מעמדו של פרז לא יתערער כמעט בשום תרחיש אפשרי. הבנאדם במעמד שני רק לסנטיאגו ברנבאו בעיני הסוסיוס (ודי בצדק). בנוסף, הבחירות הבאות (התאורטיות) לנשיאות עוד רחוקות (2021).
מה גם שהסגל שלנו כבר ברובו לא כזה צעיר, ומדובר על שחקני מפתח: ראמוס, מודריץ ומרסלו.
כלומר גם אם הם לא יפרשו העונה, כנראה ב3 שנים הקרובות ארבעתם יפרשו או יעזבו (כל אחד בזמנו).
ועכשיו במקום שיהיו לנו 4 קיצים לתקן זאת ישארו רק 3.
וגם בייל לא כזה צעיר ועם קצב הפציעות שלו אני לא מאמין שהוא ישחק עד גיל מאוחר, מה גם שגם כיום הוא לא הראה עדיין יכולות מספקות.
מבחינת נוער ומחליפים אני רואה עתיד מספק רק באגפים ובקישור.
אתה מדבר פה על שלוש עמדות שלפחות בשתיים מהן עוד יש זמן. במקרה של מודריץ׳ כבר התחילו להבין עתודות. לא חושב שיש לחץ, שלושה קייצים זה די והותר בכדורגל.
לא מסכים. לדעתי פרז מכוון לשחקן שתיים מאוד מאוד ספציפיים. נכון אנחנו ריאל מדריד ואנחנו לא נחים על זרי הדפנה, אבל אנחנו גם לא מביאים את “בין הטובים באירופה” אלא את הכי טוב. יש 2 שחקנים שיכולים להיכנס לנעלים של רונאלדו מבחינת כדורגל, שיווק, פנים של המועדון וגם כיורש טבעי. נראה שפרז לא מתכוון להוציא כסף גדול עד שהוא יגיע לאחד משתיהם או שניהם ביחד. הבעיה שלנו כרגע זה שהם משחקים באותה קבוצה שעומדת מאחוריה מדינה ולכולם נוח להתעלם מהעניין הזה.
וויקדס,
בייל בן 29, מודריץ 33, נבאס 31, מרסלו 30, בנזמה 30, ראמוס 32.
אלה 6 שחקנים שלא רואה אותם מחזיקים יותר מ3 שנים. אולי נבאס, אך גם זה כשוער שאנחנו לא מרוצים ממנו מספיק.
בנתיים ל6 עמדות האלה אין תשובה מספקת מהספסל:
לונין וויניסיוס רחוקים מלהראות משהו.
תיאו הראה שהוא לא מספיק טוב.
ואייחו סולידי, אך ממש לא ראמוס.
לבנזמה אפילו אין מחליף ששווה שאדבר עליו.
היחיד שיש לו מחליף רלוונטי הוא מודריץ - איסקו.
כל זה גם כשעוד אין לנו מחליף מספק לרונאלדו כי אסנסיו, למרות שהוא כבר לא ילד, עדיין לא שם. גם בואו נשים את הקלפים על השולחן, אסנסיו פוטנציאל ללא ספק, אך לפחות לטעמי התקווה היא שהוא יגיע לרמה של הזארד (וגם התקווה הזו רחוקה ממימוש). רונאלדו בגילו כבר זכה בכדור זהב.
אז לא, מצב העתיד שלנו לא מספיק טוב.
מה גם שכרגע פרז לא מוכן להשקיע כסף על שחקן 1 מוכח. למה ששנה הבאה הוא יהיה מוכן להביא 3?
אנשים גם שוכחים שלא כל רכישה תצליח ועל חלקן נאבד כסף (לפעמים תקבל מודריץ ולפעמים גומש).
המצב שלנו הוא פשוט, ללא רכש נמשיך להדרדר.
