אנקדוטות ושאר ירקות

הנה, אפילו כשהוא דומע ונפרד הוא עושה זלאטן…

אוהדי ורונה שורקים בוז לזלאטן בנאום הפרידה שלו

זלאטן: “תמשיכו, הרגע הכי גדול של השנה שלכם זה לראות אותי.”

טוב, מסתבר שזה היה אפילו יותר פסיכי

אלדרווירלד עשה פה קומפאני

מכל הסיפור הזה אני בהלם שטובי אלדרווילד עוד משחק

אני לא מצליח להכנס ללינק. זה רק אני?

כנס לאתר/אפליקציה של צארלטון.
יש את זה גם שם.

אגב מלדיני, מדהים מה שקורה במילאן: האגדה לחלוטין אחראי על התחייה מחדש של מילאן, בא בעלים אמריקאי חסר מושג ומעיף אותו? אני אופתע מאוד אם מילאן לא תיפגע עכשיו.
הכדורגל זקוק למילאן טובה לעזאזל.

מישהו צריך להגביל את השתלטות השייח’ים והאמריקאים על מועדוני הכדורגל.
הראשונים משתמשים במועדונים כדי לנפח את האגו השברירי שלהם ואילו האמריקאים הטיפשים חושבים שמועדון כדורגל אירופאי זה “פראנצ’ייז” ואירגון חסר רגש והיסטוריה.
קצת כמו התרבות החלולה שלהם ששמה אין שום ערך וחשיבות לשום דבר בעצם שהוא לא כסף. האנשים האלה לא מסוגלים להבין תרבות, היסטוריה, מסורת ורגש.

ואם כבר מדברים על אגדות אז האיש והאגדה, האישיות המרגשת בעולם, הסטאר שהפך את עצמו למרכז כל משחק ביקום (אפילו רבע גמר מונדיאל), השופט שבגללו התחלתי בכלל לשים לב לשופטים, האיש והאקנה, הפלא שבגללו הייתי מוכן לראות את חטאפה מול אייבאר והאייקון שנתן לנו אליפות מוצדקת ביותר בחרבאנה של ברצלונה, מתאו “הגבר” לאהוז פורש:

אוהבים אותך אגדה!! Aupa Lahoz!!

הם מפטרים את מאלדיני? וואו, באמת אין להם מושג . מאחל להם ללכת בדרכה של צ’לסי.

מתאו להוז לא בדיוק פורש. לא מיוזמתו לפחות. לא מחדשים לו חוזה בהתאחדות כי נמאס להם מהשערוריות שלו.
גם סרו גראנדה עוזב. לא אתגעגע לשניהם.

העזיבה המסתמנת הגיעה אחרי פגישה בין מלדיני לבעלים החדש אתמול בבוקר שארכה פחות מחצי שעה (!!!) והייתה מלאה “חילוקי דעות” לגבי המשך הפרויקט העתידי.

לפי הגזטה דלו ספורט הבעלים האמריקאי לא היה שמח על זה שמילאן סיימה בעצם במקום החמישי ורק תודות לעונש של יובה היא עלתה לאלופות.
הוא גם לא אהב את הרכש של אוריגי שנחשב לרכש כושל של מלדיני.
מספרים שהוא אמר למלדיני שלא ייתן לו יותר מ50 מיליון יורו לרכש והשתמש בכישלון הרכש של אוריגי כדי להבהיר את הנקודה שלו. מלדיני אמר שכך זה בלתי אפשרי להתמודד עם מועדוני העילית.
ומפה הגיע המשבר כשכל אחד מתעקש על העמדה שלו.

השחקנים לא קיבלו את זה בעין יפה, במיוחד לא ליאו ותאו הרננדס שנשארו במילאן בגלל שהאמינו בפרויקט של מלדיני.

התגובה של ליאו אחרי הידיעה.

האמריקאי הגיב שעכשיו הוא רוצה שליטה מלאה על כל מה שהולך במילאן, וזו ההצהרה שלו שאני מתרגם מהעיתונות האיטלקית:

“אנחנו משקיעים בספורט כבר יותר מ-20 שנה. המודל העסקי שלנו במשך רוב התקופה הזו היה עסקי הספורט. העיקרון במודל שלנו זה שותפות עם בעלי זכויות ובניית עסקים בעלי ערך טרמנלי סביבם. יש לי ניסיון של 20 שנות עבודה מאחוריי כדי להוכיח שהמודל שלנו עבד. כולם רוצים לנצח. אף אחד לא תחרותי יותר ממני. אני רוצה לזכות בסקודטו ואני רוצה לזכות בליגת האלופות כל שנה”.

להגיד משפט כזה ברצינות? לזכות באלופות כל שנה?? מה, אתה חושב שאתה דמות בטד לאסו? יהירות אמריקאית טיפוסית, חוסר כבוד למורשת ולתרבות המקומית ובורות קלאסית של עם חסר היסטוריה.

הוא מחזיק בקבוצה שדורסת את ליגת האיכרים בצרפת, טולוז ויש לו קצת החזקה בליברפול דרך חברה אחרת אבל כנראה הוא לא קובע שום דבר שמה.
יש לו גם עסקים עם הNBA וNFL שזה ניסיון לחלוטין לא רלוונטי בקשר לניהול מועדון אגדי והיסטורי בכדורגל האירופי. לא יודע מאיפה הוא חושב שהוא מבין יותר ממלדיני.

אופתע מאוד אם מילאן לא תתפרק.

האמת שזה מצחיק, כי בינתיים עושה רושם שדרך ההתנהלות של הבעלים האמריקאיים ברחבי אירופה (צ’לסי, יונייטד, מילאן), זה אחד לאחד ההתנהלות שלהם כשהם פולשים למדינות זרות, כדי ‘לעשות סדר’.

