תהרגו אותי על מה שאני הולך להגיד, אבל אולי שווה לנו למכור את קאסמירו.
אני מאוד אוהב אותו, אבל ברוב המשחקים העונה הוא לא היה מספיק טוב, עשה המון טעויות ולא הצליח להתמודד מול קישורים אתלטיים. ראינו גם איך ברוב המשחקים היינו יותר טובים בלעדיו, אך פה זה גם קשור לרעננות של קאמבינגה שעלה כמחליף.
בגמר הוא שיחק טוב, אך כמו קרבאחל, לא הייתי בונה על זה תאוריות אלא סומך על היכולת שלו לאורך העונה יותר. בנוסף, בניגוד לקרבאחל, לקאסמירו יש גם מחליף (טשואמני) וגם ערך.
קאסמירו העונה עוד שווה איזור ה50+ מיליון. עונה הבאה אני ממש לא בטוח שזה יהיה המצב, בטח שלא אם טשואמני יתפוס את מקומו וקאסמירו יהפוך מצלע בקישור הטוב ביותר בדור הנוכחי ומהקשר האחורי שלפרקים היה הטוב בעולם, לשחקן ספסל.
אני לא חושב שהרווח שלנו מקאסמירו בעונה הקרובה יהיה שווה לנו סכומים כאלה. נוכל להסתדר גם בלעדיו.
לרוב יש לנו בעיה עם לדעת לשחרר משחקנים בזמן. זה קרה לנו עם בייל למשל שבמקום להבין שיש סיבה שהוא לא הצליח לעמוד בציפיות לאורך זמן אנחנו קיווינו שזה פתאום יקרה אחרי 5 עונות שזה לא באמת קרה.
ברוב המקרים גם כאשר כן פעלנו ככה זה היה נכון: רונאלדו וראמוס למשל.
השאלה שאנחנו צריכים לשאול את עצמינו היא כמה אנחנו מאמינים שקאסמירו יהיה חשוב העונה. האם הוא שווה את ה60 מיליון הללו (מחיר ושכר).
עם ההגעה של טשואמני והמשל השיפור הצפוי של קאמבינגה לדעתי שווה לנו לחשוב קדימה ולחתוך את מי שלא יהיה חלק מעתיד הקבוצה ושגם שווה הרבה.
אני חולק עליך בהיבט של קסמירו.
הוא קודם כל עמוד טווח בקבוצה ועם נוכחות חשובה בחדר הלבשה. מרסלו הולך, הוא נהיה המבוגר האחראי על הברזלאים בגדול, הוא מראה להם מוסר עבודה, מקצועיות.
קסמירו הוא שחקן רק של המועדון, אני אישית מחשיב אותו שחקן בית לכל דבר.
לא חושב שיש טעם בכלל לחשוב על למכור אותו. זה שחקן שמעריך כל דקה שהוא משחק בריאל.
מאנשים כמו בייל צריך לדעת להיפטר בזמן, מאנשים כמו קסמירו צריך להחזיק, זה אחד הדברים שהופכים את ריאל לקבוצה.
אני חושב שלקאסמירו כן יש עוד 2-3 שנים בטופ לפחות
אני חושב שגם הוא יוכל לעשות אחלה הסבה לבלם (אפילו חשבתי היום על סטיואציה בה אלאבה קשר אחורי וקאסמירו בלם, אבל זה מופרע מדי וכנראה לא יקרה… למרות שאני חושב שאולי שווה נסיון)
אם זה משהו שכן יעבוד טוב זה לדעתי יכול להאריך לו את הקריירה בטופ העולמי למעבר ל3 שנים הבאות
שלא נדבר על כך שיש סיכוי טוב שבעוד שנה אנחנו נפרדים מקרוס ומודריץ’, ואז מה? נשאר עם 3 שחקני קישור בסגל?
קסאמירו שחקן חשוב מאוד והצעיר מבין השלישיה הותיקה. יכול להישאר פה בכיף עד לפנסיה.
לא צפיתי באנקונקו יותר מדי אבל בחיאת, העונה הוא היה מעורב ביותר גולים מרודריגו בכל הקריירה שלו. לפחות נכון לעכשיו הם בגלקסיות אחרות לגמרי.
אני לא חושב שהוא ריאלי הקיץ אבל הורסטיליות שלו יכלה להיות מושלמת, שחקן שיודע לשחק חלוץ, קשר התקפי וכנף שמאפשר לשחק 4231, 442 ו433. אם הקיץ יסתיים איתו ועם שחקן אגף ימין טבעי אני אהיה מאושר.
עזוב את זה שאנקונקו מבוגר מרודריגו בכמה שנים טובות, ושהמספרים היפים שלו הגיעו בליגה שבה הגנה היא מילה גסה, להתעלם מקפיצת המדרגה שרודריגו עשה ולקחת את “כל הקריירה” של רודריגו כמקשה אחת היא עוול בעיניי. אני לא רוצה לדבר על אנקונקו בכלל כי אני לא ראיתי אותו ואני מודע לקיומו בסך הכל חצי שנה, אבל הזלזול ברודריגו לא מתאים. בלי הבחור הזה היינו עפים מול צ’לסי וסיטי. הוא הראה כדורגל מהרמה הראשונה בסוף העונה.
