דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

@Gev היינו יכולים לעמוד בסכומים שסיטי הוציאה עבור הלאנד.
מבחינת אחוזים ההשקעה בפיגו או זידאן נגסה נתח גדול יותר מהתקציב השנתי של ריאל בתחילת שנות האלפיים מאשר השקעה בהלאנד בתקציב של 2022.

אמבפה או הלאנד היו חייבים לנחות פה הקיץ. פלורנטינו רמז לאורך כל הדרך שיונחת שם גדול לקראת פתיחת האיצטדיון המחודש. כשהוא היה נשאל על אמבפה והלאנד בראיונות או ע"י אוהדים הוא תמיד היה עונה tranquilo ומחייך. תהיה בטוח שפרס בעצמו רואה כישלון בכך שלא הצלחנו להנחית אחד מהם בברנבאו.

בדיעבד כמובן שפרז וחבורתו נכשלו. השאלה היא האם הם נכשלו באותו זמן, ועד כמה הכישלון בדיעבד הוא תוצאה ישירה של ההחלטות שקיבלו.

לגבי הלאנד אני לא חושב שמדובר בכישלון. יש יתרונות בכך שהוא בסיטי בינתיים. יהיה אפשר להביא אותו שוב בעתיד, כשהסיטואציה נכונה יותר. לגבי אמבפה, אני לא חושב שיכלו לעשות יותר מדיי, או שיש נשיא קבוצה אחרת שהיה מנהל את המומ טוב יותר.

במארקה טוענים שמונאקו לא מחזירה תשובה לריאל מדריד על ההצעה…

איפה זה בא לידי ביטוי? לפני כמה חודשים היה לנו דיון על הבנייה של ריאל, זכור לי שציינת שאתה מתרגש לקראת הפרויקט שבדרך ושאני לא התרשמתי וצפיתי קיץ דומה לאחרים. אתה עדיין צופה איזה פרויקט?

לתחושתי לא מדובר בפרויקט אלא אך ורק בניסיון לניצול הזדמנויות. כשיש שחקן מוכשר ברמת ריאל מדריד על המדף מחתימים אותו ולא משנה המחיר, אבל אם אין כזה לא יבוצע רכש. אם אסנסיו ורודריגו יפתחו את העונה הבאה כאופציות היחידות בימין בקיץ בו גנאברי ומאנה זמינים להעברה ככל הנראה, מבחינתי זה יאושש את התחושות שלי.

זו לגמרי פרופאגנדה של התקשורת המדרירדאית. סיטי לא שחררו חשוב שחקן בשיא הקריירה מאז דז’קו. אין סרט שהאלנד עוזב אותם, גם אם באמת יש סעיף שחרור הוא ישתמש בו לסחוט חוזה גדול יותר. מזכיר לך את הפלרטוטים הבלתי פוסקים של אגווארו בשנים בהן סיטי לא הייתה חצי ממה שהיא היום.

בכלל, חוץ מקוטיניו והאזר הפרמיר ליג שומרת על הכוכבים שלה, וגם שני אלה נמכרו במחירים מפלצתיים וחסרי פרופורציה בדיעבד.

בנוגע לטושאמני- בדומה לרוב כאן באמת שלא צפיתי בו הרבה, להבנתי מדובר בשחקן שיודע לשחק גם את ה50-50 וגם את האחורי אבל עושה את התפקיד הראשון ברמה גבוהה יותר ושם הכשרון שלו הוא generational.

מקווה שהוא מספיק חכם להבין שהוא מיועד לעמדת ה6 ושלא מדובר כאן באיזה ניסיון להלחים עוד שחקן מוכשר להרכב שאין לו מקום בו. נחיה ונראה.

זה בא לידי ביטוי בסיום החוזה של בייל מרסלו ואיסקו, שלושתם מבוגרים ואחרי שיאם, וניסיון להשיג שחקנים צעירים יותר שישחקו לאורך עשור. אמבפה היה המטרה, טשואמני, קמא, כל אלו שחקנים צעירים שאמורים להוביל את הכדורגל העולמי. תוסיף להם את רודריגו פדה מיליטאו, כבר אפשר לראות איזשהו שלד. זה יקח כמה עונות ולא ביום אחד, אבל אין ברירה וזה יקרה.
השחקנים המבוגרים היחידים שאנחנו מביאים אלו כאלה שמסיימים חוזה וגם הם לא לפני גיל 30.

