דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

האמת שמה שסותם את הגולל זה הדרכון ולא פבריציו.
בכל מקרה, חזרתי להחזיק ממנו מעצם העובדה שבכל שלב הוא אמר שעסקת אמבפה לא סגורה, אפילו התראיין לפני חודשיים ואמר שזה 50:50.
הוא אומנם מרבה לשחזר ידיעות של עיתונאים אחרים אבל בסוף הוא מאוד מאוד מדויק.

הנפילה היחידה שזכורה לי היא מנור סולומון לפולהאם.

ריאל רכשו מגן ימני צעיר, קצת חבל לי שיש אפס דיבור סביבו. אני מקווה שלפחות בוחנים אותו מספיק לפני שקוברים/מוכרים אותו.
כל הסימנים המקדימים לטובתו.
גם ההיסטוריה (קרבאחל, חכימי) וגם השם (ויניסיוס).

חשוב לקדם גם צעירים במקביל לקנייה של שחקנים להווה. חשוב בעיקר לזהות וגם לאוהדים.

הגנה
הייתה סבירה השנה, בשנה הבאה תהיה טובה משמעותית עם רודיגר. מיליטאו עם עוד שנה ניסיון ולמידה, מנדי בעצמי לא רע וכמובן אלאבה הגבר. קרבחאל נראה טוב במשחק שניים האחרונים שלו ולמרות שהוא לא בשיא כבר שנתיים-שלוש, פוטנציאלית הוא יכול לחזור אליו ובכיף ולאור השוק לא רואה סיבה לחפש מחליף בנרות. קורטואה כמובן נועל את כל הסיפור הזה מאחורה. לא הגנה מושלמת, אבל ממש טובה מספיק כדי לא להתמקד בה כרגע. אם בשנה הבאה יגיע הבחורצ’יק מצ’לסי, בכלל אשרינו.

קישור
קרוס מודריץ’ וקסמירו עדיין כאן. קמבינגה סביר שיצמח למשהו אדיר וטוב כבר היום, וולורדה גם מצויין, סבאיוס לא רע בכלל ובתוספת טשואמני, בתקוה שהוא טוב כמו שאומרים, אנחנו סגורים שם בצורה פנתסטית.

התקפה
בנזמה מזדקן ואין שחקן רציני בכנף ימין. רודריגו ושיפורו זה אחלה, אבל השיפור אפילו לא היה בימין, שלא טבעי לו. אסנסיו זה לא זה, ורחמים על מי שעוד אופטימי לקבל מעבר למה שקיבל ממנו העונה (בד"כ שחקן שנותן רמה מסויימת 4-5 שנים, במיוחד שחקן מאלו שלא מתאמצים מדע כמו אסנסיו, איסקו ובייל; בד"כ לא הופך למפלצת יום אחד). אה כן, והזאר משהו.
עם זאת, ויניסיוס שחקן מעולה וסביר שיתפתח עוד, בנזמה סביר שימשיך להיות אדיר גם בשנה הבאה ובכנף ימין… well, הייתי מאוד שמח לראות את מאנה או סלאח (טוב, האמת שאת השני פחות אבל ניחא), ואני חושב שלאור מצב החוזים שלהם זה יכול להיות מהלך מאוד נכון, אבל לאור גילם ומצב שאר הקבוצה שלנו, זו גם לא אבידה גדולה לפספס אותם.
אולי זה כוחו של הרגל להיות בלי כנף ימין נעול מאז פיגו, אבל בהחלט ניתן להסתדר, ואני מקווה שבשנה הבאה בקיץ כבר יהיה איזה פרוספקט שבהחלט יהיה מעניין יותר מהשחקנים שניתן לקנות היום.

חשיבה פשרנית, אבל Down to Earth

https://twitter.com/MadridXtra/status/1534644100774912001?t=aEKWJh5bfDf0vpCcqFJnSQ&s=19
נרצה או לא, הוא יהיה חלק מהסגל בעונה הבאה.

מאז הגמר ועד ממש לרגעים אלו הזאר מפזר הבטחות שהוא חוזר להיות שחקן טוב, לדבריו כמו שהיה בשיאו. הוא מספר על כך שמאז הפציעה הוא חי עם כאבים, ועכשיו כשהוציאו לו את הפלטות שהיו לו ברגל הכאבים נעלמו, והוא מרגיש מעולה.

עכשיו כמובן שאף אחד לא קונה את הסיפורים שיחזור לשיאו, אבל האם הוא יכול לחזור להיות שחקן רלוונטי? לא חושב שלמרות ההבטחות שלו, ושל אנצ’לוטי, יהיה אפשר לסמוך עליו בעונה הבאה. עם זאת, במצב השוק הנוכחי, כנראה שבאמת לא תהיה ברירה אלא להמר עליו, ואז הרכש, שוב, יהיה הזאר.

הנה התקציר שלו מהמשחק הערב. ולמרות שלא היה רחוק מלכבוש ואף בישל פעמיים (אחד נפסל), אין לו את היציאה מהמקום שהייתה לו פעם. הוא הרבה יותר איטי וכבד.

