאר.
לא צריך לקנות רק בשביל הקניה (לאאו/סטרלינג/פליקס/מאחרז) , אבל אם יש שחקן שובר שוויון בשוק לא להמתין וכן להשקיע.
בנושא אחר ברנרדו סילבה מקושר יותר מדי לברצלונה.
לא יודע איך זה מתיישב עם כל המצב הכספי שטוענים שיש שם אבל אם הם יחתימו את לבנדובסקי וסילבה זה קיץ לא רע בכלל מבחינתם.
זה בדיוק הקונפליקט. אף אחד לא באמת יודע, כי הליגה הצרפתית לא משהו.
אני בעד טשומאני גם ב80 מליון פלוס בונוסים, שחקן גדול.
שנה הבאה מודריץ וקרוס פורשים ונשאר עם קישור דליל מאוד, חייב להריץ את הילדים.
לטאסה חלוץ בינוני מאוד, מיוראל כזה פרווה.
RDT קלאסי לדעתי, יותר אנרגטי ויהיה אחלה חלוץ מחליף לבנזמה, אבל הוא יעלה כמה שקלים (לפני שנתיים היה שלנו).
מסכים בנוגע למיגל.
גם אמבפה בליגה הצרפתית וכולם ידעו שהוא טוב.
גם אדן האזר היה ילד בן 19 בליגה הצרפתית וכולם הבינו שהוא מספיק טוב להיות שחקן מעולה בליגה האנגלית.
גם קאמאבינגה שאני מאוד אוהב וחושב שהוא החתמה חכמה מאוד וכו’ וכו’…
הכוונה שלי היא שאם סקאוטים ואנשי מקצוע חגים סביבו בצורה הזאת כנראה שיש בו משהו. אני אישית לא ראיתי דקת משחק שלו אז אני לא יודע, אבל אם קלופ רוצה אותו זה מדד לא רע.
קיים מדד אבסולוטי להבין האם שחקן טוב, גם בליגה חלשה. כמובן שזה לא מדע מדויק אף פעם.
הרעיון הוא לא לאבד אותו באותה צורה שבזבזנו החתמה של האלאנד, ששבוע מאוחר יותר כולם מביניים שהייתה טעות חמורה.
זה אולי קצת מצחיק אבל זה באמת נכון. לצוות סאקוטינג של ליברפול יש אחוזי פגיעה פסיכיים. הפלופ היחיד המוחלט שעולה לי לראש זה קייטה, חוץ מזה פגיעה אחר פגיעה.
לא צפיתי בו כבר כמה שנים טובות אבל קשה לי להאמין ששחקן שהיה בנוי לא מעט על אנרגטיות וזריזות שווה משהו בגיל 34 ואחרי שנה של בעיקר ספסל. רעיון נחמד אבל לא נראה לי שהוא באמת ברמה.
אם טשואמני יגזול לנו את כל תקציב הרכש, אנחנו עדיין בקטע של אקסים מ2014 ואנחנו רוצים בכל זאת לצרף בהעברה חופשית שחקן התקפה מפסז’ - למה לא די מאריה? הוא עדיין לא סגור ביובנטוס ממה שהבנתי.
שחקן כנף ימין אמיתי, הרבה יותר מנוסה מהקדנציה הקודמת שלו פה, לא ידרוש להיות באנקר ויהיה פלסטר לעונה-שתיים אם הכוונה היא לתת לרודריגו את המושכות לעתיד.