אנקדוטות ושאר ירקות

בסוף אין עונש הרחקה לאוקאדור . צילה תערער.

https://twitter.com/dorhoffman/status/1535267749018083329

אמרתי שלא יהיה כלום, הבכיינים נשארים לראות מהטלוויזיה בבית

chilenos llorandos
Mira por TV :rofl::rofl:

סתם כי משעמם בקיץ ואולי אנשים יריבו פה קצת -

אם לוקחים כל אחד בשיא שלו וסט היכולות, לדעתי זה סוארס. אם מסתכלים על קריירה שלמה, זה בנזמה. הבנאדם היה כינור שני מושלם וככינור ראשון הוא התעלה. סוארס היה פשוט מפלצת בלתי ניתנת לעצירה, השנים שלו בליברפול ובברצלונה זה חלוץ מפחיד (רק בשנתיים האחרונות בברסה הוא נרגע). גם השירת ברבור של סוארס באת’ באליפות הייתה מרגשת.

לדעתי עם כל הכבוד ללבה, הוא יודע שיש השלכות לכך שהוא שיחק בליגה מאוד חלשה. להכניס 30 שערים בגרמניה זה לא כמו להכניס 30 בספרד או באנגליה.

זלאטן לא שווה דיון? אני חושב שהוא לפני לבנדובסקי ולטעמי גם לפני בנזמה. אבל אני משוחד, אני מת על זלאטן…

עם זלטאן אני כל יום קם בהרגשה אחרת. פעם אחת אני קם עם דעה שהוא אוברייטד ענק, ופעם אחת אני קם עם דעה שהוא מפלצת כדורגל.

אוברייטד כי ראינו מה קורה שהמשחק לא דרכו בלבד בברסה, גם שוודיה בלעדיו נראתה טוב. איך שלא תסובב את זה ליגת האלופות זה כתם, הוא לא הצליח שם באף קבוצה והוא שיחק בקבוצות הכי טובות בעולם.

מפלצת כי צריך רק לראות איך הוא משחק, השילוב של החוזק והטכניקה זה לא משהו שראינו לפניו, הכריזמה הבלתי נגמרת והבנאדם במילאן לפחות לקח על עצמו פעמיים אתגר בליגה ופעמיים הוא לקח אותה. הפעם הזאת אפילו יותר מטורפת כי הוא עם רצועה קרועה. מכונה.

סוארז בשיא שלו הוא הטוב משלושתם. בנזמה הוא האנדרייטד הכי גדול ( ומי שזילזל בו הכי הרבה אלו אוהדי ריאל מדריד. חוץ מטיטי ודארקו :slight_smile: ) ובכל הכבוד ללבה כמו ששביט אמר שיצא מגרמניה ואז נבדוק את זה…

בנזמה זה סיפור מהאגדות…

מצטער, אבל השנים האחרונות של קארים לא יעלימו את העובדה שהוא היה טוב באופן ברור מלבנדובסקי לעונה אחת בלבד, שתיים או שלוש אם אני נדיב. גם לבנדובסקי סחב קבוצה לצ׳מפיונס על גבו, והיה מעולה גם בדורטמונד (רביעייה בחצי ומספרים מעולים מהשניה הראשונה עד האחרונה, אליפות). דווקא השיא של בנזמה מרהיב בהרבה משל לבה בעיני.

סוארס טוב משניהם, גם בשיאו וגם לאורך הקריירה. מדברים על כינור שני - הבנאדם היה כינור שני/שלישי הכי טוב שראיתי בחיי, בלי להוריד במיל מהמספרים המדהימים שלו עצמו. קילר, לוחץ, חזק, טכני, סיומת לא סבירה, דרייב חסר מתחרים. החלוץ הכי טוב שראיתי מימיי. הוא גם היחיד מהשלושה עם הישגים משמעותיים בנבחרת על שמו, שזה בונוס נחמד.

