למה זה תקין להסיט את פדה לאגף ימין? או למגן? למה להסיט את די מריה וברנרדו סילבה לקישור? למה את ואסקז לעמדת המגן?
מה גורם לנו לחשוב ששחקן כלשהו יכול לשחק טוב בעמדה חדשה?
במקרה שלנו, אני מחפש מה הופך אגף של שחקן לאגף החזק שלו.
האם מדובר בהחלטה שרירותית של המאמן שלו בגיל 6?
האם מדובר בהחלטה של השחקן המבוססת לפי המודל שלו לחיקוי?
האם מדובר בהטלת מטבע?
האם מדובר בקבוצת תכונות המאפיינת שחקנים שמסוגלים לשחק גם באגף של הרגל החזקה?
אני חושב שמדובר בעיקר באוסף של תכונות.
ניסיתי לחשוב אילו תכונות יאפשרו לשחקן לשחק בצורה טובה גם באגף השני ואילו ימנעו זאת.
הגעתי למסקנות שכתבתי למעלה לפיהן שחקן כמו ויניסיוס אמור להצליח לשחק באגף של הרגל החזקה, שכן התכונות שיפגעו הינן תכונות שהוא באופן אישי מתשמש בהן פחות (בעיטות מרחוק, ופריצות למרכז על מנת לבעוט).
לכל זה הוספתי את מצב הסגל הנוכחי שלנו. אני רואה אי התאמה בין המגנים לקיצוניים שלנו. באגף שמאל מנדי לא עוקף את ויניסיוס מספיק וויניסיוס נשאר תקוע באגף (האשמה היא על שניהם). אנחנו לא פעם מקבלים אגף בו מנדי הוא זה שמשחק במרכז וויניסיוס באגף. זה מצב פשוט שגוי.
רודריגו, מנגד, יודע ללכת יותר למרכז, ולכן לטעמי לצידו מנדי יעבוד נכון יותר ונקבל אגף שעובד בצרה נכונה הרבה יותר.
רודריגו כבר הראה שהוא בעצמו משחק טוב יותר בשמאל, ככה הוא מצליח לבעוט יותר בנגיעה ובכללי מדיע ליותר מצבי בעיטה, תכונה שאצלו כן חזקה.
בצד השני, בגלל שואסקז מבצע יותר עקיפות מהאגף, ויניסיוס יהיה חייב ללכת יותר לאמצע ולכן הוא ימצא את עצמו קרוב יותר לשער. ואסקז גם ידע להפעיל אותו טוב יותר.
כלומר, לטעמי ההתקפה שלנו תעבוד בצורה נכונה יותר אם רודריגו וויניסיוס יחליפו אגפים ותשתפר.
לכל זה אפשר להוסיף שיקול נוסף - השוק העולמי.
עמדת הקיצוני השמאלי היא אולי העמדה עם הכי הרבה כישרון בשוק, כאשר רוב הכוכבים העולמיים משחקים בה. חא רואה סיבה שבגללה צריך לוותר על אמבפה או על ויניסיוס. הם יכולים וצריכים לשחק יחד, וויניסיוס בטח שלא מספיק טוב כדי לחסום העברה כזו.
אז לשאלתך, אני לא מחפש ששחקן שבהכרח יהיה טוב יותר בעצמו באגף של הרגל החזקה. איך שלא נהפוך זאת, יותר קל לייצר מספרים באגף הנגדי. אני מחפש ששחקן ישפר את הקבוצה כשהא ישחק באגף של הרגל החזקה. זה לטעמי המצב של ויניסיוס. באגף ימין הקבוצה שלנו תהיה טובה יותר לדעתי.
זה לא יצליח מיד, זה יצריך התאמות והתרגלות. אך בעתיד הלא רחוק לדעתי נשמח שזה קרה.