גם ברסה הגדולה הכניסה שחקני נוער, אך עשתה זאת לצד רכשים מוכחים. אותם שחקני נוער גם נכנסו לקבוצה בטפטופים, אותו דור זהב הוא לא באמת מחזור אחד, אלא שחקנים שהתקדמו במשך עשור ותמיד השלימו אותם עם רכישות נכונות. גם בואו נודה באמת שלא כל שנה יש איזה מסי שמחכה להזדמנות
לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על הדיווחים של התקשורת, בטח לא של אס. לא נראה שיש להם מושג מה התוכניות של המועדון. אני רק מקווה שלמועדון יש מושג מה התוכניות שלו…
מבחינתי מה שצריך כדי שיהיה אפשר להוציא משהו מהעונה הקרובה זה חלוץ סקורר.
הגיוני בעיניי לתת הזדמנות לבייל ואיסקו לקחת את המושכות. כמובן לא בטוח שזה יצליח, בייל פציע ואיסקו לדעתי הוא לא שחקן שאפשר לבנות עליו קבוצה אבל נדע את זה בודאות רק אחרי העונה הקרובה. גם אסנסיו, סבאיוס, ויניסיוס, יורנטה ושאר הצעירים ראויים להזדמנות להוכיח מה הם שווים.
שנה שעברה היו לנו כמה בעיות - חוסר מחץ בהתקפה למעט רונאלדו ובייל. אף אחד לא סיפק שערים בכמות מספקת חוץ משניהם. את הבעיה הזאת לא רק שלא פתרנו אלא החמרנו. לא חייבים להתעקש על לבנדובסקי או קבאני, גם חלוץ סקורר מדרג שני יהיה שדרוג על שלושת החלוצים שלנו .
בעיה נוספת - חוסר ביצירתיות. מבחינת חומר השחקנים לא עשינו מספיק, הזאר היה עוזר פה אבל הוא לא שווה 200 מיליון. ויניסיוס אמור לספק דריבלים ורגעי קסם. אסנסיו חייב לעשות קפיצת מדרגה ולהעז יותר. כמובן שגם שינוי טקטי מסוים והתאמות של המאמן יכולים לעזור אפילו עם אותו סגל.
חוסר ברעב - זה לא סוד שחלק מהשחקנים היו שבעים בעונה שעברה. בנזמה ומרסלו למשל הם שחקנים שיכולים לאבד עניין ברגעים מסוימים של העונה. את השחקן הכי רעב שלנו מכרנו ליובה. שינוי מאמן יכול לעורר קצת את הקבוצה רק שלפי הוידאו מהאימונים לופטגי כבר נאלץ לדרבן את השחקנים אחרי שהתעצבן על העצלנות שלהם. מאמנים שדורשים יותר מידי מהפרימדונות שלנו לא נוטים לשרוד פה לאורך זמן.
יש עוד חודש עד שהחלון נסגר. קשה לי להאמין שזה יהיה הסגל הסופי שלנו.
יש כל הזמן שמועות על שחקנים שעוזבים- עכשיו זה מרסלו,מודריץ וקובאציץ. לא זוכר הרבה זמן כל כך הרבה שמועות על עזיבות של שחקנים מרכזים בקבוצה.
מקווה שזה ישאר רק שמועות ולא חצי קבוצה תלך עכשיו.
מה שעוד מפריע לי שזה ברצלונה רק מתחזקת ומתחזקת ואצלנו שום דבר. מקווה שפרז יתעשט על עצמו ויתחיל לקנות שחקנים כדי לחזק את הקבוצה.
אז תביא אחד ברמה של ראמוס שיסכים לשבת על הספסל. עוד פעם אנחנו בפנטזיות.
יש לך בלם שעשה עונה טובה בפרנקפורט ועוד עונת השתפשפות במועדון. אמור לקבל יותר דקות משחק עם הזמן. אם נראה שהוא אלביול הוא כנראה יעזוב, אם יהיה בלם טוב כנראה ישאר (עכשיו עשו משהו דומה בעמדת המגן). איפה אתה קונה את הכדורי בדולח?
בערך אותה תשובה לשאר העמדות. לגבי למה לא הבאנו חלוץ טוב כל השנים, הסיבה ברורה.
לא יודע איך אתם ממשיכים להתדיין איתו, כל מה שהוא עושה זה לירות סיסמאות וקליאשות שרובן תלושות מהמציאות.
