רק כדי לחזק אותך, אני גם לא חושב שהנזק יהיה כל כך גרוע לשנים הבאות, הוא יהיה הרבה יותר גרוע אם הקבוצה שלהם עכשיו תדשדש כמה שנים בבינוניות ותאבד את היוקרה שלה.
באופן כללי כבר 5 שנים אנחנו שומעים על קבוצה שפושטת רגל, בפועל? גם בשנה שעברה הם הוציאו על רכש יותר מאיתנו והשנה הם יצאו לקיץ של גלאקטיקוס.
לא יצליח? יעשו עוד כמה שנים את הקומבינה הבאה, לא יתנו למועדון הזה ליפול.
לבנדובסקי בן 34 שבאיירן לא הייתה מוכנה לשלם לו מה שרוצה וראפיניה זה קיץ גלאקטי ?
מהצד השני ריאל הביאה בלם מהטופ העולמי וחיזקה את החולייה הכי חלשה שלה וכבונוס קיבלה מגן שמאלי וורלד קלאס ורכשה את הקשר המרכזי שאמור להיות אחד הטובים בעולם בעשור הקרוב.
לא, אבל נדבר על זה עוד כמה שבועות והחלון יסתיים גם עם קונדה וברנרדו.
אגב לבאנדובסקי הוא בהחלט רכש גלאקטי והוא צעיר יותר מהחלוץ היחיד שלך בקבוצה.
ועשינו רכש נהדר עד כה, טשואמני ורודיגר שחקנים נהדרים שישדרגו אותנו מאד, התקפית הסגל שלנו ממש לא שם.
רודיגר וטשואמני אלו רכישות מעולות ובול בפוני, אבל כדי להשלים את הסדרה של “מה שממש היה חסר” חייבים להביא גם חלוץ מחליף ברמה גבוהה. בלעדיו ואנחנו במרחק פציעה אחת של שחקן בן 35 בשביל להתמודד על מקום 4, ואיתו אנחנו הפייבוריטים הברורים לאליפות. אני לא מקבל את זה שאין אופציות, דווקא מכיוון שלא מדובר בשחקן להרכב, בטוח שאפשר למצוא משהו.
וזה חוץ מזה שגם שחקן לכנף ימין להרכב מומלץ מאוד להביא, אבל זה כבר פחות דחוף. אני לא מבין למשל אבל למה לא להביא את דיאבלה בחינם, מה יש להפסיד?
בואו נעשה רגע סדר
יש לנו בקבוצה 3 חלוצים פותחים. בנזמה, ויני ורודריגו.
למישהו מכם יש ספק לגבי השלושה? רודריגו לא הרוויח את המקום שלו בהרכב עונה שעברה? (על ויני והצרפתי אני לא אשאל אפילו) או שאנחנו רוצים להמשיך לדון בדיעבד על כמה אנצלוטי/ריאל נותנים או לא הזדמנויות לצעירים?
מה הדרישה שלכם? סאנה כשחקן מחליף או להוציא את רודריגו מההרכב?
כשחקן מחליף אני זורם לגמרי (ולא אתבאס מאוד אם אסנסיו ישאר). במקום רודריגו אני לא הייתי רוצה אותו וכנראה גם המועדון. ואז השאלה היא האם סאנה בכלל רוצה להגיע כדי להיות מחליף של רודריגו.
מבחינת חילופים להתקפה יש לנו את אסנסיו, הזאר, מריאנו ומיוראל. מאסנסיו ומריאנו מנסים להפטר. אם יצליחו אז סביר להניח שיביאו מחליף.
צריך להתחשב בעובדה שקרלו רוצה סגל קצר יחסית ואי אפשר להחתים את כל העולם רק למקרה שנצליח בסוף להפטר ממי שלא רצוי.
אנשים פה זורקים שמות כמו די מאריה, איסק וברנרדו סילבה (שהאחרון אני לא מבין מה הקשר בכלל שלו לריאל) אבל צריך להבין שזה גם תלוי בשחקנים אם הם רוצים לבוא ולא רק בריאל.
די מאריה רוצה להיות שחקן פותח בקבוצה שלו אז הוא יבוא לריאל לשחק שבוע שבוע עם רודריגו?
למה שאיסק ירצה לבוא לשבת על הספסל כדי לשחק 2 משחקים בעונה כשעוד יש מצב שלפניו בהיררכיה יש הזאר או מיוראל.
עוד נקודה. עם כל ההשוואות לברצלונה פה.
למה אתם ישר מניחים שדמבלה פתאום לא יהיה טיפש ופציע?
שפאטי ישאר כשיר יותר משבועיים?
שראפיניה הוא גלאקטיקו למרות שברצלונה יכלו לקנות אותו (ב60 מליון כן? זה בערך אותו סכום שאנשים פה כעסו שהוציאו על צ’ומי שעתיד להיות גלאקטיקו אמיתי) רק כי צלסי החליטה ללכת על שחקן יותר טוב.
