דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

באיירן ודורטמונד במלחמה על החלוץ האוסטרי של שטוטגרט, סשה קלאז’דז’יץ’ (?), בבאיירן רואים בו כמחליף של לבנדובסקי.

בן 25 בקרוב. מתנשא לגובה של לא פחות מ2 מטרים שלמים. נוגח טוב ובעל טכניקה בסדר גמור ביחס לגודל שלו. יש לו תנועה טובה סיומת טובה וחוש לשערים.

יש אמנם בעיות עם הבחור. הוא החמיץ את העונה של הקורונה כמעט בשלמותה עקב פציעה, וגם את העונה הנוכחית פתח עם פציעה בכתף.
בעונה הקודמת כבש עבור שטוטגרט 16 שערים ב33 הופעות ליגה, והוסיף 5 בישולים. העונה עקב הפציעה שיחק רק 15 פעמים וכבש 6 שערים.

הבעיה היותר גדולה היא שאנחנו כלל לא מקושרים אליו, אז הוא לא רלוונטי.

מי שעוד יכול להיות מעניין הוא אוונילסון, החלוץ של פורטו. בן 22, חזק מאוד פיזית ובמקום רגל ימין יש לו תותח 16 אינץ’. יש לו תנועה קצרה טובה והוא יודע להשתמש בפיזיות שלו כדי לשמש כפיבוט. הבעיה הקטנטנה איתו שהוא גם בריזלאי, וכידוע אין לנו מקום לעוד כאלה. עם זאת בגלל גילו ומעמדו, שנה וחצי בסך הכל באירופה (בליגה בעונה האחרונה 14 שערים, 4 בישולים, 30 הופעות), עד כמה זה יהיה חמור שירשם לקסטייה לחודש חודשיים עד שויני יקבל את הדרכון?

דיווחים שחטאפה (שלפי העיתונאים הופכת להיות החירייה של ריאל מדריד) מעוניינת במריאנו. אינשאללה. רק שהעלוקה ישחרר…

טוב ועכשיו להעברה קצת יותר אפשרית, בעיקר בגלל העובדה שהשחקן מקושר למועדון והסקאוט הראשי שלנו עוקב אחרי השחקן בעצמו.

כבר בינואר דווח שריאל מדריד עוקבת אחרי מתיאוס נסימנטו, חלוץ ברזילאי (תיראו מופתעים), יליד מרץ 2004, שנלחם על מקומו בסגל הבוגר של בוטאפוגו.

הילד בגובה 185 סמ, אוהב לשחק עם הגב אל השער וברגע שתראו קצת תוכן עליו תבינו למה הצמידו לו את הכינוי מיני קבאני.

הנה תקציר המשחק ששיחק שלשום.

בכל מקרה אני מניח שלא יכנס ישירות לסגל הבוגרת…

אני חושב שיש הזדמנות אמיתית הקיץ להיפטר מהרבה משקל עודף בסגל. איסקו, בייל ומרסלו זה מבורך.
השלב הבא צריך להיות יוביץ’ שנותן כמה גולים בנבחרת ולפי הדיווחים מעוניין לעזוב (אולי נזכר שהוא אוהב כדורגל), חייב למכור אותו עוד היום, השאלה נוספת תהיה מיותרת לגמרי. 15-20 מליון ואגיד תודה.
אם נצליח לדחוף את מריאנו לחטאפה זה יהיה נס, מוכן להיפטר ממנו גם בחינם.
אני לא הייתי מהסס, מנצל את העונה הסבירה של אסנסיו בשביל למכור למרבה במחיר.
מוסיף על הנ"ל את סבאיוס, הזדמנות נהדרת למכירה באיזה 15 מליון אחרי הדקה וחצי שקיבל לקראת סוף העונה.
ואייחו גם הוא כמובן צריך להיפרד מאיתנו והייתי מוסיף אליו גם את ברהים, קובו, מיוראל. לאף אחד מהם אין עתיד בריאל מדריד.

