דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

כן, מכיר את הטענה. אני מבין שיש כללים, וכפי שאמרתי פעם - הייתי מת שההנהלה של יונייטד תהיה חצי מזו של ריאל. אבל לכל כלל יש יוצא מן הכלל והארי קיין הוא כזה. פרגוסון היה שופך עליו כל פני גם במצב הזה כי זה שחקן שמשנה יחסי כוחות. מילא היה לכם חלוץ בכיר כלשהו, אבל אין כלום ובחרתם לצאת ככה לעונה שלמה. זו היצמדות חסרת הגיון לכללים בעיניי.

בדקתי באתר whoscored את הציון הממוצע של כל השוערים ששיחקו לפחות 7 משחקי ליגה בעונה האחרונה בספרד.
יש 32 שוערים כאלה.
קורטואה מדורג שלישי עם 6.94
לונין מקום 25 עם 6.46
בונו מקום 28 עם 6.44

כמובן שזה לא מדד מדויק, כי שוער של קבוצה עם הגנה גרועה יש לו יותר הזדמנויות להפגין יכולות. טר שטגן למשל מדורג שישי וברור שהוא השוער הטוב בליגה.

בכל מקרה לא ברורה ההתלהבות מבונו. סביליה התאוששה כשהוא ירד לספסל. הוא מבוגר, לא זול, ויש לו אליפות אפריקה בחורף.

אם מחפשים סותם חורים לעונה אחת, שיביאו מישהו בהשאלה או שחקן חופשי.
במילא לא נמצא שוער ברמה של קורטואה.

שרקי (?), ההודעה שלי לא כוונה אליך אלא יותר לפליאה של ראוליטו שהעסקה לא נפלה (ברור, כי באיירן התקפלה ושילמה סכום דמיוני על שחקן בן 30 שנה לסיום חוזה).

לגבי הסיבה - כמו שאמרו, שחקן בן 30, שנה לסיום חוזה, ניסיון מאוד מר בפעם האחרונה ששילמנו סכום כזה על שחקן כזה, ובעיקר מרדף, שכבר עבר גבול בעיני, אחרי אמבפה. בהינתן הקבוצה שיש לנו המון, ובהנחה שאמבפה יגיע שנה הבאה, גם אני לא הייתי רוכש.

לכל כלל יש יוצא מן הכלל זה תקף במקרי קיצוניים, כמו זה שלצערינו אנחנו חווים ביממה האחרונה עם הפציעה של קורטואה. קיין הוא לא יוצא מן הכלל, קיין הוא בדיוק הכלל: שחקן יחסית מבוגר, רכש לתקופה הקצרה, מאוד יקר וככל הנראה לא יחזיר את ההשקעה הכלכלית.

אנחנו נבחר לרוב לצאת לעונה שלימה עם שחקן פחות טוב כל עוד האופציות שנמצאות בשוק לא תואמות את הפרויקט.

כמובן שרוב הנתונים של קיין עומדים בכלל, אחרת זה לא היה מעניין. מה שהופך אותו ליוצא מן הכלל הם 30 שערי ליגה בפאקינג טוטנהאם של המאמן הכי אפור בליגה מאז מוריניו.
מהצד נראה שריאל עושה הכל כדי לחכות לאמבפה וזה כבר גובל בהפרעה. 3 עונות מחכים לשחקן אחד, עונה אחת יצא פוקס של החיים עם בנזמה, עונה לאחר מכן בינונית למדי ועכשיו מי יודע מה יהיה אם לא יגיע חלוץ נוסף. וכל זה כשברצלונה במצב כל כך גרוע שדי מביך לא לקחת לה אליפות.
בימינו, כמו שטיטי כתב בת’רד אחר, כששחקן כמו אנתוני עולה 100 מיליון יורו, הארי קיין ב-100 מיליון פאונד זה מחיר מציאה. הוא לא יחזיר את ההשקעה במובן של מכירה חוזרת כמו כריסטיאנו, אבל כמה שווה אליפות? כי אותה הוא יביא, וכנראה שלפחות שתיים.

