דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

https://twitter.com/madridxtra/status/1551914969423306754?s=21&t=ufX8ECVix9b225Y9TriLiQ

כשמתחילים למכור לנו אותו בתקשורת כמגן שמאלי,אז כנראה שהוא יהיה מגן שמאלי.

שלושה בלמים זה רעיון לא רע בהתבסס על חומר השחקנים שלנו.
אם אני לא טועה טוכל אמר על רודיגר שבמערך של שלושה בלמים הוא נמצא בשיאו. אבל זה לא רק רודיגר אלא גם העניין הזה שאין לנו מגנים מספיק טובים. קרבאחל כבר הרבה זמן לא יציב ועל הקשר בין מנדי להתקפה אין מה להרחיב.
זה כמובן דורש עבודה הרבה יותר דינמית ומתואמת. בעיקר מהקשרים ומהבלמים. למשל, שחקנים כמו קאסמירו וטשואמני מתפקדים כחצי בלמים במצבים מסוימים ושחקנים כמו פדריקו נמצאים המון בצדדים.

אני מתאר לעצמי שמתישהו קרלו ינסה משהו כזה.

הבעיה העיקרית עם שלושה בלמים (מעבר לעניין המגנים שקריטי למערך כמו שהוזכר פה), לדעתי, היא שלוויניסיוס, בצורה שבה הוא רגיל לשחק, אין מקום במערך כזה.
זה דורש שינוי תפקיד של ויניסיוס (הוא כביכול אמור לפנות את הקו לווינג באק). ויני (ובנזמה) הוא הנשק הכי חזק שלנו, לא כדאי להזיז אותו/לשנות לו תפקוד.

הבעיה עם מערך שלושת הבלמים היא, שאם פורצים אותה אתה בבעיה קשה. ככה ויאריאל ריסקה את יובה וככה אנחנו חיסלנו את צ’לסי במחצית הראשונה במשחק הראשון.

אם כבר מתעסקים בפנטזיות על איך לסדר את ההגנה, אני חושב שזה הרבה יותר פשוט. אלאבה בשמאל. אם הוא לא מעוניין לשחק שם, רודיגר בלם טוב יותר ממנו לטעמי. הבעיה היא שקרלו מעוניין להמשיך עם הצמד מהעונה שעברה.

הבעיה העיקרית היא שלוקאס ביקש לשחק כRW ולהיות השלישי בהתקפה :slight_smile:

אפשר להריח עד לכאן את הגולידות.

זה משהו שהוא עם פתרון יחסית פשוט שהוא לעלות באגף ימין שחקן עם אוריינטציה הגנתית גבוהה (ואסקז/ולוורדה) ככה כשמגינים מגינים בקו של 4 עם אלאבה/רודיגר(:sweat:)/נטצ׳ו כמגן שמאלי

מילטאו חילטר פעם כמגן ימני, הוא כנראה יהיה שם (עם קצת אימון) טוב יותר מהמגנים הימניים שיש לנו ונרוויח את רודיגר בלם לצד אלאבה שהרשים מאוד בעונה האחרונה בכל הנוגע למוטיבציה וחיבור לDNA המדרידאי.
אם כבר לפנטז.

דיברתי כפתרון בהגנה לשלושה בלמים כשויני מוצב באגף שמאל בלי לחנוק אותו במשימות סופר הגנתיות, ככה שאתה צריך שחקן כנף שכשנהיה בלי הכדור יהיה מגן ימני (כדי שאחד הבלמים יזוז להיות מגן שמאלי), וכשנהיה עם הכדור יהיה מספיק טוב כדי להיות אופציה רלוונטית באגף. מיליטאו ממש לא כזה
ומאיפה אתה בטוח שהוא יותר טוב כמגן ימני מקרבאחל ו-ואסקז?(גם ב433 רגיל)
הוא יהיה שם נוראי התקפית ואפילו לא בטוח שיהיה טוב הגנתית בעמדה הזאת

קרבאחל כשיר ובכושר בין שלושה לחמישה משחקים בעונה וואסקז עם כל האהבה שלי אליו, לא מגן. בטח לא מגן טוב.
לדבר על מערך 3 בלמים לדעתי זה קצת מנותק מהמציאות כי היסטורית ריאל לא קבוצה שתשחק עם 3 בלמים.
אז במערך קלאסי של 2 בלמים, אם הבחירה היא בין רודיגר מגן שמאלי לבין מיליטאו מגן ימני, אני בוחר במיליטאו ימני.

