לא אמרתי שרק הגמר משנה, אמרתי שיש לו יותר משקל. מבחינתח (ומבחינת עוד רבים) יש מדרוג מסויים: גמר>משחקים גדולים>משחקים “סתמיים”. נכון שרונאלדו לא הבריק במיוחד במרבית גמר הצ’מפיונס שלו (וגם בגמר היורו הוא נפצע לצערו), אבל יש לו ים של שערים (קריטיים) בשלבי הנוקאאוט, בקלאסיקוס, בדרבים ובשלל משחקים גדולים אחרים.
אני אישית כמובן מסכים איתך לגבי גדולתו של זידאן כשחקן, נטו ממה שרואים בעיניים - שוב, מבחינתי זה השחקן שהכי נהניתי לראות אי פעם. אבל מבחינת הציבור הרחב, לא היה לו את אותו מעמד היסטורי לולא אותו וולה בגלזגו או אותו צמד בגמר מול ברזיל.
כבוד גדול ללבנדובסקי להפסיד למסי. שישל נעליו מעל רגליו ויסתום את הפה. מסי העונה סיים בצורת של 20 שנה והוא קדוש וכל עוד הוא משחק כדורגל הוא השחקן הטוב בעולם וזה נכון לכל שנה קלנדרית ולא קלנדרית בה מסי משחק את המשחק.
מה הפולני הבכיין הפוסי הזה רוצה? אפילו שמחמיאים ומרימים לו את חמוץ? יאללה, כל הכדורגלנים נהפכו לבכיינים אלוהים. בנזמה, רונלדו, עכשיו הפולני. איף, קצת קלאס.
מה שהוא אמר זה שהוא מקווה שזאת הייתה באמת אמירה כנה ואדיבה של שחקן כה גדול. לא “הייתי רוצה שידבר בכנות” = הוא לא דיבר בכנות.
החלק השני “אני לא יכול להגיד שאני מרוצה מזה” בכלל לא נאמר על הציטוט של מסי אלא על כך שלא זכה בפרס.
עוד מהפולני: “להיות כל כך קרוב, להתחרות עם ליונל מסי, שחקן כל כך גדול ומבריק… אני מכבד את הדרך בה הוא משחק, את מה שהוא השיג ואת הרמה שיש לו. רק עצם העובדה שהייתי מסוגל להתחרות איתו מראה לאיזה רמה הצלחתי להגיע. כמובן שאני מעריך את זה, זה עושה אותי מאוד גאה, אבל עמוק בפנים הרגשתי עצבות”.
יש דיבורים על כך שפיפ"א החליטה להעיף את אקוודור מהמונדיאל הקרוב ולהכניס את צ’ילה במקומה. הטענה היא שביירון קסטיז’ו זייף מסמכים והוא בכלל קולומביאני. איטליה רוצה להיות זאת שנכנסת במקום אקוודור בטענה שהם הבאים בתור מבחינת הדירוג של פיפ"א. אם אני אקוודורי אני מכריז מלחמה על קולומביה.
הסיטואציה הבעייתית שבסוף בזכות הרמאות שלו הם קיבלו יתרון לא מוצדק ועלו למונדיאל על חשבון נבחרת אחרת.
כלומר אולי רק הוא פשע, אבל הנבחרת נהנתה מהפשע ונבחרת אחרת היא הקורבן פה.
אולי היה אפשר לעשות משהו הוגן יותר, כמו איזה משחק על כל הקופה בין שתי הנבחרות.
לא יקרה, הצ’יליאנים מפריכים סיפורים באוויר הם פאתטים ברמות, ניסו גם למכור סיפורים מונדיאל קודם שלא עלו.
הסיפור כבר עלה לאוויר בתחילת מאי , צ’ילה ייחסו לו תעודת זהות מזוייפת, האקוודורים אישרו את האשרה שלו עוד לפני המשחקים עצמם.
פיפ"א לא התייחסה עד עכשיו ומאמין שלא תתייחס ברצינות, בגג לא יתנו לשחקן לשחק בנבחרת איזשהי תקופת צינון
בכל מקרה זאת לא תהיה איטליה שתהנה מהדחה של האקוודורים אם וכאשר ובטח לא צ’ילה.
פרו שסיימה חמישית תעלה למקום 4 ותעלה אוטומטית, קולומביה שסיימה 6 תעלה למקום 5 ותלך לפלייאוף.
צ’ילה סיימה 7 ויכולה להמשיך למצוץ ביצים ולראות את המונדיאל מהטלוויזיה
אתה מבין שהגובה של בוליביה לא אמור להשפיע עליהם נכון? מבחינתי יש להם יתרון לא הוגן. מאמין לך שהפעם יש להם נבחרת חזקה אבל חובת ההוכחה עליהם. את המשחק מול ארגנטינה (שהיה לפרוטוקול בערך) הם בחרו לשחק במקום נמוך. הם מנצלים מחסור בחמצן לטובתם. זה בערך כמו שישראל תנצל פחד מטילים לטובתה ותשחק באשקלון בזמן קסאמים.
יש פער של אלף פלוס מטרים בין קיטו ללה פאז. זה כן בעל משמעות, כמו ההרגשה שלך בין נגיד איזור קוסקו, למה קורה כשאתה בשיא הגובה בטרק של הוואי ווש באנדים. זה מורגש.
דבר שני, היתרון תמיד היה להם, והם גם הצליוח לנצח לא מעט משחקים בחוץ, וכפי שאהוד אמר, מול יריבות ישירות. אני לא מתכוון לסנגר על אקוודור, בכנות I COULDN’T CARE LESS, אבל באמת שהיה להם טורניר מרשים. קשה להגיד אם זה רק בגלל העלייה ברמה שלהם, או גם בגלל החולשה המורגשת בנבחרות הדרום אמריקאיות שלא מצליחות לשחזר את מה שהיה להן עד לפני שמונה שנים עם צ’ילה, אורוגוואי וקולומביה במיטבן.
כן אבל מחסור בחמצן במהלך פעילות ספורטיבית מאומצת זה קצת יותר קיצוני… כל פעם שאני רואה את הנבחרת שם זה פשוט צער בעלי חיים. אין לזה שום הצדקה. יש באקוודור מקומות נמוכים. יש תנאים מסויימים בהם לא מתאפשר לשחק. בתנאי חום קיצוניים למשל יבטלו משחקים, בגשם כבד מידיי, תחת ערפל, בסופת ברקים, בשלג שנערם… בקיצור מחסור בחמצן לוקח את כולם.
מסכים איתך בגדול. יש מגבלת גובה בפיפא, אבל גם קיטו ןגם לה פאס מתחת לרף. נותן יתרון לא מוצדק למארחת.
אבל גם באירופה משחקים לפעמים בתנאים שהם לא של כדורגל. אולי ההבדל שזה לא נותן יתרון פיזיולוגי לאחת הקבוצות אלא סתם תנאים גרועים.