לכל קבוצה רצינית יש פרוייקט. זו לא שאלה בכלל.

מבלי להיכנס לדיון האם גנאברי וורלד קלאס או לא, אפשר לדבר על מאנה ולראות שבדיוק ההיפך ממה שאמרת, מאנה היה בשוק ובכל זאת ריאל נמנעה ממנו. גם סלאח באיזשהו שלב דובר על מכירה אפשרית שלו. למרות שהם אופציה לא רעה, פשוט אין להם עתיד ארוך טווח במועדון. לבנדובסקי קרץ לנו לא פעם ולא פעמיים אבל גם לו סגרנו את הדלת.

שים לב לשחקנים שאנחנו מעוניינים בהם, כולם עד גיל 24-25 גג, אבל עדיף לפני.

כתבתי את זה כאן הרבה לפני שהיה עליו דיבור רציני. גם כתבתי פה שאני חושב שהוא בסוף ילך לסיטי וזה לא נורא בכלל. אין לי כח להתחיל לחפש את ההודעה, אבל תאמין לי שהדעה הזאת אצלי בראש כבר הרבה זמן.

ברגע שיש סעיף שחרור סיטי יכולה לקפוץ. או מקסימום לתת לו חצי מהמלכות בערב הסעודית, לקטארים זה עבד מעולה. תלוי באמת כמה הוא ירצה לשחק בריאל מדריד.

אפילו את זה לא הבנתי. כישרון גדול, כן, אבל ממש לא “אמבפה של הקישור”. לא כ6 ולא כ8.

זה ש3 שחקני dead weight שיושבים על משכורת מטורפת לא מקבלים חוזה חדש זה פרויקט? זה טריוויאלי. אם מישהו מהם היה מקבל חוזה גם בשליש מהשכר כרגע זה היה מחדל מטורף.

להחתים שחקנים צעירים לא נחשב פרויקט. זה שוב פעם מאוד טריוויאלי. אם אמבפה היה מתקרב לסיום חוזה בלי ניסיון להחתים אותו מישהו היה מאבד את המשרה שלו.

אתה טוען כאן שאנחנו בעיצומו של פרויקט, לא להחתים ווינגר לימין זו חלק מהאסטרטגיה לדעתך? גנאברי אולי לא וורלד קלאס אבל אם יתנו לי את הבחירה בין פיאט לאופניים כשעמוק בלב אני נורא רוצה מרצדס אני עדיין אלך על הפיאט.

אז אחדד, שחקן מוכשר ברמת ריאל מדריד שהוא גם צעיר. בכל מקרה אוכל לטעון באותה המידה שהשחקנים נבחרים שרירותית אז אין פרויקט, ככה שזה לא בדיוק סותר.

אז צר לי אבל זה רעיון מאוד לא ריאלי. סעיפי השחרור בדרך כלל מותנים ב1000 סעיפים והם לא מיידים, אי אפשר לבנות על זה ולבסס אסטרטגיית רכש על זה(אם הבנתי נכון ואתה מתייחס לזה כחלק מהפרויקט) זה לגמרי בדיחה. האלנד חותם שם הקיץ, אני בטוח שגם אם יש סעיף שחרור הוא לא ימומש ולא יהיה תקף בעוד שנה או שנתיים מהיום. אפילו בדורטמונד הוא לא היה זמין בקיץ הראשון.

הוא לא שם ריאלי לפחות לפחות ל3 שנים.

איפה כתבתי שהוא אמבפה של הקישור? הכל בסדר?

כמובן! אבל הנקודה היא ששחקני הדור הקודם יתחלפו לאט לאט ויהיו מי שיצטרכו לקחת את המושכות לידיים במקומם, ואם תשים לב, מכוונים לשחקנים צעירים.

טוב אז פה אנחנו נכנסים לסמנתיקה של מה זה פרויקט. כמו שאני הבנתי, ואולי אני טועה, פרויקט זהו אוסף של שחקנים צעירים ברובם, שאמורים לשחק ביחד ולהתפתח ביחד, למרות שכרגע הם אינם בשיאם. אם לא הבנתי את זה נכון ויש מישהו שמעוניין לתקן אותי, בשמחה.

