דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

בהחלט.
הנה דוגמה לכיוון שהמועדון בכלל לא חושב עליו. אמנם הוא מאוד מאוד צעיר (יליד 2006) אבל ג’וליאן דורנוייל הוא עוד שחקן שדורטמונד תעשה עליו כסף בעתיד.

הנה הוא מהמשחק האחרון של השנה:

הוא רק דוגמה. יש לו מעט שחקנים כאלה.

מריו קורטחנה עם כמה עדכונים.

קולו מואני הוא אופציה עבורינו ויוני קלפאט אוהב אותו אבל בריאל מדריד לא מעוניינים לשלם מחיר כל כך גבוה עבורו. מריו קורטחנה טוען שפרנקפורט רוצה 90 עליו, אחרים טוענים 80, בכל מקרה אלו לא סכומים שאנחנו נשלם על שחקנים שלא מגיעים להרכב, ובצדק.

במועדון מעריכים שעסקת הארי קיין תעבור את ה100 והם לא מעוניינים להשקיע סכומים בסדר הגודל הזה על שחקן בגיל מתקדם.

במועדון מאוד מעריכים את אלפונסו דייויס אבל העברה שלו תתאפשר רק במידה ופרלאן מנדי ימכר. במועדון מחפשים לאנצ’לוטי מגן שיכול לשחק בשני האגפים.

אני מאמין שיגיעו, אבל אני מוטרד מכך שככל הנראה יגיעו שחקנים שהם לא איכותיים מספיק, כמו ברהים דיאז או חוסלו, שהם מאוד חד מימדיים ולא מספיק איכותיים.

אני מקווה שהמועון ימשיך לנסות למצוא מציאות כמו האברץ, שהוא כישרון ענק שלא הולך לו בקבוצה הנוכחית, בסכומים יחסית משתלמים. הבעיה עם שחקנים כאלה שהם בדרך כלל יקרים יותר ממה שחשבו, בטח כשהמתעניינת היא ריאל מדריד.

יש את יוהן בקיוקו מאיינדהובן. תוקף ימני עם רגל שמאל, בן 20, 15 מעורבויות ב2400 דקות העונה, יכול להיות אופציה מעניינת.
הסטטיסטיקות שלו גם מעניינות מאוד.

כפי שאפשר לראות בסטטיסטיקות הוא מאוד מעורב במשחק. 15 פעמים בממוצע למשחק שהוא מקבל מסירות מקדמות, יותר מ6 דריבלים מקדמים, ויוצר כמעט חמישה מצבים לבעיטה.

פסז הציעה עבורו 15 בינואר ונדחתה.

בינתיים הוא לא מקושר אלינו אבל הנה דוגמה לשחקן שיכול להיות מעניין ממבט ראשון.

ולכן הסברתי למה הקיץ המצב שונה. בקצרה - בנזמה הלך, אמבפה הרבה יותר נחרץ ופריז מוכנה למכור.
השאלה היא האם השמועות על קיין היו כדי להלחיץ את אמבפה או שפלורנטינו באמת בנה עליו לעונה הבאה בחינם והמדיניות של פריז הפתיעה אותו.

שאלה- האם אמבפה שיחק אי פעם בימין? הוא נוסה שם באיזשהו שלב בקריירה?

נקודה נוספת- המועדון חייב לברר מה המצב עם קאנסלו. סיטי לא תשתמש בו. המצב שלו עם באיירן לא ברור. אני יודע שמסתובבים סיפורים על זה שהוא “בעייתי” אבל אנחנו זקוקים נואשות למגן כשאחד המגנים הטובים בעולם נמצא באיזה מצב ביניים ומחכה שיאספו אותו. זה הזמן.

היה פה בתרד אחר דיון על ההבדלים בין הכסף הגדול הישן (ריאל ברצלונה וכו’) לבין הכסף הגדול החדש (פסז סיטי וכו’).
הפסקה הזאת מתמצתת הנושא בצורה מושלמת לדעתי.

