אליפות של יובה היא לא טיעון מי יודע מה.
אף אחד לא הופך אותו לשחקן גרוע, הטענה היא שהמשקל הסגולי שלו יתכן ולא שווה את התרומה. יונייטד זו דוגמה טובה. אם אתה מסתכל על ברונו שנה קודם, לא בטוח שכדאי היה לעשות pause לתהליך הטוב שהחל כדי להביא את רונאלדו כשברור שזה לטווח קצר. זו טענה תומכת נוספת - שהוא בגרף ירידה וזה כנראה בלתי הפיך.
מצד שני את ברונו פרננדש ראינו קודם לכן רק בפורטוגל שם הוא היה השחקן הכי טוב ובפער. אני גם תמיד אומר שאם שחקן שנחשב לוורלד-קלאס כל כך נפגע מנוכחות של שחקן אחר בקבוצה אז אולי הוא לא כזה גדול, או טיעון אחר: ראול ורונאלדו-פנומנו. ראול היה השחקן שהכי אהבתי אבל כשאמרו שרונאלדו השמן והאגואיסט גרם לשנים הגרועות שלו זה מוגזם ולא מדויק. ראול היה מקבל פחות כדורים אבל גם חסר ביטחון מול השער, מחמיץ, ומשהו בזריזות והחמקמקות שלו נפגע מאוד כבר בגיל 27. ברונו היה נקודת אור גדולה במנצ’סטר יונייטד. אבל קראתי לא מעט ביקורות כלפיו על היכולת במשחקים הגדולים, בעונת 2020/21 הוא כבש 13 פנדלים שזה כמעט חצי ממספר השערים שלו. בלי כריסטיאנו בעונה שעברה יונייטד עפה כבר בשלב הבתים.
כמעט את כל המשחקים של יונייטד השנה ראיתי. להיפך, רונאלדו לדעתי היה תקוע יותר מדי ברחבה ולא נייד. הוא בטח לא ירד אחורה לעשות דריבלים מיותרים או למסור ימינה ושמאלה והפריע לברונו. כריסטיאנו גם הביא לכך שראשפורד היה כל כך גרוע, סאנצ’ו לא התאקלם או שאת מרסיאל דחפו לסביליה בינואר בלית ברירה?
דור, כל מקרה לגופו. קבאני בגילו היה סבבה עם לרוץ אחרי בלמים ולשרת את הקבוצה. רונאלדו לא.
לא בוחן את רונאלדו עד כמה הוא לוחץ את הבלמים, לא מעניין אותי. הביקורת המקצועית שלי כלפיו קיימת, תתפלא. הוא הרבה פחות נייד אפילו ביחס לעונה-שתיים האחרונות אצלנו. כשקשר כבר מרים לרחבה, כשמנסים לשלוח אותו לעומק, כשצריך לרוץ לפני הבלם ולנסות להקדים אותו. קבאני אשתקד נעדר לא מעט בשל פציעות, זה לא שרונאלדו העיף אותו. 25 משחקים הוא החמיץ בגלל פציעה לפי Tramsfermarkt.
כמובן שגם לרונאלדו יש חלק במה שקרה ליובנטוס אבל בעונת הבכורה למשל הוא כן הבקיע במשחקים בצ’מפיונס ועזר להם לעבור את אתלטיקו. מה, חשבו שיובנטוס יקחו אליפות לנצח? שיהיו להם 60 סקודטו עד 2050?
בוא לא נעליב את רונאלדו עם השוואת המחויבות שלו לזו של קבאני. קבאני שמח מאוד לרוץ כשהיה מדובר בנבחרת אורוגוואי אך כשהיה מדובר ביונייטד הוא פתאום נפצע. כששוב היה משחק נבחרת הוא מיד החלים, חזר ונפצע שוב. בעונה שעברה לא היה שום שחקן שיותר מחויב להצלחה של מנצ’סטר יונייטד מכריסטיאנו רונאלדו ודויד דה חאה. קבאני כנראה היה הטרמפיסט הכי גדול במועדון וזה חתיכת הישג. ספרינט פעמיים בשנה לא מסנוור אף אוהד.
