דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

לא הבנתי, אתה מנסה לזרות לנו מלח על הפצעים? על מה אנחנו מתלוננים פה 40 הודעות? :upside_down_face:

אנחנו מניחים את זה כי אחרת מה נניח?
על כל שחקן אפשר להניח שהוא ייכשל. על כל שחקן אפשר גם להניח שהוא יצליח יותר. בגלל זה הולכים על האמצע, שבהנתן עונה אחרונה זה גם הכי הגיוני.
גם כשמביאים את אמבפה יש סיכוי שנקבל בייל 2 או הזאר 2. בתכלס ב3 השנים האחרונות שלו הממוצע גבוה יותר מהעונה הנוכחית אז סביר יותר שיפרח מייכשל.

אני לא יודע כמה הייתי מתאבד עליו, אבל זה תלוי מאוד במצב הכלכלי שלנו. בשאלה כמה לקנות את גנאברי עכשיו ימנע מאיתנו לעשות רכישות עתידיות. בעיני ההשפעה לא תהיה גדולה, בטח לא בהתחשב במצב הטוב שלנו ברוב העמדות. אבל קשה לדעת כי לאף אחד מאיתנו אין את המידע המלא.

תארים קמים ונופלים על עומק. גם ב2017 וגם ב2012 לקחנו אליפות בזכות סגל עמוק ורוטציות.
היום ברגע שבנזמה וויניסיוס נבלמים (או חלילה לא כשירים) אין לנו פתרון. רודריגו ואסנסיו לא הוכיחו שהם יכולים לתפוס את העמדה הימנית עדיין.
ב2017 לא היינו זוכים בדאבל אם לא השערים של מוראטה, חאמס ואיסקו, וב2012 היגוואין וקאייחון היו מאוד קריטיים באליפות.
גם ב2014 חסה היה מאוד נחוץ.
בקיצור בין אם יגיע להרכב או לא, העומק שנזכה לו הוא קריטי.
עונה הבאה ברצלונה לא יבלו כנראה עד אמצע העונה במקום 9, והאליפות תהיה הרבה יותר צמודה. נצטרך פתרונות נוספים, וסלחו לי שאני לא מאמין במאיורל, הזאר ובאסנסיו יותר מידי. גנאברי סיפק יותר מספרים משלושתם יחד.

אני באמת לא חושב ש4 שחקנים על 3 עמדות זה יותר מידי. פאקינג יש לנו 6 קשרים על 3 עמדות ו4 בלמים באמת מצוינים על 2 עמדות, אז למה על שחקני התקפה פתאום כל שחקן שהוא לא בהכרח להרכב הוא מיותר? רודיגר ואלאבה הם לא ואן דייק, וטשואמני הוא לא דה בריינה, אין שום בעיה בלהביא שחקן שעוד לא קראק בציפיה שיהיה כזה.

אני גם לא מסכים שגנאברי הוא המוצר המוגמר כמו שעושים ממנו. רק שנתיים קודם הוא היה אחת מתגליות העונה וסיים עם 23 שערים ו14 בישולים (חשוב גם לציין שזו עונת הקורונה שהתקצרה).
אז אני ממש לא בטוח שהשנתיים האחרונות הן בהכרח המיצג המדויק שלו. הוא מאוד מהיר, חזק, וטכני, ומשחק בדרך כלל באגף ימין, אך מסוגל לשחק בכל שלושת עמדות ההתקפה.

זה גם ייתן פתרון כלשהו לעמדת החלוץ כי עם כל הכבוד לראול דה תומאס, הוא ממש לא הפתרון.
גם מדברים על ה50-60 מיליון של גנאברי כאיזה סכום עתק וברקע תוהים לגבי ראול דה תומאס ב40.

