דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

יש משהו שלא ברור לי בכישלון של ריאל למכור שחקנים. נניח למשל אסנסיו וסבאיוס. הסכומים המפורסמים שריאל דורשת עליהם הם באמת מאוד מאוד הוגנים (30 ו-10 מליון) וממש מוזר לי שאין קופצות. מדובר בגרושים בשוק של היום והם לגמרי שווים את זה.

מה לעזאזל קורה פה?

אני יכול לשאול את אותה השאלה לגבי יוביץ’ למשל, שהוא עדיין חלוץ ששוה יותר ממה שפיורנטינה משלמת עליו (חינם + השכר) - איך יכול להיות שלא יכולנו להשיג הרבה יותר טוב מזה?

פשוט לא הגיוני כמה בארסה עובדת בשוק, וכמה אנחנו לא אקטיביים ומסתמכים על חלוץ בן 34-35.

ככל הנראה, זה שילוב של האלמנטים הבאים:

• בעיקר - משכורות גבוהות. אנחנו לא יודעים בדיוק כמה כל אחד מהחבר’ה האלה מרוויחים, אבל כפי שנכתב פה לאחרונה בהודעה יפה - יש מעט מאוד קבוצות שמסוגלות לשלם את הסכומים האלה, גם אם לא מדובר ב"משכורות ברתומיאו" מתנפחות.
    המשכורות הללו סוכמו לא פעם כשהשחקנים היו במגמת עלייה, מתוך רצון לשמור על הנכסים אצלנו, ומתוך אמונה שהנכס יצדיק את עצמו. ברגע שהשחקנים לא מראים יכולת גבוהה יותר, ורק הולכים ומזדקנים - המשכורות שלהם גם מתרחקות מלהצדיק את עצמן.
    מתוך כלל הקבוצות שכן מסוגלות לעמוד בתשלומים האלה, אין הרבה קבוצות עם צורך בשחקנים ברמות האלה. מעט ההתאמות שבכל זאת יש - כמו אסנסיו למילאן - אנחנו אכן שומעים עליהן, אבל זה לוקח זמן מן הסתם.
    מה שמעיד לי יותר מהכול שאכן מדובר בעיקר במשכורות, זה האופן שבו הסיפורים האלה נגמרים - אם זה בייל שחיכה עד לסוף החוזה, כמו גם מריאנו עכשיו, אם זה השאלות איפה שרק אפשר, ואם זה ה"מכירה" ההזויה של יוביץ’ בעלות המשכורת שלו. מדובר בהתנהגות חד-חד-ערכית עם משכורות מוגזמות שלא יהיה אפשר לקבל בשום מקום אחר.
    אגב, כשיש כ"כ הרבה מקרים כאלה של שחקנים עם חוזים מנופחים על-פניו - אפשר וצריך להעלות סימני שאלה גם על ההנהלה.

• הקבוצות האחרות, שמבינות שאנחנו עם הגב לקיר.

• הרצון של השחקנים עצמם. בסוף, גם הם רואים את המצב שלנו, הם רואים שאין לנו שחקנים אחרים, והם רואים שהם אשכרה מקבלים דקות - אפילו “מצורעים” כמו סבאיוס.

אני מניח שכל הסיפור הזה זה גם חלק מהחשש של פלורנטינו להיכנס להרפתקאות חדשות עם “פלסטרים” לבינתיים (למרות שאני בכל זאת לא מצדיק את החשש הזה כמובן).

לא לגמרי מקבל את הטיעון הזה, כי אפשר להחשיב את זה כחלק מההנחה במכירה עצמה. באמת שאסנסיו שווה הרבה יותר מ-30 מליון יורו וגם אם הוא מקבל 2-3 מליון יותר לשנה ממה שיציעו לו במקום אחר, ואני מסופק בכך, זה לגמרי יוצא שווה מעצם המחיר הזול של הקנייה עצמה. לא מדובר פה במשכורות המשוגעות של הכוכבים הגדולים ביותר ככה שאני לא יודע אם זה כל הסיפור.

בעשור הקודם הכדורגל הספרדי הכתיב את הטון לשאר העולם, הדומיננטיות הספרדית גם בכדורגל הנבחרות וגם בליגת האלופות העלה את הביקוש של השוק הספרדי משמעותית.

חלק מהדוגמאות למקרה ששכחתם- בסיטי פלגריני והמנהל שהוחתם מבארסה היו אובססיביים לשחקני לה ליגה, טוטנהאם שחיפשה שם מציאות(ולא ממש פגעה), צ’לסי עם מאטה-אזפי-טורס-מוראטה-קפה-קוסטה-ססק-פדרו, ארסנל עם אוזיל, אלכסיס, גבריאל, לוקאס פרז… היחידה שלא ממש השתתפה בחגיגה מהגדולות הייתה ליברפול ועד לקלופ היא הייתה בשנים די חלשות.

