ההתקפה של ברצלונה תהיה מרשימה יותר, אני מניח, אבל בכדורגל זה לא מספיק. יש לנו יתרון ברור בשאר העמדות: בין הקורות, לטעמי גם בהגנה, לפחות ברמה הפרסונלית (ואולי קונדה אחד, אם יגיע, לא ישנה את זה מקצה לקצה) וגם בקישור עם עומק בלתי רגיל גם אם אין לנו ממש קוסם כמו פדרי. הביקורת על המועדון מוצדקת, זו גם ההוכחה למה אנחנו לא מצליחים לזכות בשתי אליפויות ברציפות מאז 1990 להוציא את 2006/07 ו-2007/08 שקצת במקרה זה לא היה במשמרת של פלורנטינו.
אבל צריך לשים לב שאנחנו גם לא מאדירים את הדשא של השכן. בעיקר לגבי דמבלה שכבש שני שערים באלפיים דקות וכמעט כל הבישולים היו בגארבץ’-טיים, שחקן שנפצע כל כך הרבה תמיד יש את שאלת הכשירות. לפאטי אני באמת מאחל שיהיה בריא כאוהד כדורגל. פראן טורס הבריק נגדנו באותו קלאסיקו שחור, אני חושב שמדובר בשחקן כביכול מגוון מבחינת עמדות אבל לא שוס גדול. ברור שלבנדובסקי זה רכש שישדרג את ברצלונה בצורה ניכרת. אבל במועדון לא היו מביאים לא אותו ולא את ראפינייה וזה מובן.
לגבי הרכש הכי גרוע של ברצלונה: לדמבלה יהיה עוד זמן להוכיח את עצמו, קוטיניו לפחות היה כשיר בפרק א’ שלו. אני עדיין חושב שהבחירה בו הייתה לא גרועה כל כך גם אם הוא לא בדיוק אינייסטה אפילו מבחינת עמדה. אין עוד אינייסטה.
קאסמירו הציג עונה אחת רעה לראשונה במועדון, מותר לו, הוא בסה"כ בן 30. טוני קרוס בירידה גדולה למעט הגמר, לוקה מודריץ’ לדעתי היה לא פחות מפנומנלי, בעיקר במשחקים הגדולים, הבישולים וכן הלאה. את דני סבאיוס כשחקן שביעי, מה שאולי יתאפשר - אני לא סופר. ואלוורדה מתפתח להיות מפלצת, קמאבינגה עם עונת בכורה נהדרת וגם ישנו טשואמני שיש עליו לחץ גדול מתג המחיר. יש לנו גם מהירות ואתלטיות וגם ‘גאונים’ באמצע. מרכז השדה של ריאל מדריד טוב מברצלונה לדעתי. חילופי דורות זה מתבקש וזו לא מילה גסה, אבל יהיה שילוב. לא יזרקו צעירים למים העמוקים, גם כי אין לנו… גם ויניסיוס הוא שיקול שצריך לקחת בחשבון אחרי עונה מטורפת כזו, כמעט באותה הנשימה כמו בנזמה.
במצב העניינים הנוכחי בו ברצלונה ביצעה ומבצעת חיזוקים מאוד גדולים לקראת העונה הבאה ויש להם מאמן איכותי אני חושב שאין ספק שהם יחזרו להיות כוח מוביל באירופה. רוברט מפלצת כדורגל והסקורר הטוב בעולם ב6-7 שנים האחרונות וגם אם היה מגיע לבדו הוא משדרג אותם בכמה רמות. ברצלונה חזקה ותחרותית בסופו של דבר זה טוב לריאל מדריד וגם טוב לליגה.
אך לכל מי שחושש יותר מדי משובה של ברצלונה רק תראו באיזה מחיר הם עושים זאת, משכון מוחלט של העתיד עבור 2-3 עונות בהווה. הם פוגעים אנושות ביכולתם להצליח ב-15 שנים הקרובות עם שורת עסקאות מוטרפת לחלוטין.
לדעתי ברצלונה תצליח להתייצב ולהוות תחרות אך ההגמוניה הלבנה מובטחת הרבה שנים קדימה כשאנחנו נמצאים במצב כלכלי טוב לאין שיעור מהם.
מה שברצלונה עושים הקיץ זה פשוט מדהים. לאפורטה גאון עסקי וכל ההחתמות גם משדרגות אותם מקצועית.