להזארד כשיר לחלוטין עדיין יש הרבה כדורגל להציע לדעתי. הוא מוסר מעולה עם דריבל מהטובים בהיסטוריה לא פחות. הבעיה שהוא יודע לשחק רק אגף שמאל או מקסימום שחקן חופשי מתחת לחלוץ ואצלנו העמדות האלו תפוסות/לא קיימות. כמובן שאין סיכוי שיחזור להיות מה שהיה אבל אם ישאר כשיר ויקבל מעט המשכיות יכול לחזור לתרום, רק לא בטוח שאצלנו…

הזאר עם כושר משחק וביטחון יכול להיות שחקן חשוב מאוד בשבילנו גם אם אין לו את המהירות והזריזות שהיו לו פעם
יש לו כדורגל ברגליים זה בטוח

והוא יכול לשחק כ10 עם דאבל פיבוט מאחוריו מה שיכול להיות קיים ברוב המשחקים העונה (והלוואי שיקרה שהוא/ מודריץ כ10)

-דני סבאיוס יעזוב כמעט בוודאות אחרי הגעתו של טשונאמי אבל זה לא נורא כל כך למען האמת. הרי יש גבול כמה מחליפים אתה יכול שיהיו לך בסגל. וזה לא שקרלו רץ לוותר על השלישייה “הקדושה” שלו באמצע בעונה הבאה.
-אני לא מחזיק ממרקו אסנסיו אבל בהתחשב בכך שאופציית גבריאל ז’סוס לא רלוונטית והיא דווקא נשמעה מעניינת וטובה, ולא נראה שיגיע חיזוק לכנף, אולי רק חלוץ ‘9’ במקום אחד הכושלים שלנו - אז חשוב שאסנסיו יישאר לפחות לעונה הזו ויהווה אופציה מהספסל, למשחקים הפחות טובים.

@Carvajal, אין בעיה שאתה מחזיק מרומאנו, התכוונתי שמה שהוא אומר זה לא קדוש ואני לא חושב שכל השחקנים רצים ישר להדליף לו. גם אם הוא טועה פחות זה לא באחוזים כאלה גדולים.

לגבי אדן הזאר - מצטער, אני מאוד אוהב אותו אבל לא מצפה לשום דבר כבר. עבר יותר מדי זמן. ובשלב מסוים הוא כן ירצה להפוך להיות שחקן הרכב, כשהמונדיאל יתקרב. צריך לעשות גם סוויץ’ מנטאלי גדול, לא כל אחד יכול להיות גוטי או אם נלך על דוגמא ישראלית - שלום תקווה. לא אכפת לי אם יישאר אבל הרמתי ידיים לגביו. הוא יכול להבקיע חמישייה בפרה-טמפורדה וליהנות מכל רגע בבלגיה, הברנבאו זה משהו אחר לגמרי.

זה יותר לדיון טקטיקה מאשר פה אבל בהתחשב בכמות הקשרים שהולכת להיות לנו ובעובדה שאמבפה לא פה וקיצוני אחר ברמה עולמית כנראה לא יגיע, יכול להיות שעדיף שנשחק עונה הבאה 4-4-2 יהלום כשמודריץ’/הזאר יתפקדו כ-10 סטייל איסקו לפני שלישיית קישור ומאחורי ויני ובנזמה.

זה נשמע טוב. העניין הוא שבשיטה הזו, חייבים מגנים שיודעים לתקוף.

נוכל לשחק ככה אך ורק אם אלאבה יהיה מגן שמאלי, ויגיע מגן ימני תוקף טוב.

מדהים כמה הקטארים מסובבים את מקרון, קודם קיליאן, עכשיו זידאן.

זידאן מרגש. כל הסאגה הזאת מזכירה עלילת קומיקס בה הגיבור לא נכנע ללחץ מצד כוחות הרשע, משעשע ומרתק במקביל.

יורד מהמדף, עניין של זמן עד שליברפול תסגור את הסכום גם.

גם כשהסגל היה תפור ליהלום כמעט ולא שיחקנו ככה על בסיס קבוע, זה מערך מאוד סטטי והמון נופל על המגנים(שכרגע לא מספיק טובים).

בכלל קרלו לא הכי גמיש בכל מה שקשור למערכים אז אני מניח שנראה בעיקר 433(ואולי ניסיון ל442 רגיל שוב).

דווקא במילאן של אנצ’לוטי שהגיעה לשלושה גמרי צ’מפיונס ובצ’לסי שלו שזכתה באליפות וכבשה הרבה שערים המערך הזה עבד טוב מאוד.

עם מנדי ועם קרבחאל של רוב העונה שהעדיף להישאר למטה זה אכן יכול להיות בעייתי. עם אלאבה וקרבחאל טוב/ואסקז טוב/מגן אחר זה בהחלט יכול לעבוד. גם מאלדיני היה מגן שמאלי הגנתי ובוסינגווה-אשלי קול זה גם לא צמד מגנים מושלם.

