מאז שניימאר עזב לפאריס סן ז’רמן בהעברת ענק, ומעבר לכך כשכריסטיאנו חתם ביובנטוס - אני לא מזלזל באף דיווח, אבל הפרסומים האלה על ראמוס נראו לי מאוד מגוחכים, אני די מופתע. אני לא לוקח את זה בכזו קלות, זה לא עובר לידי, עוד נדבר על ראמוס עצמו אבל מעבר לכך - משהו בקבוצה הזו כבוי ומת, מרגיש שלאף אחד אין חשק לפתוח את 2019/20 ולתקן את העונה המסוייטת הזו. הדמויות החשובות רוצות לנטוש והשחקנים המבוקשים באמת לא רוצים להגיע. עשיתי ריפרש ב-“AS” לראיון של פלורנטינו שוב ושוב ושוב וחיכיתי למשהו מעודד וזה לא הגיע, אשכרה הכל בסדר לדעתו, יש שחקנים טובים וכאילו אם הסגל הזה ימשיך בעונה הבאה אחרי מנוחה - המתכות (תארים) יגיעו - אז זהו, שלא. מחר זה מגיע, גמר הליגה האירופית, מקווה לראות “Welcome” עם הזאר ממש בשבוע הבא.
לגבי ראמוס עצמו:
אם היה מרגיש שמיצה את עצמו אחרי הגמר ההוא בקייב והיה נכנס לפלורנטינו למשרד לאחר החגיגות בסנטיאגו ברנבאו - אז הייתי מבין, אם היה ‘עושה כריסטיאנו’ (כמובן רק העניין עצמו ולא הצורה, כי אין צורך להשבית שמחה מייד בגמר), אבל עכשיו? כשהמועדון נמצא בסימן שאלה גדול לקראת העונה הבאה ואחרי העונה הכי כושלת שלו במדי ריאל מדריד? מעבר לכך אני כן חושב שהרצון להשתחרר בחינם הוא חוצפה וזה לא רלוונטי כמה הוא תרם.
ברמה המקצועית אין שום קשר בין סרחיו ראמוס מודל 2019 לבין איקר קסיאס או ראול. גם היום ראמוס הוא אחד הטובים בעולם, המועדון זקוק לכסף בלי קשר כדי לצרף שחקנים חדשים. קסיאס היה שחקן ספסל בשנתיים משלוש השנים האחרונות שלו וגם ספג השפלות מהקהל; ראול עזב כי רצה להמשיך לשחק כדורגל ועבר לקבוצה כמו שאלקה מצמרת הבונדסליגה שהבטיחה את הכרטיס לליגת האלופות. הרצון של ראול לעזוב וההבנה של איקר אפילו הקלו על המועדון, לא הפעם, מה גם שראמוס חצי אלוהים במדריד, השחקן הכי מרכזי בקבוצה לאחר עזיבת כריסטיאנו, והייתי אומר את זה גם אם הוא היה המרוויח השני בסגל ‘בלבד’ (מודה שהציטוט לגביי בייל תמוה לי).
מעבר לכך די תמוה לי איך בגיל 33 הוא רוצה להפסיק לשחק כדורגל אמיתי, האם לזכות בעוד אליפות במדי ריאל מדריד זה לא אתגר? בהחלט כתבתי את זה גם לגבי זידאן, בזמנו, אני מודה, ואני מניח שהצעה מפתה מסין תגיע גם בעונה הבאה. לא שאני מצדיק גם את משחקי “החוזה החדש” אם אלה פני הדברים וגם ב-2015 העברתי עליו ביקורת קשה. פיקה פרש מנבחרת ספרד לאחר המונדיאל וראמוס ממשיך ומסתכן בפציעות למרות שהקבוצה זקוקה לו והוא עשה את שלו בנבחרת כך שלא בטוח שנמאס לו לשחק כדורגל.
אני לא חושב שכדורגל זה רק ביזנס, סרחיו ראמוס חושב רק על סרחיו ראמוס לפי הצעד הזה וריאל מדריד לא מעניינת אותו. קסיאס וראול לא עזבו במצב כזה ברמה המקצועית מצד הקבוצה ומצידם וגם הכלכלית.
וכן יש פה קצת אלמנט של רגש ותמימות של אוהד שהאמין שסרחיו ראמוס מחובר קצת יותר למועדון ורוצה להיות חלק ממנו גם בחרא. מניח שהייתי פחות עצוב אם היה מחפש אתגר בטריליון יורו בקבוצה כמו מנצ’סטר יונייטד או פאריס סן ז’רמן. כנראה שלצד הכמיהה לרכש גדול הקיץ, אהיה בפאניקה לגבי עתידו של הקפטן. לאבד אותו ואת כריסטיאנו רונאלדו תוך שנה אחת זה יותר מדי.