למועדון יש הכנסות גבוהות ועובדים על תשתיות נוספות כדי להגדיל הכנסות, כך שתהיה אפשרות להוציא יותר.
אני לא דואג מהבחינה הזאת, כל עוד שחושבים לטווח הארוך ולא מתפרעים עם סכומי עתק על שחקנים בינוניים או מבוגרים העתיד יהיה בסדר. בנוסף לתשתיות שלנו, אנחנו נוכל להישאר תחרותיים ברמה הפיננסית בגלל הסגל האיכותי. הכסף שהוא יעלה יחזור בחזרה בצורת חסויות, הכנסות מתארים וכן הלאה. החלק הקשה הוא לשים את היד על השחקנים האלה ולנצח מועדונים אחרים במאבק, ואת זה אנחנו עושים בצורה יפה מאוד בינתיים.
מה ש- @EJB מדבר עליו הוא קריטי. צריך להבין שמדברים הרבה על הרכישות הגדולות בהיסטוריה ולכאורה נראה שרכישות הגלאקטיקוס כבר רחוקים מהטופ. אבל במציאות זה כמובן לא המצב. הרכישה של זידאן הייתה הזויה בכל קנה מידה ובאופן ריאלי (ביחס לאינפלציה ולהכנסות המועדנים) ביי פאר הרכישה היקרה ביותר בהיסטוריה. והיום זה בכלל מוזר לחשוב על זה כי הוא נרכש בגיל יחסית מבוגר, מה שלא מאוד מקובל כיום.
הציגו פה את הפן הכלכלי בצורה יפה, רפרפתי ובערב אני אקרא את זה בכובד ראש ובטוח שאחכים בנושא, מה שכן, המשכורות בעבר היו הרבה יותר נמוכות. גם אם זינדין זידאן לצורך העניין עלה כל כך הרבה כסף, הוא לא הרוויח את מה שלוקה מודריץ’ מרוויח היום. ראול היה במשך שנים השחקן עם השכר הכי גבוה בספרד בסוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000 (קראתי את זה בכמה מקורות וגם במגזין ‘שם המשחק’ - פיל בול) והוא הרוויח חמישה מיליון יורו.
דיברו על הגיל המבוגר של העסקאות, אבל כשאתה מביא את זידאן בגיל 29 אתה מקבל שחקן שסיכוי טוב מאוד שהוא לא ייכשל. שחקן שכבר היה אלוף אירופה ואלוף העולם עם צרפת, הצליח לפחות חוץ מהעונה האחרונה - בליגה קשה כמו הסרייה א’ ועמד בלחץ. לדעתי הסיכוי שג’וד בלינגהאם ייכשל (הוא שחקן נפלא אבל עדיין שיחק בבונדסליגה ובורוסיה דורטמונד זו לא אותה רמת הלחץ+ תג המחיר) או לא יעמוד בציפיות הוא הרבה יותר גבוה ביחס לכישלון אפשרי של זידאן בעבר.
*אני גם זוכר שפלורנטינו פרס אמר באיזה ריאיון עד כמה הוא לקח הימור גדול עם רכישתו של זידאן
רק להוסיף על דבריך, הקבוצה שירש פלורנטינו הייתה שרויה בחובות, בעלת סגל בינוני, אחרי שנים בינוניות. מי היה לנו אז בסגל? סניידר ורובן היו היחידים שתפקדו, בזמן שהם לא היו פצועים. הסגל שלנו היה עמוס בכל מיני דיארה, גאגו או דרנטה, ובכל מיני כוכבים שכבר היו אחרי שיאם כמו ראול או גוטי. השחקנים היחידים שנשארו לנו מאותה הקבוצה היו פפה ראמוס והיגוואין. את כל השאר היינו צריכים להחליף ולהפוך מציאות.