עכשיו ההצלחה של הספרדיות ירדה משמעותית וגם כשיש כזו זה בעיקר בזכות שחקנים זרים.

בנוסף, השחקנים הספרדים לא מתאימים לכדורגל ה"מודרני" שמונחל אצל 4 הגדולות באנגליה, רק באיטליה בהיותה הליגה ה"ענייה" מחפשים יותר מציאות וזה למה אנחנו מצליחים לזרוק לשם את הזבל שלנו כבר כמה שנים, ועדיין 30M שמור אצלם להחתמות בפרופיל גבוה מאסנסיו.

וכן כמו שEJB ציין, המשכורות במדריד מאוד גבוהות. חוץ מהטופ 4 בפרמיר ליג + פ.ס.ז אין קבוצות שמשלמות 3-5M לשחקני סגל.

אני לא חושב שאסנסיו הוא שחקן כנף פחות טוב מנגרדו או סולדאדו שעברו בזמנו בסכומים דומים.

בקיצור, מחזיקים אצבעות לספרד בקטאר :crossed_fingers: :crossed_fingers:

@dkaro, מרקו אסנסיו ודני סבאיוס מסיימים חוזה בעונה הבאה וזה משמעותי. אמנם רוברט לבנדובסקי מזדקן והוא באותו המצב אבל הוא כוכב ענק וגם הסכומים לגביו הם 50 מיליון יורו. אחרת אין לי ספק שהיה יותר שוק לספרדים. זה מוזר שרק בטיס מחזרת אחרי סבאיוס אבל לא התרשמתי ממנו בארסנל. לוקה יוביץ’ כיאה לשחקן שעלה הרבה כסף - הרוויח עשרה מיליון יורו או משהו קרוב לכך. חשבתי למשל שאת רפאל ואראן מכרו בסכום נמוך מדי אבל ביחס לזה שקיבלנו שחקן הגנה טוב בחינם במקומו ועם איך שהוא משחק במדי מנצ’סטר יונייטד אז אני בסדר. אני מקבל את הטענה שלך ויש פחות מקרי אלברו מוראטה שזו הייתה העברה אדירה, כנ"ל אנחל די מאריה שהיה וורלד-קלאס אמנם, אבל הדוגמאות האלה פחות טובות.

לייפציג שיחקה על מתפרצות אם אני לא טועה, זה לא אותו מד הלחץ כמובן. לא הייתי לוקח אותו, אבל גם את פאולו דיבאלה שהוא כדורגלן טוב ממני הייתי שולל (לפני שחתם ברומא) ועכשיו אנחנו כמו הומלס שרעב ללחם.

כל התוכנית ההתקפית של אנצ׳לוטי מיקרית מידי
• סומך על חלוץ יחיד בגיל 34-35
• הגיבוי של אותו חלוץ זה האזר. אותו האזר שהוכיח מהיום הראשון ששחקן טוב בריאל הוא לא יהיה
• תקווה שויניסיוס ימשיך באותו הקצב של העונה שעברה

נשמע לי כמו יותר מידי אם ואם ואם…

הקיץ שלנו עד עכשיו מקבל ציון 4/10 במקרה הטוב. לא יתכן שלא יגיעו מגנים ושחקן התקפה.

כבר זמן מה שבנג’מין ששקו הסלובני מעורר עניין ברחבי היבשת.
אתמול ראיתי אותו מול ליברפול ומהר מאוד אפשר לשים לב שזה לא סתם. חלוץ מוכשר מאוד עם עוצמות גופניות, טכניקה טובה והרבה אנרגיה.
בשבועות האחרונים הוא היה מקושר לכמה קבוצות באירופה.
יכול להיות אחלה פיתרון עבורנו.
הפחד ממקרה יוביץ’ מובן מאוד אבל חשוב לזכור שהבעיה האמיתית של הסרבי איננה באיכויותיו אלא בגישתו הלא מחויבת למשחק. ששקו נראה שונה לחלוטין.

