לא יודע לגבי תוכנית שלמה אבל קמא וצ’ומי (טשומאני…לא הולך לכתוב את השם שלו עכשיו כל פעם חח) זאת התחלה מצויינת. גנבנו להם מתחת לאף תוך כדי תחרות ישירה את 2 הפרוספקטים הצרפתיים הגדולים ביותר חוץ מהצב.
לא יודע כמה יותר יכולנו לעשות כדי להשיג את אמבפה אבל לפחות בשבילי השניים הנ"ל הם “פרס ניחומים” אדיר, גם פוליטית וגם מקצועית.
בינתיים עם כל הבאלגן שקשור לזידאן פריז, הסוכן של זידאן מכחיש כל קשר להסכם עם פריז.
את אסנסניו וסאביוס ריאל החליטה למכור. שניהם קיבלו הצעת חוזה (אותו שכר לעוד שנים) שניהם שללו.
את סבאיוס רוצים למכור במחיר הקנייה.
את אסנסיו כרגע מנסים לדחוף ליונייטד עם מנדז הסוכן שלו.
מסכים מאוד.
חייב להגיד שמצפייה בסרטונים של השניים, קאמאבינגה מרשים אותי הרבה יותר ואותו עוד הבאנו כמעט בלי כסף לעומת טשואמני.
כן, אני יודע שהם לא בדיוק באותו תפקיד…
בדיוק כמו סיטי, ליברפול, יובנטוס, באיירן ושריף טיראספול. אין דבר כזה “יריבה ישירה” בצ’מפיונס כי אתה יכול לזכות בזה בלי לשחק מולה בכלל. זה כמו לטעון שגרמניה היא יריבה ישירה של ברזיל במונדיאל. סביליה יותר יריבה ישירה שלנו מאשר פסז’.
סתם התחכמות. הם מתחרים איתנו על אותו תואר. אפשר גם להתחכם ולומר שברצלונה לא יריבה ישירה שלנו לאליפות, כי גם אם נפסיד 4-0 להם אנחנו יכולים לקחת אליפות.
וכן כל היריבות שהזכרת אכן יריבות ישירות שלנו בצ’מפיונס. חוץ מזאת שגם אתה יודע שהיא לא יריבה שלנו לתואר הזה ואין לי מושג למה הזכרת אותה.
אם נפגש איתם והם יהיו מדיי טובים עבורינו אנחנו נפסיד להם את התואר. וכן להיפך.
די נו, הם יהיו יריבה ישירה שלנו רק אם נוגרל מולם/שתי הקבוצות יגיעו לגמר, אחרת לא יהיה להם שום קשר אלינו כמו שהעונה לא היה לנו שום קשר לבאיירן למשל. צ’מפיונס זה מפעל לכל אירופה ואין סיבה (מקצועית) לתפוס מפסז’ יריבה של ריאל יותר מסיטי, ליברפול, באיירן או צ’לסי.
בכולם מותר לזידאן לאמן ולריאל אין יריבות עם אף אחת מהן גם אם פלורנטינו ואל ח’לאיפי לא מחבבים אחד את השני.
אגב, פסז’ מנסה לעשות כרגע את מה שריאל עשתה בעבר בדרכה להיות הקבוצה ההיסטורית שהיא היום. ההבדל היחיד זה שהם מצפצפים על חוקים קיימים ואצלנו לא היו חוקים בכלל כשבנינו את המעמד וההילה שיש סביב המועדון. קצת צבוע להציג אותנו כ"כדורגל שפוי והוגן" ואותם כ"רשעים שהורסים את המשחק".
אבל הם לא “לקחו” לנו אף אחד. נבאס רצה לעזוב ושחררנו אותו בלי בעיה, זידאן לא מאמן שלנו כבר שנה, אנחנו בחרנו לא להאריך לראמוס את החוזה, אמבפה היה שחקן שלהם שפשוט האריך חוזה, אשרף ודי מריה הגיעו לפסז’ מקבוצה אחרת. אם כבר אנחנו “לקחנו” להם את אנצ’לוטי בזמנו.