שלבה ישתלב תוך מחזור או 2 ויפציץ בליגה הספרדית בקבוצה שרק מנסה לבנות שיטת משחק ופריצה מאוד בהגנה כמו שהוא הפציץ בקבוצה בריאה שרצה ביחד כבר שנים? אה וישאר כשיר שהוא זקן כמו בנזמה…
ומצד שני ישר מניחים שהזאר ישאר הפלופ שהוא?
שרודריגו לא יעשה את קפיצת המדרגה?
שויני יילך אחורה למרות שהראה עונה ויכולות של שחקן טופ לכל דבר?
שבנזמה יפצע כל שני וחמישי למרות שהוא כמעט ולא נפצע?
בקיצור ובגדול- אם כל הדיון והזעקה שלכם היא שלא מחליפים את מיוראל בדה תומאס (נו באמת) אז הפאניקה פה מוגזמת לדעתי.
אם הדיון הוא על להוציא את רודריגו מההרכב בשביל לירוי סאנה אז תודה אבל לא תודה בכלל. מעדיף לשלם שכר לי וד על הברזילאי שלדעתי תקרת הזכוכית שלו גבוה בהמון משל סאנה.
אם הדיון הוא להביא את סאנה במקום אסנסיו כחילוף ראשון אז אחלה אני איתכם. אבל צריך למכור קודם את אסנסיו אין ברירה.
באיירן גם לא הייתה מוכנה לשלם לקרוס ואלאבה את מה שהם רצו. באיירן מאוד מחושבים במדיניות השכר שלהם, אי אפשר להשתמש בזה בטיעון לכך ששחקן לא שווה את הסכום שהוא דורש.
אגב, לבנדובסקי ירוויח בבארסה פחות ממה שאלאבה מרוויח אצלנו.
לא אותו הדבר, בחוזה הקודם היו מוכנים לשלם ללבנדובסקי כל מה שרצה, כי הוא כוכב על, בניגוד לקרוס ואלאבה, בערך כמו שריאל שילמה לרונאלדו כל מה שביקש ולדה מריה לא.
רודריגו נתן חודש אחרון של העונה מהסרטים, האם בגלל זה מעכשיו הוא צריך להיות באנקר ב11? אני חושב שלא, למה? כי קודם כל הוא בכלל לא שחקן אגף ימין במהות שלו, את ההופעות הטובות ביותר שלו הוא נתן כשחקן מחליף ובלי קשר צריכה להיות תחרות על ההרכב, זו ריאל מדריד לא ארסנל.
רודריגו הוא מבחינתי באותו מקום של פדה, קמאבינגה או אפילו טשואמני- הוא צריך השנה לקבל הרבה דקות ויותר מהשנה שעברה אבל לכל הקשרים שלנו יש תחרות קשה למה שלו לא תהיה?
אין כאן “במקום” כמו שטשואמני לא הגיע במקום קאסמירו אלא בנוסף אליו, לקבוצה חסר מאד כרגע עומק התקפי.
אמרתי מראש שחבל להיכנס לרשימת שמות בדיוק בגלל ההודעות האלה אבל הטענה נותרה זהה- העומק כרגע לא מספיק כדי לרוץ עונה שלמה וצריך להגיע חיזוק.
לגבי האם ירצו להגיע? לא יודע אבל בינתיים לסיטי יש 2 ו3 שחקנים על כל עמדה, הם הביאו גם את האלנד וגם את אלבארס והעולם עדיין לא נחרב, בבאיירן סאנה, מוסיאלה, קומאן, מולר וגנאברי כולם התחרו על המקומות בהרכב ובברצלונה אובמיאנג, פראן טורס ופאטי ככל הנראה יתחילו את העונה כמחליפים, ככה זה בקבוצות שרוצות ללכת על כל התארים, צריך עומק ובטח בשנת מונדיאל הזויה כמו זו שהולכת להיות עם עומס לא רגיל.
אף אחד לא אמר שהוא ישר יפציץ או שלא יפצע, בדיוק בגלל זה יש גם את אובמיאנג מה שלנו אין.
אדן הזאר בן 31 עם 3 שנים של פציעות ועם יבול של כלום ושום דבר בריאל מדריד.
יכול להיות שהוא הזוכה הבא בכדור הזהב אבל מבחינה סטטיסטית אם תצטרך לדרג הסיכוי שלו הוא יותר להצליח ולהיות פקטור משמעותי בקבוצה או שלא?
אני לא חושב שיש פאניקה, יש נורות אזהרה חזקות מאד ועל זה מתריעים.
ולא, המטרה היא לא להחליף את מיוראל בדה תומאס אלא שאם קארים לא משחק יהיה אשכרה חלוץ אחר שמאמינים בו שיוכל לפתוח ולא סתם יקשט את הסגל.
אגב אם אתה רוצה באמת להשוות תבדוק מה הסטטיסטיקה של מיוראל ודה תומאס, לבל אחר לחלוטין של שחקן, rdt כבש בעונה שעברה 17 שערי ליגה שזה פחות או יותר מה שמיוראל כבש ב100 משחקים בלה ליגה.
