אנקדוטות ושאר ירקות

ההחמצות זה בשוליים. הבעיה היא העונות עם 5-15 שערי ליגה בקבוצה עם צוות מסייע מדהים, עונות שבהן לפעמים היה כינור שלישי/רביעי או סתם ההוא עם השליש. טיטי חושב שהוא הוכיח ׳סטטיסטית׳ את עמדתו אבל זה לא ממש מה שעלה מהדיון ההוא, אלא אם המדד הוא לשכנע את עצמך בדעתך הקדומה (נכון כמובן גם לעמדתי, אבל אני לא טוען ש-׳הוכחתי סטטיסטית׳ שום דבר). כל הויכוח הוא על האם קארים היה חלק מהצוות המסייע המדהים של כריסטיאנו וטרם לו, או שהוא under performer ביחס לצוות שהיה סביבו. אבל לא נחזור לדיון החרוש ההוא.

הבנתי את הטענות כלפי בנזמה בזמן אמת, אבל זה קצת מצחיק להישאר איתן בדיעבד, אחרי שראינו ביובנטוס וביונייטד את כל השחקנים ליד רונאלדו שוכחים איך לשחק כדורגל. לא יודע אם סתם מאבדים ביטחון לידו, או שהוא מעסיק מכשפה שתגרום לכולם לידו להיות גרועים אבל זה לא קרה רק לבנזמה. זה אפילו צריך להרים לבנזמה, שכן הוא היחיד שהצליח להסתדר ליד רונאלדו ולתת מספיק שקט כדי שרונאלדו יוכל לתת את המספרים שלו.

דווקא טענת כדור הזהב יותר מוזרה בעיניי. ללבנדובסקי וסוארז יש 2 נעלי זהב כ"א, כשהאחרון עשה את זה בעשור שמסי ורונאלדו היו שני הזוכים הבלעדיים חוץ מה2 שלו. כמובן שראוי לציין ש2 נעלי זהב מעמידים את לבנדובסקי וסוארז במקום השלישי (יחד עם 8 שחקנים אחרים) בטבלת זוכי נעלי הזהב אחרי מסי (6) ורונאלדו (4).

ללבנדובסקי הגיע כדור זהב ב2020 ולסוארז ב2016, והם לא זכו רק כי הפרס הזה מלא בפוליטיקה. ברור שמי שילך לבדוק בויקיפדיה לא ידע את זה, אבל אוהדי הכדורגל כן אמורים לזכור.

בסופו של דבר הם לא זכו, ואנשים זוכרים את מי שכן זכה. כולם ידעו לשלוף שקנבארו זכה בתואר, שקאקה או שבצ’נקו זכו. אתה זוכר מי היו המתחרים של קנבארו לתואר? או של רונאלדיניו? אני לא, בסופו של דבר אנשים זוכרים את מי שכן זכה, וכדור הזהב הוא התואר האישי היחיד שאשכרה זוכרים.

כן, כי לרונאלדיניו הגיע לזכות :joy:.

לא, כי לרונאלדיניו הגיע לזכות :joy:.

טוב לכן הדגשתי בהודעה המקורית שאני מדבר על האוהדים האובייקטיביים :grin:

1. רונאלדו של השנים האחרונות זה לא רונאלדו של רוב שנות בנזמה במדריד. ברור שכל הרכב שהוא נכלל בו דורש התאמות ופשרות מצד השחקנים שלצידו, אבל זה לא יכול להסביר את כל התופעה, בין היתר כי-
  2. רשימה חלקית של שחקני התקפה שנראו מצוין לצד רונאלדו, חלקם אפילו הציגו את יכולת השיא של הקריירה שלהם: בנזמה של 2016 ושל 2012, היגוואין, אוזיל, די מאריה, בייל, רוני, טבס.

מי שכח לשחק כדורגל לידו ביובנטוס? דיבאלה? הוא לא היה טוב לא לפני ולא אחרי רונאלדו.
יונייטד סתם בעונה נוראית, אני באמת לא רואה איך זה קשור דווקא לרונאלדו. אולי הוא וברונו קצת לא מתואמים ביניהם… קורה.