בהתאם לעזיבות האלו נצטרך חיזוק של 2 שחקנים לסגל- חלוץ וקיצוני ימני. זה ישאיר אותנו עם סגל הכולל 2 שחקנים טובים על כל עמדה בלי כל מיני סרחים עודפים.

אם זה נכון, זה מאוד ״מבאס״.
אמבאפה, לואיס קמפוס, זידאן… בתכלס כל השלישייה הזאת הייתה אמורה להוביל את ריאל.

לא מאמין שאני אומר את זה על הדמות אולי הכי אהובה עליי בעולם הכדורגל מאז ומעולם,אבל אם זה נכון מאחל לו לרדת ליגה עם המועדון הגועלי הזה,סוג של יריקה בפרצוף לפלורנטינו ואהדי ריאל.

מפתיע. יש כאן סוגיה הסמויה מן העין לטעמי, יש להניח כי פלורנטינו אמר כמה דברים ספציפיים שלא מצאו חן בעיני זיזו.

מה שבטוח, פ.ס.ז’ אינם עוד יריבים מן המניין עבור דון פרז, כל העסק הפך לאישי לגמרי.

ברהים שחקן נחמד, במצב היפותטי בו אסנסיו נמכר ומגיע שחקן כנף אחר הייתי שומר אותו על תקן גיבוי. כנל לאריבאס מקסטיליה שנתן מספרים מצוינים העונה:

ברהים חביב, פתח את העונה טוב ולא עשה יותר מדי מאז במילאן וסיים מחוץ להרכב, הסטטיסטיקה בכלל לא מרשימה. חוץ מזה הוא לא שחקן לאגף.

בנוגע לזידאן, מבאס ממש לראות אותו שם, אבל מצד שני, למה לו לסרב? בגלל שפריז עשו לריאל קטע עם אמבפה?
זה לא שהוא הולך לאמן את ברצלונה, לא חושב שאפשר להאשים אותו במשהו.

אי אפשר להאשים את זידאן, כן אפשר לא להבין אותו.
כל אוהדי ריאל וכל אוהדי מארסיי הולכים להרגיש אותו דבר, הוא אישית בטוח מבין את זה.
חבל לי מאוד שהוא יגיע לשם אם באמת יגיע לשם.
כל הצלחה של פסז תרגיש כמו כישלון של ריאל בכמה שנים הקרובות

זכותו של כל אחד לעשות מה שהוא רוצה בחייו הפרטיים,זידאן אם ילך לאמן את פאריז אחרי כל מה שעבר בין המועדונים והנשיאים מבחינתי זה כמעט כמו לחתום בברצלונה,הבדל לא ממש גדול,יריקה בפרצוף של האוהדים.
זידאן יכול לאמן היום בכל קבוצה כמעט שהוא ירצה חוץ מסיטי וליברפול,אני בטוח שעבודה וכסף היה מוצא גם במקום אחר,ללכת לפאריז זה לתקוע אצבע בעין של פלורנטינו ואוהדי ריאל,ומן הסתם הוא מודע לזה.

אני בטוח שאפילו פלורנטינו לא חושב כומך.
לטעמי זו אמירה קצת ילדותית, בוא תסביר לי את הרציונל למה זו אצבע בעין של אוהדי ריאל ופלורנטינו, כי פריז שמרו על אמבפה? נו אז?

אני אוהד,תפקידי להיות ילדותי,הרציונל הוא שפאריז היום היא כנראה היריבה הכי גדולה של ריאל מבחינה פוליטית,זה לא רק אמבפה זה גם כל סיפור הסופרליג ואופא,אני בטוח שזה כואב מאוד לפלורנטינו,כנראה הקרע בינו לבין זידאן גדול משחשבנו.

פריז לא הייתה ולא תהיה יריבה שלנו.
ברצלונה יריבה שלנו, אתלטיקו יריבה שלנו.
פריז היא בעצם מדינת קטאר שמנסה לקנות בכסף כל דבר ומתנהגת כמו ילדה קטנה בחנות צעצועים.

לא חושב שמדובר בצירוף מקרים. אמבפה היה אמור להיות החתמה של זידאן כשזה עוד אימן בולדבבאס, לאחר מכן נוצר קרע בין זיזו לפלורנטינו והשאר היסטוריה (נשדדה האליפות, זידאן טען לחוסר הערכה).

