כי הוא לא ממצא שם את הפוטנציאל,צלסי הנוכחית היא סביבה מבולגנת וחסרת כיוון עם בעלים שרוכש מכל הבא ליד ומחליף מאמן כל יומיים,אפשר להצליח ככה?
עד לפני שנתיים עוד נחשב לאחד הכשרונות הגדולים באירופה,זה שווה הימור בסכום סביר.
נתחיל מזה שדיבאלה בן 29 והאברץ בן 23.
האברץ נמצא בקבוצה שבורה עם התנהלות כושלת ועדיין הוא אחד מ3 השחקנים הכי טובים שלה לעומת דיבאלה אומנם מציג יכולת טובה ברומא אבל זה מגיע אחרי שנים רעות ביובנטוס.
עתידו של האברץ לפניו ויש לו עוד לאן להתפתח, אי אפשר להגיד אותו דבר על דיבאלה.
זה נכון שהוא יעלה 40-50 יורו, אבל מרגיש לי שהוא עדיין לא הראה את כל מה שיש לו ואותו צ’לסי יכולה למכור לעומת כל המודריק שהם קנו בארגזים ב100 מליון יורו לפני חודש וחצי.
דיבאלה זה להביא שחקן שעוד שנתיים רק תרצה להיפטר ממנו ותתקע איתו עד תום חוזה כמו איסקו ומריאנו.
כתבת יפה, האברץ נמצא בקבוצה שבורה עם התנהלות כושלת, אז אנחנו לא יודעים באמת מה הוא שווה. אני יודע שבכל פעם שראיתי אותו משחק הוא נראה כמו איזה ריג’ן של בנזמה מינוס הכשרון. אדיש, איטי, והכי גרוע זה שאין לו עמדה.
לא חייבים לתת לשחקנים חוזים ל5 עונות. לדיבאלה זו תהיה הזדמנות אחרונה לחזור לטופ והוא מרוויח ברומא 3M לעונה, אני בטוח שעם חוזה זהה הוא יותר מישמח לעבור לספרד ולנסות למצוא את עצמו. חוזה זהה לשנתיים + הפעלת סעיף השחרור שלו זו חבילה של 20M, כלומר לכל היותר רק מדמי ההעברה של האברץ.
גם כשצ’לסי זכתה באלופות עם האברץ כחלוץ הגרמני נתן מספרים די דומים ל"שנים הרעות" של דיבאלה ביובה וזה עוד כשהארגנטינאי פצוע חצי מהזמן.
אם כבר, האברץ זה מסוג השחקנים שיתקעו לך כמו עצם בגרון כי הוא לא יחתום לפחות משלוש שנים ובמשכורת נמוכה.
ככל כשאני חושב על זה יותר, אין לי ספק שדיבאלה הכי מתאים לחור שנוצר. הוא מביא את כל היתרונות של אסנסיו(בילד אפ, בעיטה מרחוק, נייחים) ויודע לשחק גם בחוד שזה משהו שאנחנו צמאים לו.
האברץ יכל להיות אחלה חיזוק בקיץ 22. בקיץ 23 הוא ייכנס לחוליית התקפה כמעט חדשה, בלי תפקיד ברור וכשהקריירה שלו בקפיצת ראש. בשלב הזה הייתי שמח לשועל ותיק וזול יותר כמו דיבאלה.
לא מצליח להתלהב מהאברץ. אי אפשר לפטור 3 שנים בינוניות שלו בצ’לסי בנימוק שצ’לסי קבוצה עם התנהלות בעייתית.
בדקתי קצת מה אוהדי צ’לסי כותבים עליו והם מאוד שמחים להיפטר ממנו. בסופו של דבר הדעה של אוהדים שרואים את השחקן כל שבוע היא מדד לא רע.
גם בסטטיסטיקה שלו אין יותר מדי מה להתלהב. ממוצע של 0.5 דריבלים למשחק בעונה האחרונה בליגה. זה שחקן שיפצח הגנות צפופות?!
חלוץ הוא לא. גם לא שחקן אגף בהתחשב בכך שאין לו דריבל והוא לא מהיר במיוחד. נשארנו עם עמדת החלוץ השני או קשר מתחת לחלוץ. כרגע אנצ’לוטי לא משחק בשיטה שצריכה שחקן לעמדות האלה. אם משנים שיטה ל 4-2-3-1 (הלוואי) אז הוא יתאים לשיטה, אבל רודריגו ובלינגהאם עדיפים עליו בעמדה שמתחת לחלוץ ויש גם את ברהים וניקו פז.
צריך חלוץ ושחקן התקפי לאגף ימין יותר ממה שצריך את האברץ.
תשלם לו עשירית אולי.
אם מישהו היה מבטיח שקיין יהיה מוכן לבוא לריאל בקיץ הבא, זה היה כלכלי מאוד לריאל.
אבל כמו שאתה ואחרים ציינו, אף אחד לא מבטיח את זה.
למה לחשוב על הקיץ הבא בכלל? כרגע יש קבוצה לא רק בלי חלוץ, אלא רק עם שני שחקני התקפה.
ריאל צריכה כרגע להחזיר את תואר האליפות וקיין הוא שחקן שיכול לעשות את זה, הקבוצה לא צריכה לשאוף למקום שני בליגה שוב כדי שתביא את קיין בחינם בקיץ הבא.
וצריך להגיד את האמת, למרות שהרבה מאוהדי ברסה לא אהבו את החתמת לבנדובסקי, בסוף זה שחקן שעשה את ההבדל בהרבה משחקים והעניק מספר לא מבוטל של נקודות לאלופה.
זה קיץ של 300-400 מיליון יורו.