בול.
עם כל האושר שבנזמה מביא לנו אוהדי ריאל בשנים האחרונות, כל ניסיון לצבוע מחדש את השנים לצד רונאלדו כ"כינור שני מושלם" הוא פשוט עיוות של ההיסטוריה.
בלי שום קשר לכמה פוקוס או הזדמנויות רונאלדו היה לוקח לו במשחק, הבנאדם לא היה מצליח לשים כדור ברשת ממטר, גם אם החיים/השווארמה של אחרי המשחק היו תלויים בזה. והראשונים להצביע על זה ולצחוק על כמה לא מאיימים החלוצים של ריאל היו אוהדי בארסה, שנהנו מאוד באותם שנים מכך שליריבה שלהם יש חלוץ שגורם לפראן טורס להיראות קילר כמו סוארס בשיאו.

אגב, גם הזלזול היחסי הזה בלבנדוסקי לא מובן לי. ליגה חלשה או לא, הבנאדם מחזיק לאורך יותר מעשור במספרים שבלי 2 המפלצות, היו נראים לנו כאילו נלקחו משנות החמישים. וזה כולל גם את ליגת האלופות החזקה לכל הדעות, ואת השנים בדורטמונד שהצליחה הרבה בזכותו לראות עין בעין עם באיירן האימתנית.

לגבי זלטאן - מבחינתי זה השחקן שהכי נהניתי לראות מאז זידאן. בגלל הטיפול הכל-כך מיוחד ואלגנטי בכדור, עם מינימום נגיעות ובנונשלנטיות מוחלטת, ובגלל המהלכים הכל-כך לא צפויים שמנוגדים לכל דבר אחר שאני רואה על כר הדשא.
אבל דווקא בגלל זה, ובדיוק כמו עם זידאן, אני יודע להפריד בין ההנאה הסובייקטיבית שלי ממנו כפרפורמר, לבין הגדולה ה"אובייקטיבית" שלו כשחקן. בסוף-בסוף, אף קבוצה גדולה באמת לא יכלה לבנות עליו לאורך זמן, כי מצד אחד הוא מאלץ את כל המשחק לעבור דרכו ומאט את כל המשחק על הדרך, ומצד שני הוא לא מספיק טוב ולא מעמיד מספרים מספיק גבוהים (קרי - הוא לא מסי או רונאלדו) כדי שזה ישתלם לעשות את זה.
אבל זה לא מוריד מבחינתי כהוא זה את העובדה שהייתי מעדיף לראות כל יום פי 1000 יותר זלאטנים וזידאנים, על חשבון כל מכונת שערים ומספרים כזו או אחרת.

השאלה היא מי ייזכר כחלוץ הגדול ביותר ולאו דווקא מי היה הטוב מבניהם.

לטענתי בקרב האוהדים האובייקטיביים, בנזמה ייזכר כגדול מבניהם. אנשים לא זוכרים פרטים, אנשים זוכרים היילייטס. ומה שבנזמה עשה העונה היה חתיכת היילייטס. בנוסף גם נדבק לו תדמית של מסכן שחסה בצילו של רונאלדו לאורך הקריירה ורק אחרי שעזב, בגיל מאוחר, נתנה לו ההזדמנות להוכיח את עצמו והוא החזיר בענק.

כשאנשים ידברו על בארסה הגדולה תמיד יזכירו את מסי ככזה שסחב את הקבוצה. ובאיירן? היא לא מעניינת, אנשים לא יזכרו אותו מפרק את הליגה שם.

בנוסף יש משקל מאוד כבד לכדור הזהב בעיניי. אנשים זוכרים את הזוכים.

מי היה בתכלס יותר טוב? סוארז מעל שניהם, בשנתיים האחרונות בנזמה טוב מלבנדובסקי ולכל אורך שאר הקריירה לבנדובסקי בפער ענק מעל בנזמה. אישית אני אוהב יותר את בנזמה כי הוא הרבה יותר מחלוץ 9.

