את אותו נושא אפשר להקביל גם להצלחה של קבוצה ולא של שחקן.
כמו שאנחנו לא יודעים אם ההבדל בהצלחה של ויני בין זידאן לקרלו הוא באמת המאמן, אנחנו גם לא יודעים אם ההבדל בהצלחה של הקבוצה בין זידאן לבניטז היא באמת רק המאמן.
אז כאוהדים אנחנו פשוט יכולים להניח שלשינויים הללו יש השפעה כלשהי ולכן נותנים קרדיט לאחראי על השינוי.
אחרת הרי כל הדיונים שלנו פה מיותרים, הרי יש כל כך הרבה משתנים שאנחנו לא לוקחים בחשבון, מספיק שהיריבות יבואו ביום קצת יותר טוב נגדינו כדי שההישגים שלנו ייפגעו, ואנחנו בחיים לא בודקים את זה (ובצדק).
אני רק דורש הוגנות בביקורת. אם זידאן מקבל קרדיט על דברים שקרו בזמן שאימן כשלא ידוע באמת מהי מידת ההשפעה שלו עליהם, מדוע שקרלו לא יהנה מאותו קרדיט בדיוק?
אני לא חושב שמתנגדי זידאן פה עומדים עם שלטים של אנצ’לוטי…
אנחנו פשוט שמים את הקלפים על השולחן וטוענים שלזידאן יש המון מגבלות, שאנשים פה מתעלמים מהם.
בחייאת, להחשיב את זידאן כהצלחה בפיתוח צעירים זה פשוט עלבון לאינטליגנציה שלנו.
זידאן מאמן נהדר, הוא מאמן נוקאאוט מבריק, טקטיקן בחסד עליון ומנהל אגו בצורה מושלמת. אבל צר לי, הוא פשוט לא מצליח לגרום לצעירים לקפיצת מדרגה ברמתם.
אגב, כתבתי גם לא פעם שהיום זידאן יהיה מתאים יותר מאז. היום אחרי שהשחקנים שרצינו שיפרצו פרצו וצריך רכש חדש שישתלב פה.
בשום שלב הטענה שלי לא הייתה שזידאן גרוע, רק טענה ללמה הוא לא התאים בקדנציה השניה שלו. גיביתי את זה במספרים, בתארים, בשיפור של הקבוצה (כשזידאן עזב דיברנו על כך שאנחנו קבוצה שלא שווה כלום ועכשיו אנשים מדברים עלינו כבין הפייבוריטים לזכיה באלופות, מה זה אם לא שיפור?)
אני לא הולך לספור לזידאן פה את הכשלונות. מקווה שהוא למד. זה לא ישנה את העובדה שבפיתוח הצעירים עד כה הוא פשוט נכשל, ובכללי הקדנציה השניה שלו גרועה מאוד ואנצ’לוטי הוציא מהקבוצה הזו הרבה יותר…