ואלוורדה סיפק מסירה אחת מדהימה לוויניסיוס נדמה לי מ-60-70 מטר והעמיד אותו במצב שיכול להפוך לאחד על אחד אבל זה נהרס בסופו של דבר. אני לא אוהב את הרעיון הזה למען האמת גם אם חלק מהאלמנטים שם - הוא חזק, הוא מהיר וזריז, הוא יודע להגביהה, יוצא עם הכדור. אבל זו לא העמדה שלו, תנו לילד כמה משחקים באמת בעמדה. במשחק באנפילד באנו עם יתרון 1:3 נוח כשלא הייתה בעיה גם להפסיד 1:0 ולשחק מאוד נסוג ולא ליזו כלום.
ברנרדו סילבה שחקן שמתאים להגדרה פנטזיה לדעתי. לא קשר כנף קלאסי, הוא נמצא בכל מקום, בגלל אינטיליגנציית המשחק המרהיבה שלו אז כמובן שהייתי לוקח. היה יותר מתאים כשחקן הקדמי מבין השלישייה באמצע לדעתי או ב-4:2:3:1 שלא ראינו הרבה מאז עונת הדסימה.
אשמח אם תעשו לי סדר מבחינתכם אם אתם ‘מבינים’ את זה שהשוק הנוכחי באמת קשה כמו גם מה שפלורנטינו אמר, או כמוני - מצפים מהמועדון תמיד למצוא פיתרון יצירתי גם אם זה אומר לנסות וליפול בהימור חזק כמו לוקה יוביץ’. איזה שחקן הייתם רוצים לראות? בעונה שעברה לקחנו אליפות בלי חלוץ מחליף וגם בעונת הדסימה היה כיף, אבל אל תשכחו את 11/12 ו-16/17 שהיו נראות מבטיחות כבר מהרגע הראשון. עם שחקן טוב מאוד כחלוץ שני.
אני לגמרי עם פרז, אני חושב שכבר צריך להיות ברור לכולנו שהוא לא יורה מהמותן והכל אצלו מתוכנן לפרטים. אם הוא אומר ש"חכם" יותר לא להשתגע כרגע עם רכש בגלל מצב השוק והמחירים אני נוטה לסמוך עליו.
אנחנו צריכים לקחת בחשבון שבמועדון סומכים מאוד על רודריגו ועל חזרה של הזאר. יכול להיות שזה לא יעבוד אבל זאת המציאות כרגע במועדון, וכיוצא מכך אין מקום לעוד שחקן התקפה שיעלה יותר מהשווי שלו.
אחרי עונה של דאבל וסיום עונה כמו של רודריגו. אחרי רכישות סופר חכמות ומקצועיות של צ’ומי ורודיגר. אני הרבה יותר יתבאס מלהוציא 100 מליון וליפול על יוביץ’ 2 מאשר לפתוח את העונה ככה ולתת גב לשחקנים שנמצאים כבר.
לאחר שזכינו בדאבל העונה עם הסגל הנוכחי, הלחץ להביא את הטובים ביותר בכל עמדה ירד. הקבוצה הזאת עם כל מגבלותיה נתנה לנו סטירה אחרי סטירה והראתה לנו שהרגש והעוצמות של המועדון הזה הם הרבה יותר מעוד כמה שחקנים טובים.
פלורנטינו נשיא ענק, לקרוא את הראיון האחרון שלו ופשוט להתמוגג מכל מילה. עשינו שתי החתמות ענק, גם להווה וגם לעתיד, בייל/איסקו/מרסלו עזבו שזה חשוב באותה מידה, שדרגנו חוזה למי שצריך. לדעתי עד כה יש לנו קיץ מצוין.
מבחינתי אפשר להשאר עוד עונה עם קרבחאל ולוקאס בימין, עם רודריגו/ויניסיוס/הזארד ואסנסיו לשני האגפים.
הבעיה היחידה המשמעותית לדעתי היא בגזרת המחליף של בנזמה. מאיוראל מתאים כחלוץ מחליף לסלטה ויגו, יוביץ’ מנסה למצוא ביטחון במעט דקות שהוא מקבל ובשאר הזמן נפצע, ומריאנו לא נראה קשור לענף. אני נוטה להאמין שבקבוצה רוצים למכור את שלושתם ולאחר מכן להביא מחליף.
מצב השוק לא מזהיר, לא מבחינת שמות ולא מבחינת מחירים. אם נצליח להביא מחליף סביר פלוס לבנזמה אז מצוין, אם לא, לא נורא. אני מאמין שדון פלורנטינו יודע מה הוא עושה, גם אם נקח רק ליגה בעונה הבאה לא יקרה כלום.
אני מקווה שאף אחד לא ימנע ממני את העונג להמשיך לראות את מה שברנרדו עושה על המגרש כשהוא קשר, גם אם זה אומר שאראה אותו רק בסיטי השנואה וחא קיצוני ימני בריאל מדריד.
ידוע שאני נוטה להגזים לפעמים כדי להעביר נקודה, אבל הוא גם לא שחקן על, ולדעתי לא יהיה שחקן על כל עוד הוא קשר מרכזי.
ארנולד של ליברפול הוא קשר מרכזי שמשחק מגן, פדה הוא מגן ימני שמשחק קשר.
וואלוורדה לא כזה צעיר ואני חושב שראינו ממנו מספיק בשביל לקבוע דעה. אין ספק שמדובר בקשר מצוין אבל להגיד שהוא הכי קרוב ל"קשר על"? כרגע כנראה מדובר על הפוטנציאל הכי פחות מבטיח מבין השלושה שלנו באמצע. ולו מכיוון שזה כבר לא ממש “פוטנציאל” אלא די המוצר המוגמר.
חסר לו לטעמי המימד של הנעת הכדור והמסירה ואני לא חושב שנראה את זה ממנו כבר. אני דווקא חושב שהמקום שהוא מקבל בצד ימין מיטיב עימו ומאפשר לו לתת ערך מוסף כלשהו שיותר נדיר לקבל, עם כל זה שברור שהוא הרבה יותר קשר.
פדה בכנף זה קצת בעייה מול קבוצות שמסתגרות, כשיש לו שטח הוא שחקן אחר וזה ניסיון מעניין, אבל בעיקר נגד קבוצות שהן טובות מאיתנו ומשמעותית.
ההבדל ביניהם הוא של שנה וחצי ואני לא חושב שזה כל כך מרחיק לכת. אתם ממהרים מדי לקבוע למי תקרה גבוהה יותר מבין השלושה. פדה עם בעיטת תותח ברגל, אני בטוח שהוא מסוגל לתת יותר מספרים - מוזמנים לקרוא פה מה הוא אמר. לא כל שחקן צריך לגעת בכדור 80 פעמים במשחק ולדייק ב-90% מהמסירות. הנעת הכדור שלו סבירה. הדריבל בסדר, הוא מגיע ראשון לכדורים, יודע לתקל. הוא תמיד שיחק בידיעה שלא משנה כמה טוב הוא יהיה - השלישייה המקורית תחזור. “הפריצה” שלו קצת מתעכבת, אני מאמין שהוא יקח עוד צעדים קדימה. בעונה האחרונה של זידאן הוא שיחק פחות מ-2,000 דקות.
פדה לא מקבל מספיק הזדמנויות לאורך זמן. גם בתקופה האחרונה שלו הוא התנדנד בין הספל לקישור המרכזי והימני. לא הייתה לו יציבות. פעם הוא קשר אחורי בדאבל פיבוט, פעם משחק 8, פעם קשר ימני. כשהוא שיחק בעמדה הטבעית שלו תקופה כל פעם תפסנו את הראש ואמרנו איזה שחקן מדהים הוא.
אני חושב שלשחקן הזה חסרה המשכיות. גם כשהצליח לשים רגל בהרכב בצורה טובה תמיד הוא חזר לספסל, ואז כל התהליך היה צריך להתחיל מחדש. הוא פתח את העונה כשחקן הרכב, המשיך אותה כשהוא מיובש בספסל ובפירורים שקיבל הוכיח שהוא צריך לשחק.
השחקן הזה לעולם לא יחשב כשחקן על בגלל שהוא משחק כדורגל שחור ולא נוצץ. הוא עושה את הפעולות הפשוטות וגם הפריצות שלו ניראות פחות מרשימות. הוא לא שחקן פלאשי. אבל יש לו כל כך הרבה. אינטנסיביות, הוא מסוגל לאיים מרחוק, לשחק בנגיעה, יש לו ראיית משחק מעולה והתמצאות טובה במרחב. הוא גם פקטור במשחק ההגנתי.
כל מה שהוא צריך זו המשכיות. בתקופות שהוא קיבל את המושכות, ולא סתם שמו אותו כסותם חורים או כשחקן משלים מהספסל, הוא הוכיח פעם אחר פעם שהוא שחקן ענק.
אני מבין שהשוק הנוכחי קשה אבל כתבתי כבר כמה פעמים שגם אם לא נביא האלנד או אמבפה יש מספיק שחקנים טובים שישדרגו אותנו התקפית.
הזוי מבחינתי למשל שאנחנו לא מקושרים למאנה למשל, זה הרי בדיוק השחקן שאנחנו רוצים שיוכל לכסות כמה עמדות למה לא חושבים עליו?
אני רואה הרבה שכותבים על גנאברי שהוא לא מה שאנחנו צריכים, גנאברי הוא שחקן אגף ימין ושחקן של 10+ שערים בעונה שזה בדיוק מה שאין לנו כרגע, למה לא לחשוב גם עליו?
גבריאל ג’זוס, אנתוני, ראפיניה, rdt, אף אחד מהם לא יקפיץ כדור מול ברנבאו מלא כנראה אבל יכול לתרום ולא מעט, רק צריכים לחשוב מעט מחוץ לקופסה.
אבל גבריאל ז’סוס הוא שחקן זר ואין לנו מקום, אולי רק בחודש ינואר - לא רלוונטי. סאדיו מאנה עבר הסבה למעין חלוץ בליברפול כשקודם לכן עמדתו הטבעית היא כנף שמאל - עמדה שמכוסה היטב, הוא לא שחקן קו ימין. בכל מקרה לא מעט אוהדי ליברפול שדיברתי איתם ‘חיזקו’ את הדעה שמאנה פחות ‘דורס’ יריבים בכנף אלא יותר רגל מסיימת והוא אחלה שחקן. את ראול דה תומאס הזכרתי בעצמי לא מעט ואני כן הייתי שם עליו 30 מיליון יורו. ולחלוטין אני חושב שההתקפה שלנו לא מספיק טובה וחבל.
אני לא מדבר על שחקן ספציפי, באמת שיש עשרות שחקנים שיכולים לשדרג אותנו התקפית כי פשוט אנחנו בחוסר מטורף שם כרגע.
מאנה לצורך העניין יכול לתפקד כחלוץ שני וגם האמת ככנף ימין, הוא כבר עשה את זה בעבר וזה לא שכרגע יש לנו שחקן עם אוריינטציה לתפקיד הזה יותר ממנו, לצורך העניין הוא הרבה יותר מתאים לשם מהזאר או ויני.
גנאברי, ראפיניה או אנתוני באמת אחלה שחקנים שאין לנו מהם כרגע, הם לא כוכבי על אבל יתרמו התקפית יותר ממה שיש לנו כרגע.
רק להסתכל על השכנים שעושים יש מאין בלי כסף ויכולים לסיים שנה של פשיטת רגל עם רובוט לבאנדובסקי ואובמיאנג אומר שאפשר לחשוב מחוץ לקופסא.
יכול מאד להיות שפרז מקרר טיפה את העניין שלנו בשוק כי כולם יודעים שיש לנו כסף להוציא, לא פוסל את זה, נצטרך לחכות לסוף הקיץ ולשפוט.
בליברפול הוא עבר לכנף שמאל בגלל צירופו של סלאח כשהעמדה הטבעית והמועדפת עליו היא בצד ימין.
הוא לא דרס שחקני יריב בכנף הרבה זמן עד שקיבל ביטחון מעמדת החלוץ וחזר לדרוס גם שחקנים, כשחקן כנף ימין הוא שידרוג עצום על כל מה לנו וכל מה שקושר אלינו, רק בן 30 ויש לו עוד לפחות 3 עונות טובות לתת.
ובונוס ענק שהוא יכול לשחק 9 ולתת לבנזמה לנוח, והוא יכול לשחק גם בצד שמאל למקרה שוניסיוס נפצע או מורחק.
אבל אמרו כבר שההנהלה פסלה אותו בגלל הגיל, חבל מאוד.
שחקן בינוני, אבל כבר דיברנו עליו וחבל להיכנס לזה שוב.
שחקן הרכב בקבוצה הכי טובה בהולנד ותרם רק 8 שערים. עם כל הכבוד לסיבובים שעושה עם הכדור צריך קצת יותר מזה כדי להגיע לריאל מדריד. בטח בשביל 60 מיליוני היורו שאייאקס דורשת.
דקו הסוכן שלו והוא גם עובד בברצלונה. אני גם רוצה אותו, למרות שלא נראה לי שזה יקרה.
שחקן מטרה שמופיע פעם אחת ב90 דקות כדי לשים כדור ברשת. זה לא מה שריאל מדריד צריכה או מחפשת.
יכול להיות שינסו לרכוש אותו אם מריאנו או יוביץ’ יואילו בטובם לעזוב. כרגע בעינינו האוהדים יש רק חלוץ אחד בסגל, בפועל יש שלושה, ואי אפשר להביא עוד אחד כל עוד יש לך על העמדה הזאת 3 שחקנים. זו לא תיאוריה שלי אלא כך פורסם לכל אורך התקופה האחרונה.
שחקן בינוני שדורש משכורת של סופרסטאר. מניח שהוא יהיה אופציה אם לא תהיה ברירה אם ואסנסיו יעזוב.
מריאנו מבחיל… טוענים שבמועדון וויתרו על לנסות למכור אותו… והוא רוצה להישאר ולסיים את החוזה. גם אם יזרקו אותו ליציע לכל השנה – זה לא יפריע לו לדעתי.
איזו החתמה שהיא טעות.
עכשיו בוא ותעשה את אותה אנליזה על יוביץ’, מריאנו ואדן הזאר, כי ככל הנראה אלה המחליפים שלך בסגל בשנה הבאה.
בקצרה, לא מסכים בכלל- אנחנו לא צריכים שחקן מטרה שיבקיע שערים? אלא אם אתה רוצה שוב את מודריץ כחלוץ בקלאסיקו אנחנו כנראה כן צריכים.
בנזמה השנה יהיה בן 35, גנס הוא לא נפצע השנה בצורה משמעותית, מה נעשה אם זה כן יקרה השנה?
גנאברי שחקן בינוני? כרגע הוא שחקן לא פחות טוב מרודריגו ואני מאד עדין, וגם אם לא אין לנו אף שחקן אחר בסגל בעמדה הזו!
אנתוני או ראפיניה גם לא טוב? אין לנו אפילו שחקן אחד עם רגל שמאל בהתקפה, לשם ההקצנה הייתי עושה אפילו כמו ברצלונה ומנסה להביא את די מאריה לסגור את החור הזה לשנה.
לשפוט את אנתוני על סמך הסטטיסטיקה כרגע אומר מי שלא ראה יותר מידי משחקים שלו, גם ויני ורודריגו לא היו בשנה שעברה עם סטטיסטיקה מרדימה כל כך.
ריאל מדריד חייבת קיצוני ימני וחלוץ, יש מספיק כאלה בשוק שישדרגו את הקיים פשוט כי אין ממש קיים כרגע.
בשורה התחתונה אפשר לתת תירוצים להכל אבל לא יכול להיות ששנה שלישית ברציפות לא נתחזק התקפית בטח כשההיצע שיש לנו כרגע כל כך דל.
“I am able to play every forward position. I don’t have a problem with that. I have played left wing, right wing and striker – it’s no problem for me.”
ניתן להסיק שאין לו עמדה מועדפת, בכל אופן, זה נראה ששמו לא עלה כאופציה כי הבנאדם עוזב את ליברפול בשביל להיות ה-כוכב בגרמניה. הוא לא יקבל את הטייטל הזה במדריד כמובן. נמאס לו מסלאח לדעתי.
גנאברי - 27 שערים ובישולים ב2700 דקות
אנטוני - 22 שערים ובישולים ב2400 דקות
אלה השמות הרלוונטים שעלו פה. (מאנה כנראה רצה מקום בו יהיה ה-כוכב, ועל לאאו לא נשים 150 מיליון)
כמה נקודות שחשוב להוסיף:
חשוב לציין שגם גנאברי וגם אנטוני יעלו לא מעט, בעיקר הראשון וידרשו שכר גבוה משל רודריגו.
רודריגו את הפריצה החל רק בסוף העונה, המספרים שלו צפויים לעלות עונה הבאה. על אחת כמה וכמה אם ישחק קבוע.
את המספרים שלהם הם עשו בליגה הגרמנית וההולנדית, ליגות התקפיות הרבה יותר וחזקות פחות.
כל מי שלא יגיע ירצה להגיע למקום בו יהיה שחקן הרכב. הם לא ירצו להיות מחליפים של רודריגו, חביב הקהל.
עכשיו השאלה כמה אנחנו רוצים את השינוי הזה.
אם מצליחים למכור את אסנסיו ב40 מיליון אין לי ספק שבהחלט שווה להשקיע עוד קצת, ולהביא את
אנתוני למשל. אבל לא רואה סיבה להשקיע יותר מ50 מיליון על שחקן שהוא ככל הנראה זמני ועונה הבאה כבר נמצא שם חדש לפה.