לגבי זלאטן, כתבתי את זה כבר פעם אבל אכתוב שוב. איקר גרם לי להתאהב בריאל מדריד, זלאטן גרם לי להתאהב בכדורגל. אני משוחד לגביו, מבחינת הציבור הרחב אני חושב שלא שוכחים לו שלא זכה בצ’מפיונס ובעיקר זוכרים את הפה הגדול שלו ולא איזה שחקן הוא היה.

זה לא שבנזמה הוא החלוץ הכי טוב אי פעם. אלא שרובנו (כולל אני) זילזלנו בו לחינם. ואני חושב שמאז שרונאלדו עזב הוא הרבה יותר טוב. אפשר להודות בזה. תשאלו את הדף של כרית בנזמה :slight_smile: מישהו שמע עליו? אוהד ריאל מדריד הכי מצוברח בשנתיים האחרונות…

דרך אגב, לזכותו גם שהוא יזכה בכדור הזהב השנה אף אחד לא יתלונן. קונסנזוס מלא. תזכירו לי מתי זה קרה?

הייתי מקוטליו הגדולים כאן בפורום, שמח מאד לאכול את ארון הכובעים שאכלתי ממנו בשנתיים-שלוש האחרונות ובשנה האחרונה ביתר שאת. זה לא הופך את השנים הבינוניות שלו לטובות בדיעבד. מודה בפה מלא שככל הנראה לא הערכתי אותו מספיק, ועדיין - את ההיסטוריה קוראים בכיוון אחד, ואני לא קונה את זה שהשנים לצד כריסטיאנו היו מדהימות.

לגבי עניין התודעה שסנטיאגו מעלה - כנראה שכאן לקארים בהחלט יש את הסיפור הכי מעניין, גם בפרטים האישיים וגם מעצם העובדה שזה קרה בריאל מדריד. זה נכון שהזיכרון הקולקטיבי לאורך זמן נשען על ׳גימיקים׳ שגם ללבה יש (חמישייה בתשע דקות וכו׳). סוארס בחיסרון בהקשר הזה בגלל מסי מין הסתם, למרות שגם ל-MSN יש הילה היסטורית לא קטנה.

אם מדברים על הייליטס זלאטן לוקח את לבנדובסקי ובנזמה בהליכה, האיש הכי לא צפוי עם הכדור.

בלי קשר, בעיניי ליגת האלופות זה המון מזל, ונכון שלאורך שנותיו הוא היה חייב לקחת פעם אחת אבל אני מסתכל על מה הוא כן לקח. ובעיקר שוכחים את העשור הראשון שלו (הזיה שהאיש בן 41 עוד שלושה חודשים) בו הוא לקח אליפויות ברצף למרות שהוא החליף קבוצות בקצב.

מאט את המשחק? לא חושב. המשחק התקדם ב8 שנים האחרונות והוא לא עשה את ההתאמות, אבל לחלוטין הוא היה בקצב המשחק כשהיה בשיאו.

תראה, זהבי סוף-סוף ירד קצת בכושר שלו, ככה שהוא פינה את הבמה להשאיר גם לאחרים סיכוי…

וקצת יותר ברצינות - פעם אחרונה שזה קרה, הייתה בדיוק לפני שנה, בשנה בה באופן שערורייתי לא ניתן כדור הזהב, עם אחד בשם… לבנדובסקי.
ואם נלך קצת יותר אחורה, גם בעשור בו מסי את רונאלדו שלטו ביד רמה בפרס, היו ללא ספק שנים בהן הפרס הגיע לבעליו המתבקשים מתוך קונצנזוס מלא, אולי עם מרמור אבל בלי שום מחאות של הצד השני. אנחנו נוטים לזכור את השנים בהן היו ויכוחים, אבל אאל"ט רוב כדורי הזהב חולקו בהתאם לציפיות של כולם.

8 שנים או לא, בזמן אמת אצלכם בפורום דיברו על הנושא הזה, ועטפו את זה לפעמים ב"חוסר התאמה לשיטה". גם אצלנו זה עלה לא פעם, כשזלטאן קושר אלינו.
ושוב, במבחן התוצאה - חוץ משנה אחת בברצלונה, הוא אף-פעם לא שיחק בקבוצות הגדולות באמת ביבשת.