כעבור זמן מה, אמבפה הבין שעם זינדין זידאן הוא לא יעבוד במדריד, אז למה לא להנדס שיתוף פעולה בפריז? כסף קונה כמעט הכל.

אישית כל הסאגה הזו מעוררת בי תחושות סלידה עמוקות כלפי אמבפה, פריז ואוטוטו גם זידאן. זה לא רק שזיזו טען שהוא לא יאמן שם, אלא כל הדיבורים על אימון יובנטוס בעתיד או את הנבחרת הלאומית.

אין פה אצבע בעין של אוהדי ריאל ופלורנטינו, נכון שרובנו כאוהדים לא אוהבים את פסז’ ופלורנטינו עצמו לא מת על ח’לאיפי אבל הם עדיין לא יריבים שלנו בשום צורה ולהצלחה שלו שם לא תהיה שום קשר אלינו.

בהחלט יש פה אצבע בעין של אוהדי מארסיי לאור התבטאויות העבר של זיזו, אבל זה הג’וב, הוא לא הראשון שמפר “הבטחה” לקהל אוהדים והוא יהיה מוכן לשאת בהשלכות של זה בשביל להרוויח הרבה כסף ואולי לזכות בתארים.

כן מעניין לראות מה יהיו התגובות כלפיו בצרפת כי למארסיי יש בסיס אוהדים חזק וקולני מאוד גם אם פסז’ הם הבייבי של מאקרון או משהו. זה לא קשור לריאל בכל אופן ואם לראמוס מותר לשחק שם אז גם לזידאן מותר לאמן מבחינתי.

לי אישית לא כל כך אכפת, כי אין לי שום חלום לראות את זידאן מאמן אותנו שוב, אבל גם אם היה לי אכפת אני לא חושב שזה צריך להעסיק אותנו. לא התחתנו איתו וגם הוא רוצה לעבוד ויש לו קריירה משלו.

איתו ובלעדיו אאחל לפסז כישלונות.

הם יריבים ישירים שלנו בליגת האלופות.

מעניין שחוץ מריאל ואולי בארסה ויובה, כל עולם הכדורגל חי בשלום עם העובדה ששתי מדינות גז ונפט קנו קבוצות ומשתלטות על עולם הכדורגל. אופ"א ופיפ"א כבר מזמן בכיס שלהם. לאף אחד לא אכפת. הם עוברים על חוקי הפייר-פליי, כולם יודעים ומעלימים עין. הסכמי חסויות מנופחים ולא ריאליים ממדינות המוצא שלהם. אני לא אתפלא אם גם השחקנים של הקבוצות האלה מקבלים חסויות דומות כדי לנפח את השכר שלהם, בלי להיכלל בתקציבי השכר של המועדונים.

פ.ס.ז’ וסיטי עוד לא זכו בליגת האלופות אבל עם ההשקעות המטורפות זה רק עניין של זמן עד שישלטו בלעדית. לא מדובר רק על הלאנד ואמבפה. הם אוספים את השחקנים הטובים בעולם, המאמנים הטובים בעולם. סיטי כבר עם 4 אליפויות ב-5 שנים והם רק מתחזקים כל הזמן. הליגה הכי תחרותית בעולם עוד עלולה להפוך לסוג של בונדסליגה…

מכיוון שאופ"א לא תעשה כלום, הדרך היחידה להתמודד זה לנטוש את אופ"א ולהקים סופרליג אבל האנגליות כבר הבהירו שלא יצטרפו וגם באיירן לא. בלעדיהם אין סופרליג. בקיצור מקרה אבוד. הקבוצות הגדולות מבחינה מסורתית צריכות להתרגל למעמד החדש ולהתחרות על השאריות שפ.ס.ז’, סיטי (ובקרוב ניוקאסל?..) ישאירו לנו.

