האבידה היותר משמעותית מהעזיבה של שלושת הנ"ל סבאיוס, אסנסיו ונאצ’ו- זה איבוד הזהות הספרדית של הקבוצה. לגמרי. יהיה לנו רק את לוקאס ו-קרבחאל (בתוספת פראן) שבאמת רלוונטים לרוטציות. בעיה שאני חושב שההנהלה כן מודעת לה. במיוחד עם נאצ’ו.
לקבל את ברנרדו, בלינגהאם, פראן וחלוץ מחליף שיכול לתת עונה-שתיים ברמות האלה (אופציות?) יסתכם בקיץ טוב. מאוד אפילו.
להגיד שרודריגו זה חצי הצלחה…. גם אם הוא לא הסגנון של שחקן שאתה מתחבר אליו הוא נתן העונה 30 שערים/בישולים, בן 22 בסך הכול וערך השוק שלו לפחות פי שלוש ממה ששילמנו עליו, הצלחה מסחררת.
זידאן היה רכש נכון גם (ואולי אפילו בעיקר) מבחינה מקצועית, ולא רק כמרצ’נדייז.
והמונופול שלנו והמחירים של היום לא רלוונטיים לנושא, בהינתן שיש אפשרות לרכש של שחקן ‘מבוגר’ במחיר גבוה אך סביר (סילבה במקרה הזה) - במקרה כזה, השאלה היחידה היא האם מדובר ברכש נכון שכדאי שהמועדון ינסה להוציא לפועל או לא. והתשובה לשאלה הזו, בדומה לזידאן אז - היא ‘כן’ מהדהד.
בכל מקרה, אם אני מסכם את חלון ההעברות שלנו עד עכשיו (שעוד לא נפתח רשמית בכלל):
אנחנו בדרך לאבד את מעט העומק שעוד היה לנו בסגל - אסנסיו, סבאיוס, נאצ’ו. והאחרון עוד היה שחקן ההגנה הטוב והיציב ביותר שלנו השנה, באופן כללי.
לא יורקים בכלל לכיוון של סילבה וקאנסלו הפנויים (יחסית), שיושבים בדיוק על 2 מ-3 הנקודות הכי חלשות שלנו בסגל.
האופציה המובילה לחיזוק משמעותי, היא לשים (שוב) את כל הביצים בסל אחד, של שחקן אנגלי, שנתן עונה וחצי טובות בליגה הגרמנית, בדורטמונד. וד"ש לסאנצ’ו ולדמבלה.
האופציות ל’העמקת הסגל’ הן פירמינו, שנמצא הרבה אחרי שיאו, ובראהים דיאז הבינוני - שבתסריט אופטימי יביא את מה שאסנסיו וסבאיוס מביאים כבר היום.
במילים אחרות - ההבדל היחידי בין חלון ההעברות שלנו לבין זה של ברצלונה, הוא ברמת הפנטזיות שלנו כאן בפורום.
אני מאוד מקווה שלא, המחליף שלו עכשיו אמור להיות גם המחליף של החלוץ הבא שלנו. זה לא שאין מחליפים אופציונאלים בשוק.
אני מקווה שהוא ברשימה רק אם ממש לא יסתדר עם כל השאר.
בימים האחרונים דווח שריאל מחפשת חלוץ צעיר כדי שיסגור את הפרופיל של החלוץ המחליף, דיברו על קולו מואני אבל יש סביבו יותר מדיי התעניינות והאופציה הזאת מאוד קשה ויקרה ביחס לתקציב של פרופיל הזה. אני מקווה שממשיכים לכוון גבוה.
הרצון שלי, אופנדה או ג’ונתן דייויד. אם כי לא יהיה קל לשכנע חלוצים בסדר הגודל הזה לבוא להיות מחליפים.
לפני שבועיים בערך הצעתי כאן את פירמינו ורוב התגובות לא ממש היו בעד, אני שמח שהמועדון התחיל לחשוב בכיוון הזה, יכול להיות אחלה אס והחלוץ שאולי הכי דומה לקארים בעולם מבחינת סגנון המשחק.
חשוב להבין- כל עוד בנזמה פה לא יגיע אף שם גדול כנראה, בטח כשאנדריק מגיע בשנה הבאה וככל הנראה סאגת אמבפה/האלנד שוב תיפתח כך שאופציות אוסימן/ולאחוביץ/קיין לא ממש רלוונטיות (מבחינתי הלוואי שיגיעו כן?).
כך שאם האופציות הן חוסלו, פירמינו או איזה אדין דז’קו אני בוחר בלי להתבלבל בברזילאי.
ראפה מארין, כישרון ענק.
פאריס, צ’לסי ולייפציג כבר התחילו לגשש בעניין שלו ויש לו סעיף שחרור של 30 מיליון.
השאלה המרכזית היא האם הוא יהיה מוכן להיות בלם רביעי, אני בספק.
הוא שיחק כמה משחקים בודדים כמגן שמאלי אבל לא משהו לספר עליו יותר מידי.
הוא בלם ממש לפי ההגדרה, גבוה מאד (1.91) חזק מאד, מתקל מעולה וגם עם כדורי רוחב לא רעים בכלל.
מוצא את עצמי משתעשע מול סרטוני יוטיוב של בלינגהאם (תכלס מרשים, תחת ההסתייגויות כמובן), רק שבמקום לפנטז על לדמיין אותו מלהטט באותו אופן גם על הדשא של הברנבאו - בעיקר עולות לי לראש תמונות של שחקני מאיורקה וחטאפה נכנסים בו וגומרים לו את הקריירה.
גם עם זה אני זורם השאלה איזה אופציות אמיתיות קיימות כרגע במחיר שפלורנטינו רוצה לשלם, לא הייתי רוצה שסתם בול עץ שמחכה ברחבה לנגוח יגיע.
לגבי פירמינו- הוא יכול להיות אחלה סייד קיק לנשק העיקרי שלנו שהוא ויניסיוס ורודריגו ויוכל להפרות אותם בדיוק כמו שעשה עם סלאח ומאנה.
ברור שהוא הרבה מעבר לשיא אבל בהינתן האופציות הקיימות לגמרי הייתי הולך על זה.