דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

איך זה כישלון אם בכלל לא ניסינו?

אם באמת לא ניסינו זה כשלון גדול יותר.
(אם הוא נפצע וגומר את העונה במשחק הראשון אני אתכחש לטענה)

אני לא חושב. בנזמה כרגע שחקן טוב יותר ממנו, והוא ממוסמר להרכב. מקווה שעל זה אין ויכוח. האם יש להלאנד מקום לצידו או לא, זה כבר נתון לפרשנות. במידה ואין מקום לשני חלוצי חוד, כרגע אין מקום להלאנד בריאל מדריד.

הכישלון של פלורנטינו הוא ביישור הקו עם הסחבת סביב אמבפה.
מינואר ועד החתימה בפאריז שמענו פעם אחר פעם שעוד רגע זה קורה. אמנם אנחנו קצת חכמים בדיעבד אבל לא קשה לזכור שגם לנו כאוהדים זה הרגיש מוגזם. בטח כשמבינים שיש דרמה משפחתית סביב המעבר שלו. פלורנטינו צריך היה להציב לו אולטימטום ברור בשלב מוקדם בהרבה.

כך או כך עוד מעבר לסוגיית ההרכב הרבה שחקנים עוזבים וכנראה יעזבו. בייל, איסקו, מריאנו, מרסלו ויוביץ’. ריאל חייבת חיזוק להתקפה. אין בשוק שחקן ברמתו של אמבפה אבל עולם הכדורגל מלמד אותנו שכדי לבנות קבוצה חזקה מאוד אפשר לרדת ברמה משחקנים מצוינים לשחקנים טובים מאוד ועדיין להשתפר משמעותית.

לדעתי חסר לנו שחקן שיכול לשחק כקשר התקפי/חלוץ שני. אם נלך על חלוץ סטייל נונייז אז בנזמה יוכל לשחק מעט מאחוריו. גם קשרים מהסוג של אנקונקו או וירץ יכולים להיות מעניינים.
אם רוצים פלסתר לעונה או שתיים לא הייתי מתנגד לשחקן כמו די מאריה.

ואם אתה נותן לו אולטימטום, ואז פספסת את השחקן בגלל האולטימטום הזה שהשחקן לא היה מוכן אליו?
אתה יכול לתת אולטימטום כשכל הקלפים בידיים שלך. לאמבפה היו עוד אופציות. אתה צריך לקוות שהוא יעמוד במילה שלו ולא יתקפל.

אני לא מומחה גדול במשא ומתן, אבל ברור לי שאי אפשר לקפוץ ולומר מה היה צריך לעשות כשאנחנו לא יודעים איך השיחות התנהלו ומה היה אופיין. מילא היינו יודעים, וגם אז היה מדובר בחכמה בדיעבד.

ומה עדיף? לרדוף ארבעה חודשים אחרי שחקן ואז לגלות שפספסת גם אותו וגם את הלאנד?
מעבר לכשל האסטרטגי יש כאן בעיה עמוקה יותר של אתיקה במו"מ. מועדון כמו ריאל מדריד לא יכול למצוא את עצמו במצב כזה. לחזר חודשים אחרי שחקן שלא סגור על עצמו זה דיי בעייתי. טוב ככל שיהיה.

אני לא מתכחש לעובדה שמעברים גדולים דורשים הרבה סבלנות ואורך רוח. אני פשוט חושב שבמקרה של אמבפה זה עבר כל גבול. המועדון מוכן היה ללכת איתו הכי רחוק שאפשר. ברגע שהצענו לו את כל הטוב הזה חשוב היה להבהיר לו את המשמעות של זה.