לא צריך להיות צדיקים יותר מהאפיפיור.
קטאר שולטים באופא, נלחמו בריאל מדריד ישירות על אמבפה (ועל קאמאבינגה ועדיין על טשואמני וכנראה שעל כל שחקן עתידי שנרצה) ובפלורנטינו בנושא הסופרליג.
הם לחלוטין יריבים, לא סובלים את פלורנטינו לרמה של לא ללחוץ יד במשחק או להגיע לאיזה ארוחת שקר לפני גמר ליגת האלופות.
מבחינתם כמה שיותר נזק לריאל ולתדמית שלה יותר טוב, אז אפשא להפסיק להגיש את הלחי השנייה…
אישית אני מקווה שלדון יש תכנית איך להתנקל להם בחזרה.
בנוגע למאמן, גם מי שלא אוהב את זידאן מבין שאיתו הסיכויים שלהם לזכות בליגת האלופות עולים משמעותית ושם הם כבר יריבים ישירים גם למי שמתכחש.

זו יריבות שכבר הרבה הרבה מעבר לכדורגל, לצורך העניין לאפורטה ופלורנטינו ביד אחת נגד פאריס בעניין הזה.
זה העולם הישן מול החדש, הסופרליג מול הצ’מפיונס, אוהבי הכדורגל השפויים אל מול השחיתות של אופ"א, פיפ"א, עסקני הספורט, ומדינות הנפט.

אמבפה הוא ממש לא רק שחקן כדורגל, הוא היה קלף משמעותי ופוליטי הרבה יותר, לא סתם נשיאים וראשי ממשלה התקשרו אליו ולחצו עליו להישאר.
כנל ראמוס ומסי, הרבה יותר מאיך שהם שחקני כדורגל (בטח שראמוס) הייתה כאן אמירה של "לקחנו את הקפטנים של ריאל ובארסה כאילו מדובר על חולצה של לואי ויטון.

השייחים החליטו לבנות את ריאל בפאריס, די מאריה נמאס ואפילו ראמוס היו רק ההתחלה, עכשיו גם זידאן בדרך, לא הייתי מתפלא אם סתם ינסו בשביל הכיף להביא גם את בנזמה או ויניסיוס.

לא מבין מה הטעם לדון בנושא הזה בכלל עד שאין וולקאם והודעה רשמית של פריז סן ז’רמן, לא למדתם כלום ממקרה קיליאן אמבפה? זינדין זידאן היה אצילי כשוויתר על השנה האחרונה בחוזה שלו כשהרגיש שהוא לא יוכל להיות אותו השחקן, והוא גם עשה היסטוריה עם שלוש הזכיות בליגת האלופות, היו לו את הביצים לחזור לכאן לפרק ב’ לקבוצה במצב הרבה פחות טוב והוא היה גם אגדה בתור שחקן. זה לא ישנה כלום, ממש כלום, מהאהבה המטורפת שלי אליו. פ.ס.ז’ מנסה להיות ריאל מדריד.
ומה ציפיתם שיהיה? אם נבחרת צרפת סגורה בינתיים עם דשאן (ולא חשבתי אחרת, הוא כשל לחלוטין ביורו האחרון אבל פרט לכך הקדנציה שלו שם בסדר גמור), יובנטוס לא הזיזה את אלגרי, טן האח במנצ’סטר יונייטד שרדפה אחריו. הוא מאמן די צעיר, כמה זמן הוא יכול לשבת בבית? וזידאן גם אוהב לאמן, את היום-יום, חוץ ממסיבות העיתונאים, הוא לא פנסיונר. הוא יעשה עוד דברים לפני שיחזור לכאן לפרק ג’ :slight_smile:

הדבר היחיד שביאס אותי - הפרידה השנייה. שוב הוא שבר את הכלים והדבר הכי קרוב שאנחנו יודעים ל-למה - זה המכתב ההוא שפורסם ב-AS. הוא לא דיבר מאז, לא הסביר, הוא לא חייב שום דבר לאף אחד אבל לאוהדים כן מגיע קצת תשובות. זידאן באמת היה צריך שפלורנטינו יגיד באמצע העונה שהוא חסין מפיטורים? הוא ידע את זה. אם היה מאמן שפרס לא היה נוגע בו - זה זידאן.