כן, אבל לא מבטיח לו הרכב, ובמסגרת היררכיית השכר. אני כן רוצה שיביאו אותו אבל אבין אם לא יחליטו לשבור את הבנק בשבילו. אישית אני אוהב את השחקן הזה, לא זוכר אותו ספציפית באגף ימין אבל הוא שחקן מגוון ועד כמה שאני זוכר יכול לשחק בכל מקום בהתקפה.
הם מצאו פיתרון לבור הכלכלי עם משכון של זכויות השידור שלהם.
אחד הגדולים בעולם. אין ספק. הבעיה איתו הוא הגיל. אנחנו לא רוכשים שחקנים בגילאים הללו. יש למועדון דרך.
גנאברי ורפיניה זה מתכון לבינוניות. לא לשם אתה מכוון אם אתה ריאל מדריד. מעדיף להעביר עוד עונה עם אסנסיו ורודריגו (שאינשאללה יפרוץ) מאשר לקנות שחקן כמו גנאברי שיסגור לי את העמדה לעוד 6-7 שנים וכשיפול שם שחקן שבאמת נרצה לא יהיה לנו מקום בשבילו.
לא אתנגד, בעיקר לגבי השוודי, אם הוא יגיע במחיר סביר.
מבחינתי השאלה היא מי. אני מסתכל על השוק הנוכחי ואני באמת חושב שאנחנו נמצאים בפלונטר כזה שאין מישהו בגיל הנכון שאתה אומר שהוא יכול לתרום לנו מבלי לדרוש הרכב. הבעיה היא שההרכב שלנו נעול.
מתי אתה זוכר שהביאו במועדון פלסטרים? אנחנו לא מתעסקים עם כאלה. אם אנחנו מנסים לקיים דיון ענייני אנחנו חייבים להכיר גם במציאות מעבר לדעה האישית שלנו. תשאל אותי אם אני הייתי רוצה את מאנה? hell yeah! הבעיה היא שהוא לא אופציה מבחינתי כי אני יודע שהוא לא אופציה מבחינת המועדון.
אני לא חושב שאנחנו פותחים את העונה עם סיכוי ממשי לחרבן אותה. בסך הכל מדובר באותו הסגל של העונה הקודמת עם שני חיזוקים נכונים, לפחות בעיניי, ומינוס כל הdeadweight שהסתובבנו לנו בסגל.
אני אתחיל מהסוף. קודם כל כן, כל החלטה שההנהלה תקבל ברור לי שהיא החלטה מושכלת יותר מכל החלטה שאני חושב שההנהלה צריכה לקבל. אני חושב שהם בניגוד אלינו יושבים ומתכננים את הסגל בצורה הרבה יותר נכונה מאיתנו.
הטענה בעצם, שאין אף שחקן התקפה בגיל הנכון וביכולת המתאימה. עצם כך שהצעת את גנאברי (שם שעולה שוב ושוב כאילו מדובר באמבפה2) מראה את הדלות שיש כרגע. גם איסאק לא מציאה גדולה אגב. אאלט 6 שערים בעונה האחרונה. ראול דה תומאס חלוץ מטרה קלאסי ולא תואם את סגנון המשחק של הקבוצה. אין באמת מישהו לדעתי.
אני חושב שמכיוון שההיצע דל, אם יחתימו הוא יהיה פשרה, והחתימו אותו רק כי חייב להחתים מישהו. אם היה מישהו כזה אני חושב שכבר היינו שומעים עליו…
הם משכנו 25% מזכויות השידור שלהם. זה אומר שאם ההסכם הזה היה בעונה האחרונה הם היו “מפסידים” למעלה מ41 מיליון יורו (165x0.25).
לגבי השחקנים של אגף ימין כנראה שבמועדון מאמינים ברודריגו. אישית לא ראיתי את אדיימי יותר מדיי, היה עליו הייפ אבל מצד שני לא מלחמה גדולה בשוק. רפיניה רכש מאוד בעייתי, גם בגלל שהסוכן שלו הוא דקו ועובד בברצלונה, וגם בגלל שהוא על הגבול בין שחקן טוב ששווה את ההימור לבין לא. יש את המבוגרים כמו סלאח די מריה ומאנה, איתם המועדון לא יתעסק מפאת הגיל. לגבי נונייז, אני באמת לא יודע למה ויתרו עליו. עם זאת אני גם לא ראיתי אותו משחק יותר מ3 משחקים וגם זה בזפזופ.
מחרז כבר מבוגר, ברנרדו סילבה חלום אבל הקישור שלנו עמוס, קייזה שחקן שאני מאוד אוהב (מת על שחקנים אינטנסיביים) אבל הוא נעול ביובה מה גם שהוא אכל פציעה רצינית שעדיין לא חזר ממנה, RDT בעייתי מבחינת הסגנון. אני נשמע קטנוני, אני יודע, אבל אני באמת מאמין שאין איזו אופציה רצינית בשוק.
אני עדיין חושב את זה אבל אני לא יודע באיזה תנאים הוא רוצה להגיע. אם הוא דורש הרכב קבוע, אין לנו מקום בשבילו. במועדון עד כמה שאני מבין מאמינים ברודריגו ולאור סיום העונה שלו אני גם מבין למה.
