דיון ההעברות והפנטזיות :: ארדה גולר כבר כאן, מה עם הצב? (חלק 1)

משום מה הייתה לי הרגשה שאחת ההתניות של זידאן לחזרה זה קידום המעמד של בנו לוקה.
מאוד מקווה שזה לא נכון, לוקה שוער מאוד מאוד מאוד בינוני (פרגנתי לו), ומקומו בהרכב הקסטייה הוא בעיקר בגלל שם המשפחה.

כמה שוער שני כבר משפיע? נחמד שיש אחד טוב, ומי כאוהדי מנצ’סטר יודע זאת, אבל לפני עשור השוער השני היה אצטרובל בלי צנוברים וזה לא הפריע לאף אחד.

עולם הכדורגל השתנה, שוערים שניים מקבלים יותר ויותר דקות.
שלא נדבר על כך שבמפעל הגביע השוער השני יפתח כמעט בוודאות, לא הייצי רוצה להפסיד את הגביע בגלל שוער שני כושל.

ב״אס״ מדווחים שנציגי המועדון נפגשו עם נציגיו של אנדומבלה.

קשר אחורי,צרפתי,בן 22,מהיר וטכני,מזכיר לי קצת את לאס דיארה מבחינת הנתונים הפיזיים,מקווה שהוא שחקן יותר אינטלגנט.
מישהו יכול להרחיב עליו?

לפחות בשני המפגשים נגד ברצלונה הוא הציג יכולת טכנית מרשימה יחסית לקשר אחורי, מאוד חזק, די מהיר, מוסר טוב.

נראה כמו החבילה השלמה ועם הגיל הצעיר והפוטנציאל הגבוה - לפחות לי היה ברור שבליון הוא לא ישאר בקיץ.

הוא נראה טוב מיורנטה? כי זה די מטופש ללכת לחפש קשר אחורי במקומות אחרים כשיש לך שחקן בית מצויין, חבל לי מאוד הזלזול של זידאן ביורנטה.

יורנטה לא ישאר לצערי, ולא בגלל שהוא לא טוב מספיק טוב. בינו ולבין זידאן היה תאקל עוד בזמנים שהם היו בקסטיליה. זידאן כנראה לא שכח לו…
בין אם זה יקרה או לא אני מאוד מקווה שאנדומבלה יגיע. לפי מה שראיתי נראה כמו שיכפול של יאיא טורה.

על מה מדובר?

אני מאוד מקווה שזידאן שם לב מה הולך בקישור במשחקים האחרונים. צריך להחליף לפחות 2 שחקנים.

אנדומבלה נראה כמו אופציה טובה, ראיתי אותו פעמים בודדות אבל עושה רושם שהוא שחקן טוב. אמור להיות קשר אחורי עם יכולת מסירה, קרי, משלים אידאלי לקאסמירו ב4231.
מצד שני, האס כבר דיווחו על פגישה איתו וקרובים שלו הכחישו את הפרסומים. לא הייתי בונה עליהם יותר מדי כמקור יחידי

יש עוד תקווה!

לפי דיווחים בספרד, ריאל מחזיקה בהצעה מהליגה הסינית על גארת’ בייל בגובה 100 מיליון יורו.

במועדון שוקלים את ההצעה בחיוב, אך בייל עצמו מתלבט אם לעזוב את הכדורגל האירופי. אגב, לפי הדיווחים השכר שהוצע לו בסין עומד על 26 מיליון יורו לעונה.

בליגה הסינית, אני לא בטוח אם אני מעדיף את בייל או את דיא סבע

אאל"ט כמה שחקנים מקסטיליה ויורנטה ביניהם לא אהבו את היחס העודף של זיזו לבנו אנזו (נתן לו את סרט הקפטן בעונה הראשונה בקסטיליה, שינה עמדות לשחקנים כדי לתת לבנו את הספוטלייט). יורנטה עצמו ניגש לזיזו ושפך לו הכל בפנים. היה שם ממש מרד לפי מה שקראתי.

שאלה אמיתית. עם כל הרומנטיקה והאהבה ליורנטה, שאגב הוא שחקן שאני אוהב ומעריך מאוד, אתם לא חושבים שנדומבלה טוב יותר? בכל הוא מחוזר על ידי כל קבוצות היבשת.

כמובן בהנחה שלא מדובר ברכש שיבוא על חשבון רכשים אחרים

נדומבלה אינו קשר אחורי ל4-3-3 כמו קאסמירו, יורנטה או בוסקטס. הוא קלאסי לצד אחד מהם ב4-2-3-1 כמו שכתב חסה או לעמדת ה50/50 ב4-3-3. ואם הוא מגיע ב70-80 מיליון יורו זה לא כדי לקבל את כמות הדקות הדלה של יורנטה.

