אם זה היה נשמע שאני חושב שברצלונה בדרך להפוך להיות סביליה אז ארצה להבהיר שברור לי שלא. בדיון שהיה פה לא מזמן דווקא לגבי ליברפול ומעמדה, אמרתי שאני חושב שיש 4 קבוצעת שדיי חסינות מפני היכחדות ולא משנה מה יקרה, ואחת מהן היא ברצלונה.
עם זאת המצב של ברצלונה לא טוב, ואל תתן לכמה רכשים לבלבל אותך. הם לקחו לא מזמן הלוואה של חצי מיליארד יורו כדי להתגלגל, משכנו חלק ניכר מזכויות השידור שלהם, ועדיין לא יכולים לרשום את השחקנים החדשים שלהם נכון לרגעים אלו. נכון, המצב לא אבוד, אבל מצד שני גם לא סבבה.
את לוקאס ואסקז בקושי הוצאת…
עדיין יש לך את מריאנו והזאר שלוקחים לך שכר למרות שאתה לא סופר אותם. הם יושבים לך על המשבצת של שחקני ההתקפה והם פה בין אם תרצה או בין אם לא.
אגב, להרגשתי אנחנו כן נחתים שחקן בסוף אוגוסט ואם לא אז אחרי המונדיאל.
נראה שרק אני ו @Harozim מאמינים שהזאר יתן עונה טובה, אני אישית מאמין שיפתיע מאוד ויסיים עם דאבל דאבל.
פעם ראשונה שהוא מגיע כשיר ורזה לתחילת העונה, נראה שהוא מאוד רציני ומגיע לעונה להוכיח לעולם שהוא עדיין שחקן גדול, ולא לשכוח שיש מונדיאל בפתח, הוא רוצה להבטיח הרכב.
לתת אמון בהזארד זה לירוק לאסנסיו בפרצוף; קבלת ההחלטות במועדון אינה נובעת משיקולים מקצועיים נטו, במקרה הזה הבלגי נשאר מטעמים אגואיסטיים (לא מוותר על החוזה) על אף שמדובר בכשלון חרוץ לכל הדעות.
זה נראה שמייעדים לפדה רוטציה עם רודריגו בימין, הכל כדי להמציא את הזארד מחדש ffs
בחודשיים האחרונים של בנזמה הוא כבש שלושער מול פאריז, ארבעה שערים מול צ’לסי ועוד שלושער מול סיטי. גדולתו של בנזמה לא תלויה רק באחוזי השומן בגופו אלא גם ובעיקר בראיית המשחק שלו, בטכניקה העילאית ובורסטיליות המדהימה שלו.
גם לגבי ויניסיוס הערכותיך מוגזמות. בסופו של דבר הוא סיים את העונה עם כמעט 40 שערים ובישולים. באמצע העונה הייתה לו נפילה קלה אבל לקראת סופה הוא חזר לעצמו. אין שום סיבה להעריך שעונה הבאה הוא לא ימשיך במגמה הזאת. דווקא במקרה שלו מדובר בשחקן שעדיין רחוק ממימוש הפוטנציאל שלו.
ומילה גם על רודריגו. הוא בהחלט טוב יותר באגף שמאל אך איכויותיו באות לידי ביטוי גם בצד ימין. אין מה להשוות לאסנסיו שהפעם האחרונה שבה ניסה לעבור שחקן הייתה במקרה הטוב במאיורקה.
הבעיה של רודריגו איננה עמדתו אלא גישתו למשחק. הוא צריך לעבור תהליך פסיכולוגי דומה למה שויניסיוס עבר. במקרה שלו זה להיות הרבה יותר דומיננטי. היכולת בסוף העונה היא צעד חשוב בהתפתחות שלו. גם מקצועית וגם מנטלית.
כל זה לא אומר שהקבוצה לא צריכה לעבות את הסגל. אבל זה בדיוק העניין. הבעיה איננה עם ההרכב הראשון אלא עם המחליפים.
אני חושב שיש פה דיון של מהו מצב טוב.
מה השאלה בנוגע לברצלונה? האם מצבה טוב מאשר ללא המינוס או ללא הצורך בהלוואה? אז ברור שלא.
