ככה זה אצל כל שחקן לא ? כדורגל צריך לשחק פשוט…
בוסקטס הוא אחד הקשרים האחורים הטובים בהיסטוריה לא בגלל שהוא מצטיין בכידרורים, הגדולה שלו היא שהוא יודע לשחק בנגיעה אחת מקסימום שתי נגיעות ולשחרר פקקים, כשבוסקטס מחזיק כדור ומנסה לעבור שחקנים שם בד"כ הוא מאבד כדור, הוא ענק בלבנות משולשים, כלומר מחזיק הכדור > בוסקטס > מי שיקבל את הכדור מבוסקטס, ככה הוא תמיד ממקם את עצמו כך שנגיעה אחת הכדור יעבור דרכו לשחקן הבא הפקק ישתחרר והשחקן שמקבל את הכדור יהיה במצב יותר טוב להתקדם.
קרוס לא יצליח לעבור שחקן גם אם החיים שלו תלויים בכך, אבל הוא מניע כדור מהרמה הכי גבוהה.
הבעיה של קאסמירו זה שהוא לא יודע לשחקם “פשוט”, לא יודע לשחרר את הכדור בנגיעה, לא יודע להעמיד את עצמו כך שהוא בונה את אותו משולש שמשחרר לחץ, הבעיה היא שקאסמירו לא מוצלח בראיית משחק ככל שזה נודע להתקפה, הגנתית הוא קורא את המשחק בין הכי טובים בעולם, טשונאמי(או טשואנמי או טשואמני) יודע לעשות זאת יותר טוב מקאסמירו, בגלל גילו הצעיר הוא מנסה דברים שהוא לא אמור, הוא ילמד, קאסמירו כבר לא ילמד כלום.
זה ממש לחפש בכוח משהו שהוא לא שם…
2:44 הוא מחלץ כדור מהיריב ותחת לחץ של 3 שחקנים הוא מצליח לשמור אותו
3:18 פעולה אישית מוצלחת ופיזיות הוא מצליח לשמור את הכדור תחת לחץ ומשתחרר מהשמירה ולצערו לא מצליח עם המסירה, קורה גם לקרוס שהוא לא מדייק במסירה.
3:40 שחקן שמוסר לעומק, מצויין ! לא תמיד זה מצליח מסירות עומק זה מסירות עם אחוזים יותר נמוכים.
לדעתי אין בפק שהעמדה של טשואמני היא עמדת הקשר האחורי והוא יעשה אותה נהדר.
מציע לא לקחת את 2 המשחקים האחרונים כדוגמא, בכל זאת מדובר על ילד שיודע שכל עיני העולם עליו כי הוא בדרך למעבר לריאל מדריד.
הנה משחק לדוגמא מול ספרד בגמר ליגת האומות, אחלה השתחררות מלחץ, לגבי חטיפות ומיקום בכלל אין מה לדבר:
כבר שנים שהקישור שלנו לא מסוגל לבצע מה שנקרא tracking back tackle זה אחד החסרונות העיקריים שלא איפשרו לנו לשחק משחק לחץ גבוה, קאסמירו הוא מתקל מהכי טובים בעולם אבל כשהוא מול השחקן או כשמגיע מהצד ולא מוצלח כשהוא צריך לחזור ולתקל מאחורה, עם הצטרפותו של טשואנמי פתאום יהיו לנו 3 מהכי טובים בעולם ב tracking back and tackle (איך זה נקרא בעברית ?), טשואנמי, פדה ומעל כולם קמאבינגה, זה יאפשר הרבה יותר אופציות למאמן.
אני הייתי מאלה שאמרו את זה ואני עדיין אומר את זה.
נכון להיום טשואמני הוא קשר אחורי אבל הוא יכול ויוכל לשחק כמעט בכל עמדות הקישור, זה לא משהו שאני רק אומר אלא כל חוות הדעת הכללית על השחקן.
הכתבה הזו- הנסיך: אורליאן צ'ואמני הוא הדבר הבא בכדורגל העולמי שהייתה מלפני חצי שנה עושה קצת סדר בעניין הזה.
כל מה שאני מנסה להגיד הוא שהרבה מהתגובות הן של אנשים שלא מבינים למה להשקיע כל כך הרבה כסף ב"מחליף של קאסמירו" ובפועל אני מאמין שאנחנו נראה הרבה מאד משחקים של שניהם ביחד.
לפני כשבועיים הוא שם צמד בפעם הראשונה, בנבחרת הוא גם מנסה לדחוף יותר קדימה, רואים שזה משהו שהוא עובד עליו ומנסה לשפר.
אני לא חושב שיש פה אדם אחד שטען שלא צריך להשקיע הרבה כסף בטשואמני.
הדבר היחיד שקרוב לזה הוא הטענה שלי שהיא שטשואמני לא שחקן של פעם בדור ועם כמה שצריך להלחם עליו, לא צריך לאבד את הדרך שלנו ולייצר תקדימים מסוכנים לעתיד.
אם פרז יכנע, זה יגרום לקבוצות להבין שקל לסחוט אותנו כל פעם כשנסבול מאיזשהו כשלון (שחקן שלא חותם, שחקן שעוזב, הפסד בקלאסיקו, איבוד תואר וכו…)
להביא אותו ב80-100 מיליון זה לא תקדים. החשש היה שבגלל ההצטרפות של פריז המחיר ינסוק גם לסביבות ה150+
אני גם קצת מתבאס על המחיר והלוואי שהיה אפשר לגרום לטשואמני להסביר למונאקו שהוא הולך אך ורק לריאל מדריד ושההצעה של פסז לא מעניינת אותו. אבל, לפי הדיווחים הוא כן הציג את זה בצורה ברורה ככה שיכול להיות שזה המחיר של מונאקו בלי קשר לפסז.