אני באמת שהייתי שמח שיגיע, לא רוצה לשבור את תקרת השכר וכמובן שלהתעקש על זה, אבל לא נורא בעיני לשלם כמה עשרות מיליונים ולהגדיל משמעותית את הסיכוי שלנו לתארים.
גנאברי כרגע שנה לסוף חוזה ואין הסכמות בינו לבאיירן. לתת לו להתבשל קצת ולהבין שהוא לא קראק ולקחת אותו. גם דמבלה רצה שכר של קראק, זה לא אומר שזה מה שהוא קיבל.

Too late
https://twitter.com/FCBayernEN/status/1548341456334508033?t=tuava0-ADSZZRI9hU4DPRA&s=19

עוד שם שיכל לחזק אותנו וירד מהפרק. חבל.
אנחנו שוב פעם מגיעים לעונה עם קאדר התקפי מאוד מצומצם. חבל מאוד כי באמת שהיו הקיץ לא מעט שמות שהיו יכולים לחזק אותנו מאוד.
לא סוף העולם, פשוט חבל כי לא נראה שיהיה לנו קל יותר בעתיד.

הבעיה היא שאם בשנה שעברה למשל חיכינו לקיץ כדי לסגור את אמבפה עם אופציה להאלנד, גם אם נחכה לשנה הבאה אני לא רואה שום רכש פוטנציאלי.
כל הגורמים שקושרנו אליהם כבר לא רלוונטים (סלרי, גנאברי, אמבפה, האלנד, מאנה, נונייז וכו’).
נשאר לנו לחכות לאיזשהו שחקן צעיר שיככב במונדיאל, אבל מה זה שונה מלרכוש את נונייז כבר השנה למשל?
אנו נגיע לשנה הבאה כשבנזמה באמת מבוגר, בתקווה שוינסיוס ימשיך ביכולת המדהימה ורודריגו ימשיך בהתקדמות אבל זה יותר מדי אם…

אני מאוד מודאג לקראת השנה הבאה וחושב שלמרות שעל הנייר הסגל שלנו טוב יותר ומאוזן יותר, בארסה מגיעה עם הרבה אנרגיות חדשות ולבנדובסקי אחד שיתן להם את השערים הנדרשים.
יש לי הרגשה שברצלונה תיקח את זה אבל זו רק הרגשה.
ואז שוב נגיע לקיץ נחפש פתרונות ללא תשובות.

גנאברי ? למה להביא ב 60 מיליון יורו שחקן בינוני פלוס שאתה כבר יודע שלא יתפתח לכוכב גדול כדי להחליף שחקן בינוני פלוס צעיר שעוד יכול להתפתח לכוכב גדול והוא כבר נמצא אצלך בחינם ?
הרבה מתלוננים פה שלא נותנים הזדמנויות ולא משלבים צעירים, וכשכן משלבים מבקשים להביא שחקנים סבירים ומבוגרים על העמדות שלהם.

נראה שמחכים להאלאנד בחלון של עוד 2 עונות.

לא בטוח אם גנאברי היה יכול להיות רכש נכון או לא.
הנקודה היא שכל מי שהיה על הפרק כבר לא על הפרק לא השנה וגם לא בשנה הבאה.

וזה באמת נראה ככה לגבי האלנד, הבעיה שאותו דבר אמרנו על אמבפה לפני 2 עונות. מי יודע מה יהיה בעוד שנתיים ואם האלנד עדיין יהיה רלוונטי.

נורא חבל שלא הלכנו לפחות על דיבאלה, יכל להוסיף עומק ולהגיע בחינם

אני לא יודע אם גנאברי היה רכש שהוא ‘וואו’, אני תמיד מטיל ספק בשחקנים מהבונדסליגה כי באיירן מינכן כמה רמות מעל כל יריבה. אבל הוא שחקן ורסטילי שיודע לכבוש שערים. וצריך לצאת מגישת ה-"אין בשוק שחקנים שהם הרבה יותר טובים ממה שיש. אנחנו ריאל מדריד ואנחנו לקראת עונת מונדיאל משוגעת ותמיד קיים סיכון לפציעות ובטח כשבנזמה יהיה בן 35 בדצמבר. לא נוכל להחזיק מעמד ככה עוד זמן רב. אפילו את אנחל די מאריה הייתי לוקח בלי למצמץ. אי אפשר לפחד להיכשל אחרי שאכלנו חרא עם לוקה יוביץ’ ואדן הזאר…

אם מישהו פה מתכנן על רכש משמעותי בינואר וחושב שפלורנטינו ישלוף את הארנק אחרי המונדיאל,שינסה להיזכר מתי בפעם האחרונה הבאנו רכש בינואר (האחרון שזכור לי זה בראהים ב 2019 והוא לא שיחק יותר מ 10 דקות במצטבר).