העונה הראשונה שלו הייתה מאוד חלשה, בהתחלה קיבל הרבה קרדיט ולא החזיר, עם הזמן הדקות שלו הצטמקו ועונה שעברה הוא היה כבר שחקן סגל. כלומר בכללי הוא בשנתיים לא משהו בכלל מבחינת יכולת ולא רק החמצות.
בגרמניה הוא הראה יכולת סיום מרשימה, באנגליה מחמיץ הרבה, לא הסתגל לכדורגל האנגלי, מה שמפתיע שגם כשהוא מגיע להזדמנויות והוא מגיע לדי הרבה הוא מחמיץ בשלומאליות שלא אפיינה אותו כל הקריירה. יכול להיות בגלל שאיבד את הביטחון ויכול להיות כפי שסנטיאגו אומר שבליגה הגרמנית הרבה יותר קל.
אני חושב שזה קשור לביטחון, ושאם יחליף קבוצה זה יעשה לו טוב, מאמין שאם היה מגיע לקלופ היה מוציא ממנו הרבה יותר, או מעבר לליגה הספרדית שלמרות שהיא מאוד הגנתית בשנים האחרונות עדיין הקצב הרבה פחות מהאנגלית, ורנר נשאר שחקן שעובד מאוד קשה, עושה המון תנועה חכמה, התנועה שלו אל מאחורי קווי ההגנה היא מהרמה הכי גבוה מה שמאפשר לו להגיע להרבה מצבים גם בתקופות רעות שלו. ושחקן כזה ליד בנזמה יגיע להרבה מצבים של אחד על אחד מול השוער.

אבל עם כל המילים שנשפכו עליו פה ידוע לכולם שהוא לא יגיע, וחבל.

אני אודה על האמת. עצוב לי קצת על כל הדיונים האלה, על כל מיני שחקנים שאף פעם לא החזקתי מהם - כל הוורנרים, הגנאברים, הפירמינוים ואפילו המאחרזים. תמיד כשפנטזו עליהם כאן בפורום, טענתי שמדובר במקרים קלאסיים של הדשא של השכן, ו/או שחקנים שנהנים משיטה מוצלחת (שחקנים של קלופ לדוגמה). גם צידדתי בגדול בגישה של ההנהלה, לחכות לבוננזה האמיתית - אמבפה ואולי אפילו גם האלאנד.

אבל,
זה לא קרה, וזה כבר לא יקרה - לפחות לא בעתיד הקרוב. וההנהלה צריכה להבין ולהפנים את זה, בהקדם. זה השוק, וזה מה יש - כוכבים מזדקנים שכוחם עוד במותניהם ומתעקשים על חוזים ארוכים יחסית, ושחקנים מדרג ב’ שבעולם מתוקן כנראה שלא היינו חושבים להביא. הגלגל התהפך - הליגה הספרדית היא כבר לא הליגה הטובה בעולם, וכבר לא משחקים בה השחקנים הטובים בעולם. ועדיין, אפשר לעשות הרבה מאוד גם עם שחקנים קצת פחות טובים ונוצצים. מה עשו סיטי, יונייטד, צ’לסי, ולצורך העניין גם באיירן ופסז’, כשכל הכריסטיאנו, הנרי, מודריץ’, וייה, אלונסו, ססק, די-מאריה, זלטאן ועוד רצו להגיע לליגה הספרדית? האם הם בכו וישבו בחיבוק ידיים עד שתרד קרנה של לה-ליגה, או שהם התחמשו גם הם, לעיתים גם באמצעות ה"שאריות" שלנו, והגיעו לא פעם לתוצאות לא רעות בכלל?

בינתיים נראה שההנהלה עוד מתאבלת על איבוד אמבפה, או שהיא מחכה למשיח הבא. מאז הזאר ויוביץ’ ב-2019, לא עשינו רכש משמעותי להתקפה (וכולנו זוכרים איך זה נגמר, או בעצם לא נגמר…). ולא, ילדים ברזילאים שהבאנו במחירים לא פרופורציונליים לקסטיליה, ונהנו מהדלות ההתקפית של הקבוצה הבוגרת - זה לא נקרא רכש משמעותי.
אז אפשר להמשיך לבכות ולהתאבל על כשלונות העבר, לשקוע בקיפאון ולתת לשאר הקבוצות הזדמנות להתחמש ולחלוף על פנינו. או שאפשר להסתכל בעיניים מפוקחות על השוק, ולראות מי בכל זאת יכול לתרום ולהתאים לנו, גם אם זה לא החלום הרטוב של פלורנטינו מאז 2017. כי כל מי שרואה את ריאל בשנים האחרונות, מאז העזיבה של רונאלדו בעצם, מזהה את הפער הסופר משמעותי שלנו בהתקפה.