לדעתך יונייטד של של השנה האחרונה של סולשיאר טובה מזו של השנה?
לא טענתי לטובת רונאלדו באליפות של יובה, אבל לדעתי גם אין מה לטעון לרעתו כשאין אליפות ליובה. אתה רואה את הצביעות, נכון? זה מצחיק להאשים שחקן שנמצא כבר 2 עונות במועדון באובדן האליפות השלישית.
לגבי יונייטד - זו דוגמה טובה לעונה שבה באמת רונאלדו לא שיפר את הקבוצה שהגיע אליה. זו לא רק דוגמה טובה, זו הדוגמה היחידה.
זה שהוא בגרף ירידה בלתי הפיך - אף אחד לא יתווכח עם זה. האם ההגעה שלו ליונייטד הייתה משתלמת? בדיעבד אפשר להגיד שלא, אבל אני במקום יונייטד בהחלט מעדיף שהוא יישאר לעונה נוספת (וככה נראה שגם ביונייטד מעדיפים).
אי אפשר להאשים את רונאלדו כמו שאי אפשר להאשים שחקנים. גם אוהדי יובנטוס שלא התחברו לכריסטיאנו רונאלדו יודעים שהמועדון איבד את הדרך.
בסופו של דבר מי שהחליט להחתים שחקן שלא מתאים למועדון\לקבוצה אלה אנשי המועדון. אניילי חלם להפוך את יובנטוס למשהו שהיא לא, פתאום הנחית כוכב שיהיה מעל כולם, אבל המשיך להעסיק את אותו מנהל מקצועי שחירב את המועדון. פראטיצ’י החתים שחקנים כמו כריסטיאן רומרו ומריח דמיראל רק כדי למכור אותם בלי שישחקו בכלל.
שלא נדבר על מאמנים שדוגלים במשחק קבוצתי שהיה מתאים ליובנטוס הישנה, והכריחו אותם לשחק בסגנון החדש ולהתבסס על הכוכב הגדול.
החתימו את פירלו כגימיק כדי להיות כמו ברצלונה, אבל שכחו לוודא שיש סגנון משחק עליו גדל והשחקנים בסגל מתאימים לו.
בקיצור, כריסטיאנו רונאלדו ממש לא האשם. מי שהרס את יובנטוס אחד עדיין במועדון והשני ברח לטוטנהאם עם אנטוניו קונטה (פראטיצ’י, אגב הוא הביא לטוטנהאם את אותו רומרו).
הרשה לי לענות - התשובה היא כן, אבל יונייטד של 2020/21 הייתה שקר כלשהו. כבר בתחילת העונה היא ספגה שישייה מטוטנהאם. היא הפסידה במשחק הכי חשוב שלה באותה עונה - לוויאריאל בגמר הליגה האירופית, בעונה בה החשיבו אותה כמרעננת רשמית וכזו שמשחקת כדורגל התקפי - והיא בקושי בעטה לשער. היא כבשה 73 שערי ליגה אבל גם זה בלוף כי תשיעייה הייתה נגד סאות’המפטון. היה ברור לך שלקבוצה הזו חסר משהו והיא תפסיד בכל משחק משמעותי, הודחה בשלב הבתים בליגת האלופות - אמנם בית חזק אבל הפסידה בטורקיה במשחק קריטי וכן הלאה. איך היו פול פוגבה? הארי מגווייר? רפאל ואראן שלנו?