צירפו בחינם את הקשר הכי אתלטי מהליגה האיטלקית שישדרג את הקישור הרך שלהם.
צירפו את הסקורר הכי טוב בשנים האחרונות והוא גם יציב ועמיד לפציעות. לבנדוסקי בקלות יכול לתת עוד 4 שנים ברמה של וורלד קלאס.
כריסטנסן בחינם, (כמו רודיגר אצלנו) יוסיף להם עומק ואיכות.
ראפיניה הוא טאלנט ברזילאי שגם אוהב לעבוד קשה ולחטוף כדורים.
האריכו חוזים לדמבלה, גאבי ואראוחו ומנעו בריחה בחינם של הצעירים שלהם.
הסוגיה היחידה היא פרנקי דה יונג. מכירה שלו תמורת 85 מיליון יורו זאת החלטה סבירה פלוס. אם הוא יסרב לעזוב הם מרוויחים עוד עומק בקישור.
לגבי משכון העתיד, נראה שהם מכרו 15% מזכויות השידור ל-25 שנה. בסופו של דבר מדובר בסוג של הלוואה. אם הם לא היו עושים את זה הם היו לא רלוונטים בליגה ובאירופה בשנים הקרובות, והיו מפסידים הרבה יותר מבחינת תדמית וכסף. הם גם השיגו חסות גבוהה מספוטיפיי. נראה שהכל הסתדר להם בצורה טובה. באסה. קיוויתי שנהנה קצת כמה שנים מול בארסה חלשה ומביכה. בסוף הם באים לעונה הזאת עם ארסנל התקפי יותר טוב משלנו. גם צ’אבי הפתיע לטובה.
אני ממש לא מסכים עם זה.
כמו שכתבו בפורום של ברצלונה, מדובר במינוף.
הם מחזירים את המותג שלהם. זה שווה המון כסף בפני עצמו.
הצלחה מקצועית תביא יותר אוהדים, תביא יותר זכויות שידור ותביא יותר הכנסה.
אחרי הכל אף רכש לא משתלם אם לא נסכים על זה.
יש פה איזשהו גבול שברסה מפחדת לחצות. תשאלו את
מילאן ואינטר, תשאלו את ארסנל.
לא יודע כמה שנים רעות יגרמו להפיכת ברסה למועדון דרג ב, אבל לורטה כנראה לא רוצה לבדוק. הוא כרגע במועדון הכמעט הכי אהוד בעולם עם זכויות שידור עצומות וספונסרים טובים, והוא יודע שהמשך אי הצלחה יגרור ירידה גדולה מאוד בנושאים האלה.
-לא מכיר לעומק את כל ענייני מכירת המותג\זכיות השידור העתידיות, קראתי את זה ברפרוף. אבל לאפורטה באמת המציא כאן משהו? איך קבוצות גדולות אחרות לא עשו את זה קודם כשהיו זקוקות לכסף, מילאן למשל?
נקודה אחרת בהקשר זה - האם החוזה ללבנדובסקי לארבע שנים - עד שיהיה בן 38 וסביר להניח שגם הוא יתחיל לרדת ברמה - גם לכריסטיאנו רונאלדו זה קרה, שכר די גבוה, וגם עמלת סוכן - זה לא קצת מסוכן ביחס למצב הכלכלי? הרי זה היה או ברצלונה או שום דבר אחר, לא הייתה לה מתחרה.
-ברצלונה עושה קיץ יוצא מן הכלל, זה נכון מאוד, מודה שהייתי קצת סקפטי. אבל זה לא נכון להשוות אותה לריאל מדריד. מבחינתי קונדה אם יגיע, ברנרדו סילבה אם יגיע ולבנדובסקי שישנו - זה לבל אחר לחלוטין של רכש מאשר קסייה שאני לא לוקח אותו אלינו, כנ"ל כריסטנסן, ואפילו ראפינייה. מקצה השיפורים הדרוש היה שונה מאוד.
-ההתקפה של ברצלונה יותר עמוקה מזו של ריאל מדריד ואני לא חיי בעולם משלי, אני כן חושש מהכשירות והעייפות של בנזמה וגם לגבי ויניסיוס והיכולת לשחזר את העונה שעברה או האפשרות שרודריגו ייקח צעד קדימה. אבל לגבי שאר העמדות? כן, אני חושב שלריאל יש שוער טוב יותר, הגנה טובה יותר וגם מרכז שדה מגוון יותר ובטח שעשיר יותר.
