אני אודה על האמת. עצוב לי קצת על כל הדיונים האלה, על כל מיני שחקנים שאף פעם לא החזקתי מהם - כל הוורנרים, הגנאברים, הפירמינוים ואפילו המאחרזים. תמיד כשפנטזו עליהם כאן בפורום, טענתי שמדובר במקרים קלאסיים של הדשא של השכן, ו/או שחקנים שנהנים משיטה מוצלחת (שחקנים של קלופ לדוגמה). גם צידדתי בגדול בגישה של ההנהלה, לחכות לבוננזה האמיתית - אמבפה ואולי אפילו גם האלאנד.
אבל,
זה לא קרה, וזה כבר לא יקרה - לפחות לא בעתיד הקרוב. וההנהלה צריכה להבין ולהפנים את זה, בהקדם. זה השוק, וזה מה יש - כוכבים מזדקנים שכוחם עוד במותניהם ומתעקשים על חוזים ארוכים יחסית, ושחקנים מדרג ב’ שבעולם מתוקן כנראה שלא היינו חושבים להביא. הגלגל התהפך - הליגה הספרדית היא כבר לא הליגה הטובה בעולם, וכבר לא משחקים בה השחקנים הטובים בעולם. ועדיין, אפשר לעשות הרבה מאוד גם עם שחקנים קצת פחות טובים ונוצצים. מה עשו סיטי, יונייטד, צ’לסי, ולצורך העניין גם באיירן ופסז’, כשכל הכריסטיאנו, הנרי, מודריץ’, וייה, אלונסו, ססק, די-מאריה, זלטאן ועוד רצו להגיע לליגה הספרדית? האם הם בכו וישבו בחיבוק ידיים עד שתרד קרנה של לה-ליגה, או שהם התחמשו גם הם, לעיתים גם באמצעות ה"שאריות" שלנו, והגיעו לא פעם לתוצאות לא רעות בכלל?
בינתיים נראה שההנהלה עוד מתאבלת על איבוד אמבפה, או שהיא מחכה למשיח הבא. מאז הזאר ויוביץ’ ב-2019, לא עשינו רכש משמעותי להתקפה (וכולנו זוכרים איך זה נגמר, או בעצם לא נגמר…). ולא, ילדים ברזילאים שהבאנו במחירים לא פרופורציונליים לקסטיליה, ונהנו מהדלות ההתקפית של הקבוצה הבוגרת - זה לא נקרא רכש משמעותי.
אז אפשר להמשיך לבכות ולהתאבל על כשלונות העבר, לשקוע בקיפאון ולתת לשאר הקבוצות הזדמנות להתחמש ולחלוף על פנינו. או שאפשר להסתכל בעיניים מפוקחות על השוק, ולראות מי בכל זאת יכול לתרום ולהתאים לנו, גם אם זה לא החלום הרטוב של פלורנטינו מאז 2017. כי כל מי שרואה את ריאל בשנים האחרונות, מאז העזיבה של רונאלדו בעצם, מזהה את הפער הסופר משמעותי שלנו בהתקפה.
ואני אגיד יותר מזה - לדעתי מסע הרכש והקאמבק המטורף של ברצלונה הקיץ, קורה במידה מסויימת בגלל האנמיות שלנו. אם היינו כבר מתחזקים בצורה משמעותית הקיץ, בעונה שאחרי דאבל מופלא, הם לא היו חושבים שיש להם סיכוי בכלל להוות פקטור, והיו נזהרים מלצאת להרפתקאות הכלכליות שיצאו אליהן. אבל בגלל העמידה שלנו במקום - הם עשו את הצעד, וייתכן בהחלט שכבר הספיקו לעקוף אותנו.