בנזמה בן 35, הלוואי וימשיך ביכולת של השנה אבל זה לא סביר, הוא לא ייתן עוד עונה במספרים האלה וללא שום פציעה, לא הגיוני.
כולנו מכירים את פפ, מישהו באמת חושב שהאלאנד יהיה ממוסמר להרכב של סיטי? תשאלו את גריליש, רכש המאה מיליון של קיץ שעבר…
לא חושב שהמסמור להרכב היה צריך להיות השיקול.
היה חייב להנחית אותו בברנבאו. אף אחד לא היה מתלונן…
גם טשואמני, אם יגיע, יגיע להיות מחליף של קאסמירו (שצעיר מבנזמה בחמש שנים).
יש שחקנים שצריך קודם להביא, אין הרבה כאלה במהלך עשור…

כמובן שלא, אבל את זה אתה יודע רק בדיעבד.

מה עדיף? לוותר מראש?
ואגב, הוא עשה רושם שהוא סגור על עצמו. דחה כל הצעה שלהם על הסף וזה היה נראה שהוא מחכה לסיום העונה כדי להודיע על עזיבה. לכן גם הוכנו בכזה הלם (ולא רק אנחנו, כל עולם הכדורגל). הוא כנראה פשוט לא עמד בלחץ ובפיתוי בימים האחרונים.

בסופו של דבר הציעו לו הרבה יותר טוב. הן מבחינה פיננסית והן מבחינה מקצועית, שם אפשרו לו להתערב בהחלטות מקצועיות.

יכול להיות שאתה צודק, יכול להיות שלא. מה שבטוח, כרגע בנזמה לא יוצא מההרכב בשביל אף אחד והלאנד לא יבוא לחמם את הספסל.

לא חושב שהוא היה מגיע לחמם את הספסל יותר ממה שיחמם אותו בסיטי.

בנוגע לאמבפה, אני פחות ופחות מאמין שלחץ של יומיים אחרונים גרם לו לחתום לפתע, הוא (אמא שלו) ידע טוב מאוד שאם הוא יחתום על חוזה חדש, בניגוד להארכת חוזה, הוא יקבל את ה300 מיליון מענק חתימה ישירות לכיס וניצל טוב מאוד את הביטחון המופגן של ריאל (טעות חמורה בדיעבד) בזה שהוא כבר בכיס כדי למקסם את החוזה שלו בפסז.

בסיטי הוא מגיע בול לעמדה שחסרה להם. בריאל אם היה מגיע, זה לעמדה של מי שאמור בקרוב להניף את כדור הזהב.

גם לי יש הרגשה שאמבפה עשה עלינו סיבוב. לא יודע אם זה היגיון או הכאבים בביצים.

אתה מחזק את טענתי. ריאל ידעה מראש שכלכלית היא לא יכולה להציע לו את מה שהקטארים הציעו. בדיוק בגלל זה חשוב היה להבין מה המשמעות של העובדה הזאת. אין תחרות במישור הזה ולכן לא היה נכון להיגרר לסחבת הזאת.
אחרי כל העניינים הכספיים וגם המקצועיים הדבר המשמעותי ביותר שריאל הציעה לו הוא להיות שחקן ריאל מדריד.

לסיטי היה חלוץ, אחלה חלוץ, כששיחק הוא כבש בצרורות.
מדברים פה על להביא אותו אלינו אחרי שנפלט מסיטי.
זה לא שלא היה להם חלוץ, הם פשוט לא תמיד משחקים עם אחד כי פפ…
הלוואי והוא לא יקבל מספיק דקות כדי לבקש לעזוב אלינו כבר בקיץ הבא…

זה לא כאב הביצים, היום אנחנו כבר אחרי זמן ארוך לעיכול וחושבים טיפה יותר הגיוני.
אז כנראה באמת פשוט עשה סיבוב

שוב, תנסה להזכר איך הדברים הלכו. בקיץ הקודם הוא כבר הגיע לסיכום איתנו. לאורך כל העונה הוא סירב לתת רמזים שהוא ממשיך שם. בחודש האחרון לפני החתימה היו אינסוף דיבורים על כך שפסז מנסה הכל להחתים אותו והוא מסרב להכל. כל מה שנשאר היה רק עניין הזכויות אימג’, ואז הגיעו לסיכום, זה היה יום שישי, דווח במפציע על שיחת טלפון שאמבפה ביקש להרהר שוב על הדברים, בשבת הגיעו דיווחים שהכל התהפך ובראשון ההמשך בפסז היה רשמי.