אני פשוט לא חושב שהמצב הכלכלי שלה הוא סיבה לחשוב שהם לא יתמודדו איתנו ראש בראש שנה הבאה או בעתיד. ההלוואה כמו שכתבו בפורום השכן עולה להם 4% מההכנסות השנתיות, לא משהו שישנה את הדרך בה יסתכלו עליהם בעולם. ברור שזה יפגע בהם, אני פשוט לא חושב שברמה בה אפשר לזלזל בהם או להוציא אותם מדיוני פייבוריטיות.
הם עדיין לא קבוצה מספיק חזק, אבל לא חושב שהם כל כך רחוקים משם. בואו נגיד שזכיה שלהם באלופות לא תהיה הרבה יותר הזויה מהזכיה שלנו באלופות העונה, והסיכוי שלהם לאליפות לא הרבה יותר קטן משלנו.
בגלל זה אני לא חושב שזה אמור להעסיק אותנו או להרגיע אותנו.
דבר ראשון בטח שהוציאו, ואסקז מחליף של קרבאחל באופן די מובהק, ועדיין כשהוא שיחק יותר טוב מדני הוא פתח.
אתה יכול לשאול למה לא הביאו מגן ימני חדש למרות שראו את הבעיה בעמדה? מכיוון שעד לפני שנתיים קרבאחל נחשב לאחד המגנים הטובים בעולם.
ב2017 הוא נתן עונת שיא והעונה הקצת פחות טובה ב2018 ממש לא הלחיצה אף אחד, ועדיין המועדון שם בקיץ של 2018 32 מיליון על אחד השמות העולים - אודריוסולה.
מאז, בשנים האחרונות שוק המגנים הימניים מאוד דל. להוציא את ווקר, ריס ג’יימס ואלכסנדר ארנולד שנעולים חזק בקבוצות שלהם, איזה מגן טוב היה זמין?
יש דיון על אחד בלבד, חאכימי. במועדון כנראה לא חשבו שהוא כל כך טוב והעדיפו לעשות עליו 40 מיליון ולהמר על אודריוסולה ועל הכשירות של דני. בתכלס הימור גרוע, אבל זה די בדיעבד נאמר. בכל אופן זה ממש לא בגלל שקרבאחל נעול בהרכב ובטח לא בגלל שואסקז נעול בהרכב.
רק לשם השוואה, בשנים האחרונות בברצלונה המגנים הימניים היו דסט שלא הבריק, סרג’י שלא מגן, ואלבס שחזר לשחק כדורגל בגיל 38 שנים אחרי שבאירופה הבינו שהוא כבר לא בגיל.
בבאיירן שיחק פבאר הבינוני, ובאתלטיקו הסיטו קשרים לעמדה הזו. אפשר להוסיף גם את יונייטד ויובנטוס לדיון.
כמובן שבמועדון טעו, אבל היעדר החלופות לדני באה יותר בגלל היעדר חלופות בשוק מאשר בגלל אמון מוחלט בו.
גם בואו נשים את הקלפים על השולחן, חאכימי הרשים, אבל זה מעולם לא היה כמגן במערך של 4 שחקני הגנה, וזה משמעותי.
האם הגענו לתקרת השכר ואין לנו יכולת להחתים שחקן?
ככה או ככה נחזיק בשחקן שאין לו צורך בו ונשלם לו. במצב אחד נשלם על שחקן אחד ונהנה מ0, במצב שני נשלם על שני שחקנים ונהנה מ1.
אמרת את זה כבר כמה שנים, בסוף זה אולי יהיה נכון, אבל אני ממש לא חושב שיש מה לפתח ציפיות. הלוואי שירשים וישכנע אותי אחרת, תאמין לי שאם נהנה מהזאר אז הדבר האחרון שיקרה זה שאבכה על ששילמנו אקסטרה כסף על שחקן בינוני שהתברר כמיותר. כנראה שנוכל להפטר מגנאברי שנה אחר כך.
שיילחמו על ההרכב, מי שיהיה יותר טוב באימונים יישחק , והשני יחליף אותו. מה הבעיה עם זה, ממתי תחרות בין 2 שחקנים זה רע?
