אני חושב שאפשר להכריז על תגובת השנה כבר עכשיו… בראבו.
השוואה בין אליפות אירופה 2024 לגברים לבין אליפות אירופה 2025 לנשים, מבחינה פיננסית.
גברים מכניסים פי 20, ומביאים רווח אדיר לאופ"א.
נשים בעצם מפסידות כסף, אבל במונחים אבסולוטיים ההפסד הזה הוא פינאטס.
מה שהפתיע אותי זה כמות האנשים שהגיעו לראות את הנשים. אמנם המחירים של הכרטיסים היו נמוכים, אבל עדיין, לא חשבתי שאלפי אנשים יגררו את עצמם לראות את זה. אני לא ראיתי דקה אחת, ואפילו לא הייתי צריך מהספה בשביל זה.
כנראה ששוויצרים אוהבים כדורגל נשים.
אשכרה WNBA
אז ראיתי 2.5 משחקים (וזה אחרי שראיתי את הטורניר המיותר בקיץ. כן, יש לי בעיה) : איטליה בלגיה, איטליה אנגליה בחצי וקצת מהגמר ואפילו אין כוסית אחת.
הכדורגל מעבר לנוראי. זה לא כמו כדורגל של בני 12. זה יותר כמו סבתות אמריקאיות שמנסות לבעוט בכדור בפעם הראשונה.
אין טכניקה, אין נגיעה ראשונה, אין נגיעה שנייה, אין דריבל, אין מהירות, אין הבנת משחק. אין שום דבר בעצם.
השוערות כל כך קטנות והשער נראה כל כך ענק שמספיק שיבעטו בעיטה חצי בסדר לכיוון השער ויבקיעו. ואפילו את זה הן לא היו מסוגלות לעשות.
אפילו אי אפשר לראות את זה כדי לצחוק עליהן. זה פשוט עינוי ועילבון למשחק. ולא, זה לא ברמת ליגה ג’ בישראל. אין שאלה בכלל.
אז למה היו שמה כל כך הרבה אנשים? חוץ מזה שהכרטיסים היו בעצם בחינם, לטעמי פשוט אסור לזלזל בטיפשות המערבית והרצון שלהם לאותת לכולנו כמה הם מדהימים, מתקדמים ונאורים ותמיד ירצו לתמוך בשטויות האלה כדי להעביר מסר או משהו כזה.
וגם אני מתאר לעצמי שבמדינה חסרת זהות וערכים כמו שוויץ, רבים ישמחו לקחת חלק ב"אירוע" כזה בשביל החוויה.
והספורט המיותר הזה פשוט לא עובד שאפילו דאסקאל יקיר הפורום כבר לא מדבר על כמה כדורגל הנשים מדהים.
אין שום דיבור בפורום על הסופרקאפ מאתמול, אבל אני מניח שכל מי שעוקב אחרי כדורגל כבר יודע על הפעולות האנטי ישראליות שבוצעו במשחק.
ברור לי שאופ’'א כבר מזמן בשליטה של הכסף הערבי, אבל בימים האחרונים הם גם התחילו לפעול בצורה פוליטית נגדנו. התחילו עם כל מיני ציוצים(שסלאח עזר להפיץ) ועכשיו כבר מגיע לבמה הראשית.
מישהו זוכר עוד סיטואציות כאלה במעמד של משחקי כדורגל אירופאיים?
לא יודע אם סיטואציות כאלה בדיוק, אבל היו אינסוף מחוות לאוקראינה + קבוצות רוסיות לא מורשות להשתתף במפעלים האירופאים כבר כמה שנים (בונוס - שחקני שחמט רוסים משחקים עם דגל של פיפ"א-של-השחמט במקום עם דגל המדינה שלהם), ככה שיש לנו עוד לאן לשאוף.
אני כבר מחכה לפיגוע מוסלמי באיזה איצטדיון. תקראו לי איך שאתם רוצים, אני פאקינג אחגוג.
חבורה של נאצים.
היה בעבר הלא רחוק קמפיין ענק של לעצור את הגזענות.