מה תעשה איתו? הבנאדם יודע לשחק רק חלוץ שני, ובטוח ירצה הרכב.
מדהים אותי הסטנדרט הכפול שלכם כלפי שחקנים מהקבוצה ושלא מהקבוצה.
אתם מתנערים בקלות מרשימת שחקנים שכל קבוצת על הייתה שמחה לקבל קמצוץ ממנה, בטענות שונות ומשונות, שלא מחזיקות אל מול המצב הקיים בקבוצה:
-
מאנה, סלאח, מאחרז בני ה-30 “מבוגרים” - אבל למועדון אין בעיה לבנות את כל ההתקפה שלנו על שחקן בן 34.
-
רודריגו שנתן חודש טוב (או ויני שנתן חודשיים כאלה) באנקרים בהרכב - אבל שחקנים שמפגינים יכולות גבוהות במשך שנים “בינוניים”.
-
ראול דה תומאס המוכשר - “לא יתאים לשיטה שלנו”. אני מאוד אשמח לדעת מה זאת ה"שיטה" שלנו. עד כמה שאני זוכר, די כולנו הסכמנו שהשיטה ההתקפית שלנו הסתכמה בלקוות לקסמים של בנזמה וויני. חלוץ מטרה דווקא מתאים יופי לשיטה כזאת של זריקת כדורים קדימה, בטח בתור שחקן מחליף.
-
והכי אהבתי: בונים על שיפור פלאי ביכולת של הזאר - אבל מפקפקים ביכולת של לבנדובסקי להתאים את עצמו לליגה הספרדית.
אגב, אף אחד לא אמר שה"פלסטרים" צריכים להישאר פה לעשור. מטבעו של פלסטר הוא בדיוק כזה - פתרון זמני, עד שיגיע הפתרון הקבוע. אתה באמת מעלה על הדעת שאם מביאים את גנאברי, אז לא יקנו את האמבפה הבא כי יש לנו גנאברי בסגל?
וממש, המועדון “לא מתעסק בפלסטרים” - עדיף עונות שלמות שייראו כמו פלסטר אחד ארוך, במקום “לרדת מכבודנו” ולרכוש את החיזוקים הנדרשים, גם אם זה לשנה-שנתיים.
דבר נוסף - אין כזה דבר “לדרוש” הרכב. יכולות להיות תקוות, ציפיות, אבל לא מכניסים דרישה כזאת בחוזה לצורך העניין (ואם יש מישהו שמתבלבל ורוצה סעיף כזה, אז להעיף אותו מהר מאוד על טיל). תביאו את השחקנים והחיזוקים, ומי שטוב - ישחק. ואם רודריגו לא יכול לעמוד בתחרות עם גנאברי בשלב הזה של הקריירה שלו, אז כנראה שגם הוא לא מתאים לנו לטווח הארוך.
ואני לא קונה את כל הקטע הזה של “קודם נמכור שחקנים ואח"כ נקנה”. כבר נפטרנו הקיץ מבייל, איסקו, ויוביץ’, אין שום סיבה שריאל לא תקנה את השחקנים הדרושים לה, בלי שתצטרך קודם להיפטר מעוד שחקנים (לא הבנתי - החוזה “המפלצתי” של אסנסיו חוסם אותנו מלקנות שחקנים?). רבאק, אפילו ברצלונה במצבה הרעוע מצליחה להגיע לסגל של 35 שחקנים. עכשיו לא שזה מצב לקנא בו, אבל יש גם אמצע.
פה בדיוק נקודת המחלוקת המרכזית שלנו. זאת אמירה כ"כ מיתממת, שפשוט מראה שאתה לא יודע איך מתנהלים תהליכי קבלת החלטות במקומות כאלה. יש כ"כ הרבה פוליטיקה, חוסר מקצועיות ותשומת לב לפרטים, הטיות אנושיות ומה לא מאחורי כל החלטה שמתקבלת (או שלא מתקבלת), שההנחה האפריורית שהכול מקצועי היא פשוט נאיבית לחלוטין.
מי ?
כרגע בנזמה הוא השחקן הטוב בעולם, כמעט לא נפצע ובנוסף קרלו כמעט ולא עושה רוטציות, עכשיו מי תוכל להביא שיכול להיות גם מחליף מספיק טוב ושגם יהיה מוכן לשבת על הספסל כדי לקבל אולי 2 הרכבים כל העונה ?
הפיתרון הכי טוב היה מאנה, גם שידרוג מיידי וגדול לאגף ימין(וכך הוא שחקן הרכב) וגם יכול להיות מחליף יותר מראוי לבנזמה בעמדת החלוץ, המועדון חשב שהוא מבוגר מדי למרות שנשארו לו עוד 3 עונות בטופ.
אני מניח שכפי שכבר נכתב כאן שהמועדון מייעד לרודריגו את אותה משבצת שמאנה היה אמור למלא, שחקן כנף שמקבל הרכב ומחליף לבנזמה כשזה פצוע או נח, כרגע זה הימור גדול(למקרה של פציעה של הצרפתי כמובן), אבל רודריגו הראה בסיום עונה שעברה שיש לו המון פוטנציאל.