ובנזמה בחייאת , הבנאדם בן 35 והוא לא נהיה יותר צעיר, הרבה חלוצים היינו מסכימים לבוא להיות מחליפים שלו, תאמין לי הם יקבלו מספיק דקות. בטח ובטח בעונה שיש מונדיאל באמצע וריאל מתמודדת בכל המסגרות. ותפסיקו עם הלוקש הזה שיש את מריאנו ומיוראל, מריאנו התפקיד שלו זה לצוד יונים בברנבאו ,מאז שהוא חזר הוא לא באמת מהווה פקטור וגם לא כל כך מצליח לכוון למסגרת.
עד עכשיו עשינו רכש נקודתי נפלא , חסר לנו חלוץ מחליף ושחקן שיילחם על ההרכב בצד ימין ואנחנו עם קיץ נפלא.
וכל אלה שאומרים שזה מיותר אל תשכחו שלפני חודשיים פנטזתם על אמבפה . נראה לי הוא שווה חלוץ מחליף ושחקן לכנף. ובנימה זאת הייתי משחרר את מריאנו , מיוראל , אסנסיו וגם וסקאז (אלא אם כן אין לו בעיה להיות מחליף שלישי לכל עמדה) כבר ראינו שמהשלושה האלה לא ייצא הרבה, עם כל הכבוד לרגל המסיימת של אסנסיו , זה השיא שלו.
ד.נ. אם קובו מקבל אזרחות, הייתי שמח לראות אותו מחליף שלישי וכאלה, יש לו כישרון ברגליים, עם קצת עבודה הוא יכול להתפתח לשחקן לא רע.
לא אתיימר להיות מומחה לכלכלה אבל הסתכלות על ההכנסות לבד היא לא הדרך הנכונה כשיש לך כל כך הרבה הוצאות. אפשר לראות כאן את הכתבה מהאתר הרשמי של המועדון על עונת 2019, האחרונה לפני הקורונה. למרות הכנסות שוברות שיאים המועדון רשם רווחים של 11 מיליון יורו בלבד. בלי 40 מיליון היורו האלה, והעונה הייתה מסתיימת במינוס. נכון ש40 מיליון יורו הם יחסית לא קריטיים כשיש לך הכנסות של מיליארד יורו, אבל כשיש לך הוצאות כל כך גדולות, הן יכולות להיות ההבדל בין רווח להפסד, או בין אפשרות להחתים שחקן או לא.
אדוארדו רומאו התראיין מספר פעמים לאחרונה ואמר בפה מלא שהמצב לא משהו… שוב אני לא חושב שהמצב אבוד אבל עם זאת הוא גם לא קל. כמה בדיוק הוא קשה וניסיונות לנחש מפה דברים שאני גם ככה לא בקיא בהם… לא רוצה לומר דברים סתם. מה שברור לי שזה הם מנסים לשדר עסקים כרגיל מובן לי, אבל אני לא קונה את זה.
גם אני לא. כמה הודעות למעלה ותראה שגם רשמתי זאת. אף קבוצה לא הפייבוריטית לאליפות, יהיה מאבק עיקש עד הרגע האחרון, אלא אם אחת הקבוצות תפשל ממש.
אני הייתי מחכה לראות אותם משחק או 2 לפני שהייתי יוצא בהצהרות. ראינו כבר פרוייקטים שלא הצליחו וקבוצות עם מלא שחקנים שלא הלך להם. שוואייה שוואייה.
בנוגע לדיון המקורי, האמת שאני מתחיל מעט להשתעמם ממנו. הבנו את העמדות אחד של השני, נראה מה יעשו במועדון.
לא נכון, בשנתיים האחרונות כתבתי שמקווה שהזאר ישאר כשיר כי זה יתרום המון למשחק הקבוצתי, ושהבלגי יביא את היצירתיות שכל כך חסרה לנו, עכשיו אני כותב שיש לי הרגשה שהוא יביא מספרים, בדיוק כמו שכתבתי תחילת עונה שעברה שאסנסיו מסיים עם 12 שערים וקיבלתי פחות או יותר את אותן התגובות כמו עכשיו.
