דיווחים עם כריסטיאנו לאתליטיקו.
צובט לי בלב אני לא אשקר.
תקראו לי משוגע אבל לגמרי הייתי הולך על גריזמן. הוא יעלה בזול, הוא יקבל את מעמדו כמחליף. אולי הציוות עם בנזמה דוקא יעשה לו טוב.
דיווחים עם כריסטיאנו לאתליטיקו.
צובט לי בלב אני לא אשקר.
תקראו לי משוגע אבל לגמרי הייתי הולך על גריזמן. הוא יעלה בזול, הוא יקבל את מעמדו כמחליף. אולי הציוות עם בנזמה דוקא יעשה לו טוב.
-אני מאוד-מאוד אוהב את כריסטיאנו רונאלדו. קודם כל לא הייתי רוצה שיחזור אלינו, הוא לא מתאים. שנית, זו אתלטיקו מדריד ולא ברצלונה וזה הבדל גדול מבחינתי. מעבר לכך הוא נמצא בפלונטר רציני וזה עצוב שהוא צריך ‘להציע את עצמו’ לכל כך הרבה קבוצות אחרי שאחרות סירבו לו. אמנם זה לא מאה אחוז ‘יעבור לידי’, זה כן קצת יהיה מוזר - אבל זה באמת לא יטלטל אותי רגשית. בטח עם היכולת הנוכחית שלו כשהוא בסוף הקריירה וכשזה נועד לכישלון.
-לגבי גריזמן: הוא שחקן מאוד איטי, לא הרשים בכלל בעונה שעברה, יושב על משכורת עתק. כבר בן 31 (ואני יודע שלא התכוונת לחוזה לחמש שנים). גם בנבחרת הוא לא מי יודע מה, נראה השחקן הפחות מועיל לצד אמבפה וקארים.
בעולם (לא ריאלי) בו כריסטיאנו מפסיק להיות פצצת אגו מתקתקת, הוא יכל להיות הפיתרון המושלם לעמדת המחליף לבנזמה. הבעיה היא כמובן שהוא כן פצצה מתקתקת ולריאל שמנסה לבנות את עצמה מחדש אין סיבה להתעסק עם החרא הזה כשהתועלת בבירור כבר לא שליש ממה שהיא הייתה בעבר.
שילך לאתלטי ותביאו את מוראטה על הדרך. עסקה חלומית.
אין ספק שהקריירה של כריס הלכה מדחי אל דחי מאז שקיבל את ההחלטה האומללה לעזוב את ריאל מדריד. הוא היה בשיא כוחו ותהילתו והעולם לרגליו אבל כמובן האגו דיבר, הוא חש ״שלא מכבדים אותו מספיק״ ועזב. כנראה שכח שהוא כבר לא מה שהיה והסיבה היחידה שהוא המשיך לכבוש 40+ בעונה הייתה המערכת המושלמת שנתפרה למידותיו בברנבאו.
אני אישית חושב שהוא איבד את זה לחלוטין מאז שעזב. הוא חירב את יובנטוס הגדולה ואז איכשהו הצליח לשלוף שפן מהכובע ולגרום ליונייטד לקחת אותו בגיל 36. מועדון ענק שנמצא במקום פחות טוב והוא היה יכול להביא שם ערך. אבל גם זה לא צלח והוא לקח חלק בעונה הגרועה ביותר של הקבוצה ב30 השנים האחרונות. ואפשר להגיד עד מחר שהוא הביא מספרים אך המציאות היא שכל הכישרון סביבו קמל ומת שם. ועכשיו כשאותו המועדון שנתן לו הזדמנות בגיל 18 ושוב בגיל 36 צריך אותו יותר מתמיד ועושה כל מה שהוא יכול לשמור אותו מה הוא עושה? מתנהג כמו פרימדונה, אפס כבוד ואפס קלאס.