אולי לא הבנתי אותך? הזיכרון שלי אמר שמסי זכה בפעם אחרונה. ואני די בטוח שיש לא מעט אנשים שחולקים על הזכייה הזו.

תחילת שנות ה 2000 האיטלקיות היו חזקות מספיק. אולי לא משווקות כמו האנגליות והספרדיות אבל לחלוטין באותה הרמה.

אף מילה על אגוארו?

מסכים עם זה שבנזמה ייזכר כגדול יותר מהם בגלל כדור הזהב, אין מה לעשות.
אבל בשיא שלהם תנו לי את סוארז,חלוץ על ופשוט קילר מטורף

השנים האחרונות שלו נהדרות, באמת. אבל אי אפשר להגיד שבגלל רונאלדו הוא היה כזה גרוע לפני.
כינור שני או לא, בנזמה היה מכניס שער רק אחרי 3-4 מצבים של 100% וכאוהדי ריאל היינו מתחרפנים ממנו על בסיס שבועי

תחשבו על מה היה קורה אם היו מחליפים ביניהם - בנזמה היה בברצלונה של 2015 וסוארז בריאל של אותה שנה

סווארז הוא הטוב מבין השלושה, אם לא ההחלקה של ג’רארד הוא היה לוקח לבד אליפות פרמיירליג עם סגל שלא שווה אפילו טופ6, בנזמה יזכר כטוב ביותר בגלל העונות האחרונות וכדור הזהב שהוא כנראה יזכה בו.
אז כשהיה נהוג לרטון ולרדת על בנזמה שלא בצדק תמיד אמרתי שהוא החלוץ הכי מתאים לשחק ליד רונאלדו והייתי מחליף אותו רק בשחקן אחד אחר וזה כמובן סווארז.
לכתוב שבנזמה בתקופת רונאלדו היה מחמיצן כרוני זה כמובן לא נכון ומנותק מהמציאות, וכבר היה דיון ארוך מאוד ושלדעתי סטטיסטטית הוכח מעל לכל צל של ספק שהוא הבקיע כמו שאר חלוצי הצמרת בתקופה שלו עם רונאלדו, אז לא יכול להיות שהיה מחמיצן כרוני וגם מבקיע כמו הטובים ביותר לתקופתו, כמו שיזכר בטעות כחלוץ הכי גדול בתקופתו כך הוא נזכר עד ללךפני כמה עונות כמחמיצן כרוני וכחלוץ בינוני וחלש.

הדבר המהותי היחיד שהיה משתנה זה שאוהדי ריאל היו מפנטזים על בנזמה וכמה הוא יהיה שידרוג ענק על סווארז החלש והמחמיצן הכרוני.

אגב, ניהלתי המון דיונים עם אוהדי ליברפול שלא התלהבו מסווארז ורצו להחליף אותו אחרי העונה הראשונה שלו כי הוא נחשב אצלם למחמיצן כרוני שחייב 3 מצבים בטוחים כדי להבקיע שער.

מזכיר שלפעמים גם סוארס מחמיצן לא קטן בפני עצמו. הוא פשוט נוטה להשכיח החמצות מסמרות שיער ממטר, באמצעות גול בוולה מהחצי אחרי דאבל פס עם מסי.

צריך לזכור שאי אפשר באמת להיות עם 100% הצלחה בבעיטות לשער, וגם רונאלדו ומסי הגדולים החטיאו אינספור מצבים שנראים קלים לכיבוש ואף אחד לא הבין איך זה לא נכנס. פשוט אף אחד לא זוכר את זה, כי הם גם כבשו 2835 שערים בעונה. ברגע שבנזמה גם התחיל לכבוש ככה, גם סטיגמת המחמיצן שלו הלכה והתפוגגה.

כל אוהד זוכר רק את ההחמצות של החלוץ שלו, אנחנו כאן בפורום עם רוב מוחלט של אוהדי ריאל, לכן בנזמה הוא המחמיצן הגדול בהיסטוריה.