הכוונה היא שזה מגולם במחיר, כמובן לא שזה עדיף.
אגב, גם השאלה בנוגע למה עדיף מקצועית וכלכלית הן 2 שאלות שונות.
בהנחה שכסף הוא אינו פקטור אז אין שום סיבה לעשות את מה שכתבתי, אבל כסף הוא כן פקטור.
לצורך העניין, איש לא מתלבט אם להשקיע 100 בבלינגהם או 0 בגונדוגאן, כי ברגע שאתה מביא את גונדוגאן בחינם נשאר לך 100 מיליון להשקיע במקומות אחרים. כלומר זו לא שאלה של גונדוגאן מול בלינגהם, אלא של גונדוגאן + אוסימן (למשל) מול בלינגהם. זו פתאום התלבטות יותר לגיטימית כבר, לא? (או גונדוגאן + ז’סוס + דיאבי).
שלא יישמע פה שאני נגד רכישה של בלינגהם, אני מאוד בעד, סתם רציתי להגיד שאין פה כלל אצבע בנוגע לרכש כאשר יש מגבלות תקציב, ולא בכל מצב עדיף להביא את בן ה20 היקר והכשרוני על פני שחקן מוכח בן 30 שמגיע בזול.
חשוב גם לזכור שנרצה להיות תחרותיים תמיד. רכש של שחקן מבוגר ישפר אותנו לטווח הקצר וזה גם חשוב לנו. כשאתה משווה בין 2 רכישות, לא מספיק לשאול איזה רכש ידאג שעוד 5 שנים תהיה לנו קבוצה יותר טובה, כי מה עם 5 השנים הקרובות? הן לא מעניינות?
הייתי רוצה לומר שצריך לחשוב איזה רכש ידאג שממוצע היכולת שלנו יהיה טוב יותר אבל גם זה לא מדויק כי כולנו נעדיף עונת התבזות לצד עונת הצלחה על פני שתי עונות סבירות ללא תארים.
בכל מקרה, בקבוצה צריך להיות איזון תמידי. באידיאל נרצה להיות תחרותיים תמיד, ובשביל זה צריך לדאוג לתכנון נכון קדימה ולסגור פינות עם תכנון לטווח הקצר. מה שקרה אצלינו בשנים האחרונות הוא תולדה של תכנון לקוי בעבר.
לטעמי אפשר לתכנן קדימה לצד דאגה להווה.
בקיצור, אין פה נכון ולא נכון, במצבים רבים נרצה את השחקן הוותיק שיבוא לסגור פינה כדי להשלים את הקבוצה, ולפעמים נרצה את הצעיר שידאג לעתיד שלנו.
האמת שזה כן. להבקיע שער כשהקבוצה מובילה זה הרבה יותר קל מאשר כשהקבוצה בפיגור, על אחת כמה וכמה כשהוא עולה מהספסל.
כשאסנסיו עולה מהספסל הוא טרי מול שחקנים עייפים, זה קל יותר, וכשאנחנו מובילים אז אותם שחקנים עייפים גם חייבים גול ולכן מאפשרים לו יותר שטח משאפשרו לנו לפני.
זה לרגע לא סותר את מה שטענת לאחר מכן, שיש לו הרבה שערים חשובים, רק הגבתי בנוגע לטענת ה"זה לא משנה" כי זה בהחלט משנה.
אישית לא אוהב את אסנסיו. אבל ההרגשה שלי בנוגע לעזיבה שלו תהיה מושפעת באופן ישיר מהמחליף שיגיע (אם יגיע).
במצב בו מביאים במקומו שחקן כמו דיאבי, זה ממש לא סוף העולם שאסנסיו עזב.
במצב בו נשארים עם פדה וואסקז כגיבוי, זו בהחלט מכה.
לדעתי אסנסיו לא היה מספיק טוב כמחליף ראשון משום שהוא לא השחקן שהייתי רוצה שיעלה מהספסל כשאנחנו צריכים גול, עבור המחליף הראשון ל2 עמדות סופר קריטיות, הייתי רוצה שחקן מסוכן הרבה יותר, משהו בסגנון של מוראטה ב2017 או חסה של 2013. שחקן שממש משנה משחק. אסנסיו לא היה כזה. הוא שחקן טוב כשהקבוצה טובה ורע כשהקבוצה רעה. ממחליף שמצופה ממנו לשנות משחקים אני שופט אותו מאוד על פי היכולת הזו, ולדעתי הוא לא עושה זאת מספיק טוב.
כמובן שככה או ככה הוא שחקן ששווה יותר מ0 ולכן כלכלית מדובר במכה בלי קשר למי יגיע במקומו. הוא שחקן שבכיף היה יכול להכניס לנו כמה עשרות מיליונים (שווה 25 מיליון בטרנספרמרקט למשל).
לא מבין את הדיון של בראהים מול אסנסיו. מדובר ב2 עמדות שונות. בראהים הוא קשר אמצע התקפי (בסגנון של איסקו) וממש לא אמור להגיע לעמדה של אסנסיו. אני מאוד מקווה שלא יגיע לעמדה של אסנסיו.
בראהים צריך להמכר ולהכניס לנו קצת כסף לדעתי.
אם כבר, קובו הוא השחקן שיכול להחליף את אסנסיו, לא בטוח אם אנחנו מחזיקים באופציה עליו או לא, אבל הוא שחקן מתאים בהרבה לעמדה הזו.