יש כל מיני דיווחים שיובנטוס מוכנה למכור את קייזה,לא חושב שהוא יעלה יותר מ 50 מיליון,לדעתי שחקן אגף אדיר שירד קצת ביכולת בגלל פציעה אבל עדיין יכול לחזור לעצמו בגדול.
אולי איזה טרייד של 35+בראהים דיאז ישכנע אותם.
גם קייל ווקר רוצה לעזוב את סיטי בגלל חוסר דקות אבל הוא מבוגר מידי מכדי לפנטז.

חוסה פליקס דיאס מדווח שריאל לא תכנס למומ עם פסז, אמבפה צריך לקבוע איתם מה המחיר שלו ורק אז ריאל תפעל בהקשר שלו.

אני אוהב את זה, הם לא יסחבו אותנו. אם אמבפה באמת רוצה רק ריאל, ופסז נחושה למכור, אז שישבו ידברו ויסכמו ביניהם…

בנזמה הלך, וזה לא רלוונטי מבחינת אמבפה שהיה שחקן הרכב בכל מקרה, ובכל מקרה לא באגף שמאל. אמבפה ממש לא נחרץ, הוא לא אומר שהוא מעוניין לעבור לריאל מדריד בכל מחיר, להיפך. העיתונאים נחרצים, אמבפה לא.
פריז לא הייתה יכולה למנוע את המעבר בשנה שעברה, היום הם יכולים. שוב, בשנה שעברה זה היה אף יותר פשוט.

בכללי אני לא מאמין לקקה הזה יותר. אני יותר מאשמח אם הוא יגיע כמובן אבל קשה לי לבנות עליו. אני מקווה שלמועדון יש יותר ממילה שלו, כי כבג חלון העברות אחד הוא דפק לנו.

הלוואי והיינו יודעים מה הן התוכניות של המועדון, אצלינו הכל חסוי וצריך לנחש מה הן התוכניות. מצד אחד זה מעצבן, אבל זה מעולה מהבחינה הזאת שעדיף שהמועדון יעשה את מה שצריך לעשות בשקט, וישתמש בתקשורת לטובתו. אני לא מאמין שהעניין שלנו בקיין היה קונקרטי, זה רכש לא נכון לדעתי והוא נוגד לחלוטין את מדיניוצ הרכש של המועדון.

אני זוכר את עונת הפריצה שלו, חצי גמר מול סיטי במדי מונאקו, טוחן אותם מאגף ימין. אני לא זוכר משחקים בדרך כלל. לרוב אני אמנם זוכר את הווייב הכללי, אבל אם למשל תשאל אותי מה בדיוק היה בגמר הצ’מפיונס ב2017 אני לא יכול לומר לך. את המשחק הזה אני ממש זוכר, פשוט אפשר היה לראות שהוא העתיד של הכדורגל.

הוא מבוגר מדיי, לא יקרה.

יובנטוס מוכנה למכור את קייזה זה אומר יובנטוס רוצה להיפטר מקייזה. אני חושב שיש פה מקרה אסנסיו חסה או פאטי. לא הייתי נכנס להרפתקה הזאת…

ראיתי את יובה המון השנה, הוא חזר מהפציעה שחקן אחר לגמרי, אני מאוד אוהב אותו אבל הוא לא חזר לעשירית מהיכולת שלו מלפני הפציעה.
מה שכן, אני חושב שיובה יקבלו סכום אפילו יותר נמוך עליו בגלל המצב הבעייתי שלהם ואולי זה סכום ששווה את הסיכון.

אל תדאג, שכחת שלפי דון קרלו לוקה יכול לשחק false 9, פדה קיצוני ימני, ואסקז זה בכלל שחקן התקפה מדופלם, איפה הימים של קאקא/היגואין כשחקני הגיבוי שלנו.

מסכים לגמרי המצב בהתקפה דליל צריך לרכוש לפחות סופרסטאר אחד להתקפה ועוד 2-3 שחקני רוטציה איכותיים. גם עמדות המגינים במצב גרוע ביותר, בימין ובשמאל צריך שחקנים להרכב.