-בלי קשר לכך יחס האליפויות שלנו בשנים האחרונות לא מבשר טובות והמועדון נקלע לשאננות מהר. ברצלונה גם תהיה הרבה יותר רעבה מאיתנו.
הם כנראה ימכרו 25% מזכויות השידור שלהם 25 שנה קדימה ובנוסף מכרו כבר 50% מזכויות המרצ׳נדייז של המועדון. אני לא מומחה כלכלי ויכול להיות שאלו מהלכים הכרחיים אך על פניו זה נראה כמו משכון העתיד למען ההווה. גם ה267 מיליון יורו אשר קיבלו בתמורה ל15% מזכויות השידור הם יצטרכו להחזיר 400 מיליון עבורם שזה פשוט לקחת הלוואה בתנאים נוראיים.
ההתקפה של ברצלונה מאוד עמוקה, אבל רק בעמדת החלוץ המרכזי, גם לבה גם אובמיאנג וגם פאטי(הכי טוב כשהוא במרכז הרחבה, הילד הזה כשכשיר הוא חלוץ ענק), בכנפיים יש רק דמבלה שאתה תלוי בכשירות שלו ואיך הוא קם באותו בוקר.
ראפיניה וטורס שעלו ביחד מעל 110 יורו לא הייתי לוקח אלינו גם בחצי מהמחיר הזה.
בקיצור, דמבלה פצוע או קופץ לו הפיוז ואין מי שיכין מצבים לחלוצים.
הם לקחו סיכון שאני כתבתי שהם היו חייבים לקחת עם לבה כדי שישאיר אותם בעניינים השנתיים הקרובות ככה שהם ימשיכו להצליח למשוך ספונסרים ושחקני על, כי שנתיים שלוש בלי הצלחות על המגרש יכולים לפגוע בהם קשות במיוחד במצב הכספי הנוכחי שלהם.
אבל זה גם סיכון ענק, לבה נפצע או יורד בכושר בגלל הגיל והכל שם יכול לקרוס.
אבל סביר להניח שיתמודדו על האליפות ויגיעו לרבע גמר צ’מפיונס, מה שיאפשר להם אולי לרכוש את השחקנים שהם באמת צריכים כדי שיהיה לבנות סגל מתאים לרמה הגבוהה.
כמו כל הלוואה.
אתה ממשכן את העתיד ובעצם משלם יותר בשביל שכרגע יהיה לך כסף.
בכסף הזה ברצלונה לא דואגת רק להווה אלא גם לעתיד. הקניה של לבנדובסקי ודומיו אמורה להחזיר את ברצלונה להיות כוח משמעותי באירופה ולהמשיך לבסס את המותג.
את ההשפעות הכלכליות של חוסר הצלחה של עשור לא תראה מיד, אתה תראה בעתיד.
בסוף איך נוצרים אוהדים חדשים?
אתה תושב העיר.
ההורים שלך אוהדי קבוצה מסוימת ולכן גם אתה.
אתה מתחיל לעודד קבוצה גדולה כלשהי בגלל חברים או פשוט מבחירה שלך.
אם ברצלונה תהיה מצליחה פחות אז פחות אוהדים יתחילו לאהוד אותה ובעתיד גם פחות הורים יגרמו לילדים לאהוד אותה.
מוזמן לספר לי בישראל כמה אוהדי מילאן צעירים יש (המועדון השני הכי גדול בהיסטוריה). או אוהדי ארסנל.
מוזמן גם לספור כמה אוהדי סיטי יש היום לעומת לפני עשור.
גם מסחינת זכויות שידור, הסכומים נקבעים לפי הצלחה במפעלים השונים. כלומר הצלחה בהווה תגדיל את הרווח העתידי.
לזה אפשר להוסיף ספונסרים, שהכסף שהם משלמים לקבוצה מגיע ביחס די ישר למספר האוהדים וההצלחות.
לכל זה אפשר להוסיף את הכספים מתארים ומליגת האלופות.
כל ניצחון בליגת האלופות שווה 3 מיליון וכל שלב שווה משהו כמו 10.
אז בעצם הצלחה בהווה מאוד תתרום למועדון שלהם כלכלית.
עכשיו יש פה כבר הערכות כלכליות של כמה הנושא משתלם, אלה הערכות שאני לא יודע לבצע כי המספרים עצמם לא אצלי. אבל אין פה שחור ולבן בדיוק כמו ששאלת ההלוואות אינה שחור ולבן.
