דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

ראיתי את זה ולא רציתי לפרסם את זה בפייסבוק אפילו. מה אינשאללה? זה נגרי מדי. אין את קרבחאל ומרסלו מודל 2017 וגם לא איסקו בכושר של אז. עם דויד אלאבה בצד שמאל זה יהיה קצת פחות נורא. אבל זה מערך שמתאים למשחקים הגדולים בצ’מפיונס אולי וגם לגבי זה אני לא שלם. התקווה שלי היא שנצטרך להבא פחות התאמות ביחס לרענון שבוצע באמצע ושלאט לאט נוכל לצמצם פערים מליברפול, ממנצ’סטר סיטי וכן הלאה. אם מחר נפגוש את אוססונה בבית זה לא מה שצריך להיות, ירגיז אותי מאוד לראות הרכב כזה, מעין תחושה של ‘לספק את כולם’ - גם את שחקן הרכש שהגיע ב-80 מיליון יורו וגם טאבו כמו טוני קרוס או שחקן כמו קאסמירו שהיה טוב בכל השנים עד לעונה האחרונה.

אז טשואמני מגיע וחושבים לעבור ל442?
אבל את האלאנד לא הבאנו כי בנזמה לא יזוז מההרכב…חכם.
עכשיו מריאנו יקבל מלא דקות?

ב442 אנגלי קלאסי אנחנו לא נגע בכדור

הפוך גוטה. אתה מוותר על קשר אחורי בשביל שחקן התקפה טהור. במשחקים ששיחקנו כך בליגה בעונה האחרונה הפכנו משחקים תקועים לנצחונות קלילים ורמונטדות. אפילו הישועה מול צ’לסי (רודריגו החליף את קסמירו) סביליה (רודריגו על חשבון קמא) וסיטי הגיעה אחרי שעברנו למערך כזה.

הספק היחידי שיש לי הוא כמה אפשר להתפרע עם השחקן שלצד בנזמה וזה יהיה תלוי בכמה צמד הקשרים יצליחו להחזיק את הקישור. מניח שאם הם יצליחו להשתלט לבדם אפשר יהיה להתפרע עם שחקן התקפה טהור כמו הזאר, ואם הקישור לא יתמודד, אז נצטרך להיות יותר זהירים עם שחקנים כמו מודריץ’ כשתפקד כ10 או סבאיוס, ששניהם יכולים להשתתף במשחק הלחץ וההגנה.

אם כבר במשחקים הגדולים בצ’מפיונס אולי עדיף לוותר על שחקן ההתקפה, ובמקומו לחזור לשלישיית קישור. הרבה יותר זהיר.

דווקא מי שיפגע במצב כזה הוא אחד מהקשרים הוותיקים. אני מניח שקסמירו בוודאות יפגע, כי כששיחקנו במערך הזה בתחילת העונה קסמירו היה זוועה. מניח שגם קרוס יפגע כי הוא פחות אגרסיבי ואינטנסיבי בימים אלו.

לא מבין מה מרגיז. בדקות ששיחקנו ככה העונה, נתנו את הכדורגל הכי טוב שלנו.

אל תשכח שכשוויתרנו על הלאנד אמבפה עדיין היה אמור להגיע…

מדוע ולמה אתה חושב כך? הלחץ שנוכל להפעיל יהיה עצום. היכולת של היריבות להימרח עם הכדור מאחורה תקטן באופן משמעותי כשתהיה לנו עוד נוכחות מקדימה.
כמובן שהכל תלוי בכמה הקישור יסתדר.

כי

היום קשה מאוד לשלוט במשחק עם 2 קשרים באמצע. גם נגד קבוצות קטנות.

אם לא יצליחו להשתלט כמובן שהכל מבוטל. עם זאת אני רואה בצמד של שניים מבין קמא טשואמני ופדה, כצמד שיכול לשלוט מול כל קבוצה בליגה מלבד ברצלונה. לשלושתם יש קצב משחק ואתלטיות שפשוט יטרוף את הליגה.

ושוב, שיחקנו מספר פעמים העונה מול כל סוגי הקבוצות עם דאבל פיבוט בקישור, עבד מעולה. ממאיורקה ששמנו לה שישייה ועד משחקי הנוקאאוט בצ’מפיונס.

דאבל פיבוט כשמעליהם מודריץ’ שונה מאוד מדאבל פיבוט ב 442 קלאסי.
בלי 3 שחקנים בקישור נהיה בבעיה מבחינת לחץ מול כל קבוצה ספרדית ממוצעת.
4231 מבחינתי הכי טוב כרגע, צ’ומה וקמה יכולים לעלות וללחוץ כל אחד בצד שלו כשצריך וגם להספיק לרדת כשהלחץ נשבר, מודריץ’ ובנזמה מומחים בסגירת נתיבי מסירה וניתוב הנעת הכדור של היריבה לשטחים שמהם נוכל בקלות לחטוף את הכדור.
פדה כקיצוני ימני יאפשר לנו לחץ עוד יותר מטורף למקרה הצורך, כמובן שעדיף רודריגו בקיצוני.
התוספת של רודיגר היא קריטית, עכשיו נוכל לשלוט כמעט לחלוטין בכדורים הארוכים שהגנת היריב תרחיק כתוצאה מלחץ גבוהה שלנו.