ואני אגיד יותר מזה - לדעתי מסע הרכש והקאמבק המטורף של ברצלונה הקיץ, קורה במידה מסויימת בגלל האנמיות שלנו. אם היינו כבר מתחזקים בצורה משמעותית הקיץ, בעונה שאחרי דאבל מופלא, הם לא היו חושבים שיש להם סיכוי בכלל להוות פקטור, והיו נזהרים מלצאת להרפתקאות הכלכליות שיצאו אליהן. אבל בגלל העמידה שלנו במקום - הם עשו את הצעד, וייתכן בהחלט שכבר הספיקו לעקוף אותנו.

אולי פרז מחכה שהם יאמינו וישקעו מספיק עמוק כלכלית ואז להנחית את ההחתמות ? :wink:

בכל מקרה לא מאמין שברצלונה עקפה או תעקוף אותנו בזמן הקרוב, הם צימצמו את הפער, אבל ימשיכו לחגוג ניצחון בקלאסיקו ולסיים מקום שני.

אם קונדה מגיע לברצלונה אני די בטוח שפרז יביא רכש חדש.

פה הבעיה (במידה ואתה צודק).
ריאל צריכה לעשות רכש בהתאם לעצמה ולא בגלל שקבוצה כזו או אחרת התחמשה. מה שבארסה עושה לא מענין מבחינתי. כולנו כאן זעקנו שחייבים חיזוק משמעותי בקיץ, וזה אחריי אליפות + צ׳מפיונס.
אם פרז ירכוש שחקנים כי אחת היריבות שלו עשתה מסע קניות כמו בחורה עם אשראי של אבא, זה חמור מאוד.

בהתאם לעצמה מדובר בקבוצה שזכתה ב 2 אליפויות ב 3 שנים(ועוד אחת שנשדדה) והגיעה לחצי גמר הצ’מפיונס ועונה שעברה אף זכתה, כל זאת בלי להשתגע בשוק ההעברות, תוך שהיא עוברת את תקופת הקורונה במצב כלכלי הכי טוב מקבוצות הצמרת בזמן שהיא מנצלת את המשחקים בלי קהל לשידרוג מסיבי של האיצטדיון שלה.
מגיעים לעונה הקרובה עם שידרוג נקודתי ומאוד חשוב, הבאנו את הבלם הכי טוב שהיה בשוק ואת הקשר המרכזי שאמור להיות בין הכי טובים בעולם בתקופה הקרובה, אנחנו פיבוריטים ברורים לזכות באליפות גם עונה הבאה.
גידלנו ילד ברזילאי צעיר שכרגע הוא אחד מבין 3 השחקנים עם ערך השוק הכי גבוה בעולם, עוד ילד ברזילאי עושה רושם שיפרוץ העונה.
מהצד השני ברצלונה שבורה, למרות עשור וחצי הכי טובים בהיסטוריה שלה מבחינה מקצועית כרגע היא במצב של כמעט פשיטת רגל, מוצאת את עצמה ממש מאחור וחייבת למשכן את העתיד שלה כדי שתוכל להתחרות, מחזקת את 2 העמדות הכי חזקות אצלה בעונה שעברה(חלוץ וקיצוני ימני) עם שחקנים שעלו ביחד מעל 100 מליון יורו ומביאה בלם ב 60 מיליון שהוא הרבה פחות טוב מזה שהבאנו בחינם.

מזל שפרז לא מנהל את הקבוצה לפי התגובות והטענות של אוהדי ריאל בפורומים של כדורגל, פייסבוק וטיקטוק.

רצה להביא את אמבפה ו/או האלאנד ולהשקיע בהם המון כסף כי הוא יודע שהם אמורים היו להחזיר את ההשקעה כלכלית, לא מוכן להשקיע בגנאברים שלא ממש טובים ממה שיש לנו כרגע, כמו שברצלונה הביאה את ראפיניה ב 60 מיליון והוא פחות טוב מדמבלה שמשחק על אותו תפקיד.

וכן, אנחנו נשחק כדורגל לא מבריק לרוב, יהיו תקופות שנהיה קבוצה קשה מאוד לצפייה, ברצלונה לפרקים תשחק כדורגל הרבה יותר מבריק ונעים לעיין, אבל בסופו של עונה אנחנו נהיה אלופים כי נצליח לאסוף יותר נקודות, כי אנחנו יודעים ויכולים לחצוב נקודות וברצלונה לא.

שוב, לא מעניין אותי איך ברצלונה תשחק מדי פעם או כל פעם. שאר הקבוצות יכולות להתחזק או לא להתחזק בהתאם לצרכים שלהן, אותי מעניינת הקבוצה שלי בלבד.

