אנקדוטות ושאר ירקות

מצד אחד גול יפה מאד, מצד שני קשה לי לתת קרדיט לשער שבבירור לא היה מובקע היום. בכ״ז עברו כמעט 55 שנים, האינטנסיביות נמוכה ב-20 דרגות וכמוה גם היכולות האתלטיות והעמידה של השחקנים. לא מסוגל לשים גול כזה מעל השער של די מאריה. זה כמובן לא נכון באופן גורף, השער של מראדונה מול אנגליה למשל סופר מרשים גם היום (אם כי כמובן גם הוא היה הרבה יותר קשה להבקעה מול כמעט כל נבחרת מודרנית ברמה גבוהה).

אגב זה נכון, במידה מסויימת, גם לגול של זיזו 2002 למשל. השער הזה הוא פסגת האסתטיקה, ועדיין - עם יד על הלב, אין שום סיכוי שהוא מובקע בימינו (או אפילו מגיע לזיזו אחרי השהיה המטורפת הזאת באוויר, ועוד לרגל ולא לראש).

זו זכותך כמובן לסנן את כל העבר לפי קנה מידה של היום.
האם גם בהתאם ניתן לומר: פלה היה שחקן בינוני, כי שיחק רק בברזיל ואז בפנסיה בארה"ב, ושעם עמידה יותר טובה ואינטנסיביות סבירה, לברזיל לא היה היום יותר מגביע אחד (זה של 2002, כי באג’ו לא מחטיא פנדלים).

לא הכל כאמור :slight_smile:
לגבי פלה - לא ראיתי אותו בעיני, אבל אין ספק שכפי שהוא היה בזמן אמת הוא לא היה שחקן ברמה של מסי, למשל (וכנראה גם של שחקנים פחות טובים). ה-״מה אם״ הזה כמובן לוקה בהמון חסר, כי בד״כ כשמדברים על גדולה של שחקנים מדברים על ביחס לזמנם, כמו גם איזשהו מושג אמורפי יחסית של ״כשרון גולמי״. האם פלה, בהינתן הטכנולוגיה, הכסף, התזונה וכו׳ של היום היה ברמה של מסי/פנומנו/כריסטיאנו? כל מי שראה אותו בזמן אמת ישבע שכן, לי אין איך להכריע.

ברור לי אגב שה-״גילנות״ שלי לא מושלמת - אני כבר יכול לדמיין כמה קשה יהיה להסביר לאוהדים עוד 10-20 שנה על ניקולה יוקיץ׳ וכמה שהוא היה מדהים, בלי שום קשר לתקופה, כי בוידאו רואים שמנצ׳יק שבקושי מנטר 20 ס״מ מהרצפה. מניח שמי שראה את לארי בירד חווה דבר דומה מאד.

לא חושב שיהיה קשה להסביר ל"דור הבא" כי בשונה מתקופות פלה ואפילו קרוייף ומראדונה כיום יש תיעוד וצילום של כל רגע פארקט כמעט

כמה שיהיה צילום ותיעוד, תמיד ירחפו מעל זה השאלות, שדי תלויות אחת בשנייה -

1. האם השחקן הזה (או אפילו הקבוצה הזו) מהעבר היו יכולים לעשות את אותם הדברים עכשיו, לאחר כל השינויים שקרו בספורט הזה, בספורט בכלל, ובעולם? ולהיפך.
  2. כמה אפשר להשוות 2 שחקנים, למשל, שהיו פעילים בתקופות שונות לגמרי?

גם אם תיקח את תחילת שנות האלפיים, כשכן התחיל להיות יותר תיעוד, עדיין לא יודע כמה אפשר להשוות (אובייקטיבית, כי רגש ותחושה לא רלוונטיים פה בכל מקרה) שחקן צעיר בן 16-20 אז, שנחשב כישרון ופוטנציאל גדול, ללאמין/פדרי/בלינגהאם שמשחקים בעולם אחר לגמרי, כולה 20 שנה אחר כך. יש הבדלי ענק מהמון בחינות: ספורטיבית, טקטית, רפואית, חשיפה תקשורתית, רשתות חברתיות, כלכלית, פיתויית וכו’