לא אמרתי לקנות שחקן במקום ראמוס. נתתי דוגמה לעמדות בהן אנחנו בבעיה. הראיתי שכרגע עתיד הקבוצה שלנו תלוי ביותר מידי “אם”.
בפועל הקיץ נחלשנו.
בפועל גם קיץ הבא יהיה לנו חוסר בעמדות מסוימות אפילו אם בדרך נס כל הצעירים יממשו את הפוטנציאל באופן מושלם. (מה שכנראה לא יקרה תוך שנה אם בכלל).
הדרך עצמה בנוגע לצעירים מבורכת, אך היא צריכה לבוא בנוסף לרכש נקודתי.
אוראל, בוא תסביר למה מה שאני רושם תלוש מהמציאות, למה מדובר בסיסמאות ריקות מתוכן.
יש פה הסברים מפורטים, ומה שרשמתי הוא ממש לא פנטזיה. אם כבר מה שאנשים נוספים רושמים בנוגע לצעירים הוא פנטזיה.
אם זה לא מספיק לך אז אף אחד לא חייב אותך לדון איתי, אבל אל תנסה סתם ללכלך…
ואייחו הוא לא ראמוס, בזה אין ספק, אבל כמה ראמוסים כבר יש לך? מה ראמוס היה בגיל של ואייחו? מגן סבבה. את הקפיצה הוא עשה בגיל מאוחר יותר. לראמוס יש עוד שנתיים לפחות בטופ ויש לנו כבר את וראן בקבוצה (שהוא רק בן 25), וראן היה בגדר פוטנציאל בדיוק כמו ואייחו והתפתח לשחקן שהוא היום לאט ובזהירות.
לונין ווניסיוס ברור שלא יראו כלום, הם בקושי חודש פה, זה לא מדד לשום דבר וסביר להניח שהם לא נלקחים בחשבון בכלל לקראת העונה הקרובה, לא יודע מה הטעם להזכיר אותם.
מודריץ’ - איסקו? מה הם קשורים אחד לשני? אם כבר קובאצ’יץ’ יכול להלקח בחשבון כמחליף של מודריץ’ וזה כבר דיון אחר.
על סמך עונה אחת לא הייתי ממהר לשפוט את תיאו, כי הוא כבר נתן עונה נהדרת באלאבס ולא קיבל כאן מספיק קרדיט לטעמי.
בעיית החלוץ היא בעיה ידועה וכנראה תסתיים רק כשבנזמה יסיים את הקריירה.
מצב העתיד שלנו יותר טוב מהעתיד של רוב הקבוצות לפחות נכון לעכשיו, אנחנו לא רצים וקונים שחקן בגיל 30-31 רק כדי להגיד שקנינו כי היה שינוי מדיניות משמעותי בכל הנוגע לרכש בשנים האחרונות במועדון ולא צריך יותר מדי כדי לראות ולשים לב לזה.
בכל מקרה, אתה חוזר על עצמך פעם אחרי פעם וכבר עייפת.
https://twitter.com/realmadrid/status/1025437375508430849
סלאדס מצטרף אלינו כעוזרו של לופטגי. מאמן הנבחרת עד גיל 21 של ספרד ב4 השנים האחרונות. עוד צעד בכיוון הספרדי הצעיר. סבאיוס, אסנסיו, מיוראל והשאר בטח מרוצים.
חילופי הדורות שאני מדבר עליהם קורים. נתתי דוגמה לכמה עמדות שיש לנו חילוף בהן בעתיד המאוד קרוב. חלקן יצליחו וחלקן לא ולכן כדאי להתכונן ולדאוג שיהיה מחליף לכל עמדה.
המצב בהתקפה מדאיג ולא משנה איך תסובב את זה.
אני לא חושב שמועדון כמונו צריך לוותר על התחרותיות שלו אפילו לא לעונה. בנזמה זה מחדל שאני לא יודע להסביר ולא צריך לקרות, בטח לא כשהוא כבר מבוגר ואין לו מחליף.