מה בדיוק לא הבנתי? ה 94 של רונאלדו בזמנו שווים ל 128 היום,על אמבפה דורשים מינימום 200 בכסף של היום ורונאלדו של אז יותר טוב ומעוטר מאמבפה של היום ועדיין עלה לנו משמעותית פחות(בכסף של היום😁) ולכן זה שוד,מה פספסתי?
קראתי כל מילה מההודעה שלך ובאתי אפילו לבקש שתמשיך עם עוד העברות זה מעניין,אולי פספסתי משהו.
פספסת את זה הנקודה המרכזית, והיא שאי-אפשר לתרגם מחירים של אז להיום בשיקולי אינפלציה בלבד, ולהסתפק בזה. חייבים להתחשב גם באינפלציה הייחודית לעולם הכדורגל, שנובעת מהגדילה בהכנסות, ומכניסה של כסף חיצוני חדש - מה שייצר מעין ‘בועה’ פיננסית של עולם הכדורגל, שבה הכסף איבד מערכו יותר מהר מאשר בעולם שמחוץ לבועה הזו.
ולכן, אי אפשר באמת להסתכל על ה-94 מיליון ששולמו על רונאלדו, ולתרגם אותם ל-128 מיליון במונחים של היום.
לצורך העניין, ובקווים גסים בלבד - ה-94 של אז הרבה יותר קרובים ל-200 מיליון במונחים של היום.
האמת שאני לא לגמרי בקיא במאזנים הפיננסים של ריאל בכל שנה ושנה (אפשר אולי לשלם לדימה שיעבור צד לרגע ויעשה עבורנו סקירה קצרה), אבל אני יודע שעלו אז טענות כנגד פרז שהוא “מבזבז” בקיץ אחד חסכונות שנחסכו בעמל רב לאורך שנים, בזכות מדיניות רכש שמרנית. ושפרז עושה זאת מטעמים פוליטיים ציניים, כדי לזכות בתהילה מהירה מיד אחרי שנבחר מחדש לנשיאות.
מצד שני, אאל"ט הטענות האלה עלו בעיקר מצד הנשיא הקודם והכושל על גבול הפושע קלדרון, אז כדאי לקחת אותן בעירבון מוגבל. מה גם שבראיה היסטורית לאחור - המדיניות של פרז לגמרי הוכיחה את עצמה, ופרז עצמו הוא אולי הנשיא הגדול והמצליח בתולדותינו ; בעוד קלדרון הוא פסיק קטן בהיסטוריה המפוארת שלנו, כזה שאנחנו בעיקר מנסים לשכוח.
בסופו של דבר אנחנו יודעים איך ההיסטוריה התפתחה. הסיפור הזה מוכיח שהכוח השיווקי שלנו, בעזרת ניהול נכון ומדויק, יכול להספיק לא רק כדי להשאיר אותנו בטופ אלא גם להחזיר אותנו לשם.
לקראת השנים הבאות אנחנו מגיעים עם שלד טוב, ותשתיות פיננסיות ומקצועיות משופרות לאין ערוך ממה שהיה ב2009. אמנם היום התחרות יותר קשה על השחקנים, אבל כל עוד מצליחים לשים את היד עליהם והם מגיעים, הכוכבים הגדולים האלו שעולים המון כסף מכניסים גם המון כסף. על העיקרון הזה התבסס הפרויקט הראשון, על העיקרון הזה התבסס הפרויקט השני בתחילתו, והעיקרון הזה עדיין מהווה חלק נכבד מהתפיסה הנוכחית היום.
אגב, ב 2022 הייתם באיזור מסוכן של 66% של יחס הוצאות להכנסות.
אני יודע שהיו עזיבות וחיזוקים, אבל כל זה מתגמד ליד המשכורת המפלצתית שאמבאפה ידרוש. לא יודע אם זה פיזיבילי בכלל.
אופ"א דורשת 70% גג, וצ’פרין לא יעשה לכם הנחות כמו שהוא עושה ל PSG. הוא יחפש את ריאל ביתר מרץ, בגלל הסופרליג.