אנחנו תקועים עם הקאדר ההתקפי הזה לפחות עד הקיץ הבא,נקווה שכל המשאלות של פלורנטינו ואצלוטי יתגשמו,שרודריגו יעשה ויניסיוס והזאר יעשה תחיית מתים,אולי אסנסיו ייתן עונת חוזה מהסרטים,כי אם לא אנחנו בבעיה,בטח בעונה כזו עמוסה.

אם באמת לא יגיע עוד רכש, לדעתי אפשר להסיק מזה שני דברים מעניינים:

1. במועדון מאוד מאמינים ברודריגו (אגב, חשוב לזכור שחלק מהדקות הטובות שלו בסוף העונה היו דווקא בצד שמאל כשויני נח).
  2. ולוורדה הולך לשחק גם כקשר ימני.

זה קצת מוזר לי שכולם מדברים על הזארד כ"חלוץ מדומה" (אפילו אנצ’לוטי) אבל אף אחד לא מזכיר אותו כאופציה לאגף ימין. אומנם כרגע נראה שאין לו את המהירות להיות שחקן אגף קלאסי אבל לדעתי הוא שווה ניסיון שם (אולי גם יותר מאשר בעמדת החלוץ).

זה גם מסתדר עם הדיווחים האינסופיים שריאל תנסה לצרף את בלינגהאם בקיץ הבא,כנראה שבונים על פדה יותר לאגף מאשר לקישור.

קובו לסוסידאד, רינייר יעזוב בקרוב (לא יטוס לארה"ב) יוביץ כבר בחוץ. הנה דברים מתחילים לזוז. רק אחרי שנדע מה יקרה עם מריאנו, אסנסיו ומיוראל; ייתכן רכש להתקפה, אחרת יהיה קשה להביא רכש.

ואלוורדה כקשר ימני זה היה תפור עלינו במשחקים נגד קבוצות טובות יותר - פריז סן ז’רמן, כמובן (ועבדכם הנאמן ‘הציע’ את זה כבר לפני החרפה בפריז, בסרטונים שאני מעלה ומפרשן לפני משחק), נגד מנצ’סטר סיטי, בגמר נגד ליברפול (גם נגד צ’לסי שיחקנו כך אבל אני לא חושב שהם היו טובים יותר). ברוב העונה, צריך לזכור, ריאל מדריד עדיין תפגוש קבוצות שיחנו את האוטובוס או סתם לא יתקפו יותר מדי. ללא השטחים, למרות שאני מאמין בפדה - יהיה לו הרבה יותר קשה. הוא שחקן שיכול להוסיף לנו המון בבעיטה לשער אבל לא זה לא מספיק והייתי רוצה לראות את האנרגיות האלה במרכז השדה. אני כן מאמין שרודריגו יכול לתת יותר גם בצד ימין. עם קרבחאל אגב זה יהיה קצת יותר קשה אבל אולי בכלל מערך לא סימטרי או בלי קיצוניים עם הזאר מתחת לבנזמה ולוויניסיוס כשלוקאס בצד ימין…

חייב להבין, למה לא יתפתח?
גנאברי לפני שנתיים נתן עונת וורלד קלאס לחלוטין (37 שערים ובישולים בעונת קורונה מקוצרת) וקצת נרגע בשנתיים האחרונות. הוא כבר הראה שהוא מסוגל ליותר, אז למה לעזאזל החלטנו שפחות ממה שהוא כבר נתן זה המקסימום שלו?

