דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אני חושב שהלכת קצת רחוק מדיי. בכל מה שקשור למשחק ההגנה הוא מעולה, לא פחות. הוא אתלט רציני ואי אפשר לפספס את הנוכחות שלו. הוא עוד צעיר ויצבור עוד ניסיון. הוא הולך להתאמן עם קשרים ושחקנים אינטנסיביים והוא יעלה את הרמה שלו.

חחח שים לב מה המקור. הייתי לוקח יותר ברצינות ידיעה שמתפרסמת בוואלה מאשר ידיעה שמתפרסמת באס. צהובון חסר תועלת.
עם זאת אני מאמין שיחזרו לגנאברי ברגע שאסנסיו יעזוב. אם כי אני לא בטוח שדווקא השחקן ירצה להגיע כשחקן רוטציה.

דווקא שתדע שהאס והמארקה לפעמים, הם סוג של שופר של המועדון.
כלומר המועדון מדליף לשם הרבה דברים, לא סקופים וכאלה… אבל זו דרך של המועדון לפעמים לתקשר כלפי השחקנים. לדוגמא אסנסיו – רוצה לעזוב - אין בעיה ונביא לך מחליף…

בעיקר המארקה. האס כותב הרבה מאוד דברים שהאוהדים רוצים לשמוע, כך שיכנסו לכתבות ויתרמו קליקים. למשל, הוא התעקש שריאל מדריד במירוץ על הלאנד עד כשבוע לפני החתימה שלו בסיטי, כשבפועל ריאל יצאה מהמירוץ חודש וחצי לפני כן.

אני לא הייתי מייחס יותר מדיי חשיבות למה שמפורסם שם. שים לב שגם בעמוד טוויטר הזה שהבאת, האס לא מקבל מדליית אמינות בניגוד למארקה או לשאר הידיעות שמפורסמות שם.

לצד ההילולה המרגשת של תומאס רונסרו לריאל מדריד שהוא יותר על תקן אוהד ופחות עיתונאי שמפרסם ניוז - ל-AS היה סכסוך מאוד-מאוד ארוך עם פלורנטינו פרס והוא ספג שם עלבונות לעתים תכופות. מה שכן לא הייתי מקטרג את אחד העיתונים כאמין יותר גם אם במארקה דיווחו לראשונה למשל על כך שדויד אלאבה סגור ואולי אפילו אנטוניו רודיגר זה די סקופ שלהם.

אם פרלאן מנדי נמכר אז בעצם לא עשינו הרבה עם הגעתו של רודיגר, חוזרים למצב שלא כל העמדות בהגנה מכוסות מספיק כיאה לעונת מונדיאל ארוכה ומתישה. אי אפשר לדעת לגבי הצ’מפיונס, אבל מעבר לליגה שם זה לא משתנה - יהיו משחק-שניים בסופרקופה, הסופר קאפ האירופי בקיץ, משחק-שניים באליפות העולם למועדונים, מניח ש-2-3 משחקים בגביע המלך לפחות…אלא אם כן נאצ’ו מתוכנן להיות המגן השמאלי המחליף.

מעריך שאם מנדי ימכר, יחזירו את פראן גרסיה, זו הייתה התוכנית לפני שרודיגר נכנס בפעם השניה לתמונה. מאוד רוצים אותו אבל אין לו כרגע מקום בסגל כשמנדי כבר יהיה המגן השמאלי המחליף לאלאבה.

זה בהינתן שאלאבה יהיה מגן שמאלי ( הלוואי)

זה הזמן יגיד. לפני התקשורת בספרד זה מה שהולך לקרות, אבל רק אנצ’לוטי יודע מה הוא מתכנן. בכל מקרה אני לא רואה איך מי מבין אלאבה רודיגר ומיליטאו (שם תופסים ממנו הרבה יותר מכאן) יורד לספסל.

למה לא הייתה בעיה שנהיה עם ראמוס, ואראן ופפה בסגל ולא אפשרי שנהיה בסגל עם רודיגר, אלאבה ומיליטאו? עם כל הכבוד למיליטאו הוא יכול גם לשבת בספסל מידי פעם, העונה ארוכה והכל בסדר.
לא מבין את המיסמור הזה של שחקנים להרכב ואת הזילות הזו של החולצה, אנחנו עומדים בפני עונה סופר מאתגרת מבחינת עומס וזמנים ויהיה מקום לכולם, מה יעזור למכור את מנדי? אנחנו פשוט נצטרך לקנות גם מגן שמאלי בנוסף למגן ימני.