מה נותר לו לרונאלדו? רק ההיסטוריה שהוא כתב בריאל מדריד, תשע שנים ששברו כל שיא אפשרי, זיכרון אלמותי ומפואר. והנה הוא בוחר להציע את עצמו לאתלטיקו וזה מראה יותר מהכול מי האיש. לא אכפת לו משום דבר ואין לו סנטימנטים לכלום. אם יעבור לשם הוא יכתים קשות את המורשת שלו בלבן אבל זה לא מעניין אותו. רק חשוב לו לכבוש עוד שלושער מול אפואל ניקוסיה ולהגדיל את המאזן האישי שלו.
האמת שריאל יש רק להפסיד במצב הזה, כי אתלטיקו חייבת להיפטר ממוראטה כדי שתוכל להחתים את כריסטיאנו, ופלורנטינו לא ירצה לחזק יריבה ישירה.
טוב קצת קשה לבוא נגד כזה קונצנזוס על-פניו, אפילו בקרב אוהדי ריאל, אבל אני מרגיש שאני חייב להגיב.
אפתח בגילוי נאות הפוך על הפוך, ואומר שאני לא אוהד רונאלדו. מעולם לא הייתי. מעבר לאופי ה"בעייתי" שלו שדובר בו רבות, אני פשוט לא מתחבר לסגנון המשחק שלו - כפי שכתבתי לא אחת, אני חסיד של שחקנים אלגנטיים, נונשלנטיים ומינימליסטיים. ואפשר להגיד על כריסטיאנו הרבה דברים - אבל הוא לא נונשלנט ובוודאי לא מינימליסט.
אחרי שאמרתי את זה, אני חושב שמה שנאמר פה זאת הגזמה פראית.
נתחיל מהעזיבה שלו.
הוא עזב אחרי כמעט עשור ששבר בו כל שיא אפשרי כמעט - שיאי מועדון ושיאים כלליים, אישיים וקבוצתיים כאחד - עשור בו הוא הביא אותנו מלהיות הסמרטוט של בארסה, לאימת אירופה שלוקחת 3 גביעי אירופה ברצף. כמובן שלא עשה את זה לבד והיה לו צוות מסייע נרחב, אבל הוא ללא ספק היה גולת הכותרת של הפרוייקט הזה והמוציא לפועל העיקרי שלו. אחרי כל זה, הוא החליט שהוא מיצה את עצמו מקצועית פה, לקח כבר את הכול, והחליט להמשיך הלאה אל האתגר הבא. הוא לא השאיר אדמה חרוכה, הוא לא שיחק משחקי חוזים, אלא פשוט הודיע להנהלה בשפה פשוטה שהוא ממשיך הלאה, כשהוא משאיר מאחוריו קבוצה חזקה. הוא עבר לקבוצה מדרג נמוך יותר, שבדיוק התאים למה שהייתה צריכה אז - הגרוש ללירה כדי לעשות את העוד צעד בליגת האלופות. לצערם זה לא צלח, אבל ככה זה לפעמים במפעל הזה.
ומעבר לשיקולים שלו - הוא עשה לנו טובה גדולה. הוא עזב בתזמון הכי טוב מבחינתנו, בדיוק בתפר שבין זה שהוא תורם לנו המון ובלי סוף, לבין זה שכבר לא משתלם לנו להחזיק מערכת שלמה שעובדת עבורו. הוא גם השאיר די והותר זמן לצוות המקצועי למצוא תחליפים ראויים ולבנות את הקבוצה מחדש - דבר שלא השכילו לעשות (בגדול עד עכשיו…), ולא באשמתו כמובן. ובניגוד לראמוס - הוא לא היה קפטן ו"שחקן בית" היסטורי, אלא שחקן-על ששזר את ההיסטוריה שלו בשלנו, והחליט להמשיך הלאה.