זה לא רק עניין של צילומים ותיעודים, זה עניין של “גילנות” כמו שאורי כתב (שעובדת לשני הכיוונים, אגב, ע"ע “פעם ההגנות באמת היו קשוחות ומרביצות, לא כמו הילדות של היום”) ותחושה חצי מוצדקת שהעולם כל הזמן מתקדם, מכל הבחינות. בעוד 10-20 שנה הדור הצעיר יגיד שהשחקנים של היום לא באמת היו כאלה אתלטים/ההגנות היו רכות/המערכים והתרגילים הטקטיים היו פחות מורכבים ומפותחים, וזה מה שאיפשר לשחקן כמו יוקיץ’ להצליח לפרוח ככה.

Damn it, אני רואה את יוקיץ’ בזמן אמת, ולא מבין איך השמנמן הגמלוני הזה מצליח לפרפר את כל האתלטים המטורפים שמסביבו. בעוד 10-20 שנה, מי שירצה יוכל בקלות להדגיש תיעודים של ההתבכיינויות של לברון, סחיטות עבירות מגוחכות של קרי, עבירות צעדים שלא נשרקות, שחקנים שרוכים כמו וומבי ודוראנט - כדי לתמוך בטענות שלו שהמשחק של היום לא היה כזה מרשים.

לגבי סחיטת עבירות מגוכחות של קרי- לא התכוונת הארדן? נראה לי שלהארדן יש מספר פסיכי של זריקות עונשין, ובדקתי ביחס לדקה- הוא בערך זורק כפול מקרי בקריירה (בערך זריקה לכל 4 דקות משחק לעומת בערך זריקה ל 8 דקות משחק של קרי) וזה בגלל החוקים שמאפשרים לו ליצור את המגע לפני העליה לשלשה. קרי דווקא זורק יותר פנוי כי הוא לא מחפש את הקשת.
צעדים שלא נשרקים - ראיתי המון סרטונים שמראים ספציפית כוכבים שעושים צעדים מרובים (לפעמים 10 ומעלה!) עם הכדור אחרי עצירת הכדרור. לזכרוני לברון מככב שם ולא רק הוא. השופטים כנראה לא מקפידים על זה, וסביר שיש הוראה כללית שכל עוד זה נראה סביר כמו כמה צעדי ציר אז לא שורקים. העניין שהשיפוט של זה סלקטיבי ולא רק צעדים- כמעט כולם עושים “משיכות” אבל זה עושה את הכדרור ליותר אסטטי וגם על זה השיפוט סלקטיבי.
שחקנים שרוכים - מה זה אומר- שרוך שה לא טוב? כמו שהאבולוציה הביאה ליותר שחקנים גבוהים קורדינאטיביים עם השנים (ובטח אחרי תקופת ווילט) תופעת וומבי רק תגבר, וכבר היום זה הוא והולמגרן. ובכלל מעניין ששחקן שנה שניה כבר מצוין אצלך כתופעה ייחודית- תן לו קצת זמן שיגיע לאימפקט של דוראנט.

פספסת לגמרי את הנקודה שלי גולדי. אני לא טוען בעצמי את כל אחת מהטענות האלה, או אומר שהן מוצדקות (גם אם יש משהו בחלקן), אלא שיהיה קל לדורות הבאים להקטין את הכדורסל של ימינו, אם ירצו, ע"י שימוש בטענות הללו - שגם מגובות בתיעודים לרוב.

ולכן -

• לא משנה אם קרי או הארדן הוא זה שחוטא יותר בסחיטת עבירות בעלייה לזריקה (שניהם עושים את זה, אם כי ייתכן בהחלט שהארדן חוטא בכך יותר).
  • לא משנה אם לכאורה יש “הצדקה” לאי-שריקת עבירות צעדים (ואני לא מבין איך אכיפה סלקטיבית היא טיעון להגנה על התופעה, להיפך - זו עוד טענה נגד התופעה הפסולה). אגב, זה לא קורה רק בזמן רגל ציר, אלא גם סתם בצעד וחצי פשוט שמסתיים בדאנק נחמד, והשופטים לא רוצים לקלקל את החגיגה. לברון אכן מככב גם כאן.
  • לא משנה אם שחקנים שרוכים זה “טוב” או “לא טוב”, בסוף מי שירצה יוכל להשתמש בזה כטיעון על החולשה הפיזית של הליגה בימינו.