הפעם אני מאמין שהסיפור עם הפלטינות ברגל והצלחת הניתוח זה דבר אמיתי ושהוא ישתחרר ויחזור לכושר, לכן מאמין שיתן מספרים.
או זה או 12 שערים ו 12 בישולים.
לפי דקות זה רודריגו שער או בישול כל 122 דקות ושני הגרמנים כל 102 דקות פחות או יותר.
אבל יש עוד נקודות -
רודריגו מאוד צעיר ופרץ רק לקראת סוף העונה, כלומר רוב השערים שלו בחצי השני והוא במומנטום וסביר להניח שימשיך אותו לתוך העונה הקרובה וחבל לקטוע אותו
בסוף העונה שעברה רודריגו הוכיח שהוא איש של מאני טיים, הופיע והכריע משחקים סופר חשובים והראה שאפשר לסמוך עליו בדקות הכי קריטיות.
שני הגרמנים כבר שחקנים מעל גיל 26 ותקרת הזכוכית שלהם כבר ידועה לכולם ולא מדובר בתקרה כ"כ גבוהה, אצל רודריגו עדיין לא ידוע, כבר עכשיו נראה שזה לכל הפחות כמו שני האחרים.
רודריגו כבר כאן, שני האחרים יעלו 60 מיליון יורו ויבקשו שכר שהוא פי 4 מרודריגו ויספקו כנראה את אותם המספרים.
שאלה אחרונה (כי גם אני מרגיש שהדיון מוצה, צד אחד חושב שבכל מקרה צריך להתחזק והצד שני חושב שצריך לחכות להזדמנויות הנכונות ולפרופיל הנכון).
אם גנאברי, ראפיניה, אנתוני או אחרים הם לא הפרופיל הנכון ומובילים לבינוניות ואנחנו מחכים לשחקן בלבל גבוה יותר, בגיל הנכון ובפרופיל המתאים יש לזה רק שם אחד- וורלד קלאסים- כוכבי על.
בקיץ היה אחד כזה שחיכינו בשבילו 4 שנים ולא ממש התחזקנו כי הוא היה האחד, אנחנו יודעים איך זה נגמר.
אם לטענתך השוק כרגע דל אז על כל כוכב כזה יקפצו כל קבוצות הטופ באירופה, השייחים וכל מערכה כזו תהיה קרב של ממש (ממש כמו עכשיו), זה לא שברגע שיש שחקן שמתאים לנו אז הוא בכיס, בגלל המדיניות השפויה אנחנו גם מראש לא נוכל לשלם הכי הרבה כי תמיד פאריס וסיטי יהיו צעד אחד לפנינו בנושא הכספי.
מה עושים בעצם? לא רוכשים אף אחד כי מחכים לשחקן העל שיבוא וכשמגיע אחד כזה זה גם ממש לא בטוח שהוא מגיע ואז שוב לא רוכשים? כי זה פחות או יותר מה שיש כרגע מבחינת ההתקפה (+ רכשים ברזילאים של ג’וני קלאפט).
בלי קשר, לא מסכים איתך בנושא הזה (בכלל!) אבל אחלה תשובות לעניין וממוקדות על כל טענה, ככה מנהלים דיון.
אינשאללה אתה צודק ונבואתך תתגשם שנית. השאלה כמה דקות משחק הוא בכלל יקבל כדי שדבר כזה יקרה. הבעיה שלי עם ההייפ הנוכחי הוא שהיינו בסרט הזה כבר וכל פעם מבטיחים לנו שהפעם זה שונה, למה שהפעם אני שוב אפול לזה? ושוב, הלוואי ויתברר ואתה צודק. מסוג הכובעים שכולנו נשמח לאכול.
ויש עוד נקודה חשובה ששכחת, השערים שלהם הגיעו בליגה הגרמנית. השערים שם יותר רכים מטוסיק של תינוק. הגנות הן בגדר המלצה בלבד. שחקנים מקבלים כדור בתוך הרחבה ויש להם זמן לעצור, להסתכל, להסתובב, לשלוח וואטסאפ לאמא שהשער מוקדש להן, ולבעוט לרשת.