אני באמת לא חושב שבנזמה בכלל מתקרב ללבל של זלאטן, סוארז ולבנדובסקי (בסדר הזה, ד"א). וגם את וייה, דרוגבה, רוני ואגווארו (ובטח יש עוד) אני מחשיב כחלוצים גדולים יותר מהדור הנוכחי, עם כל הכבוד ל-2 העונות האחרונות של בנזמה.

נכון שהדיון חרוש, ונכון שהיו לי כל הכוונות שלא להיכנס אל הדיון הזה, אבל בכל זאת הכוונה המקורית של זה שפתח את הדיון (@Eyal ) הייתה בדיוק זה, אז נראה לי נכון לכבד אותה.

קצת נמאס לי מהטענה הזאת של “הוכח סטטיסטית מעבר לכל ספק”, אז הלכתי לבדוק את המספרים בעצמי. לצערי קשה מאוד לבודד נתונים של “החמצת שער בטוח”, אז הלכתי לדבר הטוב הבא - לכמה בעיטות בנזמה נדרש כדי לכבוש שער. השוויתי אותו קודם כל לעצמו, ואח"כ גם לחלוצים מקבילים לו, שהוזכרו בדיון הזה. לקחתי רק את נתוני הליגה כי בהם המדגם רחב ומייצג יותר, אבל המצב בצ’מפיונס יחסית דומה.
אז ככה:

בשנתיים האחרונות בנזמה נזקק ל-5 בעיטות לכיבוש כל שער, כאשר הוא בועט בממוצע כ-4 בעיטות למשחק.

בכמעט עשור שלפני כן, כלומר - בשנים 2010-2018 - בנזמה נזקק ליותר מ-6 בעיטות בממוצע לכיבוש כל שער, כאשר הוא בועט בממוצע כ-2.5 למשחק.

במילים אחרות: הוא לוקח על עצמו הרבה יותר (מטבע הדברים) ובועט כמעט 60% יותר במשחק, ככל הנראה כולל במצבים הרבה פחות קורצים, (ואני אוסיף, למרות שכמובן לא עולה מהסטטיסטיקה - עם צוות מסייע הרבה פחות טוב), ועם כל זאת שיפר את הסיומת שלו בכמעט 20%.
אז אל תנסו למכור לי סיפורים על זה שבנזמה הוא אותו בנזמה עם שיפורים קלים בלבד, ושהוא מחמיץ באותה מידה כמו אז רק שעכשיו הוא גם מחפה על זה.

בהשוואה לחלוצים אחרים באותה תקופה:

לבנדובסקי נזקק לכ-5 בעיטות לכיבוש כל שער (כמו בנזמה של היום, לא המחמיצן של אז), ובעט בממוצע פחות מ-4 בעיטות למשחק (שוב, בדומה לבנזמה של היום).

סוארס נזקק לכ-4.5 בעיטות לכיבוש כל שער, ובעט בממוצע קצת יותר מ-4 בעיטות למשחק (שבהערת אגב, זה אחד הנתונים שיותר הדהימו אותי בכל המחקרונצ’יק הזה - שסוארס ה"כינור שני-שלישי" הצליח לשים כמעט 4 בעיטות למשחק, כשהוא משחק לצד מסי ולעיתים גם ניימאר. אומר המון על השלישייה הזאת).

אגב, רציתי להשתעשע ולראות מה המצב אצל הצמד האגדי, אז ככה:
כריסטיאנו הבזבזן נזקק לקצת יותר מ-6 בעיטות לכיבוש כל שער, תוך שהוא בועט קרוב ל-7 בעיטות למשחק.
מסי לעומת זאת נזקק לכ-5 בעיטות לכיבוש כל שער (בדומה ליתר החלוצים הגדולים שהזכרנו ; ההבדל הוא כמובן בכמות השערים שהצליח להחזיק עם הממוצע הזה), ובעט בממוצע כ-5 בעיטות למשחק.