ובסוף הדיון נגיע לשאלה הבאה, אם ברצלונה תהיה עוד 20 שנה עם הפסד כלכלי כלשהו אבל מקצועית תהיה חזקה יותר, האם זה השתלם? האם זה רע? מה המטרה הסופית פה?
ללא ספק הקיץ של ברצלונה עד עכשיו מושלם. הם הצליחו לשמור על דמבלה גאבי ואראוחו, והצליחו לחזק את הקבוצה לאין ערוך לעומת מה שהיה להם.
עם זאת, יש פה אוהד ריאל שמוכן להתחלף איתם בסגל? יש כאן אוהד ברצלונה שלא היה רוצ להתחלף איתנו? וזה מבלי לדבר על המצב הכלכלי.
לבנדובסקי רכש מדהים אבל הוא בן 34, ועלה הון כסף ביחס לזה שאין סיכוי ממשי למכור אותו. רפיניה לא שחקן וורלד קלאס ולא הוכיח את עצמו עדיין בקבוצה גדולה. אסור לזלזל בו, אבל גם צריך לקחת בפרופורציות. את קסי אינני מכיר, אבל כריסטנסן לא עשה עליי רושם מי יודע מה העונה בצ’לסי.
הצרה הגדולה מבחינתנו היא שהם הצליחו לשמור על דמבלה גאבי ואראוחו. אף אחד מבין השלושה לא שחקן מושלם ועם כולם יש בעיות. דמבלה פציע וחסר משמעת, גאבי כשרוני אבל ברדקיסט, ואראוחו מאבד מיקום 10 פעמים במשחק. אבל הם כולם צעירים ועשו התקדמות תחת צ’אבי. דמבלה עם מוח של ציפור ופגע לאוהדי ברצלונה באגו, אבל הוא עושה בכל משחק 3-4 פעולות ששוות גול. גאבי רק בן 17, ואראוחו עדיין לא מספיק מנוסה והוא ישתפר, הבסיס כבר שם. הרכשים שהם עשו מבחוץ פחות מפחידים אותי, גם לא לבנדובסקי שבדומה לבנזמה שלנו כבר לא ילד וצריך להתחיל לחשוב על להחליף אותו.
מאבק האליפות בהחלט פתוח, אם כי עדיין יש לא מעט סימני שאלה סביב הקבוצה שלהם. איך כל זה יתחבר, איך הרכשים שלהם יסתגלו אינדיבידואלית, איך דמבלה ימשיך והאם זו הייתה תקופה יוצאת מן הכלל.
אני לא חושב שכאוהדי ריאל מדריד אנחנו צריכים לקנא בהם. התחזקנו יפה, גם אם אמבפה ברח לנו. יש לנו עדיין את היכולת להתחזק אם ייפול שחקן טוב בשוק אחרי המנדיאל או בקיץ הבא.
ברצלונה החלה תהליך הבראה, אנחנו לא שם. המטרות שלנו ושלהם שונות לגמרי.
בנוסף לכל מה שכתבו פה, אני מזכיר את ההחתמה של הנרי אי שם פעם שכולם דיברו על ההתקפה המפחידה של אטו, הנרי ורונאלדיניו (אני זוכר כותרת בסגנון ״איך אפשר לעצור התקפה מתפרצת כזאת?!״).
בפועל זה קרס בקול רעש גדול.
נכון שהמקרים לא דומים ועדיין אני חושב שחובת ההוכחה על ברצלונה. שמות לא מביאים אליפות ותארים.
טענתי כבר לפני כמה שבועות שברצלונה מתנהלת מצויין והעונה הזו בסכנה, היו אז כמה אנשים כאן שניסו להצטייר כאוהדים “שפויים” שעם ההנהלה באש ובמים, אני מקווה שהם מבינים עכשיו שאנחנו בבעיה.
במצב הנוכחי אנחנו רחוקים מלהיות פייבוריטים בעונה הבאה לאליפות, קצת הזוי להגיד את זה אבל בהסתמך על כך שאנחנו ריאל מדריד בעונה שאחרי עונה מוצלחת, שהיריבה רק מתחמשת והסגל שלנו קצר מאד התקפית ובעיקר בעונת מונדיאל ככה אני רואה את הדברים, נורות האזהרה יותר מידי זועקות.