איסקו מבחינתי יכול להחליף את מודריץ כי קרוס ירד לעמדת ה50:50 שמנהל את המשחק ואיסקו קצת לפניו (מה שהייתי רוצה שיקרה העונה רק עם איסקו במקום קרוס)
הכוונה שלי בלהתכונן זה גם להוריד רכשים משנים הבאות. מי מבטיח שואייחו ותיאו ברמה? לכן צריך להיות מוכנים לסיטואציה שנצטרך לקנות מחליף ולא לגדל. הרי אם תגיע עונה שפתאום נצטרך 7 עמדות אז ברור שזה לא יקרה, ובחלקן יש לנו צורך העונה אז חבל על הדחיה
נתת דוגמה, בוא תפרט מה היית עושה.
ביקורת בונה: כשיענו לך ספציפית לטיעון, נסה להתייחס ישירות לכך בלי לעטוף את זה בעוד טיעונים אחרים שכבר הוצגו כמה וכמה פעמים. זה משפר את הדיון כי הוא הופך ממוקד יותר
אתה ממשיך לירות בחיי. 3 שנים זה לא קרוב מאוד וחוץ מזה שתהליך ההחלפה כבר התחיל לפני שנה, שנתיים ואפילו שלוש שנים. קובא לא יומיים פה, גם ואייחו שייך לקבוצה זמן מסויים. אסנסיו כבר תפס מקום של קבע ברוטציה וסבאיוס מתחיל בסה’'כ את השנה השנייה שלו בקבוצה.
ויניסיוס, רודריגו, אודוגור, אודריאוסולה, זה לא להוריד מהעתיד?
באותה מידה אתה יכול לקחת כדוגמה את בייל - הבאת אותו כמגה סופרסטאר וראית איך זה נגמר.
על ההתקפה אין ספק שיש ביקורת, אבל זו לא ביקורת שלא הייתה לפני כן. גם כשרונאלדו היה. האמת? יש סיכוי סביר שההתקפה תראה טוב יותר בלעדיו, אבל זה בתנאי ששחקני הסגל ישדרגו את יכולת הכיבוש שלהם, קשה לי לראות את זה קורה, לפחות כרגע.
מה זה להוריד רכשים לשנים הבאות? השוק משתנה כל הזמן. אם כבר זה מה שהמועדון עושה עכשיו - מתכונן לשנים הבאות. במקום לקנות את ה’ניימאר הבא’ בעסקה מפוקפקת מעל 100 יורו בגיל 19-20, אתה קונה אותו בגיל 17 ב45 מליון יורו. סיכון לא קטן, אבל עם צ’אנס לא רע. אם כבר, זה נקרא להתכונן לשנים הבאות.
להנחית כאן שחקנים בשיא הקריירה, או אחרי השיא, זה לא להוריד רכש מהשנים הבאות, זה פשוט להמשיך את הגלגל ואז לא עשינו בזה שום דבר. בזה שאתה מביא את שחקני הדור הבא אתה מגיע מוכן הרבה יותר.
אף אחד לא מתכוון לוותר על תחרותיות אבל זה לא שיש מצב להביא איזה שחקן על ואנחנו לא רוצים אך ורק על טהרת ‘חילוף הדורות’. המקסימום שיש לך להביא זה אולי אולי האזרד וגם הוא עם תג מחיר לא ריאלי. כבר היה פה דיון ארוך אם הוא ישדרג אותנו משמעותית או לא, ואין ספק שהוא ישפיע מאוד על ההתפתחות ועל כמות הדק’ של אסנסיו. אם זה שווה? לא יודע, זה לא איזה עילוי יוצא דופן.
אם כבר, אפשר להביא שחקנים מקבוצות בדרג השני ולקוות לטוב, אפשר לנסות להביא את מרסיאל או משהו בסגנון, אבל כנראה שזה לא הכיוון נכון לעכשיו.
בכל מקרה, אני נותן לפלורנטינו את הקרדיט עד שיוכיח לי אחרת. את ההעבודה שלו עד עכשיו הוא עשה מצויין, תמיד יהיה מקום לשיפור בזה אין ספק, אבל 90% מאוהדי הכדורגל בעולם היו מתים לנשיא כזה בקבוצה שלהם.