רק כדי לחדד עוד קצת יותר, הארי קיין בן ה 30 עונה לפני סיום חוזה ב 100 מיליון זה מחיר מציאה בשוק של היום.

גיים צ’יינג’ר לכל דבר ועניין, בדיוק השחקן שחייבים, מתאים בול לסגל, אבל מחכים למושתן אז מוותרים עליו (כמו שוויתרנו עונה שעברה על גיים צ’יינג’ר אחר שהביא כל תואר אפשרי לסיטי).

אין שום קשר בין אדן הזאר להארי קיין. גם קאקה למשל היה גלאקטיקו שאיכזב, אז טוב שהמועדון לא עצרו את המדיניות והמשכנו להחתים כאלה - גארת’ ביית. אני יודע את הנתונים נהדר. אני גם יודע שקיין סקורר ענק ומכונת התקפה מושלמת, הוא מבשל המון שערים, ‘דומה’ כביכול לקארים בנזמה. הוא גם שחקן שלרוב לא נפצע והוא לא היה מגיע לקדם העונה עם כרס של המבורגרים כמו אדן. השיקולים של המועדון מטומטמים והנה פותחים עונה מרגשת עם חוסלו. אתה חותם לי שקיליאן אמבפה מגיע בשנה הבאה?

לא. אני חושב שהמרדף אחרי אמבפה עבר כל גבול מזמן מזמן. עם זאת, יש לך קבוצה עם המון קשרים חזקים, שחקני התקפה לא רעים והגנה די טובה. אני יודע שזה מרגיש קצת מעפן כי אנחנו ריאל מדריד והכל, אבל מבחן המציאות מוכיח שלמרות שלא בנינו קבוצה סופר עוצמתית מאז עזיבת כריסטיאנו, אנחנו צפים וצפים בסדר עם כמה אליפויות וכמה צ’מפיונס. לכן, השמיכה הפכה ארוכה מהנראה לעין, ועוד עונה כזו בעיני פרס זה לא נורא. אני מבין אותו.

הבעיה שלי עם זה שלא הולכים על קיין היא שאשכרה אין עוד אופציות אחרות בשוק חוץ מאמבפה, והוא לכו תדעו אם הוא יגיע העונה,עונה הבאה או בכלל…

אם אמבפה מאריך חוזה ונכנע לפריז - מי האלטרנטיבה של המועדון?
מקולו מואני לא התרשמתי בכלל, על אוסימן יסחטו לנו את הצורה ואם זה ולאחוביץ ב60 או קיין ב100 כבר הייתי בשיחה עם דניאל לוי

בסוף גם עם אמבפה הייתי מעדיף חלוץ 9 אמיתי שישחק איתו, תחילת הקיץ חלמנו על אמבפה + קיין מעניין איפה נסיים…
אני אישית הייתי מוכר את ויני ומביא את שניהם בלי למצמץ, אבל יודע שזה לא ריאלי לפי התכניות של המועדון

לצערי זאת וואחד בעיה של המועדון עם הגישה שההגנה שלנו במצב סבבה
קודם כל היא לא ככ טובה פשוט נורא מסתמכים על קורטואה, ודבר שני רובם המוחלט מבוגר מאוד ונצטרך עוד עונה או שתיים להוציא גם שם הרבה מאוד כסף, ואם כל עונה דוחים את אמבפה + את החיזוק להגנה כי חוסכים לאמבפה אז אנחנו אוכלים אותה בשני הכיוונים

זה חלק מהתנאים, שיהיה טופ 3 בעמדה שלו. אמנם בתנאי הזה הוא עומד, אך בחלק מהתנאים האחרים הוא לא, ולכן הוא נפסל.