חיזוק לעמדת המגן השמאלי (טורס + אלפונסו דיוויס - באיירן לא שללו), קשר (בלינגהם), חלוץ פותח (קיין), קיצוני ימני (האברץ).
אולי יחזירו ואולי לא את ברהים, זה לא משנה כל כך, אפילו שכשחקן סגל הוא יופי של שחקן סגל.
מקווה שישאירו את סבאיוס ושהוא יאריך, החיים יהיו קשים אחרי קרוס ומודריץ עוד שנה.
קיץ הבא אם הצב יהיה זמין, יהיה כספים להביא אותו, האיצטדיון החדש ייצר כמות כסף שלא תהיה בעיה לשלם לצב את ״משבצת רונלדו״. - גם קיין לא יתפוס את משבצת רונלדו בעת הצורך, מבחינת שכר.
חוסה פליקס דיאס מאותת שריאל פועלת בגזרת אלפונסו דייויס כבר לקיץ הזה, ושבאיירן לא שללו על הסף.
קדנה סר (לא מהבולטים שמזרימים מידע כשזה מגיע אלינו) מדווחים שאנחנו עומדים להגיש הצעה שקרובה לשישים על האברץ.
כמו כן הם אומרים שהתעניינו בפבאר אבל האחרון מעוניין לעבור לקבוצה בה הוא ישחק בלם.
אם נקבל הקיץ הזה מגנים חדשים, חלוץ טוב (לא קיין, לא שכנעתם אותי), ועוד כמה שחקני התקפה שאשכרה יתנו לנו עומק בספסל, בנוסף לג’וד, יהיה אפשר להתחיל לפתח ציפיות כבר לעונה הבאה.
אני גם לא יודע מה אני חושב על קאי הבארץ. נשמע כמו שחקן שיהיו לו בעיות שדומות לבעיות שיש לנו עם רודריגו, רק פחות טוב ממנו, יעלה 60 מליון יורו וכבר יש לנו את רודריגו. אז בשביל מה?
כשיש לנו כל-כך הרבה רכש לעשות נשמע לי מאוד מוזר שפרז יהיה מוכן להוציא כזה סכום על שחקן שבאופן ברור יהיה שחקן ספסל. מצד שני, לפי כל הדיווחים הוא המטרה המרכזית שלנו לקיץ הזה לצד הארי קיין. מאוד מוזר.
לפי הדיווחים במועדון יש הערכה מאוד גדולה כלפיו, כנראה שיותר מאשר איך שאנחנו מעריכים. פרז, קלפאט, סאנצ’ז, כל הבכירים ממש מעריכים אותו, ואלי הם רואים בו יהלום לא מלוטש.
אני לא יודע אם הוא המטרה המרכזית, הוא לחלוטין המטרה הנוכחית. לפי לא מעט דיווחים הקיץ הזה לא הולך להסתיים מהר.
מסוג העסקאות שאם הן יוצאות לפועל יכול להיות שקיבלת שחקן לשנים ארוכות בכסף די זול. האם הוא יהיה טופ של הטופ - אין לדעת. די סביר להניח שהוא יכול להיות שחקן סגל טוב בסבירות גבוהה
תיאורטית יכול לשחק את החלוץ נסוג
הוכיח שהוא בא למשחקים גדולים בלי לפחד
גרמני עם הראש במקום
משחק ראש טוב
עובד בהגנה
שחקן חכם, דריבל טוב, מסירה טובה, תנועה ללא כדור, לא כזה איטי כמו שעושים ממנו. היה מאוד מפחיד בהתמודדויות שלנו עם צ׳לסי בעונות האחרונות והכי חשוב הוא מאוד ורסטילי.
יוסיף גיוון ועומק לסגל שכל כך היו חסרים לנו העונה. הוא צעיר ויגיע במחיר שפוי ומאמין שגם במשכורת שפויה, אין הרבה מה להפסיד.
אתה מודד שווי עסקה רק לפי מחיר המכירה של השחקן? מה עם כל התרומה שלו?
שחקן שבמשך 3 שנים הפך את הקבוצה שלנו לטובה יותר, לא שווה יותר?
חוץ מזה, את רצף 3 הזכיות שלנו עשינו כשרונאלדו ומודריץ אחרי 30, רק אומר. יכול לשתף עוד שחקנים רבים.
אני לא עושה שום טענה על קיין ספציפית, פשוט קשה לי עם ההגדרה שלקנות את קיין זה לזרוק את העתיד לפח, בעוד שלקנות את קולו מואני, שחקן שאיש לא ידע את שמו עד העונה, באותו מחיר של קיין, זו קניה חכמה לעתיד.
אני טוען שבניה של קבוצה היא קצת מעבר למה יהיה בעוד 3 שנים.
בלי קשר, לא מבין למה ההצלחה בהווה צריכה לבוא על חשבון הצלחה עתידית. למה אם נקנה את קיין לא יהיה לנו כסף לחלוץ חדש עוד 3 שנים?
אגב, אם השיקול הוא נטו מחיר עוד 3 שנים, הרבה יותר כדי להביא חלוץ אלמוני. למה לדבר על קולו מואני או אוסימן שבמקרה הטוב ימכרו במחיר שיגיעו, למה לא להביא שחקן שצפוי לשלש את מחירו?
אני כפי שכבר רשמתי לפני יומיים אישית מאוד מעריך אותו ורוצה שיגיע, בצ’לסי משתמשים בו לא נכון ויכול להיות גם שהוא לא מתאים לליגה האנגלית.
שחקן טכני מאוד עם ראיית משחק מצויינת ומסוכן מאוד כשהוא משחק עם הפנים לשער, אשמח מאוד אם יגיע.
עדיין צעיר ושיאו עוד לפניו.