שאר השמות שנזרקים כאן יכולים לבוא כשאסנסיו יעזוב לקחת את התפקיד שלו כשחקן סגל, כרגע לא רואה אותם עדיפים על הספרדי שנתן עונה של 12 שערים מהאגף ומביא לסגל משהו שמאוד חסר וזה שערים מחוץ לרחבה.
אפשר לדבר על עובדות ואפשר לדבר על תקוות.
עובדתית, לא התחזקנו התקפית. ובעולם שבו הטבע עושה את שלו והשחקן הטוב ביותר שלנו מתקרב בצעדי ענק לפנסיה, והיריבות שסביבנו מתחמשות, המשמעות היא שנחלשנו התקפית. וזה כשממילא ההתקפה שלנו בעונה החולפת לא הייתה משהו להתפאר בו.
ובאשר לתקוות, כולנו כמובן נקווה שקארים ימשיך לקרוא תיגר על חוקי הטבע וישתבח כמו יין טוב, הזאר ישחק פתאום כדורגל, ויני ימשיך לצמוח או לפחות יתייצב, ורודריגו ינסוק בהמשך ישיר לרגעי הקסם שסיפק בסוף העונה.
עכשיו זה מאוחר, כמו שציינת בחלון הזה עבר מאנה ואחריו עברו גם סטרלינג, יוליאן אלברז, ראפיניה, ז’סוס, מה שנשאר מדי מריה וגם גנאברי עמד בפני מעבר פוטנציאלי- זה שהם עברו לא פותר את המועדון מאשמה, סטרלינג ב50M זה נגיד bargain מדהים ואחד שהיה יכול גם להכנס להרכב.
עכשיו האופציות אכן פחות טובות אבל אפשר להיות יצירתיים- יונייטד וראשפורד בטח יהיו מעוניינים בהשאלה שלו, אפשר לבדוק אם בן יידר (שהיה מצוין בסיבליה והמשיך מצוין במונאקו) רוצה לנסות קבוצה גדולה לקראת סוף הקריירה, צ’לסי די תקועה עם ורנר, אפילו אספס\ג’רארד מורנו\ מוראלס שהם שחקני ליגה מצוינים שבוודאי חולמים לשחק באחת הגדולות.
מה עם מוסא דיאבי שנתן עונה גדולה בלברקוזן? אולי פקיר ירצה להתקדם לקבוצה גדולה אחרי שנפל המעבר שלו לליברפול לפני כמה שנים? פאקטה של ליון נתן עונה גדולה כפולס 9 וקשר התקפי, אולי הוא יעזור לנו?
אני לא מקבל את זה שאין אופציות,כנראה שלא ציינתי כאן מישהו שיהווה שדרוג מהותו להרכב הראשון אבל הם נותנים עומק ועוד אפשרויות כשריאל מדריד בעונה הזו הולכת להיות הקבוצה העמוסה בהיסטוריית הכדורגל. להשאר עם מיוראל ומריאנו זה נאיבי.
צריך להזכיר שהרבה מהשמות שמוזכרים נפלו לדעתי גם על זה שאין לנו מקום בסגל לעוד שחקן ללא דרכון אירופאי. הבריטים גם נכנסים כאן בגלל הברקסיט אז אני חושב (לא 100%) שגם סטרלינג לא היה אופציה .
יש במועדון את התופעה של אחרי תארים קשה לשנות, אז אפשר להסתכל ברמת המיקרו על רודריגו כדוגמא ללמה זה לא כזה פשוט. לפני חודשיים הייתי בטוח שנשאיל אותו בקיץ. אחרי הסיומת שלו לעונה זה חוסר לויאליות קיצוני ברמה של לקבור את השחקן ואת האמון שלו במועדון. גם אם הראש צועק שצריך להשאיל אותו ואין מה לצפות ממנו יותר מדי גם העונה - לעשות דבר כזה זה לזרוק את ההשקעה בו בשנים האחרונות לפח.
לא.
במהלך רוב העונה הוא לא הביא את מה שאנחנו מצפים משחקן הרכב בריאל מדריד. הוא לא נתן עונה רעה, אבל הוא ממש לא היה עקבי במהלך העונה ולא הראה שיש על מי לסמוך.
לשם השוואה, הנה המספרים של שחקנים שעלו פה ועליהם נאמר שהם לא לרמה של ריאל לצד אלו של רודריגו:
רודריגו - 19 שערים ובישולים
גנאברי - 27 שערים ובישולים
סאנה - 29 שערים ובישולים
שהטוב יותר ישחק. אם זה יהיה סאנה אז סאנה, והלוואי שזה יהיה רודריגו.
אני מהאנשים שהכי ביקרו את היעדר הדקות לצעירים. אבל לא תכננתי לתת לצעירים את ההרכב הפותח לפני שהראו שהם מוכנים לכך, רק שלא יתייבשו על הספסל משחק אחרי משחק. רודריגו בתפקיד אסנסיו של השנה יראה מספיק דקות כדי להתפתח, ואם הוא לא יהיה מספיק טוב אז הבעיה היא כבר בו ולא בחוסר אמון. רק לפרופורציה, אנשים האשימו את יוביץ ש1000 דקות ב3 שנים זה מספיק. אסנסיו קיבל 2100 השנה, זה יותר ממספיק עבור רודריגו.