הוא גרר אותנו לאורך כל העונה באשליה שכל מה שהוא רוצה זה לחתום אצלינו. פשוט לא הסכים לחתום על חוזה. מה כבר אפשר לעשות, להגיד לו אנחנו מושכים את ההצעה? אני לא מבין.

אם אתה מדבר על גבריאל ג’סוס כנראה שאנחנו לא מדברים על אותו ענף ספורט. חלוץ בינוני במקרה הטוב. לכן גם סיטי מנסה להעיף אותו ובריאל מייעדים לו את תפקיד מחמם הספסל במקום יוביץ’, וגם זה אם יסכימו להתפשר עליו.

או שפשוט נכנע ללחץ. אני באמת לא יודע ולא אתיימר להיות נביא ולומר מה עבר לבנאדם בראש. ידוע שהוא היה נתון תחת לחץ, זה הרי ברור.

מה שבטוח שבהנהלה יצאו מגדרם כדי להביא אותו ולולא התהפכות שלו ביומיים האחרונים כנראה שהאופרציה הייתה צולחת.

לראייתי ניצלנו.
ניצלנו מלשבור את היררכיית השכר במועדון.
ניצלנו מסכומי מענקים מוגזמים.
ניצלנו מאגו בחדר הלבשה.

ריאל קיבלה הזדמנות אמיתית לבנות קבוצה חזקה מאוד.

ניצלנו? השחקן הכי טוב בעולם. מביא לך 40 שערים בעונה כמו כלום. יכול לשחק בכל עמדה בהתקפה. כח פרסומי ומיתוגי. יתייג אותך כקבוצה מפחידה וקטלנית גם אם ישחקו לידו שחקנים מהפועל מוסמוס. הכסף שהיו מוציאים עליו היה מחזיר כל גרוש. הפסדנו המון אבל אנחנו ריאל מדריד ואנחנו נשרוד.

אתה לא יכול לצעוק כישלון מבלי לרצות לעמוד בדרישות שפרז סירב לעמוד בהם. אם אתה חושב שנכשלנו בלהביא את האלאנד או אמבפה זה אומר שלדעתך כן היינו צריכים לשלם את הדרישות שלהם. אין פה אמצע, זה לא פוליטיקה, אתה לא יכול להגיד שלדעתך צריך לקצץ במיסים וגם להגדיל את התמיכה הממשלתית בכל הענפים במשק. האחד סותר את השני. אז מה היא דעתך? לוותר על עקרונות הרכש שלנו או לוותר על רכש גלאגטקי שרצינו.

לגבי האלאנד המחיר שלו רחוק מאוד מאותם 115 שדיברת עליהם. זה בערך רק המחיר של העמלות סוכנים וקרובי משפחה (לא כולל העמלה של השחקן עצמו).
עכשיו לגבי האלאנד באמת יכולנו לעשות יותר בלי לוותר על עקרונות הרכש שלנו, אבל מדובר בשחקן פציע, שנכנס לעמדה היחידה בה הוא אפילו לא באמת משדרג אותנו כי יש לנו שם שחקן טוב ממנו (שבדרך לזכיה בכדור הזהב).
להחליט לחכות שנתיים, להנות בזמן הזה משחקן טוב יותר ולראות האם האלאנד יתברר כפציע או לא נשמע לי כמו רעיון מעולה שגם לא יעלה לנו יותר מידי (סכום הולם לכך שנקבל עליו יותר מידע בנוגע לאמינות הכשירות שלו).

לגבי אמבפה, אם אתה טוען שזה כשלון שהוא לא אצלינו זה שקול לאמירה של היינו צריכים להלחם בפריז על ההצעות.
פריז הציעו לו 100 מיליון נטו לעונה (רק לשם השוואה, זה פי 2 מהסכום שצחקנו על ברסה ששילמה למסי), וזאת לצד 100 מיליון מענק חתימה (אם לא יותר, כבר לא זוכר) ומעמד של מקבל החלטות במועדון.

