דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

מה פספסתי? מדווחים שדווקא יש סיכום

יש סיכום עם סילבה, אבל צריכים שדה יונג יעזוב קודם, והוא מסרב. גם סיטי דורשת מלא כסף, ואיתם אין סיכום.

גם באיירן דרשה מלא כסף, גם סביליה, גם לידס…

בדיוק,הקיץ הכל מסתדר לכם אז למה שגם העסקה הזו לא תסתדר? אני פרשתי מלהבין מה אתם עושים שם מאחורי הקלעים עם הכספים והחשבונות ואם השחקנים האלה בכלל ירשמו,אבל אין לי ספק שהוא יגיע ויחתום על חוזה.

פלורנטינו ישן בעמידה. עם כל הנסיון לא לבזבז סתם כסף באמת לא היה עדיף לבצע בעצמנו את העסקאות הללו?

image
image

כשאני רואה כאלו עסקאות אני לא מסוגל לקבל טיעונים של “אין שום דבר בשוק”. יש, ואפשר היה לשדרג בעלות יחסית מאוד נמוכה.

אם אני אשתמש בקו הגנה שיש שמשתמשים בו בצורה מאוד סלקטיבית, למה להביא קשר לקבוצה שמשחקת עם 3 קשרים בהרכב ויש לה 7 קשרים משמעותיים (בלי כל מני ילדים מהקסטייה) שמתמודדים על העמדות האלה? תזרוק את קאמאבינגה? וואלוורדה? טשואמני? קרוס? מודריץ’? קאסמירו?

ברנרדו יכול לשחק בימין ולתת לנו אופציה של מעבר בין 433 ל442 בלי חילופים.

גם אם הוא יותר טוב בקישור, הוא עדיין מעולה בצד ימין. במיוחד מול הגנות נסוגות - רוב הקבוצות שנשחק נגדן.

בלי שום קשר הוא וורלד קלאס כבר היום והרבה יותר חשוב - תואם מודריץ’, פונקציה שחסרה לנו ואף אחד מההבטחות שלנו בקישור לא ממלא בהשתחררות מלחץ ובמשחק על שטח קטן.

אז למה שהוא יבוא להיות מחליף בריאל מדריד?

הוא לא יבוא להיות מחליף, מודריץ’ בן 200 וקרוס גם לא חסר לו. חוץ מזה ש:

ראשית, לקרוא לסבאיוס קשר משמעותי זה עלבון, ושנית, אין אפילו שחקן אחד (!!) מכל ה-7 עם אורנטציה התקפית ברורה. הכי קרוב לזה הוא מודריץ’ והוא 50/50 טהור. ב-50 מליון שיביאו את סילבה ויזרקו את סבאיוס לבטיס גם בחינם.

מיום ליום אני חושב שפלורנטינו מפחד להביא קראק למועדון.
בייל (יחסית) והאזר איכזבו ואמבפה הבריז. בחיי שיש לו חרדות מרכישת וורלד קלאס.

בנימה יותר רצינית, אם סילבה שוקל לעזוב את סיטי וסיטי מוכנה לשחרר את סילבה, המינימום זה להגיש הצעה טובה ורצינית עבורו. לא יכול להיות שאנחנו עד כדי כך פסיביים בקיץ

הבעיה אצלנו שמפחדים יתר על המידה ששחקנים ותיקים “ירגישו רע” כשחלק מהמשחקים הם יהיו על הספסל.
קרוס, קאסימירו, מודריץ’, בנזמה…אפילו הזארד ופאקינג מריאנו דיאז.
לגבי האחרון או שיש לו קלטת של מישהו שם למעלה או שהם באמת סומכים עליו כמחליף לבנזמה (כשקוראים את החלק השני התאוריה של הקלטת נשמעת הגיונית יותר).

באמת שאין לי שום הסבר יותר למה שקורה מבחינת בניית הסגל שלנו הקיץ. לא מצד פלורנטינו חובב הקראקים, שפתאום החליט שאחרי אמבפה “אין יותר קראקים בשוק” - בקיץ שבו נשפכים ברחבי אירופה מיליארדים על רכש ; ולא מצד אנצ’לוטי שדווקא פרח במשך שנים עם קשרים יוצרים (קאקה, חאמס אפילו) ופתאום לא לוחץ על ההנהלה אפילו קצת להגיש הצעה מינימלית על סילבה (עם כל הכבוד לאהדה שלו את בארסה משכבר הימים). שלא לדבר על איך הוא מתכוון לנהל את ההתקפה שלו עם יותר עמדות משחקנים פעילים.

אני זוכר קיצים שבהם הייתי מברך אפילו על השקט התעשייתי על-פניו - עושים מה שצריך, בשקט, בלי אינסוף הדלפות וסאגות. אבל אף שקט תעשייתי הוא לא עד כדי כך שקט. יש פה דממה של אבטלה מוחלטת.

אני אוהב את זה שגם כשנעבור לדור בו אנחנו נראה טלוויזיה ככה שתשודר ישירות לתוך המוח שלנו באמצעות גלים שיעוררו לנו את הנוירונים - עדיין יקראו לזה “קלטת”.