בקיצור, הרבה מילים, מעט תוכן.
בקיצר אני כותב abc ואתם מסבירים לי יפה מאוד למה def לא נכונים.
התחלתי בזה שאמרתי שמה שפרז עושה מבורך, כל עניין הצעירים מצוין. אבל זה לא צריך לבוא על חשבון רכש נקודתי!
אין לנו שחקן צעיר לעמדת החלוץ (כלומר אחד שבונים עליו באמת) וזו עמדה שחייבים לעשות בה רכש ויפה שעה אחת קודם.
לשאר העמדות נצטרך לראות מה קורה עם הצעירים לפני שנרכוש, גם כמובן שאין סיבה להוציא 100 מיליון על מחליף למודריץ כשהוא עוד משחק…
ההודעה על השחקנים באה להראות שאי קניה של חלוץ לא חוסכת לנו שום כסף, כי זו עמדה שגם שנה הבאה נצטרך בה שחקן וגם עוד שנתיים.
כלומר היא תחסוך כסף במחיר פגיעה ביכולת הקבוצה.
אני לא מבסוט על ההתקפה העונה. עונה שעברה עם רונאלדו זה הלך קשה אז השנה זה אותו דבר רק בלעדיו, והוא היה נקודת האור היחידה בהתקפה.
אבל סבבה תסבירו לי למה דברים שלא אמרתי הם לא הגיוניים ולא נכונים
נתחיל מזה שמי שלא מכיר את הקבוצה ויתקל בדיון כאן, יחשוב שמדובר במועדון שעשוי למצוא את עצמו במרכז הטבלה בעונה הבאה. מדובר בקבוצה שלקחה 3 צ’מפיונס ברציפות, בקבוצה שבסגל שלה עדיין יש את המגנים הטובים בעולם, את הקישור הטוב בעולם, ואת הצעירים המוכשרים בעולם.
בנוגע לחיסכון בכסף, מעבר לפייר פלי הפיננסי, זה מועדון שבנוי מההכנסות שלו. אין מדינת נפט מאחוריו. ריאל לא יכולה להרשות לעצמה להשקיע קרוב למיליארד יורו בשנתיים כדי להביא גם את כוכב העל הבא וגם את הצוות המסייע שלצידו. פרז הוכיח שניתן לסמוך עליו, גם ידוע לנו שאם הוא מביא מישהו זה חייב להיות הטוב ביותר. פרז לא הבן אדם שיביא את “כמעט הכי טוב” כי “הכי טוב” לא ניתן היה להשגה. בתוך כל זה אמרו לך פעם אחרי פעם קבוצות לא משחררות שחקנים, היום כבר לא אכפת להם כל כך מה שחקן רוצה והם מנסות לנצל את מצב השוק כדי אם כבר למכור אז במחיר לא שפוי.
בנוגע לשחקנים. בעמדת החלוץ ברור לכולנו שצריך חיזוק, אבל גם ברור לכולנו [ואתה משום מה מתעלם מזה בהודעות שלך] שההחלטה שם היא לא מקצועית. ההנהלה שמה ברקס לחיזוק בעמדה פעם אחרי פעם. לא יודע מה בנזמה עושה שגורם לפרס להעריך אותו כל כך, אבל זה מרגיש שעברנו את שלב התאוריה בנושא הזה ואנחנו יותר קרובים למצב שזה “הוכח” ומצב נתון ואין אפשרות לשנות אותו.
בכל הקשור לצעירים, היום פורצים בגיל הרבה יותר מאוחר [גם פורשים בגיל הרבה יותר מאוחר] זה לא כמו פעם שבגיל 18 ראית שחקנים מתחילים להיות מחליפים לגיטימים בקבוצה הבוגרת וחלקם תופסים הרכב לפני גיל 20. היום רק בגיל 20 מתחילים לזרוק אותם למים, וראינו גם יותר משחקן אחד פורץ רק לקראת גיל 24-25, זה לא העידן של ראול מאלדיני וכ"ו.