מסכים איתך לגבי המערך, אני גם לא תומך בו וזאת לא היתה הכוונה שלי אלא רק להראות כיוון ״אם כבר המערך הזה״. השינוי שאני תומך בו זה כבר להביא שחקן התקפה לעזאזל

לא חושב שזה צריך להיות או מיליטאו מגן או רודיגר, גם שנה שעברה אלאבה התחיל כמגן וכשנאצו ומיליטאו לא עבדו טוב ביחד בתחילת העונה הוא שינה, אני חושב שזה מה שיקרה ותוך זמן קצר נראה את אלאבה מגן שמאלי / אלאבה בלם ביחד עם רודיגר ומנדי מגן

ועדיין מעדיף את ואסקז כמגן על פני מיליטאו

בעיקרון עדיף מיליטאו מגן ימני מאשר רודיגר מגן שמאלי,אבל בפועל מיליטאו מגן ימני ייצור לנו רביעיית הגנה של:
מנדי,אלאבה,רודיגר,מיליטאו.
מעולה בהגנה אבל 0 תרומה להתקפה,כבר עדיף מנדי/רודיגר בצד שמאל וקרבחאל מימין,בתקווה שיהיה כשיר.

רודיגר/מיליטאו כמגנים זה פשוט פיתרון עקום. ההיגיון מחייב את אלאבה כמגן שמאלי, כל פיתרון אחר לא הגיוני.
אני דווקא אופטימי בנושא הזה- אולי זה ייקח עוד כמה משחקים אבל לדעתי זה יתכנס לשם בסוף.

המצב כ"כ עגום, שגם אחרי שהבנתי אחרי שניה על מה מדובר, עוד תהיתי לעצמי איך משחק הראש שלו והאם הוא יוכל להיות חלוץ ‘9’ מחליף טוב.

יש שמועות שצ’לסי מנסה להיפטר מטימו ורנר, יכול לשחק ב 3 עמדות ההתקפה ב 433, עדיין צעיר, הייתי מאוד שמח אם היו מביאים אותו. עם המהירות שלו בנזמה יהפוך אותו לכוכב על, אם הצליח עם וניסיוס ורנר קטן עליו.
גם ככה מספרים לנו שריאל תשלם לשלומיאל שלנו את החוזה שלו ותשחרר אותו בחינם, מתפנה מקום בהתקפה.

מחבב את ורנר אבל כוכב על הוא כבר לא יהיה. מגושם מדי ומחמיצן גדול, במקסימום הוא יהיה שחקן סיסטמי טוב. התקרה של ויניסיוס שנות אור מעל שלו.

בכל מקרה- להביא. במיוחד כשמדובר בהשאלה ככל הנראה.

בלייפציג היה קטלני מול השער, מהיר מאוד, טכני ובועט בשני הרגליים, כמו רבים וטובים הגיע לליגה האנגלית ולא התאקלם, לא הסתדר עם הפיזיות והקצב וירד לו הביטחון, בצ’לסי מצליח להגיע להרבה הזדמנויות אבל מחמיץ, בליגה הספרדית הפחות מהירה ופיזית מאמין שיחזור לעצמו. גם באנגליה אם היה משחק עם מאמן כמו קלופ מאמין שהיה מפיק מעצמו הרבה יותר יותר.

עדיין רק בן 26 מה שאומר שעדיין מספיק צעיר לשקם את הקריירה, לדעתי הוא כרגע במקום שלא מתאים לו, מתאים בול לצרכים של ריאל וכבונוס הבנאדם סילון ולוחץ מצויין.

לא יודע בקשר לתקרות, מעדיף את ורנר של לייפציג על פני וניסיוס של עונה שעברה.

אגב, אם כבר צ’לסי וחיזוק ההתקפה שלנו, גם פוליסיץ’ לא מרוצה ממעמדו.

ובאיזו ליגה לייפציג משחקת?

הליגה הספרדית לא פחות קשוחה, ולא יותר סלחנית ופשרנית. אולי פחות איכותית, אבל מצד שני היא הרבה יותר הגנתית. טימו ורנר שחקן שכן הייתי רוצה לראות אצלנו למרות איך שהוא נראה בצ’לסי, כי הוא שחקן שאני משום מה מאמין בו, אבל הוא רחוק מלהיות שחקן מוכח והוא גם חתיכת הימור שלך תדע איך יתאקלם אצלינו.

אני אייחס את המשפט הזה למזג האוויר ושכנראה התייבשת :slight_smile:

גם יוביץ’ היה מפלצת בליגה הגרמנית כנ"ל סאנצ’ו, ראינו מה קרה שהוא עבר לליגה פחות התקפית.
בכללי להביא שחקני התקפה מהליגה הגרמנית זה חתיכת קאצ’, אתה יכול לקבל מפלצת או כמו ברוב המקרים שחקן חלש שהצליח לנפח מספרים רק בליגה שמרימה לחלוצים.

מי שעקב יותר שיתקן אותי.
העניין הוא שוורנר משחק טוב גם בצ’לסי, פשוט מחמיץ הרבה.

את זה אפשר לתקן, כמו עם ויניסיוס.