דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

יש שחקנים שעדיף לשמור מרחק מהם, לא משנה כמה הם כשרוניים. תפוח רקוב אחד יכול לקלקל את כל הערימה.

יכול להיות שדמבלה התעורר בחצי השנה האחרונה רק כי מסתיים לו החוזה, והוא צריך להרוויח חוזה חדש. ברגע שיחתום על חוזה חדש הוא יכול לחזור להיות השחקן הבעייתי שלא מתעורר בזמן לאימון ולא מחויב.

זה דיי ברור לי שזה המצב. גם אם לא הוא יפצע מתישהו.

אבל עדיין, שחקן ענק כשהוא בזון.

מצחיק. בפורום השכן מדברים על די מאריה ואצלינו על דמבלה.
אי אפשר שכל קבוצה תשאר עם “המטומטם אך מוכשר על” שלה?

לדעתי הפתרון שקבוצות צריכות לעשות עם שחקנים כמו דמבלה וכמו פוגבה - שיש להם בעיות של פציעות או התנהגות ומתוך כך יכולת, זה להציע להם במצב שהם נמצאים בו עכשיו כשחקנים חופשיים חוזה קצר (שנה-שנתיים) עם שכר נמוך מאוד ביחס לרמה שלהם (4-5 מליון) שיש בו בונוסים לפי מס׳ הופעות וסטטיסטיקה ורק ביחד עם הבונוסים האלה הם יוכלו להגיע לשכר המופרז שהם מבקשים
וככה צריכות לעשות כל הקבוצות, לפחות הגדולות. אם השחקן לא רוצה - אז או שישאר שחקן חופשי או שימצא את עצמו מרוויח את הכסף שהוא רוצה בליגה לא תחרותית בסין/ארהב או בקבוצה קטנה שבבנייה ארוכה סטייל ניוקאסל

האחד בן 24 והשני 42. :joy:

אני אבהיר רק שאני לא באמת חושב ששווה להמר עליו. יש לנו את ויני ורודריגו שייצרו לנו מצבים, אני לא חושב שכדאי להמר עליו במצב הנוכחי שלנו.

ברור לי חח
ראיתי הרמה להנחתה וניצלתי אותה :wink:

שם שלא עלה פה אבל תיאורטית יכול להיות מעניין: מה אתם חושבים על דיבאלה? אישית, מאוד חשובה לי ההתפתחות של רודריגו כי אני חושב שהוא יהפוך לשחקן מעולה (ולכן הייתי מעדיף שחקן התקפה קצת יותר מבוגר), אבל כרגע צריכים חיזוק דיי משמעותי.

תגובות?

עד כמה שידוע לי הוא משחק במרכז ההתקפה, בדרך כלל כחלוץ שני. לא יודע כמה יעיל הוא יהיה לנו.
מלבד זאת, באיזה מעמד אתה רוצה אותו? כשחקן הרכב? לא מספיק טוב. הוא איטי במתפרצות. כשחקן ספסל הוא יקר מדיי ועם משכורת גבוהה. לי כאוהד ממש לא יהיה אכפת לראות שמביאים אותו כשחקן משלים לסגל, אבל לא נראלי שזה יקרה.

דיבאלה הוא אך ורק חלוץ שני. אם הוא היה יודע לשחק בתפקידים אחרים הוא היה כבר עם חוזה בקבוצה גדולה לעונה הבא.
לצד בנזמה זה כנראה לא יעבוד והוא לא יבוא לחמם ספסל.

אם כבר ז’סוס שקושר בימים האחרונים יהיה רכש אדיר לריאל מדריד ב’, מעניין אם הוא ירצה לבוא להיות שחקן 12.

על סאביץ׳ חצי יבשת רדפה ואם תג המחיר לא היה מעל 100 מיליון הוא היה מגיע גם לקבוצה גדולה.
את דה יונג סגרו באמצע עונה ב75, אין לי ספק שגם אחריו היו רודפים בטירוף עם ההצלחה של אייאקס באותה עונה.