למה הוא צריך להחליף את רודריגו? למה אין בקבוצה מקום ליותר מ3 שחקני התקפה? על אחת כמה וכמה כשרודריגו וגנאברי שניהם מסוגלים לשחק גם בעמדת החלוץ וגם בעמדת הקשר ההתקפי (אם עוברים ל4231) כך שמי שלא ישב על הספסל יהיה מחליף ראשון ל3 העמדות בהתקפה.
רק לשם השוואה ליריבותינו:
בברסה משחקים ראפיניה, לבנדובסקי, דמבלה, פראן, אובמיאנג, פאטי.
בבאיירן משחקים גנאברי, מאנה, קומאן, מוסיאלה, סאנה ומולר.
בסיטי משחקים האלאנד, אלבארס, מאחרז, פודן, גריליש.
בליברפול משחקים נונייז, פירמינו, סלאח, ז’וטה, דיאס.
בצ’לסי משחקים ורנר, סטרלינג, פוליסיץ’, זייש, האברץ, מאונט, לופטוס צ’יק, הדסון אודוי.
באתלטיקו משחקים גריזמן, פליקס, מוראטה, קוריאה, קראסקו, קוניה, למאר.
עזוב, אקל עליך, תן לי קבוצה גדולה עם עומק התקפי חלש משלנו (מאיורל, אסנסיו והזאר). אולי פריז (בגלל עזיבה של די מריה, שטרם מצאו לו מחליף, וגם שם אני בטוח שאיקרדי טוב ממאיורל ושדראקסלר לכל הפחות לא נופל מאסנסיו).

מצחיק שגנאברי לא ישחזר את העונה הגדולה שלו לפני שנתיים, למרות שהוא לא נפל בכל כך הרבה (נתן העונה “רק” 27 שערים ובישולים) ולא נפצע, אבל הזאר שכבר בן 31 ואחרי כמה פציעות קשות וכבר 3 שנים לא נותן רבע מהשפל של גנאברי, כן יכול לחזור לעצמו.

התלונה מעולם לא הייתה לגבי למה זידאן לא נותן לשחקן צעיר להיות באנקר בהרכב מההתחלה, היא הייתה לגבי למה שחקן צעיר מקבל פחות מ300 דקות בעונה.

אני לא בטוח שהגעה של ג’וד קשורה להסטה של פדה לימין.
אני באמת רואה סיכוי שאנו נפרדים מקרוס ומודריץ’ בקיץ.
זה ישאיר אותנו עם קסאמירו וטשואמני לעמדת הקשר האחורי, ועוד 2 קשרים בלבד בסגל (קמאבינגה הילדון וואלורדה). בהחלט הייתי רוצה לצרף לסגל שלנו את בלינגהאם, אומנם צעיר אבל מאוד מנוסה ויוכל להוסיף לנו המון.

הסטה של פדה לימין רק תגדיל את הבעיה נגד קבוצות שבאות להגן, אנחנו צריכים סקורר לכנף ימין שיעזור לבנזמה ולויני (ולרודריגו).
פדה הוא איש למשימות מיוחדות, בחצי גמר אלופות זה יהיה אחלה לשים אותו כהפתעה כקשר או מגן ימני, כשיטת משחק שהיא הדיפולט גם נגד קבוצות קטנות זה פחות ילך לדעתי.

כי הוא בן 27, ומה שאתה רואה זה מה יש, אין לו לאן להתפתח, שחקן סבבה פלוס ולא יותר, אם יגיע יקח דקות של שחקן סבבה פלוס שכבר נמצא אצלנו והוא יותר צעיר ויכול להתפתח לוורלד קלאס.

כל הקבוצות שציינת יש להם ספסל התקפי לא יותר טוב מאסנסיו והזאר, אסנסיו עם 12 שערים רובם מהספסל, הזאר הוא הזאר, היה חרא בעונות הקודמות אבל פוטנציאלית יותר טוב מכל שחקני הספסל של שאר הקבוצות גם יחד.