במידה ואמבפה יגיע לכאן בסוף, ועם כל הרכש החדש והמסקרן שלנו הקיץ - נחשף ההרכב שאנצ’לוטי מתכוון להעמיד בשנה הבאה, כך שכל השחקנים החשובים יהיו בפנים, ותוך ניצול מיטבי של האיכויות של כל אחד מהם:
דו"ח טוב מאוד בסה"כ. שיא הכנסות, רווח קטן, משכורות עומדות על 54% בלבד (בניגוד לשנה שעברה).
המספרים יותר טובים מהבאדג’ט בתחילת השנה.
הדו"ח מחשב בנפרד את ההוצאות של חידוש האיצטדיון.
משהו שאני מתקשה להבין.
כל הסכומים בענף הזה אסטרונומים, רכישת שחקנים במאות מליונים, רווחים מכל ניצחון בליגה אלופות של עשרות מליונים, ספונסרים במאות מליונים ואיכשהו בסוף הרווח מסתדר לאיזה סכום חמוד וקטן של 12 מליון, זה קורה כל שנה.
מתקשה להבין איך עם כל ההוצאות וההכנסות בסופו של דבר הרווח/ הפסד מתכנס לסכום כזה קטן ונזיל.
לשם דוגמא, הפסד בסופר קופה/ אליפות העולם לקבוצה והיינו בהפסד השנה?
אני אנסה להסתכל אח״כ אבל רק אציין שגם רווחים לא תמיד מספרים את כל התמונה. בStatement of cash flows מצויינים כל מקורות ההכנסה וההוצאה כשבסוף בסוף לוקחים את הסכום הסופי של שנה שעברה, שהוא הופך לסכום ההתחלתי של השנה הנוכחית, ואז ההפרש שבין אותו סכום לסכום הסופי של השנה הנוכחית נותן לך בתכלס כמה כסף יש לחברה ביד - שזה סופר קריטי. תיאורטית יכולות להיות חברות עם רווחים מאוד גדולים אבל בפועל אין להן כסף נזיל ביד.
לא, כי שם מדובר על מיליון או שתיים.
אבל אם לא הייתם עולים משלב הבתים של ליגת האלופות, כן הייתם בהפסד.
אנשים חכמים מפרסמים תקציב בתחילת השנה, ומצפים שהשנה תתנהל לפי זה. תוכנן שם רווח קטן. לפעמים מפספסים, אז השנה הרוויחו קצת יותר מהצפוי. אבל התקציב נבנה מראש בצורה כזאת שרוצים להרוויח. לכן לא רצים על כל הזדמנות ספורטיבית בשוק, כמו בהודעות מעליי.
ההוצאות, רק על משכורות ופעילות שוטפת** הן 102% מכל ההכנסות. במילים אחרות, על כל יורו שריאל מכניסה, היא מוציאה 1.02 יורו רק על משכורות ופעילות שוטפת
–
**לא מצויין בדיוק מה ההוצאות האלה כוללות. לפי מה שאני מבין ריאל לא ממש מסבירה אותן. אבל חלקן כוללות תשלומים ללה-ליגה, רכישת מגרשי חנייה, וכ’'ו.
הלאה,
אז אמנם יש לנו רווח תפעולי של €202 מליון, אבל זה לא אומר כלום.
179€ מליון הולכים לתשלומים “amortization”. מה זה אומר? נגיד רכישה של שחקנים. מן הסתם אנחנו לא משלמים הכל במכה אחת.
אפשר לראות את ה€14.7 מליון הוצאות על האצטדיון. בגלל שזה השקעה לטווח ארוך עם צפי להכניס כסף למועדון אז זה לא ממש מדווח כהוצאה רגילה. מה גם שאותה הוצאה מדווחת פעמיים (נכנס-יוצא) אז היא לא משפיעה על הרווח, אבל סתם מציין.
*בסוף, אנחנו עומדים על רווחים של €20 מליון, אבל מיסים בסביבות ה35% משאירים אותנו “רק” עם רווח של €12.9 מיליון.