הצלחה של פריז זה כן אצבע בעין לריאל, כי הצלחה של פריז זה רק זכיה באלופות. אם פריז יזכו בליגת אלופות אז כל העולם ואשתו יהללו את אמבפה וההחלטה שלו וכמה שהוא הגיבור של צרפת, וגם תהיה עוד סיבה שתמשוך לשם שחקנים - יש להם כסף, שחקני על, תוסיפו לזה גם הצלחות? שחקנים יעופו לשם יותר ממה שהם עכשיו… וגם עכשיו הם לוקחים לריאל שחקנים / גורמים לנו לשלם מליונים ואולי אפילו פי 2 יותר על שחקנים, ואפילו כאלה שרוצים רק לריאל
הכוונה שלי היא שכל שחקן שריאל מעוניינת בו אז פריז נכנסת לסיפור ואו שמנסה להחתים ו/או שמקפיצה לו מחיר, ולא שהם קנו שחקנים שהיו בריאל(מה גם שאם הם מחתימים שחקנים שהראו להם את הדרך החוצה מריאל אז הם לא ״לקחו״ על חשבוננו, גם אם מדובר באגדות כמו ראמוס)
יש המון מתח בין המועדונים, ואם תהיה גם הצלחה על המגרש של פריז אז אחד זה פגיעה בריאל ובאגו של המועדון ושל פרז, וגם תהיה פגיעה מקצועית כי שחקנים גם ילכו לפריז לא רק בגלל הכסף אלא גם בגלל שהם רואים שיש שם הצלחה מקצועית(מה שלדעתי אי אפשר להגיד עד עכשיו…) והרבה מהם ירצה להעדיף את פריז על ריאל
לא סתם ההחתמות של קמאבינגה וטשואמני זה מצד אחד שיפור והצלחה מקצועית, אבל מצד שני גם מעין ניצחון ואצבע לעין לפריז, לא קנו אותם בגלל זה אבל כשהמאבק הזה נוסף אז זה הוסיף לקנייה שלהם- קח לדוגמא את טשואמני, אם (ולפני כל הדיווחים שהוא חתום אצלינו) הוא היה מעדיף את ליברפול אז ריאל לא היתה מרגישה שהיא הפסידה ככ הרבה, אבל אם היה הולך לפריז זה כבר היה מעצבן את פרז ואת כולם כבר הרבה הרבה יותר
*המועדון שם את כל הצ’יפים על רודריגו ומאמין בו כשחקן הרכב, ובאמת אריבאס\ ברהים\ רינייר יקחו את המקום של רודריגו על הספסל או
*אחרי 5+ שנים נחתים שחקן לקו ימין.
ככה או ככה, אני אשמח להפרד מאסנסיו. לא כי הוא כזה שחקן רע(הוא בסדר), לא כי השווי שלו בשיאו(נראה שמועדוני האליט של אירופה ברובם לא קונים את הבלוף של העונה האחרונה), פשוט כי שחקנים מהסוג שלו נתקעים כמו עצם בגרון ואני לא מוכן נפשית לעוד איסקו, וכמובן שאם הוא לא מעוניין להאריך חוזה אז אין מה לחכות איתו.
בניגוד לכל אלה שמזלזלים באסנסיו אני חושב שהוא שחקן מעולה, הוא נתן לנו הרבה יותר מאשר רק בעיטות מרחוק. באמצע העונה הוא ניצל לא מעט פעמים את חוסר האיזון בהגנות היריבה וידע לזהות את החורים,לייצר מצבים ולכבוש. 12 שערי ליגה לשחקן רוטציה זה לא רע בכלל.
עם זאת אני עדיין חושב שצריך למכור אותו. הוא לא מעוניין בתפקיד השחקן ה12 או ה13 של הקבוצה, הוא רוצה להיות שחקן הרכב פותח. הבעיה איתו שבמשחקים שבהם צריך לשרוף קילומטרים ולרוץ מהגנה להתקפה, כבר אין לו את זה. במשחק סגור יותר כשאנחנו שוכבים על השער של היריבה, אין איתו שום בעיה לדעתי. משחק הרגל שלו טוב והוא טכני.
חסרה לו המהירות והניידות שדרושה ברמות הגבוהות יותר, ולאור הפריצה של רודריגו בסיום העונה נדמה שהיתרונות של אסנסיו על הברזילאי נעלמו, כך ששחקן הרכב אצלינו הוא לא יהיה.
מניח שאופציית גנאברי תחזור לשולחן עכשיו. הייתי רוצה לדפוק אצבע משולשת לבארסה ולהיכנס למומ עם רפיניה, אבל הבעיה שהסוכן שלו הוא דקו, ולא יודע עד כמה מהלך כזה הוא אפשרי או שזה מטרפד את העסקה לפני שהתחילה…
אין לי בעיה שיהמרו על אריבאס. שחקן מאוד מסקרן בעיניי. אני בספק אם זה יקרה משום שדווח שקרלו לא מחזיק ממנו.
אותי יותר מטרידים הדיבורים על לטאסה. מדברים על כך שאין כוונה כרגע במדריד להחתים חלוץ והמחליף של בנזמה, במידה ונצטרך אחד כזה, יהיה לטאסה. אני לא תופס ממנו בכלל, ולדעתי נצטער מאוד אם נגיע למצב שהוא זה מי שיפתח אצלינו בחוד. מבין את זה שהשוק מאוד דל בכובשים איכותיים ועדיין אסור להתפשר.
המשמעות של לטאסה כחלוץ המחליף לבנזמה היא עוד שנה בלי חלוץ מחלף לבנזמה, בדיוק כמו בכל השנים הקודמות.
לטאסה אפילו לא אחד מ5 השחקנים המוכשרים בקסטיליה וממש לא הוכיח שהוא ראוי לחולצת הקבוצה הבוגרת.
זה פשוט יוביל לעוד מצבים שבזנמה פצוע בקלאסיקו ובשפיץ מחלטר מודריץ/ ואסקז/ מנדי/ כל אחד שהוא לא חלוץ.