הביטוי להאשים הוא מצחיק. שים לב שהדיבור בהקשר שלו הוא אף פעם לא רק כיבושים. רונאלדו הוא המשתכר הבכיר באנגליה עם למעלה מ-500,000 ליש"ט בשבוע. מעבר לזה, לא באמת ניתן לנהוג בו כמו בשחקן אחר. סתם דוגמה - אם יש משחק גדול ואולי נכון לתת לו לפתוח על הספסל מבחינה מקצועית, אז הדבר לא יעבור בשקט והקרדיט של המאמן מוגבל. תוסיף לכך את המוגבלות הטקטית שהוא מביא איתו. לא נראה לי שיש מאמן שהיה לוקח אותו לפני שחקן טופ אחר כמו למשל סלאח. מצד שני הוא מבחינתו עדיין הטוב בעולם ורק תן לו להוכיח זאת שוב.
להבדיל, הבעיה עם פינצ’ר היא לא הגודל שלו אלא שפסיכולוגית הוא משוכנע שהוא דוברמן
אבל השאלה האם יש מאמן שהיה בוחר בו לפני מוחמד סלאח לא רלוונטית. בגדול: כריסטיאנו עשה עונה לא רעה במנצ’סטר יונייטד אשתקד בפן האישי. הוא לא היה טוב. אבל גם ביובנטוס רוב החברים שלו היו לא טובים, אפשר לעבור שחקן-שחקן. הם היו לא טובים יחד איתו והם לא מספיק טובים גם בלעדיו. מוראטה, דיבאלה, שאר השחקנים. אנשים פה מופתעים, כאילו מרסלו 2018 ומרסלו 2019 זה לא שמיים וארץ - ועברה כולה שנה אחת. ביובנטוס קרו הרבה דברים כאלה. היה משחק גדול אחד בעונה שעברה שהיה מקרה סביב רונאלדו. “הקרדיט” של ראנגניק מוגבל כי הוא היה צריך להוציא יותר גם מהבינוניות הקיימת וגם אם הוא לא הגיע מראש כדי לאמן. זו הסיבה היחידה. לא ראיתי שבלי רונאלדו אשתקד - יונייטד הצליחה לצאת מהחור השחור. וביחס למה שהיה - גרינווד - אתם יודעים, קבאני - פצוע, ראשפורד - קטסטרופה, מרסיאל - הוגלה לסביליה - לא הייתה שום סיבה שהוא יסופסל.
https://twitter.com/madridxtra/status/1551563230127996930?s=21&t=v4V0fobjcdAtvjRaKRuknw
איזה כיף! ריאל תחתים חלוץ!
*אם שניים מבין מריאנו,אסנסיו,מיוראל וסבאיוס יעזבו,שזה שווה ערך לסיכוי שמחר ינחתו בברנבאו חייזרים.
אף קבוצה לא תשים 30-40 על אסנסיו,בטח לא כשבעוד שנה הוא מסיים חוזה.
מריאנו האפס לא יוותר על השכר המנופח שלו ואף קבוצה מן הסתם לא תתן לו חצי מזה כי הוא לא שווה אפילו רבע.
גם לסבאיוס אין ביקוש בקבוצות שהן לא בטיס ובטיס לא מסוגלת להוציא 10 מיליון יורו (איזה ליגה גמורה אלוהים).
היחיד שיעזוב הוא מיוראל שהוא כמובן עדיף על מריאנו אבל עליו מוכנים לשים 10 מיליון לפחות…
זה הרע במיעוטו, מלא להחתים שום חלוץ או שחקן התקפה נורמלי עברנו למצב שכן אנחנו הולכים להחתים.
מיוראל בדרך החוצה ואני מקווה מאוד שנצליח להפטר גם מסאביוס. זה פחות הרצון של לשפוך 30 מיליון על אסנסיו, אלא יותר הרצון שלו להשאר בקבוצה ולעזוב בתור שחקן חופשי[הייתה התעייניות מניוקאסל].
בסה"כ יש יותר מחודש עד סוף חלון, אני מאמין שנחתים חלוץ/ווינגר ימני עד אז.
אני רק שאלה- למה לא בובי פירמינו?
הוא בן 30, ברזילאי כמו כל הסגל שלנו, יודע טוב מאוד לשחק כמו בנזמה את החלוץ החכם שבונה התקפות ומזין את הקיצוניים ויש דיבור חזק על יובה שמועמדת לקלוט אותו ב22 מיליון יורו.