בכל מקרה לטובתו של יורנטה, שחצי קריירה כבר מאחוריו, עדיף שיחפש קבוצה אחרת. כל קשר דומיננטי שיגיע ינגוס לו בדקות המועטות בלאו הכי ועושה רושם שזה הכיוון.

יורנטה שחקן טוב, אין בזה ספק. הוא טוב יותר מהרבה שחקנים טובים שמשחקים בליגה הספרדית. מהאנגלית האיטלקית והגרמנית. האם הוא מהטובים ביותר? האם הוא השחקן שכשאוהדי היריבה יקרא את ההרכב שלנו הם יגידו “אוי לא”? האם הוא שחקן שיוכל להצעיד אותנו לתארים? אני לא יכול לקבוע שלא, אבל לפחות כך זה נראה לי.
הוא היה טוב בקבוצה גרועה השנה. הוא באמת שיחק כדורגל והסתנוורנו מזה, נוכח הזוועה שחווינו השנה.

אני כן מאמין שהוא יכול להיות שחקן משלים במועדון. משום מה יש לי הרגשה שהוא פחות מוכן לקבל את המעמד הזה ורוצה לשחק כל משחק. במקרה הזה אני לא חושב שהוא יוכל להישאר. הוא לא מספיק טוב ואפקטיבי כדי להיות הקשר האחורי הראשון של ריאל מדריד. אשמח אם ישאר באותו מעמד שלו היום - שחקן משלים ולא יותר.

לגבי נדומלבלה, כמו שכתב גאי הוא יותר מודריץ’ מאשר קסמירו למרות שהוא כן מסוגל לשחק שם - באפקטיביות פחות נמוכה. זה קצת כמו לקנות דחפור ולהשתמש בו לסחוב דברים - פספסת לגמרי את כל הרעיון שלו למרות שהוא כן מסוגל לעשות את העבודה איכשהו.

הנה הסבר על התפקוד הטקטי של נדומבלה:

נדומבלה שחקן מצויין, פלופ הוא לא יהיה, השאלה אם יהפוך לשחקן ענק או שיהיה סתם שחקן טוב.

יש לו כל מה שקשר אחורי של הכדורגל המודרני צריך, שחקן עם חבילת כישורים מאוד מרשימה, בקיצור מבחינת כישרון נטו הוא יכול להיות הטופ שבטופ, אבל זה כמובן שאף פעם לא מבטיח שזה מה שבאמת יהיה.

ההשוואה ליורנטה לא נכונה, נדומבלה פרוספקט הרבה יותר גדול מהספרדי, אם יבוא הוא יבוא כדי להיות בין מובילי ריאל מדריד החדשה.

אם יש אמת בשמועות זה אומר אחד משתיים, קסמירו צריך להתחיל לדאוג למקום שלו בהרכב או שזידאן עובד לשחקן 4231

עזבו את השער, כל נגיעה של ואן דה בק בכדור היא פשוט תענוג. כן השיטה מאוד מחמיאה לו וכן הוא מאוד מחובר לשאר השחקנים ולא בטוח שכל סגנון יפיק ממנו את אותה היכולת. אבל אחרי הכל, הבנאדם שחקן מהרמה הכי גבוהה.

הלוואי, הלוואי וינסו להביא אותו.

בכל המשחקים של אייאקס שצפיתי עד עכשיו, הוא הרשים אותי הכי הרבה. גם מולנו, גם מול יובה וגם הערב.

אם פלורנטינו לא התחיל לכתוב את הצ’ק על ואן דה ביק אז אנחנו פראיירים. עם כל הכבוד לפוגבה ואריקסן את ההולנדי אפשר להביא יותר בקלות והוא גם צעיר יותר וזול יותר.

עכשיו זה שיא ההייפ, יש לזכור זאת. חלקם באמת טובים (דה יונג מדהים לדעתי), לגבי חלקם יתברר שהאווירה מסביב קצת האדירה. הקבוצה של טראורה ודולברג גם עשתה כותרות, גם אם זו בפירוש חזקה יותר

ואפרופו אותו משחק,
אריקסן אומנם נראה לוחץ ועובד קשה בהגנה, אבל מאוד לא מדוייק , במיוחד בשליש האחרון של המגרש ובמסירות מפתח. מישהו כאן ראה אותו למשך תקופה ממושכת ויכול לענות האם זה משחק רע ספציפית ( גם נגד סיטי הוא לא הבריק במיוחד) או שמא יש לו בעית יציבות כמו פוגבה חברו של זידאן ? כי המספרים שלעצם העונה יפים מאוד.