היה קמפיין של אוקראינה.
היה קמפיין בעד להטבים.
אופ"א מאמצים את הגישה השמאלנית של רוב מדינות מערב אירופה. היום זה נגדינו, מחר ישימו באנר נגד רעב באפריקה או נגד זכויות אדם בצפון קוריאה.
הבעיה שהם כל הזמן אומרים שכדורגל מחוץ לפוליטיקה ועושים בדיוק הפוך.
ישראל תהיה אשמה כי היא דיכאה את המפגע בצורה כלשהי.
מה חדש? כבר היו פיגועים.
כבר מחכה לראות את אל ג’ולאני ביציע הכבוד באלופות או בקלאסיקו. הכל כל כך צפוי ומתסכל שברור לאיפה הרוח נושבת. לאיפה הרוח נושבת אתם שואלים? לכיוון איזה פה פתוח של מערב אירופאי, לשם המוסלמים יכולים להמשיך להשתין בשקט.
אני לא רוצה לפתוח עוד דיון של פוליטיקה, אלא להישאר עם קשר לכדורגל.
אופ’'א נהיו פוליטיים כשהעיפו את הרוסים מכל התחרויות, או אפילו לפני. אם לא מערבבים כדורגל ופוליטיקה, אז מה זה? היה ראוי אולי לעשות סנקציות אישיות נגד שחקנים שהתבטאו בפומבי בעד המלחמה, וזהו.
אני באמת לא מבין מדוע דין ישראל שונה מדין רוסיה בעיניי האירופאים. אני לא מדבר על צדק, אני מדבר שמבחינתם, גם רוסיה וגם ישראל הורגות אזרחים. זה לא משנה להם מה אוקראינה או חמאס עשו לפני כן.
חשבתי עם עצמי אם הפוליטיקה התחילה עוד במלחמת יוגוסלביה, כשהעיפו אותם מאליפות אירופה 92. החלטתי שלא דומה, היה שם תוהו ובוהו, מלחמת אזרחים של כולם נגד כולם. לא הייתה יוגוסלביה.
הדבר הכי פתטי שעשו היה הרחקת הטניסיאים הרוסים מווימבלדון. כל פעם שאני חושב שהם לא יכולים לרדת יותר נמוך, הם מפתיעים אותי.
אה, גם אין דגל רוסיה ב Chess.com, זה בטוח הראה להם מה זה.
המערב רואה שהכל מתפורר: Multiculturalism הורס כל חלקה טובה, בערים הגדולות אין בטחון בכלל, אין כסף לאנשים, ומה הם עושים? Double down. הם לא רוצים להודות בטעויות שלהם.
וכנראה שלהשעות את רוסיה מהספורט/להסיר את הדגל שלה כמו שאהבלים עושים כשהם ברוגז עם הילדים בגן ולשחק אותה נאורים עם ישראל עם השלטים האלה, נותן
משמעות לחיים הריקים שלהם וגורם להם להרגיש אנשים נעלים, חשובים, מתוחכמים ומוסריים.
בדיוק כמו הקפלניסטים.
תודה לאל שהתקבע שהשחקנים הרוסים יכולים לשחק, רק בלי דגל. כשרק פרצה המלחמה היו ממש דיונים האם לתת להם להמשיך להתחרות. בסוף הרחיקו רק את זה שאקטיבית תומך בפלישה בפומבי (קריאקין, הורחק ל-6 חודשים).
זוכרים את זוכה הגביע העולמי, אוליבייה ג’ירו?
הקיץ הוא חזר מארה’'ב לליל בליגה הצרפתית, מאתמול כבר כבש בבכורה שלו:
בן 39 בעוד חודש.
מישהו קלט מה הלך בארגנטינה במשחק של אינדפנדיינטה נגד אוניברסידד דה צ׳ילה? וואו. זה הזייה.
אהוד שפוך פה מידע.
התמונות והסרטונים הלילה מהמשחק בין אינדפנדיינטה לאוניברסיטד דה צ’ילה הם מהנוראיים שראינו במגרשי כדורגל.