לגבי התחנות הבאות שלו:
כל פעם שאני רואה את הטענות המקצועיות האלה נגדו, מרגיש לי שאלה טענות שאנשים באו איתן מהבית לאור דעות קדומות על השחקן, והם לא ראו אותו משחק. עקבתי אחריו (בתור אוהד כדורגל שצופה בקבוצות העילית באיטליה ואנגליה, לא בתור אוהד רונאלדו כאמור). ביובנטוס הוא מיתן את עצמו לא מעט לעומת הגרסה אצלנו, ובכל מקרה - הוא הביא ותרם להם המון. מעבר לשערים - רגעי הכרעה וווינריות מטורפים, בדיוק כמו שהכרנו אותו. הפרויקט הספורטיבי שם פשוט לא היה מוצלח, והצוות המקצועי קיבל רצף של החלטות לא טובות - בחירת מאמנים לא מוצלחת, חיזוקים לא נכונים (או חוסר בכלל בחיזוקים… נשמע מוכר?), וגם קצת חוסר מזל כמו שהזכרתי קודם.
ביונייטד השנה זה בכלל נכון. התרומה שלו רחוקה מאוד מלהיות רק עניין של מספרים. רונאלדו פשוט היה השחקן הטוב ביותר של יונייטד השנה (יחד עם דה-חאה) מכל בחינה שהיא. הוא ממש לא כפה את עצמו, השתתף בהנעת הכדור, ופשוט ניסה לקדם את המשחק קדימה. זה אשמתו שנראה שכל מי שמסביבו פשוט שכח לשחק כדורגל? ואל תביאו לי סיפורים על זה שזה בגלל האופי שלו. כפי שנאמר פה לא אחת, לא מעט שחקנים הפגינו את היכולת הטובה ביותר בקריירה שלהם לצד רונאלדו, בגרסה הרבה-הרבה יותר “קולנית” של רונאלדו.
ובאופן כללי - אם רוצים, תמיד אפשר לצייר את המציאות כמו שרוצים. אז מה, מסי השאיר אחריו אדמה חרוכה בבארסה? מחריב קבוצות? צריך לזכור שעזיבה של שחקנים כ"כ גדולים בהכרח דורשת שידוד מערכות משמעותי בקבוצה, אחרי שהמערכת כולה התרגלה והסתמכה על מושיע בודד. ומסי שהגיע לפסז’ ולא מפגין את היכולות שלו - אז בעצם הוא צריך שכולם יעבדו בשבילו? הוא כזה שתלטן ואגואיסט? לא צריך להמציא סיפורים ונראטיבים שקריים.
לגבי הסנטימנטים:
אני חושב שצריך להיות מאוד-מאוד ציניים, כדי לא לראות את ההתרגשות של רונאלדו בהצגה שלו אצלנו בברנבאו לראשונה. וזאת לא הייתה התרגשות של הופעה על במה גדולה - להזכירכם הוא בדיוק הגיע מהקבוצה הכי גדולה באנגליה באותה תקופה, וזכה בכל התארים על הבמות הכי גדולות בעולם - אלא התרגשות כנה של שחקן שהגיע לקבוצה אותה העריץ מאז שהיה קטן.
אני חושב שצריך להיות מאוד-מאוד ציניים, כדי לא לראות את ההתרגשות והסנטימנטים שרונאלדו הראה בכל מפגש עם יונייטד (ופרגוסון), כשהוא שיחק אצלנו.
כמו כן, אני חושב שצריך להיות מאוד-מאוד ציניים, כדי לא לראות את הסנטימנטים שרונאלדו הפגין בזה שהחליט לא ללכת לסיטי בסוף אלא ליונייטד, כשברור לכל אחד מה הפרוייקט הספורטיבי המוצלח יותר.
ובאותו הקשר - אני חושב שצריך להיות מאוד-מאוד ציניים, כדי לא לראות את ההתרגשות והסנטימנטים שרונאלדו הפגין כלפי יובנטוס והאוהדים שלה אחרי המספרת האגדית, וזה שהחליט להגיע דווקא אליהם - ולא אל הכסף הגדול של הקטארים לדוגמה.