זה עוד דיון בפני עצמו אבל גנאברי בעיניי שחקן סבבה, לא כזה שיצעיד אותנו למקום שבו ריאל מדריד שואפת וצריכה להיות. כן הייתי לוקח אותו כשחקן משלים לסגל. אם אסנסיו עוזב מחר למילאן, אני ארצה שהוא יתפוס את מקומו בסגל. בהרכב - לא.
הבעיה שלי אם יביאו אותו להרכב היא שאחר כך נתקע איתו בהרכב. מעדיף להמר על רודריגו שם. שמח שגם במועדון רואים את זה כך.

עם זאת ראוי לציין, אני רואה את גנאברי באיזור ה6-7 משחקים בעונה, כך שלדעה שלי עליו אין ביסוס רחב מדיי עליו, אבל לדעתי הוא אוברייטד (כמו מספר משחקני באיירן והליגה הגרמנית המאוד בינונית).

עד כמה שזכור לי מדובר בסעיף של 150 החל מקיץ 24. גם אם לא, כרגע לא היה לנו הרבה איך לשכנע אותו עם בנזמה בקבוצה ואמבפה שעתיד היה להגיע. סיטי הייתה יעד נכון יותר עבורו ועבור ריאל מדריד. דנו בזה אז הרבה, אפשר לדוג את הדיונים האלה במקום לחזור לעליהם.

חיזקתי את הדברים שלך שם.

ברור לי, זה פשוט לא “קונה אותי”. זה הליך שכל אחד מאיתנו היה עושה בבית עם קבוצת המנג’ר\פיפא החביבה עליו. זה ברור מאליו בעיני.

אני מגדיר פרויקט בכדורגל כאסטרטגיית רכש מתוכננת.
אם החליטו במועדון בקיץ 21 להחתים שחקנים בעמדות X וY ובקיץ 22 דווקא בעמדות A וB זה פרויקט.

אבל אם טשואמני הפך זמין ואמרו, וואלה, הוא פותר לנו את הבעיה בעמדה X, בוא נלך על זה- זה לא ממש פרויקט, אולי פרויקט ניצול הזדמנויות. In my books פרויקט ספורטיבי אמור לבנות קבוצה מאוזנת.

וברור שדברים משתנים אבל יש דרך ארוכה מלהביא את אמבפה להתקפה ללהשאר עם אסנסיו ורודריגו.

הנקודה שלי היא שאם יש שחקן שזמין למכירה והוא נראה למי-שלא-אחראי-על-הרכש כתוספת טובה אז הולכים על זה. לא מנסים לטרגט חולשות או לבנות סגל עם אופי מסוים או לסגנון מסויים(=מה שאני מחשיב לפרויקט ספורטיבי). את זה אני מבסס על נקודות התורפה המפלצתיות בסגל לעומת איזורים אחרים שהם מכוסים ועם זאת ממשיכים לרכוש אליהם שחקנים.

גנאברי גם לא כוס התה שלי אבל הוא ליגה אחרת מאסנסיו ורודריגו, בעונות הכי גרועות שלו הוא כבש יותר מאסנסיו בעונת השיא, הוא עשה את זה במעמדים גדולים בשנים האחרונות ולא כשהיה שחקן צעיר ב2017.

רודריגו לא שחקן לקו ימין ואני מקווה שהזכרון הקצר כאן לא מחלחל גם אצל ראשי המועדון. עד אפריל לא היה לנו שחקן אגף ימין ו1/4 מהמשחקים הגדולים שלו העונה באו בשמאל. הוא שחקן חמוד והראה הרבה פוטנציאל אבל הוא לא יממש אותו בעמדה שלא מתאימה לו, כפי שלא ממש במשך שלוש שנים פרט לחודש אחד.

מתנצל אז, טשואמני עושה רושם מצוין אבל אין ספק שאמבפה הוא ליגה אחרת מכל מה שיש כרגע בעולם. חבל.

