דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

אני מניח שהוא חושב שהוא יהיה זוכה כדור הזהב עד אז והמשכורת הבאה תהיה בהתאם.

לפני כל תנאי החוזה של אמפבה, אני זוכר שקראתי איפשהו שהחוזה של ויני יהיה כ10 מליון יורו. מקווה שאחרי מה שקרה עם אמפבה ויני לא העלה את הדרישות שלו.

קצת מדאיג אותי אם הוא פתאום ייקבל 15+ כשדובר על 10 עד 2028.

לדעתי גם 10 מיליון הופכים אותו לאחד המשתכרים הבכירים בסגל אחרי העזיבות של בייל ומרסלו אבל נחכה עוד קצת כדי לדעת.

חוזה יותר קצר מבחינת ויני עושה היגיון… אפשר ב24 כבר לדבר על הארכה ושדרוג במידה והוא ישתדרג עוד.
ברור שהוא יהיה בין המשתכרים הבכירים כרגע בסגל…
3 מהמאוד בכירים עזבו, שחררו 60 מיל׳ שנתי.

גם ברור שהוא יהיה מהמשתכרים הגדולים בסגל עקב כך שהוא השחקן השלישי הכי טוב בסגל ובפער ענק מהיתר, והיחיד מבין השלישיה הראשונה שעוד צעיר.

חוזה קצר כנראה שהגיע מהכיוון של ויני. אלא אם המועדון צופה לו נפילה גדולה בעתיד לא רואה את ריאל יוזמת מהלך כזה.
ויני כנראה חושב שב2026 יגיע לו שדרוג. זה גם מאוד הגיוני אם הוא מצפה עד 2026 להפוך לאחד הטובים בעולם ובמצב כזה אין סיבה שהוא לא ירצה לקבל (ואין סיבה שהוא גם לא יקבל) כמו הזאר ובייל למשל.
בסוף ה10 מיליון הללו זה סכום מכובד, אבל כוכבים היום מקבלים יותר. אצל בייל והזאר זה בערך פי 2 למשל, ולרמה הזו הוא מכוון להגיע עד 2026.

בשכר אצל שחקנים צעירים מובן לי מאוד הרצון שלהם לקבל יותר מהשווי שלהם כרגע, כי הם לא קובעים רק שכר לעונה הקרובה אלא לכמה קדימה.
היום לויני לא מגיע 15 (כולה עונה אחת טובה). אבל עוד 3 כאלה הוא שווה גם 20.

מדברים על עשרה מיליון יורו לעונה שזה סכום סביר מאוד לכל הדעות, חשבתי שהוא יקבל שדרוג מסוים (השתכר כ-3.5 מיליון יורו בערך שזה שווה ערך לתחתית אצלנו - סביב החסוס ואייחויים, אנדריי לונין וכן הלאה) עוד קודם לכן. מה שכן, אפשר לשדרג חוזה גם בלי להאריך אותו (והמועדון יודע לתגמל, רוצה לתגמל ואוהב לתגמל את הכוכבים שלו), לעתים זה אפילו קורה בשושו, גם בחו"ל ולא רק בארץ שם זה מפורסם דרך קבע. גם עד 2026 זה הרבה זמן ויש לו סעיף שחרור מפלצתי.
אני לא רוצה לחשוב רחוק בינתיים אלא רק להגיד שוב תודה. על כל רגעי האושר העונה, החל מהצמד נגד לבאנטה כמחליף ומאז לא הורדת הילוך - הגול היקר מפז נגד ליברפול, המבצע העצום נגד מנצ’סטר סיטי, הבישולים נגד צ’לסי, שער הניצחון הדרמטי נגד סביליה שנבחר לשער העונה בספרד, הגולאסו בסופרקופה נגד ברצלונה. וגם תודה על המהירות, התעוזה, הדריבל, הקסם, תשוקה והנשיקה לסמל.

בנושא אחר, שוב אגיד שביחס למצב הסגל אסור לוותר כל כך מהר על מרקו אסנסיו. זה נראה שמעדיפים לסחוב בלי חלוץ מחליף אמיתי עד ינואר ואולי אז ז’סוס יגיע ובזול יותר? נשמע רע שאופציה ב’ תהיה בורחה מאיורל או חואנמי לטאסה. זה כנראה שיפור על יוביץ’ ומריאנו שביחס לכך שהם בקושי משחקים - גם כל הזמן פצועים. האמת שכן ציפיתי לרענון מסוים בהתקפה. והצטרפותו של הזאר (ציני כמובן) זה לא מספיק.

כפי שכבר כתבו פה היעדר רכש לחוליה ההתקפית הוא בעייתי גם אם ויני ימשיך להשתפר ורודריגו יעשה את קפיצת המדרגה המיוחלת.
פציעה קטנה של אחד מהטריו ואנחנו בבעיה. ריאל חייבת עוד שחקן התקפה. זה כבר לא עניין של חיזוק אלא של עיבוי הסגל. מקווה שבמועדון מבינים זאת.

