דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

יש יותר מדי שקט בגזרה של שחקני התקפה, ריאל חייבת לצרף עוד סקורר ולא לכתוב ״הרכש הוא הזארד״.
קשה לי להאמין שקארים יסחוב 50 משחקים העונה עם output כמו שהיה לו.
כן אני נוטה להאמין שויני ימשיך להשתפר ויגיע ל30 שערים. ועדיין אנחנו צריכים עוד שחקן התקפה.

הסחבת אצל טשונאמי קצת לא טובה, כנראה שפריז באמת הציעו עליו הרבה כסף, אחרת זה לא הייתה כזו סחבת, מזל שהוא רוצה אלינו ( בינתיים )

https://twitter.com/madridxtra/status/1533387159742324737?s=21&t=QwWI-4Erd1DVFQOyzEJXKg

אין לי כח,שמישהו יעיר אותי באוגוסט.

חחח טל, טראומות אה? אין כח באמת יותר.

https://twitter.com/madridxtra/status/1533390493182316545?s=21&t=QwWI-4Erd1DVFQOyzEJXKg

עוד קצת טראומות לכבוד החג,תהנו.

שיחק גרוע תחת אור הזרקורים נגד דנמרק, לא שזו אינדיקציה אבל כן בהחלט חומר למחשבה.

תסמונת הדשא של השכן הייתה שכיחה בקרב המועדון בעבר, כיום נראה שהסבלנות מהווה גורם מכריע יותר. אני לא תומך בטשואמני בכל מחיר, אך כן מרוצה מהעובדה ששוקדים על חיזוקים, בלי לחץ בואו נגיד.

זו תהיה קטסטרופה אם סבאיוס והזארד יהיו החיזוקים המיוחלים כמעין טריק מסורתי של השנים האחרונות, אבל אני בספק אם אנו בדרך לשם.

אגב גבריאל ג’סוס קורץ מאוד בעיניי, למרות שרכש בדמות שחקן שמאלי ברגל יותר נחוץ עבור ריאל מדריד כרגע.

אני שיניתי את דעתי לגבי טשואמני. קודם כול צריך להגיד שלא ראיתי אותו משחק הרבה ואני מסתמך פה בעיקר על הדעה של הצוות המקצועי בריאל.
בהתחלה חשבתי שהוא לא שווה את הסכום שמדברים עליו. בטח לא שווה להיכנס ל- Biding war עם פריז.
אבל אחד הדברים שלמדנו בשנים האחרונות הוא כמה חשובה שלישיית הקישור. אם מסתכלים על העתיד יש לנו כרגע 2/3 מהפאזל- פדה וקאמבינגה. חסר לנו קשר אחד לשלישייה. אם בצוות המקצועי מאמנים שטשואמני הוא החתיכה החסרה בפאזל אז צריך לעשות הכול כדי להביא אותו. “לסגור” את הקישור המרכזי לעשור קדימה יהיה מדהים, זה “לוקסוס” שאין לאף קבוצה בעולם.

כל רכש שלנו זה כמו לידת עכוז.
כל הקבוצות יודעות שיש לנו מלא כסף וינסו לסחוט אותנו עד היורו האחרון.
בנוסף פ.ס.ז’ הנקמנים ינסו לתקוע מקלות בגלגלים וכל שם שיקושר אלינו הם ינסו לבצע מחטף, או סתם להעלות את המחיר.
גם סיטי עם צ’יקי בגיריסטיין בתור מנהל טכני וגווארדיולה ישמחו להקשות עלינו בכל מה שאפשר.

אמבפה והלאנד כבר פוספסו. אם גם צ’ואמני לא יגיע אז באמת שההנהלה שלנו לא עומדת בציפיות.

אמבפה והאלאנד יהיו השחקנים של העשור הזה, המסי ורונאלדו החדשים, שניהם היו על המדף בקיץ וחתמו בסיטי של אבו-דאבי ופסז’ של קטאר, עולם הכדורגל השתנה, בעבר היו החתמות קלות ועכשיו הלכו לכסף הגדול, ניוקאסל של הסעודים שהיא האחות הגדולה של אבו-דאבי וקטאר עוד מעט תיכנס גם היא לקרבות על השחקנים, ריאל מדריד צריכה להתחיל להתנהל אחרת, להתחיל להיות כמו ליברפול, למצוא את השחקנים לפני שהם הופכים לכוכבי על, אחרי שהופכים לכוכבי על זה כבר כמעט מקרה אבוד.
כמו שהביאו את וניסיוס, קמאבינגה ורודריגו, עכשיו צריך להשתכלל עוד ולמצוא את סלאח ומאנה הבאים.