די ברור שזה גם לא יעצר פה, הם יצרפו את קונדה וברנרדו סילבה לאחר שדה יונג ילך ואז הם כמעט ולא יפלו מאיתנו בשום חלק במגרש, בטח שלא בסגל הרחב ובהתקפה שם יהיה להם ארסנל שלא יבייש כמעט אף קבוצה באירופה, בליגה לצורך העניין הם יטאטאו די בקלות את קבוצות התחתית כאשר אנחנו נהיה שבוע אחרי שבוע במלחמת חפירות.
מאנה הלך לבאיירן, גנאברי נשאר גם בגרמניה אבל עדיין יש מספיק שחקנים שיכולים לחזק את ההתקפה שלנו, לא הגיוני שהתחלנו את הקיץ עם מחשבות על אמבפה והאלנד וכרגע אנחנו עם בורחה מיוראל.
זו לא בקשה מיוחדת או דרישה לא הגיונית לרצות שלקבוצה יהיה חלוץ מחליף או שחקן שיודע לבעוט ברגל שמאל בקבוצה, אני עדיין מקווה ומאמין שפלורנטינו יבין את הסיטואציה ויחזק את מה שחסר.
אני לא חושב שיש כאן עניין של להתחלף איתם או לקנא בהם כי נקודת הפתיחה של כל קבוצה היא אחרת אבל זו בדיוק הבעיה- אנחנו הקבוצה השפויה כלכלית והמנוהלת מצויין (בלי ציניות) שמחכה כבר כמה שנים לחלון הזה, הם קבוצה שבורה כלכלית על סף פשיטת רגל ובסוף הקראקים שוברי השיוויון נוחתים שם, נכון לעכשיו כמובן.
במקום לנצל את הפערים הללו כדי לפתוח פער גדול יותר די ברור שהעונה הזו תהיה הרבה יותר צמודה מהעונה שעברה במקום שהפערים יגדלו.
אנחנו לא בבעיה. אמנם האליפות לא בכיס שלנו לפני שהעונה התחילה אבל זה לא אומר שעכשיו ברצלונה חזרה להיות אותה ברצלונה של פפ. הרכש שהיא עשתה, לבנדובסקי וראפיניה, מגיע על המשבצות של דמבלה ואובמיאנג. לבנדובסקי ייכנס להרכב וזה אומר שאובמיאנג ירד לספסל. רפיניה עם כל הרעש עדיין שחקן ספסל.
אם זה יקרה גם אני אשמע אחרת, אבל קשה לי לראות את זה קורה. זה לא שהבעיות הכלכליות שלהם פתאום נעלמו, וכדי לרשום את קסי כריסטנסן וראפיניה הם עדיין צריכים להיפטר מדה יונג.
קצת הרבה. אני חושב שאנחנו צריכים להירגע. אמנם קיבלנו כאפה עם אמבפה וזה דיי דפק לנו את התוכניות אבל רק לפני חודשיים לקחנו דאבל. חובת ההוכחה על ברצלונה עכשיו הרבה יותר מאשר עלינו.
למעט לבנדובסקי אף שחקן שהם הביאו לא קראק שובר שיוויון. לא קסי שאף קבוצה לא נלחמה עליו, בטח לא קריסטנסן, לדעתי גם לא רפיניה שצריך להוכיח את עצמו וכמו כל שחקן רכש יש סיכוי של 5050 אם יצליח להסתגל לליגה וללחץ שיש במועדון כזה.
בגדול אפשר לפתוח את הנושא הזה יותר. הקבוצה שם לא מאוזנת בעליל. הם רחוקים פציעה אחת של פדרי כדי שהקבוצה לא תתפקד שוב. הרבה שמות מפוצצים בהתקפה על 3 עמדות כשהם מחלישים את הקישור שדווקא הוא הסובל מחולשה. יש להם את לבנדובסקי, אובמיאנג, פאטי, רפיניה, דמבלה, פראן טורס וממפיס על 3 עמדות. בנוסף יש את ברייטוייט ואולי עוד איזה מצורע ששכחתי מקיומו. אני מצטער אבל כדורגל משחקים עם 11 שחקנים.
יש גבול לכמה אפשר לחזק את הקבוצה במצב הנוכחי שהשוק דל. עדיף לנשוך את השפתיים עכשיו ולהסתדר עם מה שיש מאשר להביא שחקנים בינוניים שימלאו את הסגל ויגמרו את התקציב. בגדול אמבפה ריסק לנו את התוכניות ועכשיו יצטרכו לחזור ללוח השרטוט. לא נעים אבל אין ברירה אחרת.