אני לא יודע אם זה אפשרי. לא תמיד יש את מה שאתה רוצה בשוק. אתה מזהה שחקנים ספציפיים ומנסה להביא אותם.
למשל הקיץ אין מגן ימני בשוק. אם ריס ג’יימס למשל יהיה פנוי כמובן שיקפצו עליו. ואם בעונה הבאה ריס ג’יימס יהיה פנוי אבל ויניסיוס טוביאס שקנו משחטאר יפרוץ ויסגור לנו את העמדה, אז שוב התוגניות ישתנו. הדברים מאוד דינמיים כדי לחשב אותם לפרטי פרטים. קנו את ויני מיליטאו רודריגו אודריוסולה וכל אלה, בסוף אחד יצא פלופ עולם והשני וורלד קלאס. אי אפשר באמת לתכנן את זה.

אבל אני חושב ששנינו מבינים את הדרך של המועדון באותה צורה גם אם אנחנו לא קוראים לזה באותו השם.

לא יודע… המספרים בליגה הגרמנית לא מרשימים אותי. ישבת לראות פעם משחק ליגה שם? ההגנה היא בגדר תיאוריה. שוב יכול להיות שאני טועה אבל הבחור לא קנה אותי.

הוא היה שחקן לא להיט בכל מקום אבל באיזשהו שלב הוא עשה שדרוג. הוא ניצח לנו את סביליה צ’לסי וסיטי מהעמדה שלו באגף ימין. בהיעדר אופציות איכותיות באגף ימין (שוב, מתנצל מראש מגנאברי) הייתי ממשיך להמר עליו אבל מביא מישהו לספסל כגיבוי.

הפינג פונג ממשיך.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1533876262032252928?t=VUo73O2do7j3MJ8sN8Jizw&s=19

יאללה כבר שחקו אותנו.

אני גם לא צופה במשחקים בליג 1, בסופו של דבר גנאברי נותן את התפוקה שלו גם באירופה וגם בנבחרת. זה עדיף עשרות מונים על אסנסיו העגלה ורודריגו שהוא לכל הפחות סימן שאלה.

דברים משתנים אבל חלק מפרויקט זה למצוא אלטרנטיבות. יש די הרבה אנשים שיושבים ומקבלים משכורת כדי לתכנן לך את הדיונים כאן ואני חושב שאתה נותן להם הנחות.

כנף ימין כרגע היא מחדל מוחלט, אם לא גנאברי אז מאנה לגמרי אחלה אופציה. אם לא אז לנסות להתאים לקבוצה מערך שונה.

אגב, בדיוק קפצה לי כתבה שמשווה בין קאסמירו לטשואמני. זה בספרדית אז לא התעמקתי אבל אם הפרטמרים שהחברה שם לקחו רלוונטיים אז מדובר בשחקן בפרופיל כמעט זהה לקאסמירו.

https://twitter.com/BeSoccerPro/status/1532639976780836864?s=20&t=PH2bOJ5E5Bo4iQkc-gCeIg

לא הבנתי כמה קרוב עוד אפשר להיות? מרגיש כמו אסימפטוטה.

תן קצת זמן. לדעתי יהיה רכש לשם.

לפי מה שהבנתי, הוא עולה על קאסמירו בזה שהוא יודע מה לעשות כשהכדור ברגל שלו (יציאה מלחץ, מסירה, תנועה לקבל מסירה, כדרור).

אתה מצפה מהם ליותר מדיי לדעתי.
זה שהם מקבלים משכורת טובה לא אומר שהם יכולים לתכנן את זה. אף אחד לא יכל לתכנן את השערים של רודריגו מול צ’לסי וסיטי. ומי שתכנן אותם צריך להיות מפוטר.

שמע, שנינו לא צופים אדוקים בליגה הגרמנית ועדיף שנדבר על דברים שאנחנו יותר מכירים. גנאברי על המדף, אם במועדון רואים בו אופציה טובה וירכשו אותו אני לא אתאכזב. כרגע פשוט מובנת לי ההחלטה שלא לגעת בו.

ואגב אסנסיו עם 12 שערי ליגה העונה כשהוא שחקן רוטציה ולא הרכב קבוע. חתום על כמה נקודות חשובות. אתה לא יכול לזלזל בו ככה.

וגם לא ברודריגו שבלעדיו אין אלופות.