עכשיו, לסיכום:
אני לא מנסה להצדיק כל דבר שרונאלדו עשה ועושה, רחוק מאוד מזה. כבר כתבתי שההתנהלות שלו בקיץ הזה מביכה לדעתי. אבל אני חושב שרונאלדו הוא מסוג השחקנים (או בני האדם באופן כללי לצורך העניין), כמו דיוקוביץ’ בטניס לדוגמה, שבגלל האופי המסויים שהם מפגינים - שופטים אותם הרבה יותר בחומרה מאשר האחרים, ושלא בצדק.
לא אמרתי שהעזיבה שלו עשתה לנו רע או שהוא ביצע אותה באופן לא הגון( כמו שהוא עושה עכשיו ביונייטד) אלא שזאת החלטה אומללה שלא נבעה ממניעי מיצוי אלא ממניעי אגו. וכמובן שמאז הוא לא קרוב לשחזר את התהילה שלו מימי ריאל.
לגבי יובנטוס ברור שיהיו רגעי הכרעה, שערים מטורפים והפגנת ווינריות, זה כריסטיאנו רונאלדו! זה לא משנה את זה שהקבוצה נחלשה משמעותית בתקופתו. אתה יכול לחשוב שזה לא באשמתו אבל אפילו שחקני יובנטוס בעצמם אמרו שהוא ערער את האיזון הקבוצתי שלהם. לדעתי הוא בהחלט גורם בדעיכה שלהם, אם תרצה החלטה ניהולית לא טובה להביאו. במנצ’סטר הוא שיחק בקבוצה הגרועה ביותר שלהם מאז הקמת הפרמיירליג ולנוכחות שלו יש בעיניי קשר ברור, כל כוכבי הקבוצה דעכו וכל שארית של סגנון ודרך נעלמה.
ולגבי הרגש… תפרש איך שתרצה אבל שים לב למשותף לכל הרגעים שהוא הפגין סנטימנטים-
ההצגה שלו בברנבאו- עשו לו כבוד! 80,000 איש באו לראות אותו ורק אותו הוא כוכב ההצגה.
ההגעה ליובה- אוהדי היריבה מחאו לו כפיים והכירו בגדולתו, כאן ודאי ידעו להעריך אותי כפי שמגיע לי.
הביקורים כיריב באולד טראפורד- סיים סיים גם כאן הקהל זוכר אותו כאל ומוחא לו כפיים בכל פעם שהגיע.
ואגב הבחירה המרגשת שלו ביונייטד גווארדיולה אמר בעצמו שהוא מעולם לא היה אופציה עבורו, הוא רק ניצל אותם בתור מינוף למעבר גדול אחד אחרון.
סנטימנטים אמיתיים עבורי נראים אחרת.
בשורה התחתונה רונאלדו היה יכול לפרוש ב2018 ולמעט ריפוד סטטיסטיקה זה לא היה משנה את המורשת(העצומה) שלו כהוא זה.
אני בכלל לא בטוח שהוא באמת הציע את עצמו לאתלטיקו ולשאר הקבוצות (צלסי, באיירן-שלדעתי דווקא יכולה כן להרוויח מהבאה שלו)
נשמע לי סתם שטויות ושמועות שווא
מה הדבר הבא? דורטמונד?
בכל מקרה מה שמשגע אותי זה חוסר ההבנה מהצד שלו לגבי מעמד ושכר שהוא לא שווה אותם כרגע
הוא שווה הרכב כי הוא כן נותן מספרים, אבל הוא כבר לא צריך להיות במעמד של באנקר ובטח שלא שווה את שכר מוגזם
אולי רונאלדו מתכנן שריאל תילחץ כמו יונייטד מזה שהוא עומד לעבור ליריבה העירונית ואז תחתים אותו מהר,אחרת אין לי הסבר איך הוא בכלל מעז לפזול לכיוון של החלאות האלה,אם הוא כל כך רוצה ליגת אלופות שילך לספורטינג,אם ילך לאתלטיקו סתם ילכלך לעצמו את השם בקרב אוהדי ריאל.