לגבי טשואמני. אני לא חושב שאפשר לדבר מספיק כי שנינו לא יודעים מה קורה שם. ככה מתנהל משא ומתן, צד אחד אומר 60 וצד שני רוצה 120 ובסוף מתפשרים על משהו באמצע אחרי שכל צד אומר 100 פעם שזה דיל ברייקר מבחינתו.
רק אגיד שאני ממש לא מוכן שיחתום פה בכל מחיר. בטח אם החלופה היא שיישאר במונאקו ולא יעבור לפריז.
אנחנו עלולים ליצור פה תקדים מסוכן אם מועדונים ידעו שאחרי פספוס של שחקן שרצינו אנחנו נהיה מוכנים לעשות הכל עבור כל שחקן שנתן עונה טובה.
אני לא רוצה שנקנה שחקנים מתוך לחץ כמו ברסה אחרי עזיבת ניימאר.
טשואמני שחקן טוב מאוד, אבל כמוהו היו ויהיו הרבה שחקני עתיד לכדורגל, הוא מזכיר לי את סאביץ שאז כולן רצו, הוא לא אמבפה או האלאנד שנראים ברמה אחרת משאר הפלנטה. כמוהו יש את גרבנבאך שעזב לבאיירן, את גורצקה וקימיך בבאיירן, את דה יונג שבברסה רוצים שיעזוב, את בלינגהם ואלוהים יודע כמה שחקנים חדשים נגלה בשנים הקרובות. ברמה הזו לא חסרים שחקנים. טוב ככל שיהיה הוא כן בר תחליף.

מה הופך את טשואמני לאחד כזה?
הוא בהחלט שחקן טוב, ואפילו מאוד. אבל הוא לא הוכיח את עצמו מחוץ לצרפת ולא הגיע לשום הישגים. הוא פשוט קשר צעיר שנראה מאוד טוב. אני לא יודע איך הוא נבדל מקשרי על רבים אחרים בעולם הזה.
הוא שחקן חשוב וטוב, אבל הוא ממש לא שחקן שקודם מביאים. גם אם יתברר שהוא באמת כזה מדהים אני חושב שזה נכון לפעול כך עם שחקנים כמותו. הייפ כזה היה גם סביב סאביץ’, ודה יונג.

https://twitter.com/MadridXtra/status/1533817270841094152?t=EYqNPJjs_DEaVyBXmHbinA&s=19

מקווה שזה נכון. המקור אמין. מניח שאם זה נכון נשמע על זה יותר בשעות הקרובות

אני לא מכיר אותו ולא ראיתי אותו, אני רק ניזון מדיבורים של אחרים.
כן יש כמה נקודות שיכולות להעיד על שחקן,
עצם העובדה שהוא על הרדאר של קבוצות גדולות (וקלופ), זה שהוא כבר שיחק בנבחרת צרפת והיה טוב.
אני קיבלתי את העובדה שהוא הולך להיות קשר העתיד ומפה אני מתחיל לחשוב כמה כדאי להשתגע אחריו.
כן צריך לציין שזו עמדה בעייתית שחווינו על בשרינו עוד מימי מקאללה.
זה נכון שהליגה חלשה יותר אבל כבר יצאו משם שחקנים גדולים, זה לא בלתי אפשרי…

במקרה הספציפי הזה ה"קודם להביא" כוון להאלאנד

מזכירים כאן את נונייז מבנפיקה בתור אופציה, אבל הסוכן שלו זה מנדש. פלורנטינו מסוכסך איתו ודאג להיפטר מכל השחקנים שמיוצגים על ידו. לא רואה את פרס חוזר לעבוד איתו אחרי שנכווה קשות ממנו.
גם ברננדו סילבה שחקן של מנדש ובכל מקרה פפ לא מעוניין לשחרר אותו.