יש הרבה שחקנים שמבחוץ עושים רושם ממש טוב, אבל כשאתה רואה אותם משחקים שבוע אחרי שבוע אתה רואה גם את כל הפאקים שלהם. בטוח שיש סיבה שאין עליו מלחמת עולם כרגע. לא טוען שאנקונקו אחד כזה, אבל גם יכול להיות שכן. צריך להכיר שחקנים לפני שמשווים אותם.
קחו בחשבון שאנקונקו נולד בפרבר של פריז, ושיחק במחלקת הנוער של פ.ס.ז’ מגיל 13.
יש כל מיני שמועות שהרצון שלו זה לחזור הביתה לפ.ס.ז’.
לבזבז קיץ שלם במרדף אחריו לא בהכרח יהיה הרעיון הכי חכם, במידה וזה נכון.
דנו בזה. הוא הראה כדורגל מהרמה הראשונה בדיוק חודש ומדובר כבר בעונה שלישית שלו כאן, אי אפשר לסמוך על זה ובטח שאי אפשר להשוות את זה לשחקני כדורגל מהשורה הראשונה בעולם. בלי שלושת המשחקים (הענקיים!) שלו הוא חוטף כאן לינצ’ים מכל משתמש שני בדיוני סיכום העונה.
אתם שוכחים גם שבשניים משלושת המשחקים הגדולים שלו האימפקט היה מהספסל וזה לא אותו הדבר כמו להיות שחקן הרכב.
אנקונקו נתן 35 גולים + 16 אסיסטים, גם אם היה נותן אותם בליגה ההולנדית הוא היה מעניין אותי(ואת קבוצות הטופ של אירופה). זה דרגה מעל האלנד וטופ 3-5 באירופה.
בהודעה שלי אני מציין שבקושי צפיתי בו ככה שלא נטען שהוא שחקן מושלם או משהו כזה, אבל ההבדל בינו לבין רודריגו נכון לעכשיו הוא תהומי.
אני בעצמי לא בטוח ברודריגו בדיוק בגלל אותה סיבה, שהיכולת לא נמשכה לאורך זמן, אבל אני נותן לו את ההנחה שמדובר בשחקן מאוד צעיר עדיין ששיחק בעמדה פחות נוחה לו והיה צריך זמן להתאקלם אליה. הוא גם היה שחקן רוטציה ולא שחקן הרכב קבוע.
את היכולת הגבוהה שלו הוא הראה מול חלק מהיריבות הקשות ביותר שאנחנו יכולים לפגוש. עכשיו הוא מנוסה יותר, בטוח יותר, אי אפשר לבטל אותו בגלל שלפני כן הוא לא היה מספיק טוב.
אנקונקו מחזיק במספרים יפים אבל אין שום הבטחה שזה יתורגם לאותו דבר בקבוצה כמו ריאל מדריד. שני מספרי ה10 האחרונים שלנו פה לא הצליחו למרות שהיה מדובר בכישרונות על. אני לא יודע אם אנקונקו יודע לשחק גם באגפים, בקבוצתו הוא מתופקד כ10, בלי מחוייבות הגנתית. זה אולי יעבוד ואולי לא יעבוד בריאל מדריד. בחודשים האחרונים כששיחקנו מפעם לפעם עם מודריץ’ כ10 עדיין הוא ירד להגנה כשהכדור לא היה אצלינו.
שחקן התקפה טהור שאוהב לברוח שמאלה. הוא משחק הרבה יותר קרוב לרחבה והוא הכוכב של הקבוצה והכל עובר דרכו. האם הוא יספק את אותה התוצרת גם מאגף ימין ובנוסף חלה עליו מחוייבות הגנתית? ככל הנראה לא.
שוב, קשה לי לומר האם זו החתמה טובה או לא טובה, אבל לא כל שחקן שמפציץ בליגה הגרמנית הוא מניה בטוחה. תשאל את יוביץ’.
אם ישאלו אותי האם אני מעוניין בטרייד של רודריגו על אנקונקו, אני אסרב. יש לאנקונקו פור של 3 או 4 שנים על רודריגו, הברזילאי רק עכשיו עשה את הקפיצה המנטלית. בחודש חודשיים האחרונים של העונה הוא הראה הרבה איכויות. תאוצה, ראיית משחק, סיומת, תנועה, דריבל ושליטה בכדור. הוא הראה שהוא עשוי מהחומר ששחקני ריאל מדריד עשויים ממנו, עם הבישול לבנזמה מול סביליה, השערים מול סיטי וצ’לסי. אני מאמין בו למרות שחובת ההוכחה עדיין מוטלת עליו.
התקוות לגבי רודריגו אינן קשורות רק ליכולתו בחודש האחרון אלא לכך שיש לו המון כדורגל ברגליים.
יש לו טכניקה מצוינת, דריבל מעולה, מסירה מדויקת ואחלה פיניש.