באופן כללי יש זמן והקיץ רק התחיל אבל זה מתחיל להיראות לא טוב.
פספסנו את אמבפה והאלנד ואמנם אף שחקן שיגיע לא יסעיר את האוהדים כמו השמות האלה אבל עדיין, יש מספיק שחקנים שאפשר להביא כדי לשדרג את הקבוצה ובעיקר את משחק ההתקפה.
אנחנו חייבים חלוץ מחליף אמיתי שיוכל לשחק ולפחות להיבחר להרכב ברגע שבנזמה לא משחק, יוביץ, מריאנו, מאיוראל ובטח שלטאסה לא כאלה, במצב כזה טשואמני ימצא את עצמו כחלוץ בקלאסיקו אם קארים יעדר.

זו הולכת להיות עונה ארוכה וקשה ויש מספיק זמן ושחקנים על המדף שאפשר להביא כדי לשדרג את הקבוצה, מקווה שיעשו את זה ולא יכנסו לאופוריה אחרי התארים האחרונים.

וראן היה מאוד צעיר. כשכבר תפס מקום בהרכב פפה כבר היה מבוגר. סיטואציה שונה לחלוטין.

לא נהוג לעשות רוטציות עם שחקני ההגנה, בייחוד עם צמד הבלמים. במידה ואין פציעות מאמנים מעדיפים ללכת עם צמד מסויים.

ואראן היה מאד צעיר? ואראן היה פחות או יותר 5 שנים יחד עם ראמוס ופפה באותה הקבוצה, פפה עזב בסוף עונת 16/17, ואראן היה אז בן 24 ומיליטאו היום בן 24, מצטער אבל אני לא רואה הבדל גדול מבחינת הגילאים.
פפה אמנם היה פציע וראמוס כל שני וחמישי היה עם בעיות צהובים ואדומים כך שואראן שיחק יותר אבל במקרה הנוכחי אלאבה יכול לשחק גם כמגן שמאלי
ועם כל הכבוד מיליטאו עדיין לא כזה באנקר בהרכב שהוא חייב לשחק 50 משחקים בשנה.
אגב הדוגמא לא חייבת להיות רק ריאל מדריד, סופר לגיטימי שקבוצה שמתיימרת להתמודד על כל התארים תחזיק 3 בלמים טובים בסגל, יש עשרות קבוצות בהיסטוריה שהיו להן כאלה.

אני באמת לא מבין את זה, הזיכרון כל כך קצר? כבר שוכחים שלפני שנה שיחקנו כמעט עונה שלמה עם נאצ’ו ומיליטאו בהרכב? ושרק לפני חודשיים בליגת האלופות שיחקנו עם קרבאחל בלם?
יש עונה ארוכה מאד והשנה זה יהיה עם עוד יותר משמעות כשיש גם מונדיאל באמצע השנה, חייבים סגל ארוך ועמוק כדי שנוכל להתמודד בכל החזיתות.

עכשיו זה רשמי

נקווה שיצדיק את ההשקעה. חוזה לשש עונות.
אני לא מתרגש מההופעות הפושרות בנבחרת במשחקים האחרונים. כל הסאגה הזאת של ההעברה בטוח הכבידה עליו, וכל נבחרת צרפת לא התעלתה, לא רק הוא.

כל המועדונים הגדולים באירופה רדפו אחריו והם יודעים למה. יש לנו שחקן מעולה שכמובן צריך להתאקלם ולשפר את התרומה ההתקפית. הוא רק בן 22, לא מדובר בתוצר מוגמר, הוא עוד ישתפר.

אני מאוד מקווה שאנצ’לוטי מוכן לחילופי דורות הכרחיים בקישור. קמאבינגה שיחק רק שליש מהדקות האפשריות בעונה החולפת, הוא היה ראוי ליותר. קישור של קמאבינגה, פדה וצ’ואמני מאפשר לנו ללחוץ גבוה ולחטוף כדורים באיזורים מסוכנים. משהו שלא היה לנו ממנו מספיק. תמיד המאמנים שלנו התלוננו על חוסר באינטנסיביות, עכשיו אנחנו מסודרים לעשור הקרוב מהבחינה הזאת. עם ויני ורודריגו באגפים אפשר לעשות משחק לחץ קטלני. הזדמנות לשחק כדורגל מהיר ומודרני. עכשיו הכל תלוי באנצ’לוטי.

