לא ממש מסכים גם לגבי פירמינו (הפך לשחק תפקיד משני מה שיעשה גם אצלנו) וגם לגבי איסאק (היה העונה לא טוב אבל עונה לפני מעולה הוא צעיר מאד עדיין) אבל באופן כללי כל אחת מהאופציות האחרות שהצעת טובה וראויה, כל אחד מהם עדיף על כלום.
אם איסאק היה מגיע ב20M הייתי סותם ואומר תודה אבל הוא לא ייצא משם בפחות מ40-50M וזה בעייתי לייבש שחקנים צעירים על הספסל. בנזמה יפתח כל עוד הוא כשיר.
פירמינו בכל מקרה זר אז הוא לא רלוונטי.
כמו שאמרתי אני מאמין שאם וכאשר זה יסתכם בדה תומאס, גם זה לא בטוח.
אני פשוט חושב שפירמינו לא באמת יהיה טוב לנו, כן בעד להביא שחקנים אבל גם צריך שיהיו טובים ושיתאימו - פירמינו בירידה חדה ביכולת בשנים האחרונות והוא נוטה יותר מדי להיכנס לתקופות ארוכות בלי שערים
ברור שבמצב הנוכחי הייתי מת שיביאו פלסטרים ובאמת חבל שהמועדון נזכר רק עכשיו - די מריה יכל להיות אחלה של העברה, אפילו דיבאלה, דז׳קו, קולוסובסקי
כשמדברים על שחקנים שהם לא מספיק טובים אחד הפרמטרים החשובים ביותר הוא המחיר.
פירמינו במחיר נמוך - מעולה.
פירמינו עם חוזה גבוה ל3 שנים או יותר במחיר גבוה - רע.
חלוצים מחליפים, בניגוד לשחקנים לאגף, לא צפויים לראות המון דקות כי מדובר בגיבוי לעמדה 1 ולא ל 2 (או 3), ובנוסף מדובר בגיבוי לשחקן הכי טוב בסגל.
לכן בניגוד לשמות שהעלינו בעבר לרודריגו, שחקנים מקבילים להם (ברמה ובמחיר) לעמדת החלוץ יהיו פחות טובים עבורינו.
כדאי שיגיע מישהו, רוב השמות שעלו פה מתאימים, השאלה היחידה היא בכמה.
האמת פירמינו יכול להתאים,הוא לא מהיר אבל גם בנזמה לא,הוא מצוין במשחק על שטח קטן שזה יותר חשוב מול הבונקרים בספרד,במחיר הזה הייתי מביא אותו אתמול.
אגב,בנזמה נפצע,אם עוד מישהו למעלה שם צריך עוד נורות אזהרה אז הנה אחת בוהקת במיוחד.
אמנם מדובר במחמיצן רציני אבל במסגרת ההיצע הדל בשוק טימו ורנר יכול להיות אחלה מחליף לבנזמה. הוא מהיר מאוד ויכול לשחק גם בצדדים. צריך לשפר כמה דברים אבל בגדול מדובר בהימור רציונלי לדעתי.
מה בדיוק ההימור? במצב העניינים הנוכחי גם להביא את ערן זהבי היה בול בפוני.
כל חלוץ שיגיע יהיה ברכה. זה ממש לא משנה אם זה פירמינו, ורנר, או רונאלדו השמן. האלטרנטיבה לבנזמה זה פאקינג הזאר כחלוץ נסוג.
נשבע שאני תופס מפלורנטינו מאוד ואני במקביל לא מסוגל להבין את ההתנהלות הזו. ליגת האלופות בשנה שעברה, לא משנה איך נסובב את זה, כללה אלמנט עצום של מזל. אנחנו לא היינו הקבוצה הטובה באירופה וגם לא אחת מ-5. ובינתיים בחלק הבעייתי - המצב שלנו רק החמיר.
- הרכות בהתנהלות מול אלאבה זה אנצ׳לוטי קלאסי. אווירה טובה וחיוכים מעל מהכל. לא שזה משנה כי בשגרה יש את מנדי אבל זה הגיע כבר לרמת המגוחך. מילא אם הוא היה עילוי כבלם ומצדיק את ההתעקשות הזאת. כאילו הוא ילד בחוג שצריך לרצות. אפילו לי המאמן בילדים ג׳ נתן שתי סטירות והעיף אותי להיות מגן כי הייתי השמאלי היחיד בקבוצה. יש אילוצים בחיים.