הבעיה המרכזית שלו היא היעדר תעוזה. צריך לעבוד איתו על כך ויש לו שחקן שיהיה טופ עולמי בשנים הבאות.
כמו שכתבתי אני לא מכיר את השחקן לעומק, זו לא הנקודה.
כתבתי בהקשר לזה שיש שנות אור בין רודריגו לבין אנקונקו שהוא שחקן טופ עולמי נכון לעכשיו. זה הכל.
גם ביקום האלטרנטיבי בו רודריגו פצוע באפריל-מאי היית טוען את זה? אחרי עונה שלמה של אגף ימין אימפוטנטי?
אתם מגזימים בטירוף איתו. גם אוריגי ומוראטה נתנו ריצות מרשימות בנוקאאוט, זה באמת שלא מהווה אינדקציה לכלום. אני גם בטוח שבלי הרצף הזה רודריגו מסיים את הקיץ בהשאלה באיזה מילאן.
אם היה לי כח הייתי שולף סטטיסטיקות ומנסה להוכיח שהוא לא הראה חצי ממה שכתבת.
ריאל מדריד חייבת עוד שחקן עם מספרים, והיא חייבת אחד כזה לעמדה בצד ימין בהתקפה. אם אקנונקו מתאים-סבבה, אם גנאברי מתאים- סבבה, רודריגו הוא בסדר כהימור בהעדר אלטרנטיבה אבל הוא רחוק מהאידיאל.
אגב לתחושתי האזר יפתח את העונה בימין, יש גבול כמה אפשר להתעלם ממנו.
טענתי זאת עוד קודם לכן.
מה שהוא עשה בחודש האחרון מלמד בעיקר על הווינריות שלו. פחות על הכישרון שלו.
בכל תקציר יטיוב יראו את הנגיחה מול סיטי אבל הסלאלום מול קאדיז מרשים בהרבה.
בקיצור, לפני שרודריגו הוא ווינר במאני טיים הוא בעיקר כישרון גדול שמדי פעם מבטא זאת. אני מאמין שעבודה נכונה איתו תהפוך אותו לשחקן על. הייתי אומר זאת גם בלי חודשי אפריל-מאי.
עוד מהרגע שרודריגו נתן שלושער מול גלאטסראיי היה ניתן לראות שמדובר בכישרון. הבעיה שלו היא וויניסיוס - זה עד כדי כך פשוט. המועדון דגל בשיטה של להביא כל כישרון צעיר כי חששו ממקרה מסי #2. במילים אחרות אם זה לא היה ויני אז זה היה רודריגו, אם לא רודריגו אז קובו, אם לא קובו אז בראהים … הבנתם את המסר.
מה שקורה בפועל זה שגם ויני וגם רודריגו פשוט התגלו כשחקנים מספיק טובים על מנת להשאר בריאל מדריד הנוכחית. ופה נוצרת הבעיה השנייה: רודריגו הוא לא שחקן כנף ימין, אלא כנף שמאל כמו ויני וגם נראה לי שיכול לחלטר כחלוץ. הקטע הוא שבכדורגל של היום מאוד קשה להתבלט כשחקן כנף עם רגל של אותה כנף. פעם זה היה עובד: תחרוש את הכנף ותרים כדור לרחבה וזהו. ב10-15 שנה האחרונות משחקים עם שחקני כנף עם רגל הפוכה ולכן קשה לרודריגו לבלוט ולהציג מספרים נאים.
אם תשימו לב, בכל המשחקים שרודריגו שיחק כנף ימין או לפחות ברובם, הוא המון פעמים עשה תנועה לכיוון המרכז/רחבה כדי לייצר לעצמו יותר מצבים. זה לא המצב עם שחקנים שמשחקים עם רגל הפוכה בכנף שהרבה פעמים פשוט יישארו בכנף כי יש להם אופציה לחתוך ולבעוט לשער.
השאלה איך רודריגו מביא את עצמו לידי ביטוי בכנף ימין… זה לא יהיה קל. אבל כישרון יש וזה קשה להתעלם מזה.
אחרי מקרה יוביץ׳, אני פחות מסתנוור מהסטטיסטיקה בליגה הגרמנית. זו אחת הנקודות שלי :).
אני מסכים איתך שהוא שחקן מעולה, אבל לא יודע אם שווה 150 מיל׳ לצורך העניין
אסנסיו עם שני בישולים ועוד כמה מהלכים שובי עין ולב בניצחון של ספרד על צ’כיה. הוא היה שחקן חשוב מאוד עבורנו בחצי הראשון של העונה ועם ניקוי האורוות הקטן שביצענו ואי ההגעה של אמבפה, לא הייתי מוכר אותו לפני שמביאים תחליף אחר.
כמובן שאם הוא רוצה לעזוב צריך לאפשר לו במחיר מתאים, אבל מספיק שיגיע חלוץ מחליף אמיתי עם מידת מה של ורסטיליות ואני יכול לחיות בשלום עם ההתקפה הנוכחית שלנו.