ואני חוזר לנונייז, הקטארים כבר החתימו חלוץ ענק על חוזה חדש, וסיטי רק עכשיו הביאה את האלאנד, ניוקאסל עסוקה לבזבז המון כסף על שחקן עם שם מפוצץ(ניימאר ?) כדי להתבסס ונונייז לא מספיק סקסי עבורם כרגע, זה הזמן להתנפל עליו, ליברפול לא תשלם את הסכומים המבוקשים ואת היונייטד אנחנו עדיין יכולים לנצח בשוק ההעברות.

השאלה זה כמה הם מציעים עליו. כמו שאנחנו מכירים את יונייטד זה יכול לטפס למחוזות הלא שווה את הסיכון די מהר.

מה שמפריע לי מאד זה שאנחנו במשך שנים כושלים בעמדת החלוץ המחליף, שהופכת לקריטית עונה אחרי עונה. לא צריכה להיות שום בעיה להנחית חלוץ סולידי שיתן לנו 12 גולים בליגה ועוד כמה מסביב. אין מה להתחכם פה יותר מדי, אפשר ללכת על חלוץ סביר שיתאים לסגנון. לא ברור לי למה זה כל כך קשה.

אמור להיות לנו עדיין יתרון אחד מול קבוצות הנפט וזו המסורת. שחקן צעיר תמיד יכול למצוא איזשהו מודל לחיקוי בריאל.
אם זה זידאן/בנזמה/כריסטיאנו איפשהו הוא רוצה לשחק במועדון הזה. וזה חייב להיות לטובתנו בכל מו"מ.
אם בסוף הוא יבחר בכסף של פסז, לבריאות, כנראה שאין לו את האופי ללבוש את החולצה.

כדי להיות פרקטים, אם טשואמני באמת רוצה לשחק בריאל, פסז יכולה להציע למונאקו גם חצי מיליארד וזה לא באמת אמור לשנות.

נותר רק לקוות שבמועדון לא יכנסו לפאניקה ברכישות וישארו בצד ההגיוני של הסכומים.
ברור שזה מורט עצבים לנו כאוהדים, אבל זו התקופה וצריך להתאים את עצמנו.

אי החתמה של שחקן התקפה ברמה גבוהה בקיץ הזה תהייה ירייה ברגל. אני אמנם מאוד בונה על ויניסיוס שימשיך מאיפה שעצר, אבל קארים לא ישחזר עונה כזאת (גם לא 80 אחוז) עם כל הכאב שבדבר, ועל רודריגו ואסנסיו אני לא יודע כמה אני בונה מבחינת מספרים נטו בעונה הסדירה. אנחנו בונים חוליית קישור שתהייה היסטורית, קבוצות מנסות שנים על גבי שנים לבנות חוליית קישור שתוביל אותה ולנו יש אחת ענקית בהתהוות (פדה, קמאביגה ואם טשואמני מגיע - אז בכלל) ועוד אחת שיורדת מהשיא וחונכת את השלישייה החדשה, תנו לי את זה על אמבפה בכל יום. סלחו לי, אני לא נרגע מזה.
ואחרי שחיזקנו את ההגנה בדמות בלם על, אם לא ננצל את זה וננחית פה סקורר/מחולל שערים כזה או אחר אנחנו מפספסים הזדמנות ליצור כבר מעכשיו דומיננטיות וקבוצה שתהייה בפוטנציאל רמה אחת מעל אותה קבוצה שניצחה את פסז צלסי סיטי וליברפול בדרך לגביע ה14.

אני יודע שפספסנו את האופציות הכי טובות שנראה אולי בעשור הקרוב אבל אני חושב שלשוק יש עדיין מה להציע ויש שניים כאלה: גבריאל ז’סוס ורפאל לאאו.

איזה כיף להיות בהנהלת מדריד.
אם אתה נכנע לשכר ולמחיר אותם דורשים ילדים מפונקים עם סוכנים מפוקפקים או קבוצות גרידיות אז ההנהלה פישלה.
אם אתה לא נכנע אז פישלת ונכשלת בלהביא שחקן.

משהים שאותם אנשים שיאשימו את ההנהלה בכישלון של אמבפה זה גם אותם אנשים שכעסו על שהצענו 200 מיליון על שחקן עונה לסוף החוזה וכמובן אנשים שהתנגדו להתחרות
בפריז על השכר אותו הציעו לאמבפה.

המועדון מעל כל שחקן זה לא רק משפט יפה, צריך גם לפעול על פיו. אם דורשים הרבה יותר מידי על ילד שעשה מעט מידי אז פה בדיוק בא החלק שההנהלה צריכה לשים ברקס ולהגיד עד כאן. אין שחקן מעלינו.
טשואמני שחקן טוב אבל הוא לא שווה את הסכומים שדורשים עליו ושרק ימשיכו לעלות אם נמשיך להשוות הצעות.