יש לנו גם מאמן אחר עם שיטת משחק שונה, ושחקנים יכולים להיראות אחרת לגמרי בטח הצעירים. כדורגל זה לא מדע ולא פוטבול מנג’ר.
התקפה? מה עם הגנה? חטפנו כמו קבוצה שיורדת ליגה בעונה שעברה. למה שלא ייצבו את ההגנה ואז גם אם תכבוש 65-70 אחוז ממה שכבשת בעונה שעברה, עדיין תוכל להגיע הרבה יותר גבוהה. הכל במועדון צועק על עונת מעבר, ממינוי המאמן ועד החתמת שחקנים בפינצטה. לא יהיה חכם להתעלם מהאפשרות הזאת. לפרז יש כנראה תוכנית כל שהיא, כי אם יש משהו שאנחנו יכולים להיות בטוחים בו זה שריאל לא יכולה להיות מקום שני לאף אחד בעיני רוחו של פרז.
אז אחרי כל הרעש הזה המסקנה היא שצריכים לקנות חלוץ ועם שאר העמדות לחכות עם רכש מפוצץ?
תקרא את הדיון, זה נאמר מיליון הודעות אחורה. בגלל זה אני אומר - אחד אחד. בוא נדבר נקודתית בלבד, אחרת הדיון מתפזר. יש רכש שאתה חושב שכדאי לבצע? מוזמן לכתוב את דעתך, ויענו לך בהתאם. אתה כותב שאתה אומר abc ועונים לך def, זה כנראה בגלל שקשה מאד להבין את הפואנטה.
לא שאני לא מסכים עם חלק מהדברים שכתבת, אבל תהיה פרקטי. לא צריך לכתוב הודעות של 100 משפטים פעם אחר פעם עם ניסוח שונה.
תן דוגמאות, את מי היית מביא?
משה,
לטעמי הבעיות שלנו בהגנה נובעות מבעיות שהן לא רמת השחקנים עצמם, כלומר זה לא ישתפר ולא משנה איזה שחקן הגנה ננחית. לדעתי זה בגלל 2 דברים:
- צורת משחק בה השלישיה הקדמית לא צריכה לעשות הגנה, מצב שאמור להשתפר עכשיו עם עזיבתו של רונאלדו.
- זחיחות וזלזול, שחקני ההגנה שלנו שיחקו בגמרים הגדולים ביותר ובמעמדים החשובים ביותר, ומשחק ליגה נגד לבאנטה לא גורם להם להתרגשות. זה יכול להיות טוב ורע, לרוב במשחקים הקטנים זה רע.
וויקדס והרוזים,
הרכש שאני הייתי רוצה זה קבאני והזארד, ולמכור את בנזמה ובייל. על בייל אני פשוט לא סומך, כשהוא משחק אז בחצי מהמשחקים הוא נעלם, וזה אחרי שבחצי מהעונה הוא לא משלק עקב פציעה. העונה מצופה ממנו להוביל את ההתקפה ולא להיות כינור שני, והוא לא שחקן שלדעתי יכול להוביל (הלוואי שאני טועה).
זה לא חייב להיות האזארד, מוכן גם לשחקן חצי מוכח, עוד שחקן במעמד של אסנסיו או קצת יותר (מרסיאל לדוגמה, או מלקום שכבר לא רלוונטי).
ברור שרכש זה לא כזה פשוט, אבל גם לא היה פשוט להביא חצי מהרכשים שהבאנו, לקחנו פעמיים לטוטנהאם את הכוכב הכי גדול שלה, ועשינו את זה גם 3 פעמים ליונייטד (בתקופה בה הייתה המועדון הגדול באנגליה).
משום מה זה מרגיש לי שכל שאר הקבוצות מצליחות להביא את הרכשים שהם רוצים, למרות הקשיים.
כמובן שזה לא יהיה במחירים של לפני 5 שנים, אבל מי שלא יהיה מוכן להסכים עם השינויים בשוק ישאר מאחור, כמו שקלופ הבין לדוגמה.