אם בנזמה היה ממשיך לעוד עונה קשה לי להאמין שהיו מורידים אותו לספסל כזה מהר. בכל מקרה הנקודה היא תדמיתית, החלוץ והמנהיג הבלתי מעורער הלך, זה הזמן של אמבפה לתפוס את מקומו.

כמו שאמרתי, מכתב רשמי להנהלה רק כדי להודיע שהוא לא מאריך חוזה כולל הדלפה לתקשורת זה חסר תקדים מבחינתו. הוא לא מטומטם, הוא יודע למה זה יכול לגרום.

נו, באמת. הבנאדם מסובב את 2 המועדונים הגדולים באירופה על הזרת ואתה קונה את כל מה שהוא מפזר בטוויטר ובמסיבות עיתונאים?

מבין את הטענה, אבל שוב לדעתי הדל"פית למדי הקיץ יש משהו שונה.

מסכים לגמרי, מראש אמרתי את שלהביא את קיין זה בדיוק הפוך מהמדיניות של המועדון וקשה להאמין שזה יקרה באמת.

יכול לגרום לחוזה יותר גדול… פסז מוכנים להאריך לו את החוזה, עכשיו כשהם ילחצו הם יהיו מוכנים לתת לו הרבה יותר.

אני לא קונה כלום, כתבתי פה מספר פעמים שנראלי שזה מהלך מתוכנן של אמבפה ופרז, אבל אני גם אומר שאני לא אובייקטיבי ולכן זה לא משהו שאני יכול לבנות עליו. בתכלס אמבפה יכול לעשות מה שבא לו, וכמו שהוא מסובב אותנו ואת פסז על הזרת כבר שנים הוא יכול להמשיך ולעשות את זה.

לפריז יש הרבה בעיות אבל כסף היא לא אחת מהן. אם חוזה משודרג היה על הפרק הוא לא היה צריך לנקוט בצעדים כאלה חסרי תקדים. אם הוא בכל זאת יאריך למרות כל מה שהוא אומר עכשיו הוא יגרום נזק רציני לתדמית שלו ויהפוך לקריקטורה.

נכון. אבל אני חוזר ושונה שהפעם יש משהו שונה והוא יבוא הקיץ בכסף/קיץ הבא בחינם.
השאלה היא איזה משחק הוא משחק - או שהוא משחק אותה תמים ואוהב את המועדון כדי להימכר עכשיו או הפוך על הפוך כדי באמת להישאר עונה ואז לעזוב בחינם. ואם הוא ממשיך בהתנהלות הרגילה שלו - בסופו של דבר גם לאנשים כמוני כבר לא יהיה מה להגיד והוא יקבור את הפוטנציאל שלו תחת הקריירה של עצמו.

זה לא רק הכסף, זה גם ההייפ. וכמובן שכשיש עליך תחרות יהיו מוכנים לשלם יותר.

“הפעם יש משהו שונה” זו הרגשה סובייקטיבית. מה ששונה הפעם זה שהוא תחת חוזה בפריז, שהוא כבר יודע שהוא יכול לשחק בשני המועדונים האלה והכל יהיה בסדר. גם אם שני המועדונים האלה ימאסו בו ובשירותיו, יהיו עליו קופצות אחרות. מבחינתו אין לו מה להפסיד.

מה אנשים כמוך חושבי לא מזיז לו. הוא אמר את זה בפירוש, הוא הוכיח את זה כששיחק בריאל ופסז במשך שנים, נראה שזה לא משהו שמטריד אותו.

לא, אני ממש לא מדבר על תחושות בטן או איזה חרטא אחרת. בפעם המאה, העובדות שטח שונות: בנזמה הלך, פסז’ מוכנה למכור ואמבפה סו פאר דווקא כן ”נוקט בצעדים”. אולי לדעתך אלה פרטים לא משמועתיים שלא מזיזים במשהו אבל לדעתי כן.