גם העונה כשעלינו עם ארבעה קשרים זה בפועל היה יהלום כשמודריץ’ לפני קרוס ופדה. אפשר להתווכח איך זה נראה אבל עם טשואמני ועם שיפור נוסף מצד קמא ופדה זה יכול להיראות טוב יותר…

אני חייב לציין שמודריץ’ הפך להיות השחקן (והאדם) האהוב עליי ביותר בהיסטוריה של ריאל מדריד ושל הכדורגל בכלל (מיד אחרי ראול).
לראות את ההתנהלות המקצועית והאישית שלו ופשוט להעריץ.
לא עושה רעש סביב חידושי חוזה, רואים כמה הוא באמת אוהב את המועדון ואת המשחק.
המועדון חייב לשים אותו כמודל לכל מי שמגיע לקבוצה, שחקנים צעירים חייבים ללמוד להתנהל כמוהו, פשוט להתגאות שהוא משחק במועדון שאני אוהד.

אם אני זוכר נכון, מאלדיני הוסט והיה יותר בעמדת הבלם תחת אנצ’לוטי.

בצדדים היו תקופות של קאפו, קוסטקורטה, קלאדזה, יאנקולובסקי.

אשלי קול היה מעולה. נראה לי שבצד השני שיחק איבנוביץ’ שגם היה מעולה. לא בטוח לגבי התאריכים.

אני רוצה להגיב קצת על המשפט הזה.

בעונת הדסימה הוא הפך את די מריה משחקן כנף לקשר כך שתקפנו ב442 כשרונאלדו נכנס כחלוץ שני, והגנו עם 433 כשדי מריה בקישור. בהחלט שינוי על ה433 הקבוע (שגם בו שיחקנו לא מעט).
בעונת 2015 הוא עשה לא מעט ניסויים עם 442 כשזה עבד טוב ועם 433 כשזה עבד טוב.
העונה הוא כל העונה עובר בין 433 ל442 במשחקים הקשים.

כלומר בכל אחת מ3 העונות שלו כאן הוא ממש לא היה מקובע בנוגע למערך.
הוא בהחלט לא עשה מספיק רוטציות בקדנציה הראשונה אבל בהחלט נראה שהוא לומד מזה.

הסיבה שאנחנו לא רואים את מערך היהלום היא כמו שאמרת כי מדובר במערך המבוסס על המגנים, מה שאין לנו.

אפשר לתת לקרלו את כל הקרדיט שבעולם על הלמידה וההפנמה. הוא נתן העונה יותר רוטציות גם בין היתר.
בכל אופן הוא כן מחדש ומשנה מערכים, הרבה יותר מקלופ ופפ למשל.
בכללי אם יש משהו שקרלו עושה לא מעט זה לשנות מערכים, בתור מאמן שאין לו איזושהי שיטה ברורה וקבועה.

אתה בדיוק מחזק את מה שאני אומר, זה שהיו לו כלים לX והוא החליט לדבוק בY ויהי מה מראה כמה הוא עקשן בכל מה שקשור למערכים, לטוב ולרע- די מריה נתן עבודה מדהימה בעמדה החדשה שלו, אפילו חאמס הסתדר כקשר אמצע אבל קרוס כקשר אחורי היה כשלון מוחלט וגם ניסיונות כמו איסקו ובייל כחלוצים נכשלו.

זו אגב לא חולשה בהכרח, גם קלופ נגיד מאוד עקשן עם מערכים ופפ בניגוד לשניהם משחק ב2000 מערכים שונים אבל באותה השיטה כל פעם. אבל מעשית קרלו בריאל מדריד משתמש ב442 ו433.

לא הבנתי, איפה כתבתי שהוא דבק במערך מסוים? הוא בכל עונה גיוון עם מערכים ודבק במה שעבד הכי טוב ושינה במידת הצורך.
ב2014 עם די מריה כשחקן כנף ואחר כך כקשר
ב2015 עם 433 או 442 לפי מה שעבד טוב יותר (או לא עבד אחרי שמודריץ נפצע)
והעונה עם המעברים התכופים בין 433 ל442.

כמה מערכים הוא אמור לשנות? כמה קבוצות כבר משחקות ביותר מערכים?
כמה מערכים הוא צריך לגוון כדי שנחשיב אותו כמאמן שמשנה מערכים?

קצת אוף טופיק, אבל אני לא חושב שזה היה הרצון של קרלו. זה לא שהוא בחר שאלונסו יעזוב ולא יגיע קשר אחורי.
גם כשלון מוחלט זה לא היה, שיחקנו ככה טוב מאוד למשך תקופה עד הפציעות.
בכל מקרה, את התלונות על שפתחנו עונה ללא קשר אחורי לא צריך להפנות לקרלו. אני בטוח שאם זה היה תלוי בו גם אם הוא באמת היה רוצה לנסות את קרוס כאחורי הוא היה דואג לאיזשהו גיבוי.

לא טענתי שקרלו מקובע טקטית אלא רק בנושא של מערכים, ואתה אכן מסכים איתי שב3 העונות שלו במדריד ראינו אך ורק וריאציות של 433 ו442(רגילים לצורך העניין. לא יהלום שזה מערך שונה לגמרי מ442 מסורתי). אז…אין בינינו מחלוקת.