אין פה שום כשלון של פרז אם הוא רוצה לקבוע איזשהם גבולות.
קל לדרוש המון מאיתנו כשיודעים שיש כסף, פרז צריך
להגיד שזה שיש כסף לאמבפה לא אומר שאת הסכומים האלה יציעו על מי שהוא לא אמבפה.
שזה שפריז רוצה שחקן ב200 מיליון לא אומר שנתחרה במחירים שלה.
פרז מונע היווצרות תקדימים מסוכנים שיפגעו בנו בעתיד.
שחקן שרוצה להגיע לריאל צריך לדעת שזה למרות שבפריז הוא יקבל יותר, ואם הקבוצה שלו מתעקשת ללכת נגד הרצון שלו בשביל עוד כסף מפריז אז שיתחיל לשבות ולהתנגד.

משהו שאני שמח לראות, אנחנו מקושרים לשחקני התקפה :slight_smile:

אם הוא מגיע בתור חלוץ מחליף-מצוין.
אם הוא מגיע לאגף ימין אני מעדיף את רודריגו בהרכב לפניו.

הרכש הוא הזארד, ומבצע הלאנד מתחיל ! חחח

ג’סוס נשמע כמו פתרון מדהים לבעיית החלוץ המחליף, גם שחקן בעל פרופיל לא כזה גבוה שידרוש הרכב, וגם שחקן שיודע להבקיע מחצאי מצבים. מקווה מאוד שזה יצא לפועל.

איך ז’סוס באגפים?

יש/היו לך שלושה generational talent מה שנקרא, על המדף הקיץ. אמבפה, הלאנד וצ’ואמני (עמדה אחרת ופחות אטרקטיבית מחלוץ, אבל עדיין כשרון על בעמדה שלו).

אם המועדון הגדול בעולם יעמוד על אפס משלוש במטרות הרכש האלה, אז כן זה כשלון, ולא משנה כמה תירוצים מוצדקים אפשר למצוא. ברור שהמחירים אסטרונומיים. הייתה נכונות לשלם 180 מיליון יורו בקיץ שעבר על אמבפה. על הזאר שילמו 115 מיליון שזה יותר ממה שהלאנד עלה לסיטי עם כל העמלות. כסף יש, צריך לדעת מתי ראוי להתקמצן ומתי לא. ברור שלא צריך לרוקן את חשבון הבנק על כל שחקן. יש שחקנים בודדים ששווה להשתגע עליהם. אמבפה והלאנד היו כאלה. צ’ואנמי יכול להיות כזה אבל במידה פחותה כמובן.

אם בארסה במצבה תצליח להנחית את לבנדובסקי, ואילו אנחנו לא נשדרג את ההתקפה, אז ללאפורטה יהיה קיץ יותר מוצלח בשוק ההעברות מאשר לפלורנטינו. בכל מקרה הקיץ רק התחיל. את הכסף סופרים במדרגות אבל אי אפשר להתעלם מתמרורי האזהרה.

וכן, אפשר לבקר את ההנהלה לפעמים. זה שאנחנו אוהדים לא אומר שצריך להגיד אמן על כל דבר.

אני לא מסכים עם כל מה שאמרת, אבל המשפט הזה ספציפי מנותק מהמציאות לדעתי. נתחיל בכך שהמטרות של ריאל וברצלונה כרגע שונות. ריאל מדריד מנסה לבנות קבוצה לעתיד עם שחקנים בגיל מתאים, ושיהוו את הבסיס של המועדון לאורך עשור, כאשר ברצלונה מנסה להישאר רלוונטית, ולהחתים שחקנים שנמצאים בטווח היכולת הכלכלית, ולאו דווקא השחקנים האופטימליים עבורה. כדי להחתים את לבנדובסקי, למשל, הם קוטעים איברים, וזו רכישה שלעולם לא תוכל למכור ולהחזיר את ההשקעה חזרה. האתגרים של שני המועדונים שונים, אבל של ריאל, לדעתי, קשה יותר, מכיוון שההיצע בשוק דל והתחרות מרובה.

בנוסף, הקיץ שלנו קיבל טעם מאוד מר אחרי שאמבפה בחר להמשיך בפריז. עם זאת, להגדיר את זה ככישלון של ההנהלה, שלחמה מול שתי מדינות פחות או יותר, זה פשוט אבסורד. היינו כפסע מהחתמה שלו לפני שביקש לדחות את החתימה ביומיים ואז דפק פרסה.
הלאנד הוגדר כמטרה בעיקר בתקשורת, לא דווח שהצענו לו חוזה.

אם יפספסו את טשואמני, אחרי שנסחבו כמה ימים על כמה מליונים במשתנים, אני אגיד שבאמת נכשלו. בינתיים הקיץ עוד ארוך.

לא חושב שראוי לספור את אמבפה ככישלון שלנו.
את האלאנד לדעתי כן.
עכשיו אנחנו בסיפור טשואמני, אם בסוף הוא יגיע לפסז בסכומים האסטרונומיים והלא הוגנים אז זה ממש לא כישלון, אם נפסיד אותו על כמה שקלים, כן, זה כבר כישלון אבל אני לא רואה את זה קורה. באמת שלא.