אנחנו כנראה רואים את תפקיד הקישור בצורה שונה. אתה חושב ששלישיה אתלטית מספיקה ולדעתי צריך להוסיף איזה בעל בית. לא סתם אנחנו עדיין כל כך תלויים במודריץ’ למרות שיש לנו את טשואמני, קאמבינגה ופדה.
בלינגהם מבחינתי נכנס בדיוק למשבצת של מודריץ’. לשחק מעל טשואמני וקאמבינגה/פדה וליצור שלישית קישור מאוד חזקה הגנתית ולוחצת, ובאותה עת גם מאוד התקפית וטובה עם הכדור.
ממש לא מסכים. מדובר באחד השמות הכי גדולים בכדורגל העולמי. שחקן שמוביל את הקישור של דורטמונד על אף היותו בן 19. שחקן שמעמדת הקשר המרכזי מעורב כבר ב7 שערים (יותר מבנזמה וכמו פדה, אך מהקישור המרכזי!). זה לא שחקן של 40 מיליון בשום עולם, ובטח שלא בעולם שבו קנינו את ויניסיוס ורודריגו ב45. גם אם היה ישראלי היה מדובר בשחקן של קרוב ל100 מיליון.
בגדול אני מסכים שיש הייפ מוגזם על שחקנים אנגלים בדרך כלל. זה לא המצב הפעם לדעתי.
אני חושב שמרוב רצון ללכת נגד כשרונות אנגליים אתה סובל ממצב הפוך בו אם השחקן היה צרפתי היית מחתים אותו גם ב150.
לא אותה משבצת מבחינתי. בקישור האידיאלי שלי לצד קאמבינגה צריך גם לשחק מנהל משחק. ככה בעיניי גם נמקסם את יכולותיו של הצרפתי ונאפשר לו את החופש כדי לעשות תנועה ודריבל.
הטענות לקישור הן לא העובדה שיש מודריץ’. הטענות הן שלצד מודריץ’ משחק קרוס ולא שחקן נייד ואתלטי יותר, ושמאחוריהם שיחק קאסמירו שהוא שחקן מאוד מוגבל.
לטעמי קישור של מודריץ’, טשואמני ופדה/קאמבינגה הוא מאוד מודרני.
עכשיו תחליף את מודריץ’ בגרסה צעירה שתעמוד הרבה יותר טוב בקצב (בלינגהם) ונקבל קישור שאמור על הנייר להיות מאוד אטרקטיבי ומודרני.
אני ממש לא מבקש עוד מאותו דבר. אני רק לא טוען שאם טענו שהקישור שלנו שם דגש גדול מידי על הטכניקה אז שצריך לעשות את ההפך הגמור. כמו בכל דבר בחיים, החוכמה היא באיזון. להשאיר שחקן טכני זו חוכמה בעיני.
כמו שדוד אמר, עונה הבאה אנחנו ללא קרוס וסבאיוס. נשאר עם 4 קשרים בלבד כשאחד מהם בן 38. אנחנו לא זקוקים לקשר אחד אלא ל2! זו רכישה סופר חשובה ואני ממש לא מספיק שצריך להסתפק בסותמי חורים. לדעתי שחקן כמו בלינגהם ייתן לנו לבנות את הקישור העתידי שלנו כשמודריץ’ יתחיל לעלות מהספסל ופדה, קאמבינגה וטשואמני יתחרו על 2 העמדות האחוריות יותר.
יש מספיק דקות לכולם ולדעתי ככה נייצר קישור בריא יותר.
כמו שכתבתי קודם. אני לא מבין למה זה או או.
מישהו פה כתב משהו על 425 מיליון. בהחלט יש לנו מספיק ל100 על בלינגהם ואז להתפנות לשחקני התקפה ומגינים.
אני גם לא מבין מאיפה השמועה על 150. הדיבור קודם היה 100, לא? לא חושב שזה ייסגר על הרבה יותר מכך. הוא לא שחקן פחות מוכח מטשואמני לצורך העניין שעלה סכום דומה.
גם אני הייתי מביא את ברנרדו סילבה אם הייתי יכול, אבל היות שזה לא המצב אני הולך לשם החם הבא ברשימה.
הדיון מאוד תאורטי כי כמובן שלא הייתי מביא את בלינגהם בכל מחיר.
בשורה התחתונה אנחנו זקוקים להרבה שחקנים הקיץ עקב כך שיעזבו אותנו 2 קשרים (סבאיוס וקרוס) ו2 קיצוניים (אסנסיו והזאר).
המגנים זו בהחלט עמדה בעייתית, אך בהתחשב במצב שנוצר יש עמדות בעייתיות ממנה. כמובן שאם אפשר אני שם על ריס ג’יימס גם 100 מיליון, אבל זה לא שוק שהאיר לנו פנים בשנים האחרונות.