אני מאוד פתוח לגיוון בין קשר התקפי לחלוץ שני. תלוי באיכות היריבה ואיך דברים מסתדרים לנו בכל רגע נתון. בפועל המשחק על הדשא כמעט אף פעם לא תואם את הנייר ולכן פחות קריטי מבחינתי אם נצייר את השחקן הזה כקשר התקפי, 10 קלאסי או חלוץ שני.

התוספת של רודיגר בהחלט קריטית כי סופסוף תהיה לויני עזרה מהמגן, והוא לא יצטרך להתמודד עם מגן נכה התקפית.

אתה יכול לצייר את הקשר השלישי איך שאתה רוצה, 10 או התקפי או חלוץ שני, כל עוד זה לא מודריץ’ משחק הלחץ שלך יחרוק מאוד, הזאר או אסנסיו וזה כבר לא אותו לחץ, כמובן שאםמזה פדה זה יותר לחץ אבל אין תחכום.

כפי שכבר ציינתי, תרומתו הקריטית מבחינה התקפית של רודיגר זה היכולת לשלוט בכדורים הארוכים שהגנת היריבה תרחיק כתוצאה מלחץ שלנו, עונה שעברה כל כדור גובה כזה גרם לבעיות גדולות ולכן לא היה שווה ללחוץ, שיחרור אלאבה לתפקיד המגן השמאלי זה בונוס ענק, אבל לא קריטי כמו השליטה בכדורים הארוכים.

אנחנו לא ניסינו את זה מספיק עם שחקנים אחרים מלבד מודריץ’ כדי לדעת. גם סבאיוס הרשים בעמדה הזאת, ואסנסיו שם שלושער מול מאיורקה ושחרר את המשחק מול אלאבס מהעמדה הזאת.
כמובן שעם מודריץ’ זה תמיד יראה יותר טוב כי… מודריץ’.

מספיק שיש עוד מישהו מקדימה שמפריע ליריבות למרוח את המשחק ולהוריד את הקצב, זה מספיק.

ואגב אחרי כל הדיונים האלה ברור שההרכב יהיה 433 ומי שישחקו הם קרוס קסמירו ומודריץ’, כן?

הולכת להיות עונה ארוכה ואינטנסיבית. המונדיאל שתקוע בהתחלה-אמצע יחייב את הקבוצות להיות זהירות יותר עם שחיקת שחקנים. לנו ספציפית יש גם את אליפות העולם אי שם בינואר כזה.

בהקשר שלנו מודריץ’ יקבל הרבה יותר מנוחה. כך אני מקווה. השלישייה הקלאסית בקישור תשחק כך כנראה (וגם זה תלוי הקצב התקדמותם של קמאבינגה, פדה וטשואמני) במשחקים הגדולים בעיקר.

בכל הקשור למשחק לחץ חשוב לזכור ששני הברזילאים שלנו בהתקפה הם לא שחקנים מפונקים. בעיקר רודריגו שעושה המון עבודה טקטית.
לדעתי בחלק ניכר מהמשחקים ריאל תוכל לשחק ב4-2-3-1 כשגם שחקן כמו הזאר יוכל לשחק את ה10. בטח מול יריבות שבאות להחנות את האוטובוס.

ייתכן שהעונה הבאה תהיה גם האחרונה של טוני קרוס בריאל מדריד, כשחוזהו הנוכחי יסתיים לו. לפי “SER Deportivos”, הקשר הגרמני, שחווה עליות ומורדות העונה (הוחלף במשחקים הגדולים בליגת האלופות), דחה את כל הניסיונות של המועדון להאריך את חוזהו בעונה אחת. קרוס נחוש בדעתו (כך פורסם במארקה בתחילת מאי) לחכות ולראות כיצד תהיה העונה הבאה. הקשר בן ה-32 רוצה “לפרוש בשיא” ולא להוות נטל. במועדון הופתעו מההחלטה של הגרמני אך מכבדים אותה ונראה שכדי לשנות את המצב סוכנו של קרוס יצטרך ליזום.

קרוס העונה בליגת האלופות:

-שמינית הגמר נגד פ.ס.ז’: פתח בהרכב והשלים 90 דקות בהפסד 1:0 שהיה משחק נפל של כולם| הוחלף בדקה ה-57 בגומלין בברנבאו
-רבע הגמר נגד צ’לסי: פתח בהרכב, בלט ושיחק 74 דקות בניצחון 1:3 בלונדון| הוחלף בדקה ה-73 בגומלין במצב של פיגור כפול
-חצי הגמר נגד מנצ’סטר סיטי: שיחק בעמדת הקשר האחורי והשלים 90 דקות בהפסד 4:3| הוחלף בגומלין בדקה ה-68 באדוארדו קמאבינגה.
-הגמר נגד ליברפול: פתח בהרכב והשלים 90 דקות, מחצית שנייה משופרת מאוד.