אני לא מנהל את הרכש בריאל, כי הייתי משחרר את קסמירו ואת קרוס ומביא את סילבה כבר לפני חודשים, גם סוף סוף יפסיק לשבור את הלחץ של ליברפול נגד סיטי וגם אי אפשר יהיה ללחוץ את ריאל מדריד.
אם בסוף יסיים בברצלונה זאת פאשלה של פרז.

יש לנו מיליון קשרים, יש לנו בעיות פיננסיות ואם הוא רוצה אווירה לטינית אז היה צריך להציע את עצמו לריאל וגם ל PSG.
מה שעושים אצלינו עם החשבונות אף אחד לא מבין. לא סתם יש פערים של 150 מיליון בין בארסה לבין להליגה.
אם יגיע לקבוצה כלשהי ב 50 מיליון, כשיש לו עוד שנתיים בחוזה, זה מחיר בדיחה.
אפילו בבארסה עם הרבה קשרים איכותיים הוא ימצא את המקום כי הוא שחקן ענק. אצליכם הוא היה צריך להיות באנקר, לפני מודריץ’, קרוס ושות’. הוא ותר טוב מכולם.

כל הטיעונים שהיו נגד הבאת האלאנד תקפים גם להבאת סילבה

בדיוק - הם היו בולשיט אז כמו שהם בולשיט עכשיו.

סילבה ב50-60 מיליון לבארסה?נראה לכם הוא היה מגיע אלינו גם ב50-60 מיליון?
וואלה לא, יותר לכיוון של 80+. אל תשכחו שהצוות המקצועי בסיטי בנוי מאנשים שהיו בבארסה ושמחים לעזור לה.
על ורנר כבר חפרתי מספיק, שמח שהוא לא בא. לא בא לי עוד יוביץ’/מריאנו בסגל.
אני מקווה מאוד שאנחנו מוותרים על סילבה בגלל שאנחנו הולכים להביא בקיץ את בלינגהאם.

השאלה האמיתית היא מדוע לא הצענו ליונייטד את סאביוס, היה עוזר להם הרבה יותר מהפח אשפה ראביו והמחיר שלו אפילו יותר זול.
אבל יונייטד זאת יונייטד, הקבוצה שרוכשת שחקנים שאף אחד לא רוצה ושידוע שהם יכשלו ויקחו את הקבוצה אחורה.

אני מסכים עם כל מה שנאמר מעליי על המחדל באי הבאת סילבה במידה והעניין היה אפשרי, אבל האם יכול להיות שיש פה גם סיבה שקשורה לרצון השחקן? יכול להיות שסילבה עצמו דוחף לעבור דווקא לבארסה ובגלל זה אין דיווחים בנוגע למעבר שלו אלינו?

סתם משהו שעבר לי בראש.

יכול להיות שסילבה דורש אך ורק בארסה - זו אופציה אפשרית בהחלט. יכול להיות שההנהלה שלנו גם מאוד קפדנית בנוגע למדיניות הרכש.

אני סה’'כ מסכים בקשר ללאהוד מול לא לאהוד את הקבוצה שבה אתה משחק. לצורך העניין, אני כמעט בטוח ב100% שגם אובאמיאנג וגם לבאנדובסקי אוהדים את ריאל מדריד או לפחות תמיד חלמו לשחק בה. מפה לשם אני אעלה את עניין מדיניות הרכש שוב: לא יודע אם אובאמיאנג היה צריך להגיע אלינו (לא היה בכושר וואו בארסנל בעונה שתיים אחרונות) ולא יודע אם לבאנדובסקי היה מסכים להגיע אלינו כדי לשבת על הספסל, אבל בואו נגיד תאירוטית שאת כל אחד מהם הייתי שמח לראות בקבוצה על תקן מחליפים או תחרות על ההרכב עם בנזמה (במיוחד לבאנדובסקי). כנראה שזה פשוט לא מתאים למועדון. כנראה שרציונאלית זה לא טוב לעתיד, במיוחד אם רוצים לחנוך את ויני ורודריגו בצורה מסויימת בדמות מאנטור או איזשהי הפלצה. כמו כולם, אני באמת לא יודע מה עובר בראש למקבלי ההחלטות.

רבאק, אפילו הייתי רוצה שייתנהל מו"מ מול שחקן ושמקסימום ייפול אם דרישות השכר שלו גבוהות (לבאנדובסקי שוב). העיקר להראות שיש עניין.

האם זו שאננות? אולי אין לנו את היכולות הפיננסיות ואנחנו מנסים לשדר שהכל טוב אבל ב’איפוק’ מה שנקרא? קשה לי להאמין שבמועדון לא רואים את הצורך ו/או חושבים שאין אף אחד בשוק שיכול לעזור לנו או אפילו לשדרג אותנו. האם אמבפה יגיע עונה הבאה? סביר להניח שפחחח לא. ולמה שנשלם עליו עונה הבאה את הסכומים האלו? האלנד? לפחות בסיטי עוד שנתיים. בקיצור - לא ברור מה נהיה.