הם לא חזרו להיות בארסה של פפ, גם לא קרוב לזה אבל תחת צ’אבי הקבוצה שלהם צימצמה מאד את הפער מאיתנו בעונה שעברה ועם החיזוקים של העונה אני לא רואה איך הסגל שלנו עולה על שלהם באופן משמעותי.
זה עדיין לא קרה כמו שלבאנדובסקי לא היה שחקן שלהם עד אתמול אבל לשם העניינים הולכים- בארסה מראה את הדלת החוצה לדה יונג בצורה גסה מאד, יונייטד רוצה אותו מאד ובדרך כלל שחקן לא נשאר במקום שמנסה להעיף אותו, בטח שיש לו חלופה לא רעה בכלל.
קונדה יעזוב את סביליה לופטגי גם אישר את זה וכרגע זה או בארסה או צ’לסי שכבר הביאה את קוליבאלי וקונדה ככל הנראה ירצה להישאר בספרד.
ברנרדו כבר קיץ שני רוצה לעזוב וגם הוא נראה שיגיע אם דה יונג יעזוב, אגב עדיף שיגיע אליהם עכשיו כי אם לא הוא פשוט יגיע בחינם בעונה הבאה, בסיטי הוא לא יחדש.
באופן כללי מכירה של דה יונג+ עוד קומבינת מכירה של איזה זרוע מהמועדון והם יוכלו להחתים אותם.
התכוונתי כמובן למכלול של כל השחקנים שדיברתי עליהם מקודם, קונדה ובטח שברנרדו הם בהחלט שוברי שיוויון.
ואנחנו במרחק של פציעה אחת של קארים בנזמה כדי שהעונה תלך.
כדורגל משחקים עם 11 שחקנים אבל הוכח כבר המון פעמים שסגל עמוק בטח בליגה מביא תארים, הם לא יוטרדו בכלל מפציעות בהתקפה כשאצלנו כל פציעה תהיה סופר קריטית.
פדרי יוכל לקבל לא מעט מנוחה מול חלק ניכר מהקבוצות בליגה, בנזמה לא.
הפסקה שיש לי הכי הרבה בעיה איתה- יש גבול למה שאפשר לחזק? מה הבאנו? יש לנו חלוץ אחד בן 35 ואין לו מחליף, אם אסנסיו הולך אין לנו שחקן התקפה אחד עם רגל שמאל וגם איתו אין לנו קיצוני ימני טבעי בסגל.
השוק גם ממש לא דל היו וישנם מספיק שחקנים שיחזקו אותנו יותר מהסגל הקיים כרגע, שום דבר לא ישכנע אותי שבורחה מאיורל זה הדבר הכי טוב שיש להציע בעולם בשביל החלוץ המחליף של הקבוצה.
באופן כללי אנחנו כבר 3 שנים לא מתחזקים התקפית כי מחכים לאמבפה, עכשיו כשהוא לא מגיע גם לא מתחזקים כי אמבפה לא בשוק, יש עוד שחקנים בעולם גם אם לא הוא.
אנחנו לא עולים על ברצלונה באופן משמעותי, חד משמעית. אבל עם זאת אנחנו גם לא בבעיה כמו שטענת. תהיה תחרות ובסופו של דבר אחת מהקבוצות תקח אליפות. מי? אני לא יודע.
אם אנחנו מדברים לטווח הארוך יותר, הם נמצאים עדיין במצב עגום בעוד שאצלינו יש את היכולת לשפר את הקבוצה ויש גם רעיונות ברורים איך צריך לשפר אותה, וזה יתאפשר כשיפלו בשוק השחקנים הנכונים.
כשזה יקרה נדבר. לפי איך שהעניינים הולכים גם באיירן לא משחררת את לבנדובסקי ואמבפה שחקן ריאל מדריד.
טענה מצויינת, אני לא טוען לרגע שההתקפה שלנו מוכנה לליגה, הטענה שלי היא שאין מישהו שכרגע יכול לבוא ולחזק אותה לטווח הארוך. כל השמות שעלו עד עכשיו טובים יותר ממה שיש לנו אבל לא הייתי רוצה לראות אותם שנים פה ויותר מתפקיד של סותמי חורים.