כל עונה יש מספר שחקנים כאלה. צעירים מבטיחים שכל אירופה אחריהם. השעה 1 בלילה אז קשה לי לחפש שמות אבל יש כל כך הרבה גנאבריים שנתנו עונה או 2 גדולות והפכו לשחקני העתיד של הכדורגל העולמי.

לא אומר לא לנסות להביא, אבל זה פשוט לא אותו לבל של אמבפה והאלאנד, והוא רחוק מלהיות שחקן שצריך להביא בכל מחיר או להביא ואז להבין לאן. .
יכול להיות שנטעה בגישה הזו לגביו, אבל הגישה הזו היא גם הגישה שבזכותה סאביץ׳ לא לקח את המקום של קאמבינגה ופדה אצלינו.

הלוואי שיגיע, אבל אני פשוט לא חושב שצריך להשתגע.

אני יודע ואפילו כתבתי כך.
עם זאת, אני לא חושב שבהתחשב בעונה רווית הפציעות שהוא עבר שצריך היה להשתגע סביבו ככה. כבר נכווינו מספיק מכוכבים פצועים ובטוח שזה היה לפלורנטינו בראש.
בנוסף לדעתי לסעיף השחרור היה משקל גדול בוויתר. אם אני לא טועה הוא עומד על 150 מיליון, כלומר לשלם 75 יותר ממחירו היום, אך לקבל אותו עם פחות דמי סוכנים ומשפחה שהיו גבוהים מהרגיל בשל מחירו הנמוך, ולקבל אותו אחרי שקיבלנו רושם מעט יותר ארוך טווח לגבי הכשירות שלו.
מה גם שלהביא אותו היה דוחק את בנזמה החוצה. לא בטוח שהייתי רוצה לדחוק את זוכה כדור הזהב העתידי עבור חלוץ פציע שאינו טוב ממנו כרגע. הסעיף הזה לטעמי מושלם עבורינו.

פלורנטינו בהחלט טעה בהימור שהתברר שהיה שגוי על אמבפה.
אני לא חושב שזה כישלון כי כישלון שקול לאמירה שכן היה צריך להביא אותו. אני לא חושב שהיה צריך להביא אותו במחיר אותו הוא דרש. אף שחקן לא מעל המועדון, גם לא אמבפה. הייתי כועס על פלורנטינו אם היה משלם לא סכומים כאלה.

אי אפשר להסתכל רק על השורה התחתונה.
קיבלנו מכה לאגו, לא מדובר על חלון מוצלח, אבל כשלון משולש?!? אולי כשלון יחיד על הלאנד, וגם זה נתון לדיון בהתחשב בסעיף.

ככה עובד משא ומתן. אנחנו בתחילת יוני, קצת רוגע חברים

פסז תורמת המון לרוגע שלי בימים אלה.

טצ’ואמני אתמול נגד קרואטיה. המשחק שלו תחת לחץ מדאיג מאוד. נראה מאוד מגושם, ואיטי בפעולות. 3 פעמים חטפו לו את הכדור בקלילות.

יש לי הרגשה שאנחנו הולכים לקבל זרנוק אחד גדול איתו. תרתי משמע.

נראה לא טוב…

מקווה שיביאו את ז’סוס.
מחכים לדרכון האירופי של ויניסיוס, כדי לפנות מקום לשחקן שאינו מהאיחוד האירופי.

בעקבות ההודעה הזאת ישבתי לראות תקצירי משחקים שלו, מה שניתן להשיג מהיוטיוב. עד כמה שניתן לראות איבודי הכדור הגמלוניים האלה באמת קיימים אצלו, כאילו הוא לא מצפה שמישהו ילחץ אותו. כשהוא משחק בנגיעה הוא נראה הרבה יותר טוב, הבעיה מתחילה כשהוא לוקח את הכדור ומנסה להתקדם איתו. הוא לחלוטין לא מספיק טכני, ופחות אינטנסיבי עם הכדור מאשר בלי הכדור.