“מה הבעיה?
נפלוש אליהם בלי הזמנה מוקדמת, בלי ללמוד את התרבות המקומית וההיסטוריה ובלי לפגוש ולשמוע את האנשים עצמם ואת האתגרים שעומדים בפניהם במילים שלהם, נשפוך עליהם מלא-מלא כסף/תחמושת, נלמד אותם איך אנחנו מנהלים את העניינים אצלנו ב-United States של America - ובטח הכול כבר יסתדר משם.
מה, לא ככה?”

ביונייטד זה ממש לא היה ככה. הגלייזרים קנו את המועדון ב-2007 ועד 2013 אף אחד שאינו אוהד יונייטד לא ידע מי הם. הם לא עשו שום דבר ונתנו לפרגי להמשיך לנהל הכל בעצמו. כשהוא הלך יחד עם דיוויד גיל הם נאלצו למצוא פתרונות ואז התחיל הבלאגן. על העבודה תחתם כמנג’ר פרגי אמר רק דברים טובים, גם במהלך העבודה וגם בספר לאחר הפרישה. מה שבוהלי עושה בצ’לסי זו קטסטרופה שלא הייתה ביונייטד אף פעם. להעיף מנהל מקצועי בטענה שיודעים יותר טוב ממנו כמו שקורה במילאן זה גם משהו שהגלייזרים אף פעם לא עשו.
הבעיה העיקרית איתם היא הצורה בה הם קנו את הקבוצה. הבעיה המשנית היא שהם באמת לא מבינים כלום ועד השנתיים האחרונות נתנו לוודוורד 100 אחוז שליטה. מאז ומתמיד הם הזרימו ערימות של כסף לכל מנג’ר, ובשנתיים האחרונות הם מינו אנשי כדורגל שינהלו את העסק ולא רק בנקאי.

הסעודים הציעו למנצ’סטר סיטי 200 מיליון עבור גונדואן

הם הולכים לשבור את השוק בצורה היסטרית ואין שם תחתית לבור הכסף.

עריכה; בעצם הוא מסיים חוזה אז הם הציעו לגונדואן עצמו 200 מיליון שכר.

סעודיה תעביר לאיחוד האמירויות 200 מיליון. משעשע.

אני חושב שצריך מגבלות שכר גם בליגה הסעודית.
נגיד לא לתת לשחקן אחד יותר מ 500 מיליון בשנה. או לא לתת יותר מיליונים מכמות התושבים בעיר. משהו הגיוני כזה.

עריכה: פבריציו רומנו מדווח שנגולו קאנטה קיבל הצעה מהסעודים עם שכר של 100M לשנה.
הוא גם אומר שבנזמה יקבל כמעט 200M נטו לשנה
מטורף לחלוטין הסכומים האלה.

סרטון נחמד שנתקלתי בו במקרה, של התפתחות הכובשים המצטיינים לאורך המאה ה-21 (מומלץ לראות על מהירות גבוהה):

אפשר לקבל ממנו תחושה די טובה לגבי השמות שעלו לקדמת הבמה האירופית וירדו ממנה מהר, לעומת אלו שהלכו וטיפסו בהדרגה ונשארו שם לאורך זמן. וכמובן - 2 החייזרים.

או לא לתת יותר מקבוצת NFL שלמה.

זו תקרת השכר לעונה. לא כולל ים בונוסים שלא קשורים…

סתם כי אני יודע

אחרי מסי, רונאלדו, בנזמה ובוסקטס - עוד אבידה גדולה לעולם הכדורגל בפרט, והספורט בכלל.

הפוסט פרידה שלו נראה כאילו הוא תרגם אותו ממקור אחר.

עצוב. קראתי היום בפייס שלו וכמעט בכיתי. דאסקאל הוא הווק המושלם. הוא מה שאני קורא לו “הטועה המושלם”: כל מה שהוא אומר, קח 180 מעלות, והנה יש לך את הדעה הנכונה ביותר אי פעם.
אם יש נושא שאני לא מבין בו אני מיד הולך לליצן ובודק מה הוא כתב, עושה 180 מעלות מהדעה שלו, והופה, יש לי דעה מוצקה ונכונה לחלוטין על הנושא הזה.

אני אוהב איך הוא רומז שהוא קצת כמו מוחמד עלי. הוא אשכרה נשמע כמו מישהו עם דעות אמיצות למרות שכל מה שהוא אומר זה הדבר הכי בטוח להגיד, הכי פחות מעורר מחלוקת (בתקשורת המגויסת) והכי מיינסטרים. הוא רק פולט את הקלישאות שהמשטר, הביג טק ומשטרת המחשבות מרשות לעולם.
הוא מעריץ את גרטה, הוא דחף את נרטיב הקורונה בברוטליות, הוא חגג את הזכייה של ביידן כאחרון הליבטארדס, הוא מאמץ כל טרנד ווק חדש, הוא חושב שהוא נלחם בגזענות ובכל הפוביות, יש לו את הדגל הנכון בטוויטר שלו וגולת הכותרת: הוא ירד על מי שהשתתף בקטאר אבל הלך וסיקר אותו באקט הכי צבוע שאפשר אבל כמובן בזמן שהוא מדבר על העוולות שלהם. אוווףףף איזה כבד!!

הוא קרא אלפי ספרים ומאמרים?? חיחיחי… המשתמש הכי צעיר בפורום הזה מועך אותו בכל נושא בכדורגל וקצת בכדורסל.

ואם הוא כזה מחשיב את עצמו מבין גדול בספורט וכותב ברמה כזו מצחיקה, מה יהיה עם הנושאים שהוא לא מבין בהם?