בוא נדבר תכלס, מי אתה רוצה שיביאו ואפשר להביא אותו, ואשכרה יחזק את הקבוצה? ולזרוק סתם שמות של שחקנים בינוניים שעוד שנה או שנתיים יגרמו לנו לתפוס את הראש ולהגיד למה שוב פעם הוא משחק, לא יקובל עליי. תן לי שם של שחקן שראוי ללבוש את המדים של ריאל מדריד ולא רק שטוב ממיוראל. את מיוראל אתה יכול להעיף בעוד שנה, אם תביא עכשיו איזה שחקן סביר ב70 מיליון יורו אתה לא תוכל.
זו בדיוק הבעיה (לדעתי לפחות)- עם הבור הכלכלי שנוצר אצל השכנים הפערים היו אמורים לגדול, לא להצטמצם משמעותית, עצם זה ששתי הקבוצות יגיעו פחות או יותר שוות לתחילת העונה זו בעיה.
הקיץ נפלו בשוק “השחקנים הנכונים”, היו האמת 2 כאלה שחיכינו להם כמה שנים ולא הצלחנו להנחית כאן אף אחד מהם מה שרק מחזק את העניין שלעולם אל תחכה לשחקן ספציפי, זה אף פעם לא יכול להיות או שחקן x או כלום כי בסוף תישאר קירח מכאן ומכאן.
האמת שכל עניין לבאנדובסקי היה צפוי מאד, היה ברור שבאיירן עושה שרירים רק כדי להתמקח על המחיר.
בכל מקרה, נחזור לפסקה הזו אם וכאשר.
היינו שם כבר, אני לא רוצה סתם להתחיל להכין רשימת שמות אבל ניתן כמה רק לדוגמא.
אני חושב שמאנה היה יכול להיות מצויין אצלנו, גם גנאברי והאמת שגם ראפיניה היה יכול להיות אחלה של תחליף אצלנו פשוט כי אין לנו כזה וזה היה נותן לנו עוד ארסנל התקפי שכרגע חסר לנו מאד.
לגבי חלוץ- המטרה הכללית היא חלוץ שיוכל לשחק ברגע שקארים לא כשיר או צריך מנוחה, לא סתם אחד שיקשט את הסגל כי לא הצלחנו לדחוף אותו לקבוצה אחרת אלא אחד כזה שישחק בקלאסיקו אם בנזמה לא כשיר כדי שלא נעלה עם לוקה כחלוץ מדומה.
אמרתי כבר, לדעתי ראול דה תומס או אלכסנדר איסאק יוכלו לעשות את זה מצויין, הם יוכלו לתת את ה10+ שערים בעונה, הם מכירים את הליגה והאמת ששניהם (בעיקר השוודי) יוכלו גם לשחק ב4-4-2 במידה וויני מקבל מנוחה.
אז אם אנחנו מסכימים על זה שההתקפה שלנו לא מוכנה- תחזק את הקבוצה.
במידה ולא נמצא שחקן כזה בעולם שיכול להגיע אז להביא פלסטר בדמות שחקן מבוגר/מושאל לעונה או 2 אם אין ברירה ולא רוצים להיתקע עם שחקן למשך כמה עונות, די מאריה למשל היה יכול להיות יופי של פלסטר כזה כמו שגב אמר מתחתי ולתרום לא מעט בלי להוציא כסף על שכר מפוצץ או לקשור את עצמנו שנים קדימה. בכל מקרה ולא משנה מה לא יכול להיות מצב שבו אנחנו פותחים עונה עם סיכון ממשי לחרבן אותה
ועכשיו אני אחזיר את השאלה אליך- מה הטענה בעצם? שאין אף שחקן כרגע שיכול וראוי לחזק אותנו?
אם פלורנטינו בסופו של דבר יחתים שחקן התקפה אתה תגיד שהוא תחליף דל? או שבמקרה הזה זה יהיה יופי של חיזוק מה שרק אומר שלא משנה מה ההנהלה תעשה מבחינתך זה הדבר הנכון?
אני ממש לא בטוח בזה.
אני לא לגמרי יודע מה אומר המשכון הזה ל20 שנה אומר מה? שהם ירוויחו 15 מיליון פחות בשנה? זה כל כך ישפיע על הרכש שלהם? כל 5-6 שנים הם יוותרו על איזה טשואמני?
אני לא מספיק בקיא בעניין הכלכלי כדי להגיד בדיוק איך זה ישפיע, אבל אנשים פה מדברים כאילו ברצלונה לא תרכוש שחקנים עכשיו במשך עשור, כשבפועל מרגיש לי שזה רחוק מלהיות המצב.