כשציינתי ”אנשים כמוני” הכוונה הייתה לאוהדי ריאל וכדורגל בכלל שעוד לא התעייפו מהסאגה הזאת. הוא עוד מעט כבר בן 25 אם יאריך זה יהיה מן הסתם עד 2027. לאט לאט הוא יהפוך לשחקן שנס ליחו. לא תהיה לו תחרות באמת עם הולאנד כל עוד הוא נשאר בפריז והוא יירשם כשחקן שמחק את הקריירה הענקית בפוטנציה שלו תמורת בצע כסף.

תיאוריה חצי מופרעת בנושא אמבפה:
המונדיאל הגיע לקאטר ו… נגמר. לא בטוח שלקטארים יש עוד צורך בפסז\באמבפה בפסז. האוהדים מוציאים להם את המיץ למרות שהם מביאים את כל הכוכבים הכי גדולים. הם נכשלים שנה אחרי שנה למרות שהם מביאים את הכוכבים הכי גדולים. הגיוני שנמאס להם מאמבפה שיש סביבו רעש שלילי ועכשיו אין להם סיבה טובה להילחם עליו אז הם מוכנים לשחרר אותו. לחלופין, אם נמאס להם מפסז אז הגיוני מאוד להעביר אותו לכלוב זהב אחר ששייך להם.
להבנתי (הלא מאוד עמוקה בנושא זה) יש שייח קטארי שנמצא בתהליכי השתלטות על יונייטד.
יחסי ה"אהבה" ביננו לפסז ידועים לכל. יכול להיות שהם מכוונים להעביר את אמבפה, פשוט לא אלינו. מעבר שלו יונייטד יתקבל בברכה ויאפשר לו להפוך לאגדה, להחזיר אותם לימים הגדולים שלהם (פוטנציאלית).
יונייטד זה לא פסז. יש לה מסורת, יש לה הילה והיא תאפשר לאמבפה להילחם ראש בראש מול המתחרה הכי גדול שלו - הלאנד.

עוד שם חדש שעולה היום לכותרות.
ב׳בילד׳ הגרמני מדווחים - ריאל מדריד רוצה להחתים את קארים אדיימי של דורטמונד.

״בריאל פתחו בשיחות עם הסוכנים של אדיימי, הם רוצים אותו הקיץ

אני לא כל כך התלהבתי ממנו.
לדעתי מוסא דיאבי של לברקוזן שווה אותו
וגם צ׳וקואזה של ויאריאל.

התיאוריה שלך יפה בתיאוריה, אבל אין לה אחיזה במציאות לדעתי בגלל דבר אחד: סעודיה.

כל עוד סעודיה מתחילה ״להתחמש״ (להכנס לעולם הכדורגל ולהראות את העוצמה שלה) אין סיכוי שקטאר תצא מהמירוץ.

טוב אז ממש כצפוי הרוחות שנושבות ממדריד הן “אצלינו הכל בשליטה”. הבוקר חוסה פליקס דיאס בכתבה הראשית במארקה מסביר באריכות שהחדשות בנושא אמבפה לא מרגשות את מועדון ומבחינתו התוכנית נשארת בשלה. המטרה של המועדון זה להחתים את אמבפה כבר בינואר על חוזה ל24, ובמידה ולא יחתום המועדון יתקדם הלאה לאופציות אחרות. כרגע, בריאל מדריד לא חושבים על אופציית רכישה כבר הקיץ אלא מתכוונים לחכות לינואר כדי לפעול בעניינו. לפחות זה המסר שמועבר לתקשורת. במאמר מוסגר בסוף הכתבה, ממש בכמה מילים, נכתב שבמידה והשחקן יגיע בעצמו להסכם עם פסז לגבי מחיר, בריאל מדריד ישקלו האם לרכוש אותו גם הקיץ.

רודרה מרלבו מפרסם בהמשך היום ידיעה דיי דומה. בריאל מדריד הכינו 100 מיליון מענק לאמבפה ב24, והם מעדיפים לתת את הכסף לאמבפה במקום לפסז, אבל בכל מקרה הם ישמחו להחתים אותו כבר עכשיו.