-אם כריסטיאנו הציע את עצמו לכל כך הרבה קבוצות וכעת מנסה באתלטיקו מדריד שהיא ‘מוצא אחרון’, ולא ברצלונה כמובן - לא מבין מה כזה נורא בזה. ברור שאכפת לו רק מעצמו, זה לא מעבר ישיר מריאל מדריד ליריבה העירונית. אני מניח שיש לו מינימום של כבוד ‘כלפינו’ ואם זה היה או אתלטיקו מדריד או פריז סן ז’רמן, סתם אומר, בתנאים דומים - הוא היה הולך לצרפת.
-בראש שלי ריאל מדריד מודל 2018/19 לא הייתה קבוצה כל כך איומה ונוראית אם כריסטיאנו רונאלדו היה נשאר, הוא סיים את 2017/18 בצורה פנטסטית גם בליגה והרגשתי שכוחו עוד במותניו. אבל כן אני לאט לאט מתחיל להבין שתזמון העזיבה שלו, גם אם היה קשה לי לעכל זאת באותה שנה, גם אם הייתה חסרה עוד עונה כדי שזה יהיה עשור שלם - היה מדויק.
לגבי ‘הטיעונים מהבית’, אני גם כן מתחבר אליהם, אבל כתב את הפוסט היפה הזה מישהו שכביכול נחשב ליותר נייטראלי ואותי תייגו כאוהד כריסטיאנו (ואני לא מתבייש בתואר כזה של מעריץ רונאלדו - אבל אני אוהד ריאל מדריד). הנה פאולו דיבאלה שדרכו ניסו לספר את הסיפור והנראטיב עד כמה רונאלדו חרא לקבוצה וכולם גרועים תחתיו. הוא התדרדר עד לרומא. אותו מרכז שדה ‘מת’ ביובנטוס והנה ההגנה כולה מתחלפת עכשיו. דוגלאס קוסטה שגם היה שחקן שדיברו עליו הרבה, כמה מכם יודעים בלי גוגל היכן הוא משחק היום?
זה נורא ומביך מבחינתו, כי אתלטיקו מבין הקבוצות שהכי לא מתאימות לא באופי ובשיטה
שוב, זה נראה שיותר צריך להסתכל עם הרבה ספק אם זה קרה על כל הדיווחים האלו שהוא הציע את עצמו לקבוצות, בסופו של דבר הבן אדם בבית מסיבות משפחתיות ולא הוא ולא יונייטד אומרים דבר בכיוון
בחייאת יונייטד אפילו לא מקושרת לדיווחים על מציאת מחליף, זה סתם נשמע שאנשים רוצים לייצר כותרות
הייתי רוצה שיישאר במנצ’סטר יונייטד וייתן עונה טובה יותר, נניח יבקיע 30 שערים, שהקבוצה תיראה כמו קבוצת כדורגל, גם אם לא קבוצה טובה במיוחד. אם היה אפשר הייתי עושה “מחק” על כל החודשים האחרונים מבחינתו, אני כמובן גם לא קונה את זה שהוא דאג עד עמקי נשמתו מהקיץ של הקבוצה שלא ממש צבר תאוצה עד לימים האחרונים. מה שכן, שוב, זה מביך ועצוב אבל הוא רוצה לשחק בליגת האלופות הרי כמה זמן עוד נשאר לו - ולא בא לו לפרוש או לעבור לפורטוגל\ארה"ב וכן הלאה. שוב אגיד שלדעתי הפכו אותו לשעיר לעזאזל באנגליה, ואני לא אומר שהוא היה מצוין.