מחיר מציאה? על סמך מה? למועדון אין כיסים בלתי נגמרים וההשקעה צריכה להצדיק את עצמה כלכלית. אי אפשר שרכישה הזויה כמו אנתוני תכתיב את הקצב. 100 מיליון יורו שמנו על בלינגהאם שנחשב לכישרון של פעם בדור, או על טשואמני שתפסו ממנו ככישרון הגדול ביותר בעמדה שלו בשנים האחרונות ושיחררו את קסמירו אחרי שהגיע. שניהם ילדים שיש להם עשור פלוס לשחק כדורגל. על אלה שמים 100 מיליון יורו, לא על שחקן שבעוד שנתיים או שלוש, אחרי עונה או שתיים של התאקלמות שלך תדע איך ילכו, עלול להפוך לנטל. ומעבר לכל, החשיבה לטווח הקצר שלא קיימת אצלינו היא בדיוק מה שמבדיל אותנו מהקבוצות האחרות באירופה.

אני גם לא מרוצה מכך שהסיפור נמרח, אבל ההתעקשות הזאת היא חלק מהמועדון, בין אם נאהב את זה ובין אם לאו. זה מה שעושה את ריאל מדריד ריאל מדריד, האמונה העיקשת בדרך ובהנחה שריאל מדריד הוא המועדון הגדול בעולם והשחקנים הטובים בעולם צריכים לשחק שם.

אל תשכח שהסיפור הקיץ עם אמבפה (שעדיין לא הסתיים) פתוח רשמית רק מבחינת פסז’. העמדה של ריאל ואמבפה היא שהמעבר לא יקרה הקיץ אלא ב24. זה שפסז עושה סלטות על העצים שטיפסה עליהם לא אומר שגם אצלינו מתנהגים כך.

בין אם אמבפה יגיע ובין אם לאו, קיין הוא לא הפיתרון עבורינו לדעתי. כשדובר על קיין בתקשורת מצד אחד לא האמנתי, כי הרכישה הזאת כל כך לא נכונה, ומצד שני חששתי שזה כן יקרה ושוב פעם יעקמו את הדרך שהביאה אותנו להצלחות חסרות תקדים. בעוד שההצלחות על הדשא לא היו תמיד היו בשיאן, לפחות מהבחינה הכלכלית הצלחנו ברמה אדירה, בכך שהצלחנו להחליף את הקבוצה הגדולה בתולדות המועדון בפרויקט צעיר וסופר מוכשר, תוך כדי ששיפרנו תשתיות ומחקנו חובות ענק שפרז ירש את המועדון איתם בסוף שנות האלפיים.

הוקל לי מאוד כשירדנו ממנו. כמה שהוא טוב ומתאים לנו על המגרש, הוא לא מתאים לפרויקט וזה היה חשוב לי יותר. ורק להבהיר, אני לא חושב שלא צריך להגיע אף אחד, אלא שחקן צעיר יותר, ורסטילי יותר, שיכול לתרום לנו לעוד עשור.

אני מקבל בהבנה את הוויתור על קיין.
הוא יצליח בבאיירן כי כמעט בלתי אפשרי לא להצליח שם. הם זוכים באליפות עוד לפני שהתחילה העונה ויהיה לו כל הזמן שבעולם להתאקלם.

אצלנו זה סיפור אחר. אין כאן יום אחד של חסד. העיתונות והקהל אכזריים.
על הנייר הוא החלוץ הכי מתאים, במציאות כל פקטור שבוחנים מהווה תמרור אזהרה. שפה, מנטליות, מזג אוויר, גיל.
ריאל הקבוצה הכי לחוצה בעולם, לעומת טוטנהאם שאין מהם ציפיות לתארים. בבאיירן יש ציפיות אבל התואר כבר בכיס.

מדובר בהעברה בסיכון גבוה במיוחד.
גם אם אמבפה לא יגיע הקיץ עדיין מפחיד לשים מעל 100 מיליון יורו על קיין. אחרי שזרקנו 180 מיליון יורו לפח עם הזאר ויוביץ’, אין מקום לטעות יקרה נוספת. ברור לי שקיין יהיה הצלחה בבאיירן, זה לא אומר שהוא היה מצליח גם פה.