חוץ מזה שאם יהיה לנו עוד שחקן התקפה טוב פתאום נוכל גם לתת מנוחה לויני, ואולי ננסה את רודריגו מידי פעם כ9 כדי לתת לבנזמה לנוח.
אי אפשר לדעת. אבל שים לב שכמעט כל המספרים שלו הגיעו בחצי השני של העונה, בדיוק מתי שברצלונה התחילה להיות קבוצה. אז לא הייתי מתעלם מהיכולת הזו.
אין לדעת, זה לא שהוא נפצע הרבה אלא פשוט שהוא נפצע פציעה ארוכה. אני לא מבין בנושא מספיק, אבל אני חושב שכן יש ציפיה שהוא יבריא. אבל נראה.
צ’לסי לא ויתרו עליו, הוא ויתר עליהם.
הסיבה למחיר היא סעיף שחרור שעומד על 70 ורצון גדול של השחקן לעזוב. לידס החליטו לא לצאת נגד השחקן שהוא אולי הסיבה העיקרית שהם נשארו ליגה. אני גם חושב שיש סביבו קצת יותר מידי רעש, אבל הוא בהחלט שחקן טוב.
אי אפשר לדעת, אבל ההנחה היא כמובן שהוא יציג את אותה יכולת, כמו שההנחה עבור רודיגר היא שיש לנו בלם מהדרג הראשון ולא חור בהגנה.
חוץ מזה שאובמיאנג הצליח להשתלב ולתת תפוקה מאוד יפה, למה שלבה לא?
איך אתה מתכנן בניה עתידית? על בסיס תחזית אופטימית או פסימית?
אתה מצפה לבעיות כדי לדעת להתמודד איתן, כדי שפציעה של שחקן יחיד או שחקן שלא פרץ או דעיכה של שחקן לא יחרצו גורל של עונה שלמה. אי אפשר לבסס עונה שלמה על תחזית אופטימית שסטטיסטית היא לא סבירה.
חוץ מזה שלא הנחתי בשום מקום שויניסיוס ילך אחורה או שבנזמה ייפצע כל שני וחמישי.
אבל גם העונה בנזמה נפצע למספר משחקים, כולנו זוכרים טוב טוב מה היה במשחקים האלו, ועם ברצלונה חזקה יותר זה יכול להתברר כקריטי בקרב על האליפות.
גם חשוב לדעת לתת לויניסיוס מנוחה מידי פעם.
אני לא חושב ש40 מיליון זה ההבדל בין קבוצה עשירה שיכולה לקנות את מי שבא לה לקבוצה שאין לה כסף לשום שחקן.
במיוחד שהקניות שהם עשו עם הכסף מההלוואה יכניסו להם הרבה בעתיד מה שיצמצם בהרבה את ההפרש.
הרי קבוצה תחרותית יותר תגדיל את הרווח שלהם מזכויות שידור.
כלכלית כנראה שזה לא משתלם יותר מלא לקחת הלוואה, העניין הוא שהכל תלוי במה היה קורה אילולא ההלוואה. אם מישהו רוצה לדעת מה כמה שנים מחוץ לטופ יכולות לעשות למועדון הוא מוזמן להסתכל על ארסנל ומילאן ולהבין כמה שזה שברירי. כמה שמספר שנים לא גדול מספיק כדי להרוס שנים של מסורת.
לטעמי צריך לדעת לסטות ממנה לפעמים. מאנה בן 30 לא 35 ובהחלט יכול לתת כמה שנים טובות. לא חייבים לתת לו חוזה ל5 שנים, אבל ב30 מיליון למה לא?
מה גם שאת אלאבה החתמנו בגיל 29 ונתנו לו חוזה ליותר מ3 שנים. אז מה ההבדל?
למה?
כלומר כל מי שהוא לא קראק הוא בינוני? דין סאנה כדין אסנסיו? באמת?
למה שקניה של שחקן שהוא לא קראק תסגור את העמדה ל5 שנים אם הוא יהיה גרוע? אתה חושב שאם אמבפה יהיה בשוק אנחנו נגיד לו לא בגלל שגנאברי כבר בעמדה הזו? על אחת כמה וכמה אם גנאברי ייכשל?
אם גנאברי לא יהיה מספיק טוב הוא יירד לספסל כשיגיע שחקן שכן מספיק טוב.
פאקינג הזאר ירד לספסל בשביל רודריגו, ויניסיוס ואסנסיו, למה שגנאברי לא ירד לספסל בשביל שחקנים טובים ממנו?
חוץ מזה שהמצב הכלכלי שלנו מספיק טוב כדי שרכש אחד של שחקן סביר לא יחסום אותנו כלכלית ל6-7 שנים.
בגלל זה אנחנו מבקרים את הדרך של המועדון. מה הדרך של המועדון אנחנו רואים טוב מאוד ולא צריך לפתוח דיון על זה.