כלומר, כצפוי, הסטטיסטיקה מאשרת את מה שכולנו ראינו בעיניים, גם פה וגם לגבי בנזמה.

טיטי כן הוכיח סטטיסטית שבנזמה הבקיע כמו שאר חלוצי היבשת, לא נחזור לדיון ההוא כי אני הבאתי עובדות ומספרים ומישהו טען ההפך כי ככה זה, כי הוא אמר, וכרגיל חשב שזה מספיק…אגב, הוא ממשיך כך גם עכשיו.

אי אפשר להוכיח משהו סטטיסטית אם הסטטיסטיקה לרעתך, ככה שאתה לא יכול לכתוב אז “הוכחתי סטטיסטית”.

בנזמה כאופציה שלישית הבקיע כמו חלוצי האלפא של היבשת, כשהפך לשחקן המוביל עם צוות שחקנים בינוני ומטה ולא “הצוות המסייע המדהים אז” הוא התחיל להפציץ והביא אליפות, בעונה האחרונה כשקיבל צוות מסייע קצת יותר טוב עם הפריצה של וניסיוס הוא הביא דאבל ויקבל כדור הזהב.
זה או שבנזמה פתאום למד איך משחקים כדורגל בגיל 32 או שהוא בנג’מין באטן או שבגלל ששיחק עם רונאלדו ותפקידו היה לתת מעצמו ולעזור לרונאלדו להבקיע יותר הוא בלט פחות אז כי תרם לקבוצה יכולות אחרות פחות נוצצות(וגם אז הצליח להבקיע כמו חלוץ על).

למה לא לבדוק שערים פר דקות בניכוי פנדלים ? זאת הסטטיסטיקה הכי חשובה לחלוץ, מוזר…

כל השאר בבל״ת. ״הוכחתי סטטיסטית״ = ״בניכוי פנדלים״ + פיברוק מספרים + עקיצות של כיתה ז׳. יאללה יאללה.

אהבתי את זה ש-״בניכוי פנדלים״ זה הסטטיסטיקה החשובה ביותר, למרות שאתה היחיד בגלקסיה שמשתמש בה. אני מבין את הכוונה אבל זה לא עובד ככה, את הפנדל של בנזמה מול צ׳לסי נניח אין שום היגיון ׳לנקות׳ לו, פנדלים אחרים אולי כן אבל זה בוודאי לא ״הסטטיסטיקה הכי חשובה״.

וכל הטבלה הזאת בסוף אם מחשבים שערים פר דקות זה שווה ערך לשאר חלוצי הטופ של היבשת. חלוצים זה שערים פר דקות, תסובב את זה איך שאתה רוצה, בסוף מה שקובע זה שערים פר דקות.

למה לא עובד ככה ? אם ראמוס בקבוצה הוא יקח את הכדור בכוח ויבעט פנדל, אם ראמוס עוזב בנזמה מקבל עוד 8 שערים לסטטיסטיקה.
זה שבנזמה שיחק עם רונאלדו וראמוס ש"גנבו" לו איזה 100 שערים בקריירה לא מוריד מהאיכויות והיכולת של הצרפתי.

כי במצב כזה ההשוואות בין מסי לרונאלדו כשני הסקוררים הטובים ביותר הופכת להיות מאוד חד צדדית.

image

זה כבר לא מעניין אותי, רונאלדו כבר לא בריאל ואני לא אוהד רונאלדו.

אבל היה נחמד אם היית מוסיף סטטיסטיקה שמוכיחה את מה שאתה טוען, כי מסי אם אני זוכר נכון היה הבועט הקבוע של ברצלונה…

בגלל כל החלק שחתכת אחרי הפסיק. יש פנדלים שראוי ׳לנקות׳, יש כאלה שלא כי השחקן סחט אותם או עזר לסחוט אותם. יש שחקנים שמחטיאים הרבה פנדלים יחסית, ויש כאלה שלא. זה בוודאי לא חד וחלק כמו פשוט להוריד את כל הפנדלים.