מצורף קליפ של השערים של באיירן. תראו כמה רכות אלוהים ישמור. שיביאו קצת מהקבוצות האלה לליגה שלנו.
אני חושב שזה מאוד תלוי במצב של הקבוצה, עד כמה הקבוצה נואשת לפלסטרים. אנחנו כרגע במצב שאנחנו צריכים לתת דקות לרודריגו, ובין אם נאהב או לא במועדון גם רוצים להחזיר את הזאר לעניינים, יש לבינתיים גם את אסנסיו, במצב כזה במועדון לא מתכוונים לרכוש מישהו נוסף. אני לא חושב שאנחנו נואשים לפלסטר או שחקן בינוני אבל כן צריכים להתחזק בשחקן טוב.
אני חושב שאם לא היינו אחרי דאבל והשלישייה הקדמית לא הייתה נותנת חודשיים אחרונים מהסרטים, כנראה שהקיץ היה נראה אחרת. כרגע אנחנו לא במצב של להביא כל שחקן.
אתה אגרסיבי מדי עם ויניסיוס, נו באמת, פרט לבנזמה לא היו לו פרטנרים טובים בחלק הקדמי מן הסתם וכשמשחקים נגד יריבות חזקות עם ארבעה קשרים+מנדי כמגן שמאלי אז יש לזה מחיר. אין לי בעיה שאתה סקפטי לגבי האפשרות שיישחזר את העונה הזו, אני גם כן פסימי. אבל ‘הציון’ או ‘הניתוח’ שלך לעונה שעברה הוא שלילי מדי. ויניסיוס פתח מעולה, נפל באמצע בין היתר בגלל אנצ’לוטי שלא נתן לו לנוח והדוגמא המובהקת היא משחק הגביע הידוע לשמצה. הוא בסופו של דבר בישל נגד צ’לסי בשני רבעי הגמר, כבש שער מטורף בחצי הגמר וגם הבקיע בגמר עצמו. אין מה לבוא לתלונות. זו עונה של ציון 9 והרבה מעבר לחודשיים.
לגבי רודריגו, הוא כבש את הוולה נגד צ’לסי מצד ימין, הוא שחקן שמריח שערים ופחות דריבל, למשל המשחק נגד מנצ’סטר סיטי. אולי כחלוץ שני איכשהו הוא יוכל לתרום. הוא צריך לשחק קרוב לשער ופחות ‘לכדרר’ וללהטט, אני מאמין שגם בימין אפשר להוציא ממנו משהו.
בנזמה - בהתבסס על ה-AS: נראה שאקסטרה המנוחה שקיבל והעובדה שלא ישחק נגד ברצלונה במשחק ההכנה הראשון - היו רק הפריויו ואנצ’לוטי הולך לחלק את הדקות שלו בצורה הרבה-הרבה יותר נבונה.
אני מסכים עם עניין ‘הרצוי ומצוי’, אבל אנחנו ריאל מדריד ואסור לשכוח את זה, צריך ללמוד מלקחי העבר, ההתקפה לא מספיק טובה וזו כמובן עונת מונדיאל לא שגרתית. היינו יכולים לנסות להשתולל על מאנה למשל, אולי גנאברי לפני שהאריך את החוזה כי זה לא היה כל כך מובהק שהוא נשאר. אני מצפה מריאל מדריד שתמצא עוד שחקן שיענה על הצרכים של אנצ’לוטי מעבר לז’סוס שנפל בגלל ענייני דרכון. דיבאלה לא יכול לשחק בצד ימין אבל לנוכח המצב העלול בהחלט הייתי לוקח אותו. חד משמעית הייתי מביא את סאנה תיאורטית גם אם רודריגו ‘נפגע’.
קודם כל הוא חייב להיות כשיר כמובן, וזה כמובן שתמיד סימן שאלה גדול, אבל ההצטרפות של טשומאני כשכבר יש לנו את קמאבינגה ופדה יכול לאפשר מערכים שיאפשרו להזאר לשחק בעמדה של מתחת לחלוץ במשחקים היותר קלים או לקראת סיום משחקים כשחייבים שער, מקווה שהזאר יצליח לנצל את ההזדמנויות ולחייב את אנצ’לוטי לתת לו דקות.