אולי אני תמים, אבל ראיתי קצת את הזאר במשחקי הנבחרת. נראה שהוא לא איבד הרבה מהזריזות שלו. אם הוא יהיה 70 אחוז מהשיא שלו, הוא יותר טוב מכל רכש זמין כרגע להתקפה.

אחרי הדברים של פלורנטינו לפדררול אתמול בתכנית, אני מבין שאין רכש בכלל אלא אם יהיו עזיבות משמעותיות (אסנסיו?)
טעות טעות לא לחזק את ההתקפה במצבה כרגע, לא איזה סופרסטאר, רק לעבות את הסד"כ. זה יציל אותנו.
ותגידו, מגן ימני זה משהו שמדברים עליו ברצינות או באוויר?

אולי גם אני תמים, כי הימרתי שהוא מסיים עונת 22/23 עם 12 שערים ו 10 בישולים.
את מה שיש לו ברגליים ובראש אי אפשר לקחת ממנו, אם אין כאבים והביטחון העצמי חוזר אז הוא יכול לתת מספרים, הוא עדיין מספיק צעיר.

בקשר לברנרדו סילבה, כקיצוני לא צריך אותו, אם להביא אותו רק לקישור, לא לוקחים את אחד הקשרים הטובים והכי מדהימים בעולם ומחזירים אותו להיות קיצוני סביר פלוס.

גם אם לא יבוא שחקן התקפה הקבוצה עברה שינוי מדהים, עם הצטרפותם של רודיגר וצ’ומה, התבגרותו בשנה של קמאבינגה וההתקדמות של פדה אנחנו יכולים להעמיד את אחד ההרכבים הכי מהירים ואתלטים בעולם, מקבוצה שמשחקת בקצב של צב ולא יודעת ללחוץ הפכנו למפלצת, עכשיו שבנזמה לא יפצע ואפשר להתחיל לקרר שמפניות מעכשיו.

קורטואה
אלאבה רודיגר מיליטאו פדה
קאמה צ’ומה
מודריץ’
ויני בני רודי

הרכב מצוין. רק שחסר לנו ספסל. פציעה אחת ואנחנו תקועים.

אני רוצה להתעכב רגע על הרעיון של פדה כמגן ימני. הדבר הזה נוסה פעם אחת, כשלא הייתה לנו אף אופציה אחרת, לא זוכר מול מי, ונחל כישלון גדול.
פדה בעצמו אמר שנוח לו הרבה יותר באמצע. על סמך מה אתם מחליטים שהוא יהיה טוב שמה?

עריכה: לא היה מסובך למצוא את המשחק.

לא הרשים במיוחד בואו נגיד זאת כך.

קצת קשה לי עם האמירה של ״גם ב70% יכולת הוא עדיף״.
נכון שבתאוריה זה נראה לנו שאם שחקן מבקיע 10 גולים אז ב70% הוא יבקיע 7, אבל זה פשוט לא נכון.
רוב השערים מגיעים בזכות זה שהשחקן עוקף שחקן אחר (עם הכדור או בלי) או מתמקם טוב יותר וכו. תוריד אפילו 10% משם והוא פשוט לא יצליח.
זה אולי נראה כאילו הזאר איבד רק קצת מהמהירות, אבל פתאום הצעד הראשון שלו כבר לא נותן לו כלום והוא לא מצליח לעבור אף בלם שהוא טיפה מהיר. הוא אז לא מצליח להתפנות למצב בעיטה כמו בעבר ואפשר ללחוץ אותו צמוד יותר כי לא מפחדים מלחשוף את ההגנה.

הלוואי שיצליח, אבל אני פשוט סולד מביטויי ה ״ 70% של הזאר עדיף על 100% של גנאברי״.
ה70% האלה של הזאר נצנו לנו ב3 שנים פחות ממה שגנאברי נתן בעונה.

הסיבה שגנאברי לא יגיע היא לא כי הזאר עדיף, אלא כי אנחנו כבר משלמים 20 מיליון על הזאר אז אין סיבה לשים עוד הרבה כסף על שדרוג לא מספיק משמעותי.