ותחכה עם הכתבות על טשואמני שרק עושות אותי יותר חם עליו. :joy::joy:

זה וגם הרבה יותר מהיר ואתלט.
ויש להגיד את האמת, קאסמירו היה מאוד חלש העונה, זה לא קאסמירו של לפני שנתיים שלוש.

ובקשר לגנאברי, ככל שאני חושב על זה יותר ככה אני משוכנע יותר ויותר שהוא לא שידרוג על אסנסיו, אעדיף אסנסיו על חוזה חדש מאשר להביא את הגרמני, במיוחד בשכר שהוא מבקש, לדעתי עניין של הדשא של השכן.
אם מביאים מישהו אז מאנה.

מאנה לא יגיע מפאת גילו. חתום נעול סגור. המועדון פשוט לא עושה רכשים כאלה…

גנאברי אולי עדיף על אסנסיו אבל לא יודע עד כמה, והאם שווה לוותר על שחקן ספרדי שנמצא 5 (?) עונות במועדון על פני שחקן שלא מכיר את העיר הליגה והשפה. אני סבבה עם כל החלטה, מאמין במועדון.

שני הכוכבים הכי גדולים של הקבוצה שהביאו דאבל בני 35 ו 37, מאנה שחקן נוער יחסית אליהם…
מאנה יכול לתת עוד 3 עונות טובות בשקט, ויתרון גדול שהוא יכול לשחק חלוץ.

אולי, אבל זה לא עולה עם האג’נדה של המועדון. אם זה יקרה אני מאוד אופתע. מלבד זאת ששללו בימים האחרונים במפורש הגעה שלו אלינו והוא גם נעול על באיירן.

https://twitter.com/MadridXtra/status/1533890925738569732?t=28ylhFphlr2s6grzva3Z8A&s=19

אני יכול לזלזל בו בדיוק כי אני צופה בו על בסיס קבוע. העונה האחרונה היא אנומליה בקריירה של שחקן לא יציב שמקבל ציון 3 בכל יכולת חוץ מבעיטות מרחוק ואולי שמירה על פוזישן.

אגב הוא היה 0 מוחלט בכל משחק גדול מהעונה שעולה לי לראש. שוב, שנות אור מגנאברי.

ברודריגו אני לא מזלזל, הוא לא שחקן כנף ימין ועושה רושם שהוא בחיים לא ירגיש בנוח בתפקיד הזה. אני למדתי להעריך אותו ואני חושב שהוא יכול לעשות אחלה קריירה בשמאל אבל לצד השני הוא לא מתאים. היה לו אחלה חודש אבל זו הפעם הראשונה מאז השלושער נגד גלאטסראי- זה לא מספיק לקבוצה גדולה.

הארכות החוזה של ואלוורדה, ויניסיוס ומיליטאו הן החתמות לכל דבר ועניין, מבחינת המועדון כמובן ולא מנקודת מבטנו בתור אוהדים.

כעת ויניסיוס נכנס למשבצת של הזארד בסגל בתור הכוכב גם במסגרת חוזה גלקטי. הבלגי לעומת זאת ימלא את הנעליים הגדולות ע"ש גארת’ בייל בתור העוקץ המסורתי.

משמעות הדברים (אמבפה בפריז) היא שבהנהלה כנראה רואים במצב הנוכחי כאות להנמכת הלהבות ומתן אמון בשלד הקיים.

נניח ותוכנן מראש ליצור אינטרקציה עם טשואמני רק עוד שנה, אך סירובו של אמבפה טרף את הקלפים וכתוצאה מכך המועדון שוקד באופן נמרץ לסגור איתו כבר עכשיו; האם נקבל תחליף ראוי לאמבפה בהתקפה? אני כבר בספק, למרות שעוד מוקדם, בתקווה שלא ינסו למכור לנו את אסנסיו בחוזה חדש פלוס בורחה מיוראל.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1533897368705323008?t=3wiIrHfCfwu6LliqZ-BQjQ&s=19

מריו קורטחנה מצטרף בדיווח דומה ומוסיף שלדעתו זה כבר סגור. 80 פלוס 20 במשתנים.

מאוד מקווה שזה סגור וטם כן אז יאללה לרכש הבא. אם כבר מדברים על תוקף ימני, יש איזה צרפתי (דההה) שכרגע בלי קבוצה והוא פירק את הליגה בחודשיים האחרונים. רק אומר…