אין מאמן ששיתף וקידם צעירים כמו זידאן, הפירות מוניסיוס ופדה העונה זה בעיקר זידאן.

אני באמת ישמח שתגיד לי איזה פוטנציאל אתה רואה באסנסיו? הבנאדם מפחד לנסות לעבור שחקנים, מפחד לעשות תנועה לא נכונה, ובכללי מפחד לשחק ומהשחקנים היריבים, רואים את זה בתנועה שלו בשפת הגוף שלו. וגם בנוסך לכל הוא לא מספיק מהיר, היציאה שלו מהמקום איטית. הדבר היחיד שהוא עושה זה לקבל כדור ולבעוט. יאמר לזכותו שיש לו אחלה בעיטה (גם בטכניקה וגם בעוצמה). בנוסף לכל הוא בן 26 ובינואר השנה יהיה 27 , לא כזה צעיר.
הבעיה של אסנסיו מתחילה ונגמרת בראש שלו, יש לו בעיה מנטאלית שהוא מפחד להיפצע ורואים את זה בכל הליכה שלו לכדור, ועד שהוא לא יפתור את זה עם עצמו אף מאמן לא יוכל לעזור לו.
הייתי מחליף אותו בכייף בסאנה של באירן.

אוקי אני גם רואה שחקן של 37 שערים ובישולים בגיל 25. אז למה זה לא מה שנקבל? נתן עונה טובה ועונה סבירה והחלטת שהעונה הסבירה זה מה שמייצג…
לא אומר שהוא קראק, אבל הוא שחקן טוב מאוד ובהחלט רמה מעל רודריגו של היום. אם רודריגו הוא וורלד קלאס עתידי אז אין שום בעיה שיהיה מחליף של גנאברי, ויניסיוס ובנזמה לעונה הקרובה, עד שיתפוס את מקומו של גנאברי. הוא יקבל הרבה מעבר למספיק דקות כדי להתפתח ויקבל הזדמנות להשתלט על ההרכב בריאל מדריד מול שחקן לא גדול מידי.
אם הוא לא יצליח לתפוס את מקומו של גנאברי בעתיד אז כנראה שהוא לא וורלד קלאס.

למה רק אצלינו סגל רחב זה מילה גסה? במיוחד אחרי 2017 בה לא הפסקנו לפמפם על ריאל מדריד ב’.

הזאר בן 31, מה שאתה רואה זה מה שיש :wink:
וברצינות, הזאר בן 31, פציע מאוד וכבר 3 שנים לא מצליח להכנס לקצב. אני לא מבין איך אפשר להשוות אותו לספסלים שציינתי.
אסנסיו כל כך טוב ובגלל זה למרות שהוא לא מחפש שכר של סופרסטאר אף מועדון לא גדול ולא קטן לא מעוניין בו?
אני חושב שיש פה אי הסכמה מאוד בסיסית אם אתה חושב שהספסל ההתקפי שלנו עדיף על הספסלים האלו…

קודם כל, מה?
עזוב, ממש לא מתכנן להכנס לדיון הפריצה של צעירים תחת זידאן. ניהלנו אותו מספיק. אני חושב שפריצת השחקנים עצמם דווקא תחת אנצ’לוטי ולא תחת זידאן היא הוכחה מספקת.

בכל אופן זו לא הנקודה, הנקודה הייתה שכשאוהדים התלוננו על חוסר דקות לצעירים הם מעולם לא התלוננו ששחקן צעיר מקבל רק 2000 דקות, אלא על הדקות שקיבלו מיליטאו, יוביץ’ ואודגור שלא נספרו והתייבשו על הספסל.
אתה מסכים איתי שגם בהנחה שרודריגו יהיה מחליף ראשון ל3 עמדות, הוא יראה יותר דקות משקיבלו כל השלושה שציינתי קודם ביחד?
חוץ מזה שסוף סוף נוכל לתת מנוחה לויניסיוס מה שיפנה עוד המון דקות.