זה ממש תפס את והציק לי בעין. זה לא מה שעושה את ריאל מדריד בכלל. מה שעושה אותנו ריאל מדריד זה ששחקנים רוצים לבוא לפה ומוכנים לעשות הכל בשביל זה. לא אמפבה שמסובב אותנו על האצבע ואם כבר מוריד קצת (או הרבה) מהכבוד והשם שלנו.

*יכול להיות שהוא אגב כן יגיע כי לפחות הוא סופסוף עושה מעשים.

אחי, על מה אתה מדבר? לחשוש? לפעמים מרגיש לי שאתה על תקן היועץ התדמיתי של המועדון עם כל האמירות האלה: ״זה לא הדרך של המועדון״ ״זה נגד הפרוייקט״ ״לא תואם את מדיניות הרכש שלנו״ … מה נסגר? תפקידנו כאוהדים זה לתת את עמדתנו ולא לסנגר על המועדון (כשלא צריך).

יכול להיות שבסוף חלון ההעברות כולנו נדבר אחרת ואני סה״כ מסכים איתך שאין המון אופציות מעולות בשוק. אבל יש סיכוי לא מבוטל שהגענו מלכתחילה למצב הזה כי התעקשנו על הצב = וויתרנו על האלאנד ואולי קיין ומי יודע מי עוד.

אז לא, בעיניי המרדף אחרי אמבפה ממש לא מראה שאנחנו ריאל מדריד וכמו שציינתי עושה נזק תדמיתי. ולא, המרדפים אחרי בייל, רונאלדו, קאקה, ושו״ת היו מאוד שונים.

זה נכון. והנבחרת הכי לחוצה בעולם היא נבחרת אנגליה ואותה קיין מוביל יפה כקפטן, להצלחות הרבה מעבר למה שהיא שווה. הוא לא בחור שנרתע מלחץ או שלחץ זר לו.
כל העברה מסוכנת. שחקנים יכולים להיפצע לשנה אחרי שבוע בקבוצה. שחקנים יכולים להיות הזאר. קיין הוא ההעברה הכי בטוחה שיכולה להיות - נסיון, יכולת, רעב (ולא לשווארמות). זה לא אומר הצלחה ודאית, אבל זה אומר הסיכוי הכי גבוה שיכול להיות להצלחה מבין כל העברה ריאלית אפשרית.

תתווכח עם פלורנטינו, לא איתי. האמת שזכרתי דברים יותר חדים שלו אבל זה מה שהצלחתי למצוא בזריז. אנחנו לעולם לא מוותרים, גם אם זה נראה אבוד ומיותר לנסות. גם אם זה דקה 90 מול אתלטיקו או סיטי וגם אם זה שחקן שנכשלנו להביא אותו 5 פעמים.

אם היו מביאים את קיין אז הייתי יוצא כנגד המועדון, או יותר נכון מנסה להבין את הצעדים שהם עשו. העמדה שלי הייתה, עוד כשהוא קושר אלינו, שאסור שהוא יגיע. זו עמדתי וזה מה שאמרתי. היום אני “מגן” על המועדון מכיוון שאני מסכים עם הדעה הזאת מלכתחילה.

אני מדבר המון על הפרויקט, על התדמית ועל מדיניות הרכש מכיוון שאלו הדברים שהביאו אותנו למקום שבו אנחנו נמצאים היום. יש הרבה סוגים של אוהדים, ואני סוג כזה של אוהד שמנסה כל הזמן ללמוד את הדרך של המועדון ולהבין איך דברים נעשים ולמה הם נעשים. זו סוג האוהד שאני.

יש, משום מה, איזשהו קונצנזוס ממש הזוי בעיניי (סליחה אם המילה קשה מדיי) שלא הבאנו את הלאנד בגלל אמבפה. זה הזוי בעיניי כי נכתבו על זה ים של מילים, הלאנד בעצמו התבטא, אנצ’לוטי התבטא, פרז התבטא, ועדיין מקשרים את אי ההגעה של הלאנד לאמבפה. אני לא מצליח לקלוט את זה. הלאנד בעצמו אמר שהוא לא יגיע להיות מחליף לבנזמה, פרז אמר שיש לנו את ה9 הטוב בעולם ולכן אין מקום לעוד 9. זה שבאותו קיץ הפוקוס היה על אמבפה לא אומר שלולא אמבפה היו מביאים את הלאנד. באותה עונה היה לנו כבר 9 באנקר בהרכב וזו הסיבה שהלאנד לא הגיע. לינקים אני לא הולך להביא שוב, הבאתי אותם איזה עשר פעמים כבר לפה, מתנצל.