כי מבחינת נתונים הוא מושלם לתפקיד הזה, כי גם ככה כשהוא משחק קשר הוא תוקף כאילו היה מגן ימני, כי הוא מתקשה באמצע כשיש צפיפות, כי הוא אוהב את הקו.
מהיר מאוד, פריצה מצויינת, הגנה טובה באחד על אחד, כדורי רוחב מצויינים, רק צריך ללמד אותו עמידה נכונה של מגן ןסגירות אלכסוניות וזהו, תפקיד מגן לא כל כך קשה הגנתית, אם ואסקז יכול גם פדה יכול.
וכן, הוא שיחק שם פעם אחת בלי הכנה ובפתאומיות ונכשל, אז מה ?
צריך בהכנה להריץ אותו מגן שילמד ויטעה ויסתגל ואז הוא יהיה אחד המגינים הכי טובים בעולם, אן שישאר קשר סביר פלוס כל הקריירה.
זה לא שאנצ’לוטי הולך לעשות זאת, אבל אם יעשה זה יהיה בול.

אתה אומר את זה כאילו אפשר ללמד בנאדם בתוך תקופה עמדה חדשה. אם ככה היה אפשר לפתור בקלות את הבעיה של חאמס ואיסקו כשחקני 10 לא רלוונטיים, היו מלמדים אותם לשחק כ8.

מרסלו קיצוני בנשמה ששיחק את עמדת המגן השמאלי ועד היום לא למד איך אשכרה משחקים את העמדה הזאת נכון.

זה פשוט לא עובד ככה.

נכון, בדוגמאות שהבאת…

מאוד תלוי איזה בנאדם זה. הדוגמה של איסקו וחאמס מצויינת.
איסקו די למד לשחק 8 ושיחק ברוב התקופה שלו אצלינו משהו מוזר בין 8 ל10 למה לעזעזל שפדה שיחק בעונה האחרונה. בעיקר כי היה לו נכונות להשתלב ולנסות לתרום במרכז המגרש הגנתית. חאמס למשל לא יכל ללמוד את התפקיד לדעתי.

אני חושב שפדה יכול ללמוד לשחק מגן ימני (יש לו יכולות פיזיות, רצון טוב וראש על הכתפיים) אבל לא מסכים שזה תפקיד אידיאלי בשבילו. אנחנו נאבד קשר על כבר עכשיו (בטח שלא סתם שחקן סביר טיטי) ואחד שיכול להפתח לחיה רצינית במרכז המגרש.

סתם אנקדוטה שקשורה מעט.
לאיסקו קוראים אצלי בחברה “בייבי לגז”, לפדה אנחנו כבר קוראים “מגה לגז”. לא הייתי רוצה לאבד את הפריצות שלו לשטח מת בין שלוש שחקני היריבה באמצע המגרש. זה נשק יעיל יותר מכל הופעה שהוא ייתן בצד ימין.

בכללי. לפעמים השינוי עובד, לפעמים לא. תלוי בשחקן. אי אפשר אבל לומר בצורה גורפת שכל שחקן יכול ללמוד כל עמדה רק אם ישפשפו אותו שם.

כשאיסקו משחק כ8,או מחלטר כ8, כל המשחק נתקע. הבנאדם לא יכול לשחק 8 באמת.

אחד מהניסיונות היה בגומלין של הרבע מול ליברפול ב20/21, באנפילד, עם יתרון 3-1, עם לחץ מטורף של הקבוצה הלוחצת הכי יעילה בעולם… ונגמר 0-0. היה קשוח וקצת קשה לצפייה אבל כישלון זה בטוח לא היה, איך שלא תהפוך את זה.
טמון פה פוטנציאל אדיר שצריך לדעת איך למנף אותו ואיך להשתמש בו, אני מעדיף אותו בקישור חד משמעית אבל כן הייתי רוצה לראות את קרלו משתמש בו ככלבויניק סטייל פיליפ להאם, דבר שיכול לעזור ברוטציות ובload managment באופן משמעותי. מגן ימני נוסף חייב להגיע, לא בונה על שחקן כמו ריס ג’יימס או טרנט אבל יש שחקנים צעירים מעולים שאני לא מבין איך לא עולים לדיון (טינו ליברמנטו או פדרו פורו).

נכון, אבל גם כקיצוני הוא יותר טוב ממה שיש לנו בצד ימין.
כלומר, גם אם בתור קשר הוא 90 ובתור קיצוני 85, הוא יכול להוסיף לקישור העמוס שלנו X, אבל לצד ימין X + 10.

לדעתי הוא כמעט ולא נתן 70%.
היו כמה משחקים (מול פסז’ לדוגמה) שהוא נתן משהו כזה, ואז נפצע.

לא בטוח שזה יצליח אחרי 1-5 נסיונות, אבל לדעתי הוא יכול ללמוד את התפקיד.
התכונות שלו מתאימות מאוד לשחק על הקו.
מעבר לזה, קישור של קמא, צ’ומה ופדה יהיה נגרי מדי לדעתי.

עריכה:
אכן נגד ליברפול הוא שיחק רוב המשחק בתור מגן ימני. נראה שהוא הפריע מאוד למאנה, שזה לא כזה פשוט. היו לו גם איזה 2 פריצות לא רעות מהעמדה הזו.