כריסטיאנו ממשיך לשלם על כך שעזב את ריאל מדריד ועל הדרך שזה קרה, היו דברים אצלנו שעל אוטומט הפכו לגולים - בנזמה, הקרוס מקרבחאל בימין, ההרמה של מרסלו בשמאל, העומק של טוני וכן הלאה. תמיד אני אומר ‘קר שם בחוץ’. תשאלו הרבה מאוד שחקנים למעט אולי פיפיטה ודי מאריה. גם ואראן ישמח לענות.
לא מובן לי איך אפשר להיות כל כך מנותק רגשית ולהגיד זה לא נורא,תאר לך שרונאלדו כובש נגדנו בדרבי וזה דרבי מכריע שמקרב את ברצלונה לאליפות,אני לא אוכל להסתכל עליו אחרי זה מבלי להקיא.
ואם הוא יכבוש נגד בארסה ובזכות זה אנחנו נקח אליפות?
זה יכול לקרות גם אם ילך לאלמריה.
אז מה, אסור לו לשחק בספרד בגללנו? ואסור באנגליה בגלל יונייטד?
דין אלמריה כדין אתלטיקו?
מחר יפרסמו שרונאלדו הציע את עצמו למכבי חיפה בתנאי שתצליח להגיע לשלב הבתים של ליגת האלופות ואנשים כאן יאמינו לזה.
ממש לא.
התגובה שלי היא על הדוגמה שנתת כאן:
כל הרעיון הזה שבגלל רונאלדו יובנטוס נחלשה הוא כ"כ הזוי שאני לא יודע איך להגיב לזה אפילו. הוא היה ביי-פאר השחקן הכי טוב בקבוצה בכל שלושת השנים שלו ויובנטוס גם זכו באליפות (אפילו בדאבל אם אני לא טועה לפחות בשנה אחת) בשנתיים הראשונות שלו. בשמינית מול אתלטיקו הוא כבש שלושער כדי להפוך 2-0 ל-3-2, כבש עוד 2 שערים מול אייאקס ברבע (שלא הספיקו) וגם מול ליון בשמינית בשנה אחרי דפק גול מטורף מ-30 מטר. רק תראו כמה שיאים הוא שבר שם בשלוש השנים שלו שם - אתם באמת חושבים שיש איזשהו שחקן בהיסטוריה של המשחק שאשכרה היה נחשב לכישלון כשאלו המספרים שהוא סיפק.
אז בסדר, אחרי שנתיים מוצלחות, בעונה השלישית נגמרה השושלת הגדולה של יובנטוס אחרי כמה שנים, לפירלו אין אחריות? לרכשים ההזויים של המועדון אין חלק בזה (דנילו), לעזיבות של פוגבה, פירלו, וידאל, קאנסלו… אין חלק בזה? זה לא שהשנה יובנטוס נראיתה טוב יותר, למרות רכש שעשו ומאמן עדיף פי כמה. לגבי שנה הבאה אני לא יודע להגיד, כי באמת עשו שם אחלה רכש.
יונייטד בהחלט נחלשו השנה, אבל אני באמת לא רואה איך היכולת של רונאלדו היא הגורם לזה. הוא היה לכל הפחות סבבה+.
מסכים לגבי הבלגן המיותר שהוא עושה הקיץ… ברור לי שעם אופי אחר המחשבות עליו היו שונות לגמרי, אבל אתם יותר מדי מערבבים בין חוסר החיבה שלכם כלפיו לבין היכולות שלו.
אולי זה טיפשי וילדותי אבל אם הוא יפגע לנו באליפות במדי אלמריה זה הרבה פחות יפריע לי מאשר אם יעשה את זה במדי אתלטיקו.
@titi_camara אני די מאמין לזה,בניגוד לשמועות שהוא הציע עצמו לברצלונה שזה 100% פייק,לזה אני די מאמין.