שחקן בן 30 שמעולם לא שיחק מחוץ לאנגליה - סיבה לדאגה.
אין ספק בקשר ליכולות המקצועיות של קיין. הסיכון הוא ביכולת שלו להתאקלם ולהשתלב. יכול להיות שהוא יודע להתמודד עם לחץ, בכל מקרה קשה להשוות בין כדורגל נבחרות לקבוצות. להוביל נבחרת של המדינה שלך זאת סיטואציה אחת, להיות זר במדינה שאתה לא דובר את השפה שלה זה כבר סיפור אחר. קיין בריאל יכול להיות הצלחה מסחררת או כישלון טוטאלי. בסכומים האלה עדיף לא לקחת את הסיכון.

באופן עקרוני אני נגד לרוקן את חשבון הבנק עבור שחקן מעל גיל 30.

הביקורת על ריאל לא צריכה להיות שהם לא החתימו את קיין, אלא שאין פה חלוץ אחר. אם אמבפה לא יגיע, או חלוץ איכותי אחר, אז אנחנו בצרות.

לא, זה ממש לא נכון. מה שפרז מדבר עליו זה על הרצון התמידי של ריאל לנצח ולא לוותר לא משנה מה - מה שנקרא רוח המדרדיסימו. לא להשתטח ולאבד מהכבוד שלך בשביל שחקן. אלו שני דברים שונים ידידי.

לגיטימי לחלוטין, רק שיש לי הרגשה שאתה מושפע מהעידן הנוכחי שהוא לחלוטין לא מדגם מייצג של המועדון.

שוב, הוא אומר שלעולם לא לוותר זה חלק מהdna של ריאל מדריד. “להשתטח ולאבד את הכבוד” זו הפרשנות שלך לדברים, מבחינת המועדון מדובר בקשיים שיש בדרך להחתמת השחקן הטוב בעולם, והם לא הולכים לוותר על אף הקשיים.

ההוכחה הטובה ביותר לדברים האלו, יותר מציטוטים ואמרות, אלו מעשים. בסופו של דבר אנחנו לא מוותרים למרות הכל, וזה אומר יותר מכל מילה על הדרך של המועדון הזה. תאהב את זה או לא זו ריאל מדריד.

ממתי משחק רגל לשוער משמעותי אצלנו? קורטואה משחק מסירות פשוטות מאוד והדבר היחיד שאלאבה וורלד קלאס בו זה הנעת כדור. טיבו אחלה עם הכדור ברגל אבל ממש לא איזה טר שטגן.

כל עוד דה חאה somewhat רלוונטי לרמות הגבוהות אז זה נו בריינר להביא אותו ובמקסימום שיגבה את לונין.
לשים 20M על שנה של בונו שהוא במילא לא להיט יהיה כבר הזוי. עדיף כבר להחזיר איזה פאצ’קו או ללכת על שוער עם ריסייל ווליו כמו הגיאורגי מולנסיה.

יש סיבה שקיילור לא בתמונה? נגמר לו הג’וס או שסתם אין דיבור עם פריז?

מצטער אבל אני לא מסכים איתך. כדי שתבין את המהות של ריאל, לפחות בעיניי אבל כנראה בעיניי האוהד הממוצע: ריאל מדריד לא צריכה להתקשות להחתים שחקן. שחקנים רוצים לבוא לריאל מדריד. יש הבדל בין להכנס למו״מ מייאשים (בייל, רונאלדו, מודריץ, קאקה…) לבין שחקן יחידני, שעל פניו אוהד את ריאל וחולם להגיע אליה - שמוציא את המועדון נואש ברמה קיצונית. → זה לא = ריאל מדריד.