בזמנו הבאנו את מאהמדו דיארה מליון ב35 מליון יורו וזה היה נחשב אז סכום עתק לפאקינג קשר אחורי. אז לא יודע… אילו המחירים ואינפלציה והכל ופשוט אין מה לעשות אלא לקבל את הסיטואציה.
אילו תקדימים בדיוק? לקנות בהמון כסף שחקנים שנתנו עונה אחת טובה זה בדנא של ריאל כמעט כמו לנצח בדקה ה90.
לגבי סחיטה של מועדונים שוב, ככה זה היה תמיד (לפחות מאז שאני רואה כדורגל), אנחנו אחד המועדונים העשירים בעולם וכל קבוצה קטנה שתמכור לנו שחקן תנסה לסחוט כמה שיותר, זה רק טבעי.
פסז הציעו 100 מיליון בלי המשתנים והם עדיין מכרו לנו אותו ב80 פלוס 20. אגב לא פורסם פה, כולם פרסמו בשעות האחרונות שהעסקה סגורה לחלוטין. פה אחד. אתמול היה הפרצה במומ והיום זה נסגר. פסז פרשה מהמירוץ בשישי אחרי שהבינה שהשחקן מעוניין רק בריאל.
וזה דנא שפלורנטינו ניסה לשנות בשנים האחרונות. לא נשבור שיאי העברות עבור כל שחקן.
נכון, אבל בסוף יש פה משחק צ׳יקן שהם לא ירצו להכנס אליו כשידעו שיפסידו.
אם יהיה ידוע לכל שריאל בסוף תסוג ותשלם כמה שידרשו אז איזו סיבה יש למועדון הקטן לא לדרוש אפילו עוד על העוד? ואחר כך עוד?
אנחנו צריכים לצייר גבול. שידעו שאנחנו לא נשתדע עבור עוד שחקן. עבור שחקנים מאוד מסוימים אנחנו נהיה מוכנים לסטות מהדרך החדשה. אמבפה הוא אחד מהם, טשואמני עדיין לא שם. אולי יהיה, מי יודע, אבל זה לא שהוא שחקן של פעם בדור.
ז’סוס הופך מהר לפנטזיה שלי לקיץ. ורסטילי(שיחק העונה בעיקר בכנף ימין, חלוץ במקור), משכורת שפויה ונכונות לשבת על הספסל ככל הנראה, הרבה מה להוכיח, נכנס לגילאי שיא הקריירה- כל הנתונים נכונים.
בנוגע אליו כשחקן, הוא Powerhouse מטורף עם משחק לחץ מצוין. מחמיצן אבל עם מספרים טובים בגדול והוא שחקן מאוד שלם, לא elite בשום תחום אבל לא חושב שיש לו חסרון בולט.
מדברים על סכומים של 40-50M שזה לא מעט לשחקן שנכנס לשנת חוזה אבל אפשר לחיות עם זה. הוא נותן המון אפשרויות לרוטציה בכל מערך אפשרי בערך, וגם מאפשר את הפנטזיה הבאה:
ג’סוס שחקן שנחשב לחוליה החלשה של סיטי. שחקן עם שאיפת שכר של 5 מיליון יורו. שחקן שהקבוצה שלו מחפשת להעיף. אף פעם לא עפתי עליו, לא מבין את ההייפ שיש סביבו כאן. זה שחקן שמקושר לפאקינג ארסנל וטוטנהאם. גם בתור מחליף אני לא שש שיגיע לכאן. הוא רץ הרבה ועובד קשה אבל שחקן בינוני בלי אף נקודת חוזקה ברורה. אני חושב שאם הוא יגיע, נכונה פה אכזבה לחברים.
לא יודע איפה הוא נחשב לחולייה החלשה, בהתחלה כשהיה צעיר והיווה יעד מרכזי יחסית בהתקפה המספרים שלו היו אדירים, אח"כ כRole player הוא המשיך לתת מספרים נחמדים תוך כדי שהוא רץ בלי הפסקה.
לא יבכו עליו בסיטי אבל זה כי יש להם עומק מטורף אליו הצטרפו האלנד ואלבארז. אצלנו החלוץ המחליף נבחר לפי תחרות מי מחליק פחות בין מריאנו ליוביץ’(מריאנו. יוביץ’ מחליק מלא).
מעדיף 1000 פעם שחקן כמו ז’סוס שעושה הכל ברמה סבירה עם מוסר עבודה של סוס מאיזה אסנסיו עם בעיטה של ואן פרסי ומהירות של ליגת ניירות הערך, מה גם שהיסטורית המספרים שלו עדיפים על הספרדי הבינוני שלנו.
בחייאת, מהרגע שבייל נמחק ועד לעונה לוקאס היה הפייבוריט בכנף ימין. ז’סוס עולה עליו ב5 דרגות בכל תחום בערך.
בשביל חלוץ מחליף הוא מושלם- לא טוב מדי, משכורת סבירה, בגיל טוב, יודע לשחק כמה עמדות בהתקפה. כשאני יודע שזה הוא או עוד קאמבק #2 של בורחה מיוראל- מצדי שיביאו אותו גם ב60M. יש לנו 0 שחקנים על הספסל שיודעים לשים גול וזה הולך ונהיה משמעותי יותר. יש לריאל מדריד 6 מסגרות לשחק בהן בעונה הבאה.