- זה היה אמור להיות ה-קיץ ולא חושב שיש דרך לתאר אותו חוץ מאכזבה עצומה. ירדנו מהאולימפוס של אמבפה (ולמפנטזים גם של הלאנד) לקרקע המוכרת של שחקן וחצי יציבים בהתקפה. בוצעו שתי רכישות נחמדות שמעבות את הסגל ונפטרו משומן עודף, אבל שום חור רציני (קשר התקפי, כנף ימין) לא נסתם ושום שידרוג אמיתי לא בוצע. בכל הנוגע לשחקני התקפה, המועדון נוקט כבר שנים בגישה של go big or go home. זה יפה ונחמד ואחראי, הבעיה היא שבינתיים אף big לא מגיע. יש גם הרבה מאוד אפור באמצע שלא קיים מבחינתנו. תמיד אפשר למצוא תירוצים ובעיות בכל רכישה. בשורה התחתונה, כלום, גורנישט, נאדה. אז במקום להגיע בהתרגשות לעונה חדשה, מגיעים עם אותן תקוות ישנות וחלומות שהכוכבים שוב יסתדרו בשבילנו בשמיים.
- בכל מקרה, אנחנו אלופי העולם בלתת עונות נפל אחרי עונות מוצלחות אז בכללי אין לי שום ציפייה. אבל כנראה שניקח כמה גביעי שקר שיעשו נעים בגב וישאירו אותנו עם אותה התקפה לזמן הקרוב.
נ.ב.
ואם כל זה לא מספיק, לפעמים לפני השינה אני נזכר במריאנו. שחקן בן 29, שנתן עונת בוגרים אחת מלאה בחיים, עם טכניקה שמעניקה לו במקרה הטוב בחירה שלישית בכוחות בשכונה, מחבק את הספסל ומרוויח בשנה יותר ממה שאני כנראה ארוויח כל החיים.
אתה צודק
זה מדאיג במיוחד לנוכח העובדה שאני לא רואה אף אופציה ריאלית גם לשנה הבאה.
ניחא לחכות עוד שנה (כאילו לא חיכינו מספיק), אבל מה יהיה עלינו עונה הבאה? מי כבר יכול להגיע? כל הרלוונטים חתמו בקבוצות חדשות או האריכו חוזה.
הדבר היחיד שאולי יקרה זו הבלחה של איזה נונייז חדש, אבל אם לא הלכו על שחקן בפרופיל הזה השנה מי מבטיח שזה יקרה בשנה הבאה?
ייתכן והמועדון בונה על ברהים שמיועד לחזור בעוד כשנה, מבחינתי זה בסדר גמור כי לברהים קיימות תכונות שאסנסיו יכול רק לחלום עליהן לצערו, לכן מדובר בשדרוג ברור.
גם קובו היה מוסיף מימד אחר לכדורגל שלנו בהנחה והיה יכול להיות חלק מהסגל, אך בניגוד לברהים זהו שחקן זר כמובן.
מרגיש לי שפלורנטינו רוצה לפרסם בשלטי חוצות ענקיים “I told you so!” אחרת לכו תסבירו את האמונה העיוורת בגל הילדים מהשנים האחרונות (בייחוד אחרי שאמבפה יצא מהתמונה). דון פרז מעוניין בהכרה בינלאומית, שהרי קטלו אותו והרימו גבה כשבחר לתת את המפתחות לילדים ברזילאים ב40 מיליון אחרי כריסטיאנו, אבל כשבאיירן מחתימים תינוק בן 17 ב20 מיליון העולם שותק. זו ריאל מדריד
טימו ורנר שהוזכר כאן נראה לי כהברקה, שחקן שלא הצליח לממש את הפוטנציאל שלו בצ’לסי והליגה האנגלית, אבל חתיכת כישרון יש לבחור, מהיר מאוד, עובד קשה ובגרמניה גם הסיומת הייתה קטלנית.
יכול לשחק קיצוני ימני ולהיכנס להרכב, יכול גם לשחק חלוץ וקיצוני שמאלי ולהחליף את וניסיוס כשצריך.