אני חושב שאף אחד לא מדבר על לטאסה כגיבוי היחיד אלא בנוסף ליוביץ’ או מריאנו, לא חושב שכזה פשוט להיפטר משניהם. אבל חייב לומר שביחס לכך שהם ממעטים לשחק - הם נפצעים המון. גם אם רצינו לתת דקות למריאנו או ליוביץ’, אפילו כמחליפים לרבע שעה, שבועיים ברצף - זה כמעט ולא התאפשר. המועדון במלכוד כי הרי בעוד שנתיים נצטרך גם מחליף לבנזמה.
לגבי אסנסיו, זוכרים שהוא עוד שיחק כקשר אמצע נגד מאיורקה והבקיע שלושער? היה ברור לי שזה לא יחזיק מעמד ובקושי ראינו את הניסיון הזה שוב למעט אולי ה-0:0 נגד ויאריאל. הוא שחקן די מאכזב אבל לאור השמות הלא משכנעים לגבי צד ימין (מישהו היה ‘מתאבד’ על סטרלינג? במחירים הצפויים?), חוסר הנכונות של המועדון בכלל וחוסר האמונה שאדן הזאר יהיה כשיר להרבה זמן - אז מרקו חשוב כשחקן ספסל. ארסנל או מנצ’סטר יונייטד המבולבלות הן די הגג שאפשר לשווק אותו לשם. לא רואה אותן שמות 50 מיליון יורו אגב.
אני חד וחלק רוצה לראות את אריבאס מקבל דקות כמחליף פה ושם, במשחקי גביע המלך, זה אולי קצת התפספס אפילו העונה הזו. אם היינו ב-2017 הייתי אומר שגם לוקאס כגיבוי בלבד לצד ימין זה בסדר.
בכנות עם איך שהמצב בשוק נראה, באמת שהייתי מביא את לבאנדובסקי לכמה עונות שהוא ובנזמה יעשו רוטציות בינהם או אפילו ישחקו יחד. גם ככה הוא תמיד חלם לשחק בריאל (או לפחות עם רונאלדו) שזה קצת באסה לראות אותו חותם בברצלונה.
אם הוא ובנזמה מצליחים למשוך 2-3 עונות ביחד ואז מביאים את האלנד או כל חלוץ אחר שיפרוץ בשנים הללו, פלוס ויני מקבל דרכון וכנראה רודריגו גם יקבל דרכון, אז מה הבעיה?
לבאנדובסקי הוא לא שחקן כל כך פציע ואני בכנות מעדיף אותו על כל מה שיש (אין) לשוק להציע. זה פלסטר מאוד ממוקד וזמני ואני חושב שזה יכול להיות פתרון פנטסטי.
ראיתי מחצית ראשונה בין צרפת לאוסטריה, והחשש שלי מהמשחק של טשואמני עם הכדור רק התחזק. איבד אותו פעמיים או שלושה כשהיה תחת לחץ קל.
מה שכן כשהוא משחק בנגיעה, הוא נראה הרבה יותר טוב, והוא משחק לעומק. עם זאת כדי להיות וורלד קלאס אתה לא יכול לטפל ככה בכדור ולהיות הססן איתו.
נראה מה יהיה מחצית שניה, אעדכן.
עדכון מחצית שניה. דקה 62, טשואמני הוחלף. אני מאוד מוטרד. עם זאת המועדון עקב אחריו במשך שנה אז נשאר רק לקוות שזו תקופה לא טובה או משהו כזה ולא קנינו חתול בשק.
חייב לציין שלא התלהבתי ממנו בכלל. מזכיר לי מאוד את מאמדו דיארה רק עם כל ההילה של להיות צרפתי. אין בו משהו מיוחד ויוצא דופן. אני חושב שאם הוא יגיע, ובסכום העצום שנשלם עליו, אנחנו נבקר ונשפוט אותו ללא רחמים מבחינת עלות-תועלת. לדעתי ייקח לו כמה שנים (כמו קסאמירו, למי ששוכח איך הוא היה) עד שיהפוך למשהו רציני.
יכול להיות שאני טועה, אבל כרגע כל מה שיצא לי לראות זה פיזיות ותו לא. גם קשרים אחוריים צריכים לעשות תהליך מודרניזציה בכדורגל של היום. קשר אחורי צריך להיות גם פיזי ואתלט (טשואמני) וגם עם שליטה בכדור וכדרור מעולים (טוני קרוס).
קאסמירו פיזי אבל אתלט הוא לא, הוא איטי מאוד בלי הכדור וזה אחד הדברים שמקשים עליו לתפוס שחקנים שעברו אותו, בניגוד לנודניק כמו קאנטה נגיד או שור כמו וואלורדה שלא מתקל בחסד אבל מספיק מהיר לתפוס שחקנים בניסיון השני.
בקיצור, גם אם מדובר בקאסמירו יותר זריז ומהיר אז כבר מדובר בשדרוג. נקווה שהגנתית הוא שווה ערך אליו.