ניסו לצייר אותו פה כ5050, מתקצירי המשחקים האלה שראיתי הוא פשוט לא. תואם קסמירו עם מסירות יותר טובות, אולי קצת יותר מהיר, אבל לא שקסמירו שחקן איטי.

ניקח למשל את המשחק הזה. דבר ראשון אפשר לראות את התפקוד שלו, קשר אחורי קלאסי. כשלחצו אותו אפשר לראות איך דיי בקלות הוא מאבד את הראש והכדור, למרות שפה לרוב הוא באמת שיחק פשוט ובנגיעה, ואז החיסרון שלו פחות בולט. הנקודה הזאת חוזרת בכמעט כל תקציר שלו.

מה שכן אהבתי בו, זה כשהוא כן משחק מהר, הוא קודם מחפש את המסירה לעומק. הוא תואם קסמירו, וזו בסך הכל מחמאה. יש לו פטנציאל עדיין להשתפר ונתוני הבסיס שלו טובים.

הוא צריך להשתפשף יותר ברמות הגבוהות יותר, הוא ילמד לשחק פשוט יותר ויתרגל לכך שלוחצים אותו, והוא יוכל להיות נכס. כרגע, קסמירו בבירור עדיף עליו, בטח אחרי שחזר לכושר טוב בחודשים האחרונים של העונה.

אם משווים אותו לקמא, אז התפקוד שלהם שונה לדעתי. קמא משחק 8 והוא 6. בעוד קמא יכול לחלטר כ6 לא ממש מוצלח, אני לא רואה איך טשואמני יכול להיות 8 עם האיטיות והגמלוניות שלו כשהוא עם הכדור.

אני כמובן אסייג את הדברים ואגיד שחצי שעה עד 45 דקות של תוכן עליו לא באמת מספקים תמונה אמיתית, אבל זה הרושם הראשוני שלי ממנו.

נו באמת, לקחת משחק כמעט מושלם שלו מול קבוצה עדיפה בהרבה ואז להבליט את האיבוד הכדור היחיד שלו במשחק ולבנות על זה תאוריה ?
אם תחפש משהו אז תמצא, אין שחקן שלא מאבד כדור, גם בוסקטס מאבד 2 כדורים בכדרור כל משחק, אז בכל תקציר משחק של טשונאמי יהיו איזה 2 איבודי כדור, זה לא הופך אותו למאבד כדורים כרוני, בתקציר עצמו יש עוד הרבה מקרים שהוא הצליח לכדרר ולהשתחרר ולתת מסירה נכונה.

ואף אחד לא טען שמדובר בשחקן 50/50 (לפחות אני לא שמתי לב), הוא קשר אחורי שאמור להחליף את קאסמירו ויכול לשחק גם כדאבל פיבוט יחד עם קמאבינגה (כפי שהוא עשה בתקציר מול פסז’).

וקאסמירו שחקן יחסית מאוד איטי, טשומאני הרבה יותר מהיר ואתלט ממנו.

1. לא ניתן ללמוד כמעט כלום מהקליפים האלה
  2. הוא שחקן צעיר, זו לא העברה סטייל דוד אלבה. משלמים על הפוטנציאל, בינתיים הוא מיועד להיות מחליף

הנה קאסמירו, בערך בגילו. נקי זה לא היה

המשחק הזה היה דוגמה. יש עוד מספר דוגמאות ביוטיוב, אחת מהן תמצא 3 הודעות מעליי. את המשחק הזה ספציפית הבאתי כי הוא באמת היה טוב, ולא באתי לרדת עליו בהודעה שלי אלא לשים אותו בפרופורציות יותר ריאליסטיות. זו נקודה שחזרה על עצמה כמעט בכל תקציר שמצאתי.

טענו את זה פה. לא זוכר מי. לא טענתי שאתה.