בנושא אחר: פבריציו רומאנו מדווח שוויניסיוס ג’וניור יחתום עד 2027 כלומר שנה אחת יותר מהדיווח הראשוני. זה יקרה לאחר שיחזור מחופשה במולדתו ברזיל בתחילת יולי ואז תהיה הכרזה רשמית. השכר החדש יהיה עשרה מיליון יורו (כמעט פי שלושה משכרו העונה) ויחד עם בונוסים שונים גם יכול לקפוץ עד 12 מיליון יורו.

אני חושב שפרידה בתום העונה תהיה הדבר הכי טוב לשני הצדדים. אף פעם לא הייתי מאלה שחשבו שהוא גאון ושאי אפשר בלעדיו, מעריך את תרומתו הענפה. האמצע שלנו בסדר. רצוי שכבר בעונה הבאה יירד מה-40+ משחקים בעונה לאיזור ה-30.

אני מת על קרוס. שחקן ענק ומקצוען/ספורטאי אמיתי בעולם של פרימאדונות.

ייזכר כאגדה אמיתית בריאל מדריד, לפחות אצלי.

אגדה אמיתית!
כמו עוד כמה קשרים אגדיים שעזבו ונתנו לחילופי הדורות להתבצע, בניגוד לכמה אחרים שנאחזו בקרנות המזבח גם כשהרמה שלהם הייתה ברצפה.

תומאס מולר התראיין לא מזמן ואמר שבגרמניה מגיל צעיר מלמדים אותם לא להיות כוכבים אלא לשחק כקבוצה ושזו אחת הסיבות שלא רואים הרבה שחקנים גרמנים זוכים בכדור הזהב (לא ציטוט אחד לאחד אבל הרעיון הכללי). אני לוקח את הגישה והיחס של קרוס מאותו ציטוט: הבן אדם לא ימשיך לשחק אם הוא מהווה נטל או לא יכול יותר לתפקד באופן היעיל ביותר עבור הקבוצה.

אני בכנות מאוד מעריך אותו על זה. כמו שנאמר, יש כל כך הרבה שחקנים שימשיכו לשחק בקבוצות שלהם למרות שזה כבר לא זה.

אנשים שמכירים אותו מעולם הכדורגל מדברים רבות על האינטיליגנציה הגבוהה שלו, IQ גבוה ותחומי עניין רבים - זה עוזר להבין גם כיצד הוא קולט דברים בזמן ויודע מתי ואיך לעזוב, כמו שנאמר כאן מעליי. אין מה לומר הבנאדם קלאסה בכל מובן.

ספורטאי גדול עם אופי צ’אבי אלונסואי
גם במשחקים לא גדולים שלו הוא משרה רוגע, מביא ניסיון, אף פעם לא מאבד עשתונות, מעודד ועוזר גם מהספסל.
חקוק לי המהלך בקלאסיקו, שהוא מסמן לויניסיוס בדיוק לאן לרוץ ונותן לו כדור מדויק לגול.
הלוואי והקשרים הצעירים שלנו יעתיקו ממנו את האופי הזה.
הרבה פעמים מתלוננים פה על שלישיית האמצע הבאנקר שלא מקבלת מנוחה, אנחנו צריכים להינות מכל רגע שלהם על המגרש.
במיוחד ממודריץ’ וקרוס.

אז בגלל זה לא רואים שחקנים ישראלים זוכים בכדור הזהב? :rofl::rofl::rofl:

בישראל מלמדים אותך להיות ערס, חסר משמעת, ורק לחשוב על הישגיות - מה שבגילאים הצעירים דווקא מניב פירות (קבוצות ישראליות עושות ביצועים מאוד מרשימים בגילאיי ילדים/נוער בתחרויות אירופה, לפחות בזמנו לא יודע לגבי היום) אבל בגילאיים המאוחרים יותר יוצר פער מאוד גדול.

אבל כן, הבעיה בשחקנים ישראלים חמורה פי 2: גם לא משחקים כקבוצה כי פשוט לא קיים דבר כזה וגם חושבים שהם כוכבים :grinning_face_with_smiling_eyes:

דיווחים על חוזה חדש לנקוקו מלייפציג עם סעיף יציאה של 60 מליון יורו.
במחיר כזה, הייתי שמח אם היה מגיע כגיבוי לבנזמה/ לצידו אם באמת הולכים ל 4-4-2.

יכול להיות פרטנר נהדר לבנזמה וראו את זה גם בנבחרת.

באופן כללי, מערך 4-4-2 יכול לעשות טוב לרוב שחקני הקישור והתקפה.
איך שאני רואה את זה מי שיכולים להיפגע הם וינסיוס וקסאמירו