וולקאם כבד שומני

כמה דברים בעניין זה:

1. ‘חילופי הדורות’ בקישור כבר קורים, הרכבת יצאה מהתחנה. אין כאן מקרה ריאל מדריד ב’ אלא שחקנים איכותיים שקיבלו דקות והיו משמעותיים בשלבים הכי מכריעים של העונה
  2. מסכים מאד (ואף כתבתי בעבר) לגבי האינטנסיביות
  3. הקישור היה ונשאר החוליה הכי פחות בעייתית, ואחרי הרכישה של כבד שומני על אחת כמה וכמה. כל שינוי סגנוני אמיתי, כלומר כזה שהוא קבוצתי ולא שחקן או שניים שמוסיפים אלמנט מסויים, לא יתאפשר ללא שיפור אמיתי בהגנה. בעניין זה אני נוטה לחשוב שלמרות שהרכישה של רודיגר עברה כאן בשקט יחסי, היא עשויה להתברר כעוד highway steal. עם זאת, דרושה עוד איכות
  4. גם בהתקפה הגיע הזמן להוסיף עוד טריק או שניים. להרכב השחקנים כרגע אפשר בקלות להוסיף שחקנים מסוגים שונים שיוסיפו לגיוון לו הקבוצה משוועת. זו יכולה להיות תוספת פיזיות וגובה, שחקן לוחץ, משחק עם הגב לשער או הרבה מאד דברים שפחות משנה מה ומהם ויותר משנה התוספת עצמה

נשאר לנו חתיכה אחת לפאזל (שחקן התקפה) וזה קיץ מאוד מאוד מוצלח.
נפטרים משומן עודף,
מתקנים להזארד את הרגל ואולי נקבל פליימייקר לייט ששווה משהו מהספסל.
צריך עוד שחקן התקפה (טוב) שיגיע להרכב ובאמת שזה קיץ מאוד מאוד טוב.
הקישור שלנו מסודר,
ההכנה מסודרת – לא הייתי מוכר את מנדי ואז יש לנו בכל עמדה 2 שחקנים.
בקישור בכל עמדה 2 שחקנים.
נשאר לשפר את ההתקפה.
האריכו חוזים לcore הצעיר – שזה לא פחות חשוב.

חלק מחברי הדירקטוריון של ריאל רוצים את Chrsitopher Nkunku, עשה עונה מאוד יפה בלייפציג בגרמניה, אבל מרגיש לי שהוא לא יותר טוב מרודריגו לצורך העניין. זה לא באמת ״קראק״ להרכב.

אני אגיד לכם למה תהליך חילופי המשמרות לא באמת התחיל: עברנו כמתבקש לשחק עם ארבעה קשרים נגד שתי(?) קבוצות שטובות מאיתנו משמעותית (לגבי צ’לסי אני חושב שאנחנו חזקים יותר). בגומלין נגד פריז סן ז’רמן, קאסמירו למזלנו היה מושעה וזה מה שהכניס את פדה ואלוורדה להרכב למשל. לא משנה כמה טוני קרוס לצורך העניין פישל בחצי העונה השני - לא היה לאף אחד ספק שהוא יהיה בהרכב על חשבונו של אדוארדו קמאבינגה. לבצע את החילוף הנכון בדקה ה-60 זה לא מספיק.

לגבי טשונאמי, אני כמובן מבסוט מהצטרפותו, אני יודע שלטווח הרחוק זה חשוב מאוד ומאמין שהוא שחקן טוב. לא שלם עם המחיר, מצטער, מה יוגדר כהצלחה? ואני יודע שצריך ‘לעדכן גרסה’ והשוק הנוכחי משוגע, על אחת כמה וכמה שפריז סן ז’רמן שם. אם העסקה הייתה נסגרת על 60 מיליון יורו (ללא המשתנים) אז הייתי שמח יותר. מחכה לראות את ריאל מדריד משתוללת לגבי שחקני התקפה. אני לא שופט אותו לטובה או לרעה, פשוט לא שופט, שום דבר - לגבי היכולת בליגה הצרפתית הדי בינונית ולאו דווקא מזלזול, וכנ"ל בנבחרת עצמה בה כולם תמיד טובים איכשהו (פול פוגבה נראה שם וורלד קלאס לכל דבר ולא כמו ילדה עם קוקיות במנצ’סטר יונייטד).
אני לא זוכר עומס כזה ועומק כזה מטורף במרכז השדה שלנו, לעולם, גם לא בעונת הדאבל עם זידאן, ובכלל לא בעמדה כלשהי להוציא את ראמוס-פפה-ואראן-נאצ’ו או ב-2004 כשהיה כיף עם ראול-רונאלדו-אואן-מוריינטס מקדימה. מעניין מאוד מה קרלו יעשה. זה לא המקרה עם קמאבינגה שהיה טבעי שישולב לאט ובזהירות. הפעם יש כאן תג מחיר שמשחק תפקיד ושחקן שאמור להיות יותר בשל, וקרלו באמת לא מספיק אוהב שינויים. הרי טשונאמי לא הגיע כדי לשחק בליגה השלישית נגד ריאל אוניון, אלקורקון וכאלה (הקבוצות שהדיחו אותנו בעבר). אגב, שלישייה של כל השחקנים הצעירים והמודרניים שלנו נראית לי קצת נגרית מדי ואולי חסרת טכניקה? (עם כל הכבוד לבעיטות מרחוק שיש לפחות לשניים, הפיזיות, הבוקס-טו בוקס, ואני לא מחפש ‘העתק-הדבק’ של הקוסמים שהיו לנו בשנים האחרונות) - כלומר הייתי רוצה לראות את מודריץ’ עם טשונאמי ופדה למשל. אגב, פדה מבחינתי הוא בעדיפות מספר1 באמצע. אחריו הצרפתיים, In That Order.