זה מאוד פשוט, כשהשחקן שלך אתה הולך איתו, אין לך ברירה. כשהשחקן לא שלך אתה יכול לבחור אם להסתבך איתו או לא.
אם בנזמה לא היה שלנו, לא היינו מנסים להביא אותו. אבל מאחר והוא כאן, הוא משחק. ככה זה עובד אצלינו.
שוב, רודריגו שחקן שלנו ולכן אנחנו הולכים איתו. לכרגע הוא לא הבחירה הראשונה של אף אחד, אבל רואים בו פוטנציאל לעתיד ולכן הוא ישחק.
לגבי ויני, תרשה לי להתעלם מהאמירה שלך. הדוגמה האולטימטיבית לדשא של השכן.
ראול דה תומאס שחקן שלא משתתף בהנעת הכדור ולא יוצר מצבים. השחקנים שלנו צריכים להיות דינמיים, ובעלי יכולות מגוונות. חלוץ רחבה יעלם בתוך הצפיפות שבדרך כלל אנחנו מתמודדים מולה, בטח ראול דה תומאס שנוטה להיעלם בדרך כלל גם בלי אותה צפיפות.
אף אוהד שפוי לא בונה על הזאר, במקסימום מקווים בלי לפתח אשליות, אבל כמו שכבר אמרתי, הוא שחקן שלך ומקבל 30 מיליון יורו לעונה. הוא פה אם תרצה או לא.
אתה יכול לחלוק על ההחלטה שלא לגעת בפלסטרים האלה, אבל זו המציאות ואותה כנראה אנחנו לא נשנה.
לא יהיה סעיף כזה בחוזה אבל יש תיאום ציפיות לפני כן.
לא יודע, לא נראה לי שככה מנוהל מועדון הכדורגל, ואולי הספורט (לא בדקתי), המצליח בעולם. עד כמה שראיתי בתעשייה דברים מנוהלים לפרטי פרטים, קשה לי להאמין שמועדון כזה וסכומים כאלו יתנהלו בצורה חאפרית. לא נראלי שפרז, אדם מצליח בכל מימד שתבחן אותו, שולף החלטות מהמותן.
אצלי יש קצת קרדיט למי שהביא אותנו להישגים חסרי תקדים.
40 מיליון יורו כל עונה, וזה בהנחה שזכויות השידור שוות בדיוק כמו בעונה שעברה ב25 שנים הבאות, מה שלא יקרה. ההכנסות עולות כל הזמן.
לא רכשנו אותו, החתמנו בחינם.
יש את השחקנים האלה שהם בגבול הביניים, לא וורלד קלאסים אבל גם לא כאלה שאתה יכול לייבש על הספסל והם יגידו תודה שהם בריאל מדריד כמו למשל לוקאס. השחקנים האלה שמצפים להרכב אבל מה לעשות, הם לא שם, הם לא יסחבו את הקבוצה על הגב כשהכל תקוע.
השחקנים האלה, בעיניי, הכי מסוכנים. כי מצד אחד הם בסדר אבל מצד שני אין להם את האקסטרה שהופך אותך לקבוצה הבאמת טובה שאתה רוצה להיות. הם נתקעים לך בהרכב ולא יוצאים משם. לא זוכר אם אתה מאוהדי קרוס או לא, אם לא, אז תחשוב קרוס. תחשוב דני קרבחאל של היום, או בנזמה של פעם.
לא אכפת לי לכתוב את זה שוב. אם גנאברי היה מוכן לבוא בשביל להיות גיבוי מהספסל, וולקאם. השאלה אם בשלב הזה של הקריירה הוא מעוניין להפוך ללוקס ואסקז.
עם זה אני לא אתווכח, לא מתעסק בהאם במועדון לוקחים החלטות נכונות. אם זה הדיון אני בחוץ.
לא רק שרודריגו, ויניסיוס ובנזמה זה לא מספיק, אלא גם שיש סימני שאלה לא קטנים לגביהם עצמם.
- ויניסיוס - נתן חודשיים גדולים שהגדירו לו עונה שלמה. צריך להזכיר לכולם שה3-4 חודשים האחרונים של העונה היו הרבה הרבה פחות טובים? אני באמת לא מבין מה גורם כאן לכולם לחשוב שנראה יותר את ויניסיוס של החודשיים הטובים ולא של כל ה-4 שנים האחרות.
- רודריגו - אם יש משהו שהוא הוכיח לי בסוף העונה הקודמת זה אם כבר שהפוטנציאל שלו הוא בכלל בצד שמאל ויכול בעצם להוות התחרות לויניסיוס בסגל. הוא לא פותר לנו שום דבר בצד ימין. שם ייתכן שאולי אפילו אסנסיו עדיף עליו (תלוי יריבה).
- בנזמה - הסימן שאלה הכי קטן ברשימה, אבל גם לגביו הוא קיים. מזדקן בעוד שנה, ואני רוצה להזכיר שאפילו בנזמה בעצמו נחלש לקראת סוף העונה הקודמת והחודשיים האחרונים היו הרבה פחות טובים. סיכוי מאוד טוב שנראה את הבנזמה הזה ולא את קארים מסי של לפני כן.