אז שיהיה סטטיסטיקה של פנדלים.

בנזמה “איבד” 100 שערים מהסטטיסטיקה שלו כי הוא שיחק עם רונאלדו וראמוס, זה לא הוגן לשפוט אותו מול חלוצים אחרים ש 25% מהשערים שלהם זה בפנדלים כי הם לא שיחקו עם רונאלדו וראמוס.

שערי שדה זאת הסטטיסטיקה הקובעת מבחינתי, פנדלים גם ראמוס יכול לבעוט.

פתאום זה לא הוגן לשפוט אותו כי בטוח היו לו עוד 100 גולים… חשבתי שהוכחת סטטיסטית שהוא הבקיע כמוהם.

עוד עניין זה שסביר להניח שגולים בפנדלים באים לפחות חלקית על חשבון שערי שדה (ולהפך). נניח קבוצה שמנסה להשיג שער ניצחון מאוחר תלחץ עד שער שדה או פנדל, אלה לא אירועים בלתי תלויים. בנוסף, הטיעון שלך כולו נשען על זה שבנזמה שיחק משמעותית פחות דקות, ולכן בהגדרה אתה חותך כמות משמעותית מאד של פנדלים ממתחריו.

נב: לא מאמין שאני נגרר עוד פעם לשיט הזה… טיטי יש לך יכולות מיוחדות.

כן, אבל החטיא המון. האפס הזה.

לכן אני הולך איפה שאפשר להשוות סטטיסטית ! בנזמה לא בעט פנדלים לכן אני משווה מול חלוצים אחרים בשערי שדה לא כולל פנדלים כדי לא לייצור הטייה, זה מאוד פשוט…

אתה מביא את הסטטיסטיקה של השערים של בנזמה פר עונה כדי להוכיח כמה הוא היה אפס, יש לו עונות של 11 שערים בלבד, בטח היה אפס מאופס באותה עונה, בניגוד לחלוץ X שלא ירד מ 16 שערים לעונה, אבל גם אצל החלוץ X יש עונות חלשות שהוא הבקיע רק 9-10 שערי שדה בעונה, אבל בגלל שהוא בעט פנדלים הוא הבקיע עוד 8-10 שערים ואז הסטטיסטיקה העונתית שלו נראית הרבה יותר טוב מבנזמה, זה לא אומר שלאורך כל הקריירה בכל עונה שחלוץ X היה יותר טוב ופורה מבנזמה, בנזמה לא בעט פנדלים ומכאן הפער, לכן אני מנטרל את הפנדלים כדי שאפשר להשוות.

זה הגיוני וברור לכולם ובטוח שגם לך למה חייבים לנטרל פנדלים.

אם רוצים אפשר לפתח דיון ספין אוף שיכלול גם את אוהדי ברצלונה, נראה שחלק מהם התגעגענו לוויכוחים לוהטים וארוכים על כלום כדי להעביר את הימים המשעממים של הקיץ :wink:

צריך קצת עניין בחודשים החמים והריקים של הקיץ. כמה אפשר לדבר על ראפיניה, דמבלה וקונדה? ואצלכם אפילו יותר משעמם - סגרתם את חלון ההעברות לקראת 22/23 בכסלו תשמ"ז.

בכל מקרה - זה לא “חלק מהם”. אל תכליל חלק. זה אני, כמו ואלוורדה, שאשם.
סה"כ זרקתי גפרור, והלכתי. יש לי עוד כמה בקנה להמשך הפגרה.

גם פאטי/רודריגו עבר פה. בעיה. צריך להיות מקורי.

זה גם שוסאקו, אז זה כבר “חלק” :wink:

בגפרור הבא אני מיד אשפוך בנזין, אל תדאג, רק לא רונאלדו/מסי, כבר נטחן יותר מדי.