אף אחד לא אמר שפרז אפס או קרא לו להתפטר, אם אתה מרוצה מהמצב שלנו בחוד אתה כנראה היחיד יחד איתו ועם אנצ׳לוטי. 50%+ מההתקפה שלנו בנויה על חלוץ מדהים בן 34-35 ללא גיבוי. האזר ורודריגו כחלוצים זה בטח לא הפתרון. אפילו לסיטי יש חלוץ מחליף.

מגיע לפרז כל הכבוד על הרכישות של אלאבה ושל רודיגר ועוד יותר על השחרור של שחקנים חשובים כמו ראמוס, ואראן ורונאלדו. זה כשלעצמו לא פשוט כלל.
יחד עם זאת ההתנהלות שלנו בשנים האחרונות בשוק העברות היא לא טובה וזו השורה התחתונה. לדרוש שחקן התקפה זה לא להעביר ביקורת על פרז, זה לראות מה חסר במועדון באופן אנוש.

זה או הצלחה ענקית או פיספוס אליפות בנקודה, יש לדייק :wink:

אנחנו מתמודדים מול קבוצה שההתקפה שלה בנויה על חלוץ בן 34 שהיה פחות טוב מהחלוץ בן 34 שלנו בשתי העונות האחרונות, והחלוץ הוותיק שלנו כבר מחובר עמוק לקבוצה ולליגה בניגוד לחלוץ הוותיק שלהם שעובר ליגה בפעם הראשונה ומגיע מהקבוצה הכי מסודרת בעולם לבלגן גדול.
מתמודדים מול קבוצה שחייבת למכור את דה יונג כדי להצליח לרשום את הרכישות החדשות ואז נשארים עם קשר אחורי בן 34 שאם יפצע או ירד בכושר כל השיטה של צ’אבי וכל העונה של ברצלונה יורדת לטמיון.

אם היינו מתמודדים בליגה מול ליברפול וסיטי הייתי מאוד פסימי ודורש חיזוקים כאן ועכשיו, לליגה הספרדית הסגל שלנו הוא סגל על, גם אפשר לקחת אליפות וגם לעבור את התקופה הכלכלית הקשה הפוקדת את העולם במינימום הפסדים.

וכן, דרוש שחקן התקפה, גם פרז יודע ולכן מנסה לקנות את החוזה של מריאנו כדי לשחרר אותו ולהביא שחקן התקפה במקומו, מקווה שזה וורנר.

פרז רצה את אמבפה והלאנד עוד בתקופה בה בברצלונה לא הצליחו לשלם חשבון מים עבור מערכת ההשקייה, אך כמו שכבר כתבתי לך פעמיים וכנראה פיספסת :stuck_out_tongue_winking_eye: אני מצפה לרכש ללא קשר לברצלונה, אטלתיקו או כל קבוצה אחרת ביבשת.

וורנר זו אופציה מבאסת, אך אני מסכים שהוא עדיף על כלום. אין לנו מספיק סקוררים בקבוצה וכל שחקן שיכול לתת 10+ גולים בעונה הופך למצרך נדיר

@titi_camara

ההבדל הוא שאם הבן 34 שלהם נפצע יכנס במקומו אובמיאנג ואם לא אז פאטי, אם בן ה34 שלנו נפצע נגמרה העונה פחות או יותר.
בעונה כזו עם עומס עצום ומונדיאל באמצע העומק מדבר ולצערי לא רואה כרגע אף עמדה משמעותית שאנחנו עם עומק גדול יותר מהיריבה שלנו לתואר.

בקישור, בצד שמאל של ההתקפה ובהגנה (חוץ מעמדת המגן הימני) יש לנו אחלה עומק.
הבעיה היא ב3 עמדות:
חלוץ מחליף, שחקן התקפה לצד ימין, מגן ימני.

שחקן כמו וורנר יכול לסגור לנו את הפינה של 2 העמדות הראשונות.

לא פיספסתי, רק שמביא טיעון שבמצב הנתון של קורונה וכלכלה עולמית בקריסה פרז בצדק מעדיף להסתפק בלהיות יותר טוב מהקבוצה הכי מאיימת עלינו, הוא לא נכנס להרפתקאות כלכליות.

פאטי יותר פצוע מהזאר, ויש לנו את רודריגו שאם יקבל הרכב מספיק זמן כחלוץ אני די בטוח שיחזיר בשערים.

לא הייתי לוקח שחקן הגנה אחד מברצלונה לסגל שלנו, חוץ מפדרי לא הייתי לוקח שחקן קישור אחד שלהם לסגל שלנו(בהנחה שדה יונג עוזב), אלא אם אתה מתכוון לעומק ככמות שחקנים ולא לאיכותם.