לדעתי, סיגנליג מאוד ברור לפסז שהדיבורים על 200 מיליון לא ריאלים, ואם הם חושבים למכור, שירדו במחיר. אני רואה בכל הידיעות האלה מעיתונאי החצר של המועדון תחילה של משא ומתן בדרך זו או אחרת, כהמשך לדרך של המועדון להשתמש בתקשורת לטובת צרכיו.

למרות שבינתיים המהלכים היו צפויים מראש והם קורים בדיוק כמו שחשבתי שיקרו, אני עדיין לא אופטימי. אמבפה כבר הוכיח שהוא ערמומי ומתוחכם, פסז וראשיה הוכיחו כבר שכאשר הם עם הגב אל הקיר יש להם ים של טריקים ומניפולציות לעשות.

בינתיים הדיבורים על קולו מואני בהקשר שלנו הולכים ומתחממים, אם כי צריך לציין שמלבד מריו קורטחנה שדיווח דווקא שהוא יקר מדיי עבור המועדון - שאר הדיווחים מכתבים שאני אישית לא ממש מכיר. אני לא יודע אם יש משהו עם קולו מואני או לא, אבל אם נרכוש אותו עכשיו כחלוץ פותח לעונה הנוכחית באיזה 80, ואת אמבפה נחתים בעונה הבאה בחינם, אני באמת חושב שלטווח הארוך זה ישתלם לנו הרבה יותר. קולו מואני מאוד ורסטילי, חזק, גבוה, מהיר, טכני, יכול לשחק בכל העמדות בהתקפה ברמה מאוד גבוהה. הוא שחקן שישחק הרבה גם מהספסל, מן נאצ’ו של ההתקפה. להחזיק אותו כשחקן משלים יהיה לוקסוס נהדר.

לא מכיר ולא ראיתי את קולו מואני הזה אפילו לא דקה ואין לי חצי מושג כמה הוא שווה, אבל אתה לא מחזיק שחקן כשיר שעלה 80 מיליון על הספסל אלא אם כן קוראים לך מנצ’סטר סיטי או שהשחקן איבד חשק בחיים (הזאר).

אם הוא שחקן רוטציה, אין שום סיבה לשלם 80 מיליון.

אני מסכים לחלוטין שלקנות שחקן משלים ב80 זהו מהלך לא אחראי ולא נכון, אבל בסיטואציה הנוכחית שחייבים חלוץ לעונה הקרובה ואין ברירה, זה חצי נחמה לשלם על שחקן רוטציה 80 מיליון. הרי ריאל מדריד תחתים חלוץ הקיץ, ריאל מדריד לא יכולה להרשות לעצמה לפתוח עונה בלי חלוץ גם אם זו עונת מעבר, ואם לא אמבפה כל מי שנחתים יהיה פשרה כלשהי.
אז כסף גדול יצא. או שיצא על אמבפה, או על שחקן אחר, אבל יצא. כל מי שנחתים להתקפה, למעט הארי קיין, ישב בספסל בעוד עונה אם התוכנית של המועדון להביא את אמבפה ב24 תצא לפועל.

אז השאלה היא מי הרע במיעוטו, וכשבוחנים את האופציות לדעתי קולו מואני הוא האופציה הטובה ביותר. הוא יכול להיות חילוף ראשון לכל אחד מהשלישייה הפותחת, הוא ישחק המון. אנחנו הולכים לפתוח עונה בלי חלוץ מרכזי ובלי אסנסיו שבתוך כל הכאוס הזה הוא דיי נשכח, אבל גם אותו צריך להחליף. קולו מואני יכול להיות הפתרון לכל הבעיות האלה. הוא ישחק המון גם אחרי שאמבפה יגיע.

אבל אחרי שאני מבלבל את המוח, הוא לא יגיע. הוא לא יגיע כי בריאל מדריד יש כללים ברורים. 80 שמים על שחקן שהוא בעל פוטנציאל להיות הטוב בעולם בעמדתו, על שחקן שהוא חלק מעמוד התווך של המועדון לעשור הקרוב. קולו מואני לא כזה, ולכן אלא אם נהיה ממש נואשים או שפרנקפורט תרד דרסטית במחיר, אני לא רואה אותו אצלינו בקרוב.