הוא ישחק לא מעט גם בעונה כזו ובעונה שעברה כבר היה חלק ניכר כשחקן ספסל, למה לא בעצם?
יש לו דרכון אירופאי?
אין לי מושג האמת, אם אין זה יסביר את חוסר ההתעניינות ויתן תשובה למה לא.
כי עדיף להביא מישהו שכבר ידע לשחק בשני העמדות (ווינגר ימין וחלוץ)
בכל מקרה פירמינו איטי וגם פחות קילר מול השער, אני לא רואה אותו פותר לנו את הבעיות בהתקפה ואפילו לא עוזר לנו ככ אא״כ בנזמה נפצע
באמת חבל שנזכרו עכשיו ולא קפצו על מאנה
לא הבנתי רק מה קשורה עזיבה של סבאיוס?
יש לך מישהו כזה כרגע? גם אני חושב שמאנה הוא פספוס אבל נכון לעכשיו פירמינו לדעתי יכול בהחלט להתאים (אם באמת אין אישיו סביב הדרכון) מבחינת מחיר, התפקיד שלו בקבוצה ומה שהוא יתן, הוא גם אחד היחידים שבאמת מזכיר את קארים במשחק שלו וזה יכול לעבוד.
בכל אופן אני אישית מאמין שאם באמת נביא שחקן נוסף (אני די בספק) זה יהיה ראול דה תומאס או איסאק, יותר הגיוני שזה יהיה הספרדי.
דיי כבר חבר׳ה, כל שם שעולה אתם מסבירים למה לא. המועדון עשה לכם שטיפת מוח? מבין שרוצים או רצו או ימשיכו לרצות להכין את הקרקע לעתיד, להאלנד, ואמבפה, אבל מה קורה עם הכאן ועכשיו? אי אפשר לחכות לעתיד לבוא בלי לרקום את ההווה.
בעולם שבו ברצלונה מחתימה חלוצים מבוגרים (אובה, לבאנדובסקי), בעולם שליונייטד היה פלסטר על הספסל (קבאני), בעולם שבו ליברפול משאירה שחקן מבוגר כגיבוי (פירמינו), בעולם שבו מילאן משאירה איזה איברהימוביץ אחד לגיבוי ועוד ועוד ועוד אין שום סיבה שאנחנו נגיד ״לא מתאים״ על כל אחד.
איפה כל הצ׳יצ׳ריטו והאדביורים שבאו קצת לחמם ספסל בקבוצה?
בכל הכנות, מבחינתי להחתים כל שחקן כדורגל/סבא שייחמם את הספסל ושישחק את ה15 משחקים בעונה. בכיף מחתים את פירמינו.
צריך להעבות את ההתקפה - לא יעזור.
אני לא רואה הרבה ליברפול אבל להבנתי פירמינו גמור פיזית, המספרים שלו מזעזעים כבר 2 עונות ברצף והוא זר.
לא תודה.
בן יידר בעיני האופציה הכי טובה, חלוץ רחבה זריז סטייל אגווארו, טכני (לא בנזמה אבל מספיק), נתן אחלה עבודה בסיבליה ובגיל 31 בטח ירצה להגשים את עצמו בקבוצה גדולה. צרפתי אז כמובן שלא תהיה בעיה להשתלב מבחינת שפה וכו’.
דה תומאס לא סופר מלהיב אותי וגם איסאק די אכזב אחרי עונה טובה. לא יודע כמה הם עדיפים במכלול על יוביץ’, דה תומאס ספציפית גם לא כזה שונה בסגנון ממה שראיתי.
אם ורנר זמין בהשאלה הייתי מברר גם אצלו, יכול להיות אחלה רול פלייר ויתאים לריאל מדריד ב’ הלוחצת שעושה רושם שבונים.
אופציה אחרונה- אספאס כבר בן 34 אבל הוא היה ונשאר חלוץ מצוין. יכול לתת אחלה שנתיים מהספסל.