הליגה הגרמנית היא אכן ליגה התקפית ומשחקים כדורגל פתוח ומהיר, סוג של הליגה האנגלית רק בלי הקשיחות וההגנה.
גם הסרבי עם התחת השמן חגג שם לפני שהגיע לריאל.
חלילה לא אמרתי שהם פייבוריטים לזכיה באלופות. אבל על הנייר הקבוצה שלהם יותר חזקה משהייתה לנו בתחילת עונה שעברה. השאלה היא אם הדברים יתחברו להם, אבל זו כבר לא הקבוצה המסכנה שפתחה את העונה שעברה.
בכל מקרה לא זוכר מאיפה האוף טופיק הזה התחיל, נראה לי אנחנו כבר אומרים דברים די דומים.
הבעיה העיקרית של הזאר בעיני היא שמרגיש לי שהוא מפחד ממשחק אגרסיבי.
כל פעם שבאים אליו עם קצת אגרסיביות או כוח הוא מיד מאבד את הכדור, כנראה מדובר בהשפעות מנטליות של הפציעות. זו הבעיה שלו כבר שנתיים, אני לא אופטימי ולא הייתי מהמר עליו בשום מצב, אבל זה לא שמהמרים עליו מבחירה, אלא מלית ברירה. אז בואו נהנה מהימור חינם (חינם בגלל שאין לנו חלופה, לא כי זה באמת חינם).
2 השנקל שלי לגבי הרכש שלנו ומה שקורה בבארסה כיוון שמשום משווים מולם.
גנאברי-להביא אותו זה לשים סכום משומעתי לבאיירן[אם הם בכלל היו משחררים אותו אחרי לבה]+לתת לו שכר מפוצץ.
מי אמר שהוא היה נותן את אותה התקופה אצלינו כמו שהוא נותן בבאיירן?
סאנה?הוא בכלל למכירה שמישהו מדבר עליו?
אנתוני-אייאקס מכרו היום ב70 מיליון בלם!70מיליון על בלם מהליגה ההולנדית שלא הציג יכולת על. בנוסף לכך הוא נחשב שחקן זר.
ראפיניה-נחשב היה שחקן זר. לא ראיתי אותו משחק אף פעם, חתיכת הימור של בארסה.
לבה-הוא ובנזמה בערך בני באותו גיל[פחות מהפרש של שנה], לא ברור לי מדוע מציינים שבנזמה ילך ארוחה ביכולת ולבה ישאר אותו דבר או יתקדם. לבה עד כה היה מפלצת בגרמניה, לא ניתן לדעת אם הוא יהיה אותה מפלצת גם בספרד[אל תשכחו את ההבדל בין ההגנות].
סטרלינג-יש מצב היה נחשב שחקן זר. אבל הבנאדם מחמיצן לא קטן-תסתכלו כמה בעיטות יש לו למסגרת וכמה מתוכן הוא אשכרה מבקיע.
הייתי שמח אם היינו מביאים חלוץ מחליף מוכח לבנזמה ולא את מיוראל, הייתי מעדיף את RDT אבל זה מה יש.
אסנסיו-אם הוא יעזוב אז יבצעו רכש לכנף ימין, ביינתיים הוא פשוט תוקע אותנו.
מגן ימני-חוץ מ2 שאינם לא למכירה, מישהו פה אשכרה מכיר מגן ימני ששווה להתאבד עליו?
יש בכלל שמועות רציניות על שחקני התקפה בכירים שמועמדים להגיע? אני מבין שבמקרה של הלאנד ואמבפה מדובר היה בהזדמנויות להביא שחקנים עם פוטנציאל היסטורי שלא צלחו, אבל עדיין הפער בין לנסות להביא אותם לבין לא לנסות להביא שחקן התקפה אחר להרכב אחרי שזה נפל איתם הוא קצת מפתיע. למרות שהאמת, זה מזכיר אולי את הניסיון של פפ להביא את קיין בקיץ שעבר.