לא מסכים. אמנם הם לחלוטין לא מציירים את כל התמונה, אבל אתה יכול לראות מה השחקן עושה עם הכדור ופחות הוא יותר מה הם היכולות שלו. עד כמה הוא פעיל ומשפיע באמת לא ניתן לראות.
בתקצירי היילייטס באמת אי אפשר לראות כלום, כי שם לא מראים לך את הפעולות הלא מוצלחות ומראים רק את הטופ של הפעולות של השחקן, בניגוד לתקצירים האלה שמראים את כל הפעולות ממשחק ספציפי.

מעולה, ציינתי את זה גם בעצמי.

קסמירו אף פעם לא היה נקי, עד היום למעשה. זה החיסרון הגדול שלו. אם אנחנו שואפים שיהיה קסמירו מהבחינה הזאת אנחנו לא בכיוון.

אבל אין, בדוגמא הראשונה אכן היו לו 2 איבודי כדור שלא מתאימות לרמה, בדוגמא שאתה הבאת זה משחק מצויין של הבחור ואתה התמקדת באיבוד הכדור היחיד שלו כדי לתמוך בטענה שהוא מאבד כדורים כרוני, אין שחקן שלא מאבד כדורים, בכל תקציר של משחק שלו יהיו לו איבודי כדור, כמו כל שחקן.

סרטוני יוטיוב זה נחמד, אבל לא מספר הכל, לדוגמא בסרטון הזה טשונאמי הוא מבקיע מחונן -

קאסמירו בשיאו הוא הקשר האחורי הטוב בעולם, תביא לי עכשיו עוד קאסמירו עם החיסרונות שלו ואני לוקח. הבעיה שהעונה קאסמירו נראה שחקן גמור, הוא לא אותו בולדוזר שהיה.
טשונאמי הוא יותר קאסמירו משודרג מאשר בוסקטס, יותר טכני, מהיר ונייד מקאסמירו, או “קאסמירו מותאם למשחק המודרני” אם תרצה.

איבודי הכדור מהמשחק מול קרואטיה הם יותר תוצאה של חוסר ריכוז מאשר טכניקה בעייתית. פעמיים הוא לא שם לב שהגיע שחקן נוסף מאחור. זה קורה לא מעט לטוני קרוס.

גם במשחק הזה אפשר לראות שהוא הרבה יותר טוב כשהוא משחק פשוט ובנגיעה מבלי לנסות ולהחזיק בכדור. כשהוא מנסה לעשות משהו קצת יותר מסובך זה נגמר בהסתבכות

דוגמאות לכך ניתן למצוא בדקות:

2:44 לא הצליח ממש להשתלט על הכדור ולהחזיק בו, וקיבל תיקול.
3:18 ניסה לעשות פעולה אישית, עשה אותה ממש באיטיות וזה הסתיים באיבוד כדור
3:40 שוב ניסיות החזקת כדור, משחק מאוד איטי שמוביל למסירה רעה.
4:33 ניסיון למשחק צירופים מהיר. זה לא הקטע של השחקן.

גם אני, אבל דובר עליו כקסמירו טכני יותר. בינתיים אני לא רואה את זה.

טשואמני

אני לא רואה את זה. אני רואה שחקן מוגבל עם הכדור, אבל מעולה בתחומים אחרים, בעיקר כשהקבוצה בלי הכדור. אם הוא ישכיל להתמזמז פחות עם הכדור וישחרר אותו מהר, כמו שני המשחקים שהבאנו פה מול ליל ופסז, אז הוא יוכל להגיע רחוק יותר מאשר אם ינסה לעשות דריבלים ולהחזיק בכדור.

זה הרושם הראשוני שלי ממנו. יכול להיות שהרושם שלי ישתנה כשאראה אותו על בסיס קבוע, יכול להיות שהוא ישתפר, ויכול להיות שהוא גם ישאר אותו דבר.
נקווה שאני טועה או שהוא באמת ישפר את הנקודה הזאת.