כמובן שזה יקשה עליהם, אבל הרבה פחות משנראה לנו לדעתי, עובדה שגם הקיץ הזה לא חשבנו שהם יכולים לבצע כל כך הרבה רכשים ומפה לשם הם הפתיעו את
כולנו.
הם פרסו את הבעיה ל20 שנה כדי שהיא תהיה הרבה פחות מרוכזת.
חוץ מזה שעדיין מדובר באחד המועדונים הגדולים והאהודים בעולם, גם ליברפול מתמודדת עם פחות גב כלכלי, זה לא אומר שהיא לא יכולה לרכוש שחקנים, פשוט שהיא לא מתחרה במשכורות של סיטי ובמחירי הקניה של יונייטד. ברצלונה תצטרך להיות יותר ממוקדת ברכש ולהתנהל נכון יותר, אבל זה שהם לא יהיו יחד עם ריאל ויונייטד בדרג של הקבוצות העשירות בעולם, דרג מתחת סיטי, פריז וצ׳לסי, לא אומר שאין להם סיכוי להיות קבוצה חזקה.
הם נהנים גם מפופולריות גבוהה מאוד, מה שיכול לגרום לשחקנים להעדיף אותם על פני קבוצות השייחים, כמונו (כמובן שלא תמיד כמו שראינו).
רוצה לחזק את ההודעה מעליי בנוגע לרכישות אפשריות ולהוסיף גם את די מריה שהיה יכול מאוד להתאים ולהיות זול.
הוא לא צעיר, אבל בהחלט יכול לסגור פינה ולהיות מעין אסנסיו משודרג, מה שמאוד יועיל לנו. במקרה הגרוע זו הייתה העברה חופשית בשכר נמוך.
הטענה הזאת של “אין שחקנים מספיק טובים בשוק” כבר איבדה כל טעם.
בגדול, כמעט כל שחקן שקיים כיום הוא “בשוק”. הרי ראינו כבר שאין שום משמעות לשנה אחרונה לחוזה, ושחקנים נמכרים גם בשנה אחרונה לחוזה במחיר מלא. ככה שרק שחקנים שחתמו ממש עכשיו/בשנה האחרונה הם בכלל לא במשחק.
אם כל השחקנים “בשוק” כאלה גרועים באמת, אז אחת משתיים: או שגם ככה כל השחקנים והקבוצות בינוניים, אז למה שלא נקנה שחקנים באותה רמה כמו של היתר, ונשתתף במשחק ; או שהיינו אמורים לקחת בקלות כל התחרויות שאנחנו משתתפים בהן.
(רמז - גם אם אין כ"כ הרבה שחקנים מלהיבים היום, יש שחקנים ויש שחקנים).
מעבר לשני השחקנים שבאמת נמצאים ברמה אחרת, ולצערנו לא הצלחנו להביא אף אחד מהם (וגם פה יש ויכוח על מידת האשמה של ההנהלה במצב הזה, ע"ע “לא ניסינו להביא את הלאנד כי יש לנו את החלוץ הטוב בעולם”), בתחילת הקיץ הזה היה את: מאנה, נונייז, אדיימי, לבנדובסקי, סלאח, ראפיניה, די מאריה. לא “הצלחנו” (כלומר - לא ניסינו בכלל) להביא אף-אחד מהם.
גם היום, יש לא מעט שחקנים טובים שאפשר להביא: מאחרז, ברנרדו סילבה, זייך, קייזה, ראול דה תומאס ועוד, שכל אחד מהם יהווה שדרוג משמעותי למה שיש לנו היום, בטח על הספסל.
את כל השמות שהזכרתי כאן, אני שולף ברגע בתור אוהד כדורגל, לא בתור מישהו שאשכרה מקבל כסף (המון כסף) כדי לחפש כשרונות ושחקנים. ותחסוך ממני בבקשה את ה"נו בדיוק, אם הם החליטו לא להביא אותם אז כנראה שהם לא מתאימים". בגישה הזאת כל מה שההנהלה עושה הוא קדוש, ואין טעם לדיון.
ותגיד אגב סנטיאגו, לא אתה זה שטען רק בתחילת הדיון הזה שסאנה יכול להיות חיזוק מעולה לסגל? אבל בכל זאת התגובה האוטומטית של ההנהלה הייתה “תודה, אבל לא תודה”.