בסוף, מדובר בסה"כ ברשימת טיעוני ניגוח אפשריים לדורות העתיד, שיוכלו להשתמש בהם כדי להקטין את ההישגים של יוקיץ’ (שוב, אם ירצו בכך). ורשימת הטיעונים שהבאתי היא רק רשימה חלקית, אפשר לחשוב על דוגמאות רבות נוספות.

בערב הסעודית רק מעלים הילוך עם הרכישות שלהם.

ג’ון דוראן נחשב לאחד הכישרונות המעניינים באירופה לעמדת החלוץ המרכזי.

ובנוסף גם ויקטור בוניפאסה של לברקוזן במו’'מ עם מתקדם.

זה יכול להיות צעד שהופך אותם ליותר מסתם קוריוז.

אוהד של אתלטיקו נסיונל מקולומביה
איזה חולה בראש

1000082245
1000082243
1000082242
1000082241

פצוץ רציני. הרבה ברגים חסר…

האמת? פעם ראשונה שאני רואה קעקוע עם היגיון מאחוריו.
גם חסך כסף על לקנות חולצה חדשה כל שנה/כמה שנים, וככה הוא יכול לעודד בלי חולצה(כמו שהשרופים אוהבים) ועדיין להישאר עם החולצה עליו.

“Bienvenido Iair, te esperamos Eitan”

Bandera en el Atlanta vs All Boys de ayer :blue_heart::yellow_heart::blue_heart:

“ברוכים הבאים יאיר, אנחנו מחכים לך איתן”.
האוהדים של אטלנטה היהודית מבואנוס איירס

1000086839

סגונדו קסטיז’ו המאמן של ברצלונה דה גווואיקיל (אקוודור) מגיע למשחק מוקדמות גביע ליברטדורס נגד קורינטיאנס בחליפה אלגנטית

ברצלונה ניצחו 0-3 משחק ראשון בבית

כשיהיה לי זמן, אבדוק בשיין כמה זה עלה לו.

:person_facepalming::yawning_face::sleeping:

קשקשן מאוס.
אני עוד זוכר איך הוא חיכה לשופט בחניה כשהיה מאמן ריאל. זה לא התחיל מהגמר בבודפשט, השופטים מחפשים אותו מאז שהיה בן 3.
מאחל לו כל רע.

קצת מרמור על התקשורת ספורט בארץ:

-כל משחק של הפועל תל אביב משודר ב-5+ LIVE, לכו לעזאזל, והייתה אפשרות להזמין משחק נקודתי בעשרה שקלים לא מזמן והורידו אותה. הערוץ הזה לא נותן כלום, איכס. זה אמור להיות הפוך, יש יותר אוהדי הפועל ת"א מהפועל פ"ת, מגעילים ודוחים אתם.

-ב’ישראל היום’ עפים על הכדורגל כאן בארץ וזה בסדר ודוחפים חזק להפועל תל אביב סל, הם גם משדרים את המשחקים כנראה. אבל לא יכולתי להיות שבערב גורלי של ליגת האלופות אין שום אזכור בעיתון למעט הפנייה לקרוא באתר.

-אני גם עבדתי כעורך בעסק כמה שנים ולכן זה מתסכל הזריקת זין שיש. ספורט5 ממהרים לעלות כתבה עם נתון של ארלינג הולאנד המבריק. לא מחכים אפילו לסיום המשחק, בסדר. אבל כאחד שלא ראיתי את המשחק אני לא ראיתי בכתבה אזכור לכך שהיה משחק היום ונגד מי. מביך שאין את המינימום. כמו הציונים של איתי שכטר שכותב מספר ליד שחקן וזהו-זה.

אחרי 748 ימים, דלה אלי חוזר לשחק כשהוא עולה במדי קומו מול מילאן בדקה ה-81.

עשר דקות אחרי, דלה אלי מורחק באדום ישיר.

ג’וד בלינגהאם המקורי.

היה נראה מועמד ודאי לכדור הזהב בתחילת הדרך.