לא הצליח בצ’לסי ואפשר לקחת אותו במחיר טוב, עדיין בן 26 ונכנס לשנות השיא של כדורגלן מקצועי.
אבל לא יקרה.
יש שמועות על כך שרוצים לבטל את החוזה של מריאנו.
אם זה כן חדשות אדירות, קודם כל כי מעיפים את מריאנו. דבר שני זה יגרום לנו אשכרה להביא חלוץ מחליף נורמלי נוסף.
חייב לציין שאני ממש לא בטוח שברהים מהווה שדרוג כלשהו על אסנסיו.
4 שערים ו4 בישולים ב-2500 דקות כשהוא משחק בעיקר כמספר 10 ולא באגף.
אסנסיו לשם השוואה עם 12 שערים ו2 בישולים ב-2200 דקות.
אני די בטוח שהתכנית עבור ברהים היא לקוות שיתן עונה טובה בשביל שיהיה אפשר למכור אותן למילאן ב15 מליון יורו.
לגבי קובו- לא רלוונטי כי כבר עזב את הקבוצה רשמית אבל בכל מקרה לא הראה ב3 השנים האחרוכות שום דבר שמצדיק מקום בקבוצה.
ורנר באמת יכול להיות הברקה, וגם האברץ יכול להיות נהדר למרות שעבר עונה לא טובה
אם יתן עוד עונה טובה דיאבי מלברקוזן כנראה יהיה אחד השחקנים שהקבוצות הגדולות ילחמו עליו בקיץ
לא צריך להיות טוב מאסנסיו הפתטי כדי לקבל מקום על חשבונו בסגל. אתה מאבד את הכיוון כשאתה מתעלם לחלוטין מהאופן שבו אני מציג את הדברים. קובו שונה בתכלית מאסנסיו וזה מה שצריכים בריאל מדריד.
על אחת כמה וכמה ברהים, שסטטיסטיקה היא לא הצד החזק שלו (או של קובו ומרקו); אין לי ספק בכלל שקיים קונצנזוס במועדון לגבי מקומם של אסנסיו וסבאיוס בסגל (קל וחומר מריאנו ומיוראל) - בהזדמנות הראשונה להפטר מהם זה יקרה, אך לא במחיר של לשלוח אותם ליציע ולהחתים כוכבים בשעה שהם עדיין כאן, זה לא ריאל מדריד.
כמה ידיעות מעתיון abc:
-
בעקבות רצונו של אלבה לשחק כבלם, ככל הנראה מנדי ורודיגר יעשו רוטציות בעמדת המגן השמאלי.
-
כרגע, ייתכן מאוד שסבאיוס יישאר (אין הצעות).
-
במועדון מתלבטים אם לחפש חלוץ בשוק או להישאר עם מה שיש. הטראומה מיוביץ’ עדיין לא החלימה.
אני רואה הרבה תלונות כלפי אלאבה מצד אוהדים,אבל זו טעות,זכותו לבקש מהמאמן לשחק בעמדה שנוחה לו כל עוד הוא עושה את זה בצורה מכובדת ולא דרך הסוכן כמו בייל,הבעיה האמיתית,שהמאמן אשכרה מקשיב לו.
אוקיי אז רכשנו את אחד מחמשת הבלמים הטובים בעולם וסירסנו אותו לחלוטין, אם ישחק מגן שמאלי הפכנו אותו לרכש מיותר לגמרי. מה נשאר לנו מהקיץ הזה? שחקן שעלה שמונים מיליון יורו שמגיע ממועדון ביניים ועוד לא מוכח ברמות הגבוהות, שמגיע לחזק את החוליה הכי עמוקה וטובה שלנו במילא. לא להאמין איך המועדון הזה אוהב לירות לעצמו ברגליים אחרי עונות מוצלחות.
השטות עם אלאבה ורודיגר לא מדאיגה אותי. זה רעיון כזה גרוע שאין מצב שזה יחזיק יותר מכמה משחקים, ואם זה כן ימשיך כנראה שקרלו יפוטר והמאמן הבא יעשה סדר.
*או שמתכננים להגן עם 3 בלמים. גם ככה ויניסיוס לוקח את הקו לעצמו.