והמשלימים לרשימה הזו אלו אסנסיו (שיש לו את הערך המוסף משלו, אבל הוא מאוד מאוד ספציפי) והזאר החלוץ (שחקן) המדומה החדש שלנו.
ויניסיוס היה צריך להתמודד עם אתגרים קשים יותר ויותר ככל שהעונה התקדמה. הוא התחיל את העונה כשחקן ספסל בכלל וטיפס בהיררכייה ככל שהעונה התקדמה. בחצי השני של העונה הוא נאלץ להתמודד עם קשיים שלא נתקל בהם לפני. סגירות כפולות, שמירות אישיות, התכוננות ספציפית שלהריבות אליו, ותלות מאוד גדולה בו ליציאה להתקפות. עם זאת הוא עדיין ניפק מספרים והופיע למשחקים הגדולים, שזה הכי קריטי.
יש לו עוד המון מקום לשיפור ולא מן הנמנע שהוא ימשיך להשתפר.
אני רק אזכיר שהמשחק הענק שלו מול סביליה הגיע מצד ימין, כך גם השער מול צ’לסי והצמד מול סיטי.
אני חושב שהוא עשה סוויץ’ מנטלי. כשהוא העז להתמש ביכולות שלו, להכנס לרחבה ולדרוש את הכדור, דברים גם הסתדרו לו. הזמן יגיד האם זו הייתה הבלחה או שמא קפיצת מדרגה, לכן במועדון נותנים לו את המפתחות לעונה הקרובה.
אבל הם לא מאבדים 40*25 עכשיו. הם מאבדים את זה לאורך 25 שנה.
כפי שדמיטרי כתב בפורום של ברסה, מדובר על איבוד של 4% מסך ההכנסות של ברסה למשך 25 שנה.
לזה נוסיף אלמנט חדש של הכנסות מוגברות בזכות ההשקעות שהם מבצעים כעת עם הכסף. הקבוצה התחרותית שהם בונים השנה תגדיל להם את הנתח מזכויות השידור בהסכם עתידי ואת הרווח מחוזה עם ספונסר עתידי.
לזה אפשר להוסיף את החשיבות שבשמירה של ברסה בחלק הגבוה של רשימת המועדונים האהודים ותקבל שההשקעה עוד יותר משתלמת.
עוד כמה תארים וכמה שלבים וניצחונות באלופות גם יעזרו, ותקבל מצב טוב יותר.
ההסכם לא ימנע מברסה להתחמש בשנים הבאות, פשוט אולי קצת יקשה, אבל היא לא תהפוך לסביליה וכנראה גם שלא לאתלטיקו מבחינת היכולת הכלכלית, היא פשוט תהיה קצת מתחתינו.
החינם הזה הגיע עם איזה 20 מיליון מענק חתימה אם אני לא טועה.
ברור שזה עדיין לא משתווה למאנה, אבל זה בהחלט מקטין את ההפרשים.
לא חושב שמדובר ברכישות כל כך שונות במהות שלהן.
מראשוני קוטליו פה בפורום.
הם נתקעים בהרכב כי המאמן מאמין בהם, לא כי אין ברירה.
לא רואה שום קושי להוציא אף אחד מהם מההרכב, בטח כשלא מדובר בקראק.
קרבאחל וקרוס הם לא גנאברי, כל אחד מהם היה למשך תקופה השחקן אולי הטוב בעולם בתפקידו. גנאברי מעולם לא היה שם.
אני עדיין לא מבין למה הכל חייב להיות שחור ולבן?
רודריגו פתח את העונה האחרונה כמחליף שני והפך במהלכה לשחקן הרכב.
גנאברי יגיע, יקבל שכר, וישחק לפי רמתו.
בבאיירן משחקים גנאברי, סאנה, קומאן על אותן 2 עמדות. מי שטוב משחק.
בסיטי משחקים מאחרז, פודן, גריליש, סטרלינג וז’סוס, ולעתים סילבה על אותן 3 עמדות, ולזה הוסיפו את אלבארס והאלאנד (ומכרו את סטרלינג).
בברצלונה דמבלה, ראפיניה, טורס ופאטי על 2 עמדות.
למה כל קבוצה אחרת שהיא לא ריאל יכולה שיהיה לה תחרות על ההרכב ורק אצלינו צריך היררכיה ברורה? מה סאנה/גנאברי ורודריגו עשו שלהתחרות על עמדה זה לא לרמתם? בטח ובטח שמי שיפסיד יהיה מחליף ראשון של 3 עמדות! (כי כפי שזה נראה כרגע, גם אם בנזמה ינוח אז ישימו את גנאברי או רודריגו חלוץ כשהשני באגף).
ויניסיוס גם בתקופות הרעות שלו סיפק מספרים והעסיק את ההגנות. אחת הבעיות הכי גדולות שלו הייתה שאגף ימין שלנו היה לא קיים ולכן קבוצות התגוננו עם שמירות כפולות וחיפויים מולו.
עם אגף ימין קיים לדעתי ויניסיוס יקבל יותר חופש.