הכל התחיל מחצית ראשונה שלא יודע מי המטומטם ששם את אוהדים של צ’ילה יציע מעל אוהדי אינדפנדיינטה.
כל המחצית הראשונה האוהדים של צ’ילה ירקו עליהם מלמעלה, השתינו, זרקו אבנים ומקלות
האוהדים של אינדפנדיינטה התעצבנו ועלו במחצית ליציע של צ’ילה, מי מהאוהדים של צ’ילה שלא הצליח לברוח ליציע אחר או לתוך האיצטדיון אכל מכות רצח ממקלות ואבנים, דקירות, הפשיטו אותם והרביצו להם עירומים על הישבן, דחפו להם מקלות לפי השמועות גם, יש סרטונים שרןאים אוהדים של צ’ילה מתחננים מבקשים סליחה ועדיין מכניסים להם מכות.
יש אוהד אחד שרןאים בסרטון שקפץ מהטריבונה קומה 2 מחשש לחייו ולא ברור מה מצבו
פינו 15 פצועים מצב קשה, מדברים על 3 הרוגים לפחןת.
650 שוטרים ו-50 מאבטחים כמובן שלא עזרו בשיט ולא היו ביציע שהיה בו הבלאגן
פחד אלוהים
רק למען הסדר הטוב - מדובר על אולטראס או על אוהדים רגילים?
או שאין דבר כזה אוהדים רגילים בארגנטינה?
מי שתקפו היו כמובן הבארס בארס של אינדי, מי שהתגרו במחצית הראשונה היו כמובן הבארס של אוניברסיטד אבל מי שהותקפו ושילמן מחיר היו אוהדים צ’יליאנים נורמטיבים.
ראיינו אוהד אחד בשם חוליאן שהיה בשדה התעופה אחרי שהמשטרה חילצה אותו בערך 40-30 דקות מתחילת האירוע והוא סיפר שדחקו את המשפחה שלו לקיר, הוא עמד ביניהם וחטף את כל המכות בשבילם, אמר שלא יחזור לארגנטינה יותר בחיים.
לצערי זה המצב כיום בדרןם אמריקה, קבוצות לא מסןגלות לארח קהל של קבוצות חוץ, זה נגמר לא טוב, אפילו בארגנטינה זה חזר אחרי 11 שנה, כרגע מחוץ לבואנוס איירס שם יותר שקט אבל ברור שזה מתכון לאסון.
עצוב
פסק הדין של הקונמבול פורסם
שתי הקבוצות נפסלו לחלוטין מגביע סודאמריקנה.
אף אחת מהקבוצות לא תהיה זכאית להשתתף באף תחרות קונמבול בעונות 2026 ו-2027
ובסוף מי שחוטפות אלה הקבוצות
לפני כמה חודשים אוהדי ריבר תקפו את השחקנים של בוקה ( או להיפך?). ממש תקיפה פיזית.
למה לא הענישו את הקבוצה אז?
או לחלופין, מה הקבוצה אשמה? למה לא לתת להם עונש של משחקים בלי קהל?
לא ברור, סטנדרט כפול.
אין לי מושג על מה אתה מדבר
היו את אירועי הגז של 2015 שבוקה זרקו גז על השחקנים של ריבר בדשא והביאו להם הפסד טכני של 3-0 וסגרו להם את היציע המרכזי לכמה משחקים, לא זוכר כרגע בדיוק כמה.
והיה את 2018 שהאוהדים של ריבר זרקו אבן על האוטובוס של בוקה בדרך למגרש וקיבלו 6 משחקים של גביע ליברטדורס ללא קהל שזה מין הסתם הפסד כספי.
והגמר המפורסם שזז למדריד.
לאיזה סיפור חדש מהחודשים האחרונים אתה מתכוון?
מסכים איתך לחלוטין שצריך לתפוס את האוהדים ולט להעניש את הקבוצה
אופס.
דיברתי על האירוע של 2018, כנראה שקראתי על זה לא מזמן.
אם אז קיבלו עונש של משחקים ללא קהל, אז למה עכשיו זה אחרת?