אם אפשר להיפטר משני הליצנים שאמורים להיות גיבוי לחוד ומעולם לא היו, להביא חלוץ מחליף טוב כמו ראול דה תומאס ואולי את גנאברי אם אסנסיו עושה שריר - ויאללה שתהיה לנו עונה מרגשת ועם כמה שפחות פציעות.

חילופי הדורות התחילו, בעיקר דרך חילופים. המהפכים שלנו מול פ.ס.ז’, צ’לסי וסיטי הגיעו הרבה בזכות דקות מהספסל לפדה, קמאבינגה ורודריגו. זה עבד אבל הייתי רוצה בעונה הבאה לראות את פדה וקמאבינגה יותר פעמים בהרכב ופחות את קרוס. מודריץ’ (בן 37 בספטמבר) בעונת מונדיאל, אולי עדיף שיעלה מהספסל דקה 60 במקום להיות שחקן הרכב די קבוע. לקאסמירו לא תזיק יותר מנוחה, העונה הוא נטחן חזק.

חלוקת הדקות שלנו בקישור (בכל המסגרות) הייתה:
קאסמירו 3838
מודריץ’ 3435
קרוס 3307
פדה 2860
קמאבינגה 1696
איסקו 407
סבאיוס 338

איסקו וסבאיוס יעזבו. פדה, קמאבינגה וצ’ואמני צריכים להיות מדורגים ברביעייה הראשונה מבחינת דקות של הקשרים. הייתי מוותר על קרוס אבל הוא לא יהיה מעוניין לעזוב וגם אנצ’לוטי בונה עליו. קרלו יצטרך לעשות רוטציה נרחבת ואמיתית, משהו שהוא לא מצטיין בו.

אין ספק שחייבים עוד חיזוק התקפי. מריאנו ויוביץ’ לא פונקציה ואין לי אשליות לגבי הזאר.

יש דיווחים שהוא חתם על חוזה חדש בלייפציג עד 2024, כאשר החל מקיץ 2023 יש לו סעיף יציאה בעבור 60 מיליון יורו.

לא חושב שמישהו פה באמת רוצה לראות כבר השנה מול ליברפול/צ’לסי/סיטי/ברצלונה/באיירן קישור שמורכב מקמאבינגה, טשואמני ופדה.
חייבים מבוגר אחראי, מישהו שכבר היה וזכה בהכל שיידע לנווט את האגרסיות והאינטנסיביות למקום הנכון.
הם עדיין לא בשלים להחזיק לבד את מרכז המגרש.
נקווה שיהיו שילובים חכמים העונה כדי לגרום להם להתפתח ולהתבגר כמו שדרוש משחקן בריאל מדריד.

קמאבינגה קצת מטעה. בגלל האתלטיות והגובה שלו, זה מרגיש כאילו הוא לא טכני כמו קשרי אמצע אחרים, אבל הוא עושה רושם של שחקן טכני מאוד.

טשואמני באמת נראה מגושם עם הכדור, וגם פדה, שהכח שלו הוא פריצה קדימה בקו ישר

קמאבינגה יצירתי מאוד עם ראיית משחק מעולה.
פדה מראה בנבחרת יותר יכולות התקפיות מאשר בריאל. ברגע שיתנו לו יותר אחריות בניהול המשחק נראה את היכולות האלה גם פה.

בכל מקרה משלישיית הקישור הקלאסית שלנו רק מודריץ’ נחשב יצירתי. קרוס משחק על בטוח יותר מדי פעמים, יש לו יכולות הוא פשוט לא השתמש בהן מספיק כדי להיחשב יצירתי. רוב המצבים שהוא יוצר הם מקרנות וכדורים חופשיים.

קישור דינמי של פדה, קמא וצ’ואמני יוכל ליצור מצבים גם ע"י חטיפות כדורים בשטח היריבה.

צריך למצוא כינוי לצ’ואמני, זה לא עסק ככה. אני מציע את הקיצור צ’ו, או צ’וצ’ו אם אתם רוצים שם חיבה…

:point_up_2:t3:

הבתחלה עוד כתבתי שומי :slight_smile: