דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

כל שחקן, רבע מוכח, שריאל תפנה אליו יתחיל ב60 מיליון.
אין בשוק כרגע שחקנים ששווה לשים עליהם את ה60 מיליון (ומעלה).
עדיף להמשיך עם רודריגו, לתת צ’אנס להאזר אם יראה רצון ואפילו להריץ איזה ילד או שניים שמהם בוודאות נקבל מלחמה ורצון להוכיח.
לא צריך לרכוש רק למען הרכישה (שוב, כמו שכולם הבינו כבר, השוק לא מפתה ולא משתלם).

מריאנו ויוביץ’ הם ההוכחה החיה שאסור לרוץ ולקנות כל אחד. מריאנו כשנקנה בחזרה פירק את הליגה הצרפתית, ויוביץ’ את הליגה הגרמנית. ואתה יודע מה כל כך נורא בלקנות שחקנים פחות מתאימים? שאחר כך הם תקועים לך בסגל ואתה לא יכול להביא שחקנים אחרים.

לא הבנת. אנחנו כן צריכים חלוץ, אבל לא אחד שנעלם 90 דקות ומופיע רק כשהוא כובש. אלו סוג מסויים של שחקנים שכבר לא קיים ברמות הגבוהות, אלו שעושים פעולה אחת בצורה מאוד טובה ולא קיימים בשאר האספקטים של המשחק.

גנאברי שחקן מנופח מעבר לכל פרופורציה. עשרה עד 15 שערים בליגה הגרמנית זה סבבה והכל, אבל לא מישהו לסגור איתו את האגף לאורך שנים. אם אפשר להביא אותו כשחקן רוטציה מבלי לפגוע בהיררכיית השכר, מה טוב. אבל הוא מסרב לחדש חוזה בבאיירן עבור 19 מיליון יורו בעונה. ממשמע הוא מצפה ליותר מזה. זה לא יקרה בריאל מדריד, הוא לא שם מבחינת החשיבות שלו.

בנוסף, אם בשנה הבאה נופלת אופציה להביא שחקן באמת טוב לאגף הימני, אנחנו לא נוכל. כי יהיה לנו כבר מספיק שחקנים לעמדה הזאת. נניח ואסנסיו באמצ עוזב, עדיין יש לך את רודריגו, לוקס ואסקז וגם פדה שיכול למלא את החור הזה…

לדעתי רפיניה יכול להיות שחקן רוטציה אצלינו, אבל תקרא שוב את מה שכתבתי, אין שום קשר ליכולתו המקצועית.
די מריה שחקן פלסטר. ריאל מדריד לא קונה פלסטרים, אם עד היום לא שמת לב לזה. קונים שחקנים לעתיד, ונפטרים משחקנים בגיל של די מריה.

אני לא אתיימר לומר שראיתי משחקים שלו. אבל דיברתי עובדות. ואגב, למה לדבר על סטטיסטיקה זה לא בסדר אבל כשזה מגיע לגנאברי זו הוכחה מספיק טובה?
בכל מקרה, אם תחפש הודעות שלי עם המילה אנתוני, אתה תמצא הודעות שבהם העליתי את השם שלו כאופציה. אבל חייבת להיות סיבה שבשוק של היום, שהוא כל כך תחרותי, אף אחת לא מתעניינת בו. אני יכול לומר לך שבדקתי בעצמי על השחקן הזה והגעתי למסקנות, מציע לך לשאול את עצמך את אותה השאלה ולחפש חומרים עליו, ובאמת לנסות להבין למה על שחקנים אחרים יש מלחמה ולאנתוני רק היונייטד מקושרת, כמו חצי אירופה.

חשיבה על ההווה ועל הרגע ומה נכון יותר לנו לעכשיו לא מאפיינת את ריאל מדריד הנוכחית. אם זה היה המצב כנראה שהיינו מתעניינים בכל מיני לבנדובסקים ומאנה-ים. אנחנו לא.

אין בשוק את מה שאתה מחפש. אם היה היינו מתחזקים.

פלורנטינו תמיד אהב לרכוש שחקנים שכיכבו במונדיאל. זאת הסיבה שקנינו את חאמס, הרי לא ממש היה צורך בשחקן לעמדה שלו והוא לא היה על הכוונת לפני המונדיאל.
הבעיה שהפעם המונדיאל לא בקיץ. לא יפתיע אם פרס יחכה לינואר לרכש הבא.

שחקנים שנקנו אחרי מונדיאל:
18- קורטואה
14 - חאמס, קרוס. טוני עבר רשמית אחרי המונדיאל, הגיוני שזה נסגר עוד קודם.
10 - אוזיל, חדירה. גם די מריה אבל ההעברה סוכמה לפני המונדיאל.
02 - רונאלדו.

רק חאמס מהרשימה הזאת נקנה בגלל המונדיאל וגם שם היו סיבות כלכליות מאחורי זה. לא חושב שזה מצייר איזה טרנד או נוהל בריאל מדריד.

06 - קנאברו. אמנם הייתה את ירידת הליגה של יובנטוס אבל עדיין, המונדיאל העלה מאוד את קרנו ואני לא חושב שהיו מחתימים מישהו בגילו לולא מונדיאל כ"כ מוצלח.

מסכים איתך שיש כאן מגמה. הפעם המונדיאל לא בקיץ אז זה לא רלוונטי לתוכניות הרכש.

ברור לי מה אנחנו עושים, הטענה שלי היא למה שאנחנו לא עושים כרגע.
אנחנו כל הזמן חוזרים לשמות ספציפיים והאם הם יתאימו אז אומר שוב-

1. הטענה שלי היא שהקבוצה שלנו חייבת חיזוק התקפי, לא חייב שחקן ל11 אבל כן שחקן שיחזק את הסגל גם אם זה לא הכוכב הכי גדול בעולם

2. קיים על הגלובוס שחקן שיוכל לשדרג את המצב הקיים כרגע, אחד שיוכל לשחק ושיוכלו לבחור בו ברגע שבנזמה או ויניסיוס יהיו פצועים.
    אנחנו כל הזמן מדברים על שחקנים ספציפיים אבל שוב, אני חושב שיש עשרות שחקנים שיכולים להתאים למסגרת השכר והרמה הזו.

רוצים עוד דוגמאות? אם רוצים שחקן אגף אולי אפשר לחשוב על ירמי פינו, חלוץ? אלכסנדר איסאק, אמין גואירי, ג’ונתן דיוויד וכו, שחקן צעיר? אפשר לעשות מהלך על מוקוקו של דורטמונד שלא מאריך חוזה, מבוגר? כמו שאמרתי תביא את די מאריה או מישהו אחר לעונה שיהיה פלסתר אבל שישחק ושיבחרו בו כששחקן התקפה פותח לא משחק.
וחוץ מזה, יש לנו סקאוטים במועדון שיודעים טוב ממני וממכם על עוד שחקנים שיכולים להתאים, אני בטוח שיש שחקן התקפה בעולם שכן יוכל לעזור להתקפה הנוכחית שלנו ולהועיל יותר מיוביץ, מריאנו או הכלום שיש כרגע.

אני אגיד שוב, ברצלונה הצליחה בצורה סופר יצירתית בלי טיפת כסף לבנות התקפה כמעט ולא פחות טובה משלנו ואם לבאנדובסקי יגיע אז ההתקפות אפילו יהיו שוות, אובמיאנג זו דוגמא לאחלה של פלסתר שהגיע ושידרג את הקבוצה, אנחנו חייבים להתחזק כי במקרה של פציעה קטנה של קארים הלכה לנו העונה.

יוביץ׳ כנראה יעבור לפיורנטינה. ריאל במשא ומתן על כמה % מהשכר היא תשלם. זה אומר עזיבה לחלק הקידמי, תוסיפו לזה את אסנסיו אם לא יאריך… זה כבר 2 משבצות בהתקפה שצריך להחליף.
נניח יעלו מקסטיליה זה עדיין משאיר מקום אחד.

רק שלא ינסו למכור לנו את לוקאס ואסקז בקאמבק לעמדתו הטבעית (אודריוסולה חוזר רחמנא ליצלן)…

מקווה מאוד שאריבאס יעלה לבוגרת במקום אחד מהעוזבים. כישרון גדול.

אין לך שחקן שיכול היום לחזק את הסגל, בשכר שפוי שלא פוגע בהיררכיה, ופנוי בשוק. אשמח לשמוע דוגמאות.

אם ירמי פינו היום היה אצלינו היינו מחפשים להשאיל אותו כדי שיקבל דקות משחק. אחרת, הוא היה מיובש על הספסל. הוא מאוד לא מלוטש ולצד הברקות יש לו הרבה מאוד משחקים שהוא לא עושה בהם כלום. אני בעד שיקנו אותו וישאילו. הוא יכול להתפתח לכישרון גדול. כרגע, הוא עדיין לא שם.

אופציה לא רעה בכלל למרות העונה הרעה שעברה עליו. הצעתי אותו בעצמי לפני לא הרבה זמן, אם כי גם הוא לא שחקן מושלם ואנחנו יכולים להתבאס עליו מהר מאוד. אני מקווה שבמידה ויוביץ’ ומריאנו יעזבו, או לכל הפחות יוביץ’ כי מריאנו לא זז לשום מקום, בריאל יפנו אליו.

כמה פעמים ראית אותם משחקים בחיאת?

הראשון אני לא יודע מי זה, השני אני במקרה יודע שהוא שחקן ליל. מה הם כבר עשו בקריירה שלהם שאתה מציע אותם?

הוא, נסימנטו ועוד כמה צעירים שדיברו עליהם זה רק לעתיד. הם לא יכנסו לקבוצה הראשונה עכשיו בכל מקרה.

ואם בכל זאת לא מתכוונים לקנות אף אחד מה זה אומר? אולי זה אומר שאין אופציות מספיק טובות בשוק?

הטענות שלך אולי תופסות בתיאוריה. אתה מדבר כאילו בהתקפה שלנו יש רק את בנזמה שהולך להחמיץ 20 משחקים העונה ואת ויני שגם יפצע.

במציאות יש לך סגל התקפי מלא כרגע שכולל את ויני, בנזמה, רודריגו,אסנסיו, יוביץ, הזאר, מריאנו,(ואסקז וואלודרה).
אפילו פרז אמר בעצמו שאם יצליחו להעזיב אחד מהחלוצים המחליפים אז ינסו להביא אחד אחר.

חשוב להבין! במועדון לא חושבים שחסר לנו שחקן פותח לאגף ימין. הם רוצים שם את רודריגו (כשרון עצום שהשקיעו בו עשרות מליונים ועוד כמה עונות של שכר לימוד)

אתה רוצה חיזוק לסגל ולא להרכב? במועדון מאמינים באסנסיו והזאר. (וגם שם אמרו שאם יעזוב אסנסיו יחפשו לו מחליף)

כל העשרות שחקנים האלה שיכולים לשדרג אותנו(איסק למשל, אחלה כשרון) , מי אמר לך שהם רוצים לבוא ולהיות חילוף רביעי או חמישי להתקפה שמשחקים בה החלוץ הטוב בעולם שמחסיר בערך 3 משחקים בעונה (איזה נאחס יא אללה) ושחקן בן 21 שבדרך להיות מהטובים בעולם.

יכול להיות שאתה לא מסכים עם המועדון לגבי איכות השחקנים אבל הם שם ואי אפשר לזרוק עוד ועוד שחקנים לסגל בלי אבחנה.

זה נכון, אבל גם יש אנשי צוות במועדון שיודעים יותר טוב מאיתנו על האפשרויות הקיימות בהתאם למכירה או לא של יוביץ ומריאנו. שיודעים טוב מאיתנו מה מצבו של הזאר אחרי שהוציאו לו את הברזל מהרגל. שיודעים יותר טוב מאיתנו על התוכניות של אנצלוטי לאגף ימין ורודריגו.

לדבר על הנהלת ברצלונה כאילו היא עושה דברים טוב יותר משלנו כי אנחנו לא מביאים חלוץ מחליף לבנזמה זה מביך. להביא כל מיני פלסטרים מזדקנים בחינם להתקפה שהשחקן הכי טוב בה הוא עמוד חשמל שעונה לשם דה יונג זה לא איזה הישג גדול. ואם לשם אתה שואף שהקבוצה שלך תגיע אז טוב שאנשים שיודעים טוב מאיתנו מנהלים את המועדון.

הבאתי כבר מספיק דוגמאות שעל חלקם הסכמת שהם יהיו חיזוק לא רע כך שכנראה יש כמה כאלה שיכולים להיות טובים ויעילים יותר, נעצור פה.

לא חבר, האמת מביך זה לעשות דמגוגיה שלמה ממשפט שאמרתי ולהשליך עליו דברים הפוכים לגמרי.
ציינתי את ההעברה של אובמיאנג כדוגמא ליציאה טובה וחשיבה מחוץ לקופסא של הנהלת ברצלונה ובאופן כללי כן- הם עשו חיזוק לא רע בכלל בלי שום יכולת כלכלית.
אם מזה הסקת שאני רוצה שההנהלה שלנו תהיה כמו שלהם ושאני שואף שלשם הקבוצה שלי תגיע אז תקרא שוב.
אני אוהב את מה שריאל עושה, אני אוהב מאד את הניהול של פלורנטינו פרז ואני חושב שאנחנו מתנהלים נכון ושפוי ובאותו זמן אני חושב שמה שיש לנו לא מספיק התקפית כרגע, קטע אה?

טוב חבר, בוא, לא כל דבר זה דמגוגיה אפשר להרגיע עם הביטוי הזה.
אתה חושב שההנהלה שלנו מתנהלת נכון ושפוי אבל היית רוצה שהיא תתנהל אחרת. למשל תחתים שחקנים מבוגרים שהם הימור או לקראת סוף הקריירה שלהם או שתחשוב “מחוץ לקופסא” מה שזה לא אומר, כמו למשל… ברצלונה. זה מה שמשתמע מהפסקה (לא משפט) שהתייחסתי אליו. חוץ מזה ואני מבין שלא אהבת את התייחסות זה היה בערך חמישית מהתגובה שלי ובחרת להתייחס רק לזה (דמגוגיה אמרנו לא? מקווה שלא, כדאי שנרגיע עם הביטוי הזה) וגם שם לא התיחסת לעיקר אלא נפגעת מה"עקיצה" שלי והגבת רק על משפט אחד מתוך מה שרשמתי שם.
אובה היה הימור גדול מאוד מבחינת ברצלונה, הצליח פחות או יותר זה נתון לפרשנות אבל בהחלט הימור. והימור שהם היו במצב לקחת בגלל מצב ההתקפה שלהם. המצב אצלינו שונה לחלוטין גם אם אתה מתעקש לא לקחת את זה בחשבון.

(אגב סורי אם נפגעת מהעקיצה הזאת אבל אני עומד מאחוריה… לזרוק שמות של שחקני התקפה שאפשר להביא למצבת ההתקפית המלאה שלנו תוך התעלמות מוחלטת מהצורך לשחרר שחקנים קודם ומזה שיש עוד קיץ שלם להתנהל בגזרת הרכש נשמע לי כמו גחמות של אוהד ואני שמח שיש מקצועניים שמנהלים את הקבוצה בצורה נבונה יותר)

אז בוא נסכם, אתה חושב שאנחנו מתנהלים נכון ושפוי אבל מתנהלים לא נכון כי לא מחזקים את ההתקפה כמו שאתה רוצה? קטע אה?

בהתחלה הייתי נגד ההחתמה של רודיגר בגלל הסכומים שדובר עליהם אז, דובר אז בתקשורת על קרוב ל 18 מיליון יורו נטו משכורת, וזה כבר משכורת של כוכב על, ורודיגר הוא בלם מצויין אבל לא קרוב לרמה של השחקנים שיכולים לדרוש משכורות כאלה, גם אם מגיעים בחינם, כרגע מדברים על 10 מיליון נטו, שזה כבר הרבה יותר הגיוני.
בלם קשוח גבוה ומספיק טכני והוא שידרוג להגנה שלנו, ישלוט בכדורי גובה ויאפשר לחץ גבוה.
בנוסף גם אחד הקשרים האחוריים הכי טובים בעולם מגיע, מפלצת אתלטית שדורסת כל מה שזז.
מבחינתי הקיץ הזה גם אם לא יגיע רכש נוסף נחשב לקיץ מצויין.
התוספת של שני המפלצות האתלטיות האלה יחד עם שידרוג אצל קמאבינגה הופך אותנו לקבוצה שיכולה לשחק כדורגל מודרני ולהתחרות ברמות הכי גבוהות, כן זכינו בצ’מפיונס אבל זה היה נס אחרי נס אחרי נס אחרי נס, עם הסגל החדש אנחנו יכולים לשלוט ולעבור את אותן הקבוצות בלי צורך בנסים.

אלאבה רודיגר מיליטאו פדה
טשואנמי קמאבינגה

זאת חמישייה אחורית שיכולה להתמודד ולשלוט מול כל קבוצה בעולם, יותר אתלטית אפילו מהחמישייה האחורית שצ’לסי תעמיד. וצ’לסי היא הקבוצה הכי אתלטית שפגשנו בשנתיים האחרונות.
בנזמה ומודריץ’ הולכים לחגוג בעונה הבאה כשכל הסוסים האלה רצים מסביבם ללא הפסקה.

אתה מתאמץ להשתמש בכל מילה שכתבתי כדי “להראות” לי ואז עוד טוען שאני זה שנפגע, הגיוני בסך הכל (אל תשכח להשתמש בזה תכף כשתכתוב תגובה).

ולעניין-

אני חושב שגם בסגל מלא השנה נתקענו לא מעט פעמים מול קבוצות שמסתגרות כמו שצריך, ביותר מידי משחקים לא הצלחנו להבקיע שערים בברנבאו וזה דבר שאני חושב שאנחנו צריכים לשפר.
לגבי השחקנים שציינת- בנזמה מתבגר בשנה ויהיה בן 35 ובלי קשר אי אפשר לצפות שיתן עוד עונת שיא כמו שנתן, ויני נהדר ואני מקווה שימשיך כך, רודריגו היה בינוני להחריד ברוב העונה ונתן פיניש מהסרטים, האם אני חושב שמעכשיו הוא צריך להיות באנקר ב11 בלי תחרות? לא, הוא בהחלט ראוי לדקות וזה בסדר גם שיהיה עוד שחקן איתו שיוכל לתת לו פייט.
יוביץ ומריאנו לא נספרים גם אם בנזמה לא משחק, אסנסיו עם רגל בחוץ, הזאר פצוע כבר 3 שנים, לוקאס לא ברמה הזו ופדה הוא הרבה דברים אבל הוא לא שחקן התקפה, כשהוא משחק כחלק מהשלישייה ההתקפית עוד יותר זה בא לידי ביטוי שאנחנו צריכים עוד פינישר על המגרש.
מצטער אבל אנחנו צריכים עוד שחקן התקפה, זו לא גחמה ואני חושב שראוי ובריא שבריאל מדריד יהיו יותר מ2 וחצי גולרים בסגל.

אממ, כן? אני חושב שלא כל דבר הוא שחור ולבן, אפשר גם להיות מרוצה מהנהלה, מפלגה או חברה וגם לבקר אותה כשצריך, זה האמת הדבר הבריא לעשות.
זה לא הכל או כלום (אצלי לפחות) בסך הכל כמו שכבר ציינתי במספר מקרים חלון ההעברות הזה לא רע בכלל, חסר עוד רכש להתקפה ואנחנו לחלוטין בסדר.
אני ממש לא רוצה שהמדיניות שלנו תהיה להחתים קשישים אבל אמרתי שאם באמת אין אף שחקן בעולם שיוכל לשדרג אותנו (אני אישית לא מאמין בזה) אפשר לחשוב גם על שחקן אחד כזה שיסתום חור לעונה ולא יגרום לנו להוציא כספים מטורפים ולנעול אותנו איתו שנים קדימה.
לגבי חשיבה מחוץ לקופסא- הכוונה היא לשחקן שנמצא באופן יחסי מתחת לרדאר, לא מפומפם בתקשורת כל היום ולא מהשמות שכולנו חושבים עליהם ישר, אדר מיליטאו למשל זו דוגמא טובה לזה בזמן שכל התקשורת רק פימפמה את דה ליכט או שחקנים אחרים.

כנל לגבי ברצלונה, אם אני מפרגן למהלך שעשו זה לא אומר שאני רוצה להיות כמוהם או חושב שכל דבר שעשו הוא הנכון אבל לחלוטין אני חושב שבחלון ההעברות האחרון הם לקחו את הלימון ועשו ממנו לימונדה, בהסתמך על האמצעים הלא קיימים שהיו להם הם עשו יופי של רכש.
בסך הכל אם הם יצליחו בקיץ להביא גם את לבאנדובסקי תהיה להם התקפה שלא נופלת בהרבה מההתקפה שלנו אם בכלל, לקבוצה בלי אמצעים ועם בעיות כלכליות קשות כאלו זה הישג לא מבוטל בכלל.
האם זה אומר שאני רוצה להיות כמוהם? ממש לא.

“זרקתי שמות” כי שאלו אותי בהודעה קודמת אילו שחקנים יוכלו להתאים אז הבאתי שמות של… שחקנים.
לא אמרתי שכל מי שהבאתי יתאים, לא הכנתי רשימת מכולת והתקשרתי לפרז כדי שיתחיל לבצע, כל מה שאמרתי ומספר פעמים שאני חושב שיש מספיק שחקנים שיכולים לחזק אותנו מבחינת הסגל, אם סיטי וליברפול יכולות להחזיק ברשימה איכותית של שחקני התקפה ועדיין לרכוש עוד גם אנחנו במסגרת התקציב שלנו יכולים לעשות את זה.
עיקר הטענה שלי (כבר כמה שנים) היא שזה לא יכול להיות או אמבפה או כלום, יש מספיק שחקנים שכן יוכלו לחזק את הסגל גם אם הם לא ברמה של אמבפה, בבקשה אל תשאל אותי מי כי אז אצטרך לזרוק שמות ונחזור להתחלה.

אני כתבתי כבר בעשרות הודעות שקודם כל צריך לשחרר שומן עודף מהסגל ושצריך לחכות ולשפוט את המהלכים רק בסוף הקיץ רק שכנראה לא קראת את ההודעות האלה, למעשה רשמתי היום את ההודעה הזו-

זה ברור, אני חושב שזה לא נכון ואי אפשר לבנות על שחקן שפצוע כבר 3 שנים, באופן כללי אפשר לכתוב על כל הודעה זה מה שהמועדון חושב בלי יכולת לחשוב אחרת ולסגור את הפורום בלי לדון, זה גם בסדר.

לא, ממש לא.
כמו שכבר אמרתי אין כאן שום ניגוד, אפשר להגיד שאנחנו מתנהלים נכון ובאותו זמן גם להגיד שצריך עוד חיזוק התקפי, שני המשפטים יכולים להתקיים בו זמנית.

לסיכום- אני ממש לא זורק שמות לא קיצוני ולא צולב את ההנהלה, כנראה קראת הודעה אחת שמשם הסקת את זה וחבל, יש עשרות הודעות אחרות שבהן פרגנתי להתנהלות שלנו.
השנה הזו הליגה תהיה ארוכה מהרגיל, יש מונדיאל באמצע השנה, היריבות שלנו מתחזקות ואני חושב שגם אנחנו צריכים, זה הכל.

מקווה שעניתי לך ושתוכל להגיב בצורה עניינית.

יש דיבור איפשהו על פדה כמגן ימני חוץ מבפורום פה?

רק כאן בשירשור הפנטזיה, לא שמעתי מישהו מריאל שמדבר על זה, ובטח לא אנצ’לוטי שיעשה שינוי כזה.

סופסוף מתחילים לדבר על מערך 442 לעונה הבאה בתקשורת הספרדית. אולי זה עוד יקרה. אינשאללה.

יהלום?

לא. 442 אנגלי קלאסי. ויני לא יסתדר ביהלום, הוא צריך את קו שמאל.