כי אחידות וקונמבול זה לא בא ביחד.
לא אתפלא אם חוץ מהעונש שרשמתי גם יש קנס כספי לקונמבול שמעשיר כיס של מישהו שם בהנהלה
20 העברות הכי גדולות בהיסטוריה
- ניימאר, מבצלונה לפריז סן ז’רמן - 222 מיליון יורו
- קיליאן אמבפה, ממונאקו לפריז סן ז’רמן - 180 מיליון יורו
- עוסמאן דמבלה, מדורטמונד לברצלונה - 148 מיליון יורו
- אלכסנדר איסאק, מניוקאסל לליברפול - 144 מיליון יורו
- פיליפ קוטיניו, מליברפול לברצלונה - 135 מיליון יורו
- ז’ואו פליקס, מבנפיקה לאתלטיקו מדריד - 127.2 מיליון יורו
- ג’וד בלינגהאם, מדורטמונד לריאל מדריד - 127 מיליון יורו
- פלוריאן וירץ, מלברקוזן לליברפול - 125 מיליון יורו
- אנסו פרננדס, מבנפיקה לצ’לסי - 121 מיליון יורו
- אדן האזר, מצ’לסי לריאל מדריד - 120 מיליון יורו
- אנטואן גריזמן, מאתלטיקו מדריד לברצלונה - 120 מיליון יורו
- ג’ק גריליש, מאסטון וילה למנצ’סטר סיטי - 117.5 מיליון יורו
- כריסטיאנו רונלדו, מריאל מדריד ליובנטוס - 117 מיליון יורו
- דקלן רייס, מווסטהאם לארסנל - 116.6 מיליון יורו
- מויסס קייסדו, מברייטון לצ’לסי - 116 מיליון יורו
- רומלו לוקאקו, מאינטר לצ’לסי - 113. מיליון יורו
- פול פוגבה, מיובנטוס למנצ’סטר יונייטד - 105 מיליון יורו
- גארת’ בייל, מטוטנהאם לריאל מדריד - 101 מיליון יורו
- קאי האברץ, מלברקוזן לצ’לסי - 100 מיליון יורו
- הוגו אקיטיקה, מפרנקפורט לליברפול - 95 מיליון יורו
יותר פלופים מהצלחות
וואלה יש הרבה העברות שיצאו כושלות מפה אבל בבסיס שלהן היו שחקנים טובים
העברות של קייסאדו האברץ וגריליש מראש היו רעות, 3 השחקנים הללו מעולם לא היו שווים את המחיר הזה
כנראה שאקיטיקה גם לא אבל לו יש עדיין הזדמנות להוכיח אחרת
תודה לאל ותודה שאתם קימים ליברפול .
יש לנו רק שלושה פלופים ברשימה והרביעי ניימאר.
הייתי בטוח שנחגוג ברשימה הזו יותר
ניימאר פלופ?
דן אתה חכם ומשכיל ממני
אם אני כותב שלושה פלופים ואז מוסיף עוד אחד זה סימן שהרביעי לא.
![]()
זה הבנתי, רק לא הבנתי מה ניימאר כן, מה הוא לא הבנתי מהחלוקה שלך…
3 פלופים ואחד לא…
סהכ ארבעה שחקנים מתוך 20 הייתי בטוח שנחגוג ברשימה יותר.
הכישלון הכי גדול הוא אדן הזאר זה לפעמים מרגיש לא אמיתי עד כמה שזה היה רע. כי הוא באמת היה שחקן גדול וגם בצ’לסי שמר על כשירות והוא היה נחוץ לנו. אולי אני בדעת מיעוט: הרכישה של פיליפה קוטיניו נראתה לי הרבה יותר הגיונית ומתאימה מאשר להביא את עוסמאן דמבלה (לי הרגיש כשחקן מאוד לא חכם ושמתאים לשטח רב כמו שיש לבורוסיה דורטמונד) ואולי רכש פאניקה ותגובה בשל עזיבת ניימאר.
-הסכום ששולם על אנסו פרננדס מופרך לחלוטין וגם על ז’ואאו פליקס. בעצם כל שחקני ה-120 מיליון יורו בספרד ב-2019 יעני עשינו שרירים גם ומוציאים כמו באנגליה - פלופ
לפני שהזאר הגיע הייתה לך הרגשה שהוא יכשל?
קוטיניו ודמבלה לברצלונה זה שתי רכשים מועדים מראש לכישלון בגלל זה לדעתי הם לוקחים אותו.
הזאר היה כשלון מושלם שלא ידוע מראש, אם כי הבטן שאיתה הגיע לטרום עונה לימדה משהו. בדיעבד הוא אפילו אמר שלא היה מוכן להיות כמו רונאלדו כפריק של כושר כי חייבים גם להתפרק ולהנות בחיים..
בגלל זה לא. כמובן שזה רכש שהגיוני שעשו והיה המון מזל רע יחד עם זלזול שלו עם הכרס. מאוד שמחתי כשנרכש ותמיד היה נראה לי שהוא תקוע בצ’לסי. נראה שמאז פלורנטינו פרס נחרד מלשלם על שחקן מעל גיל 25. גם שילמנו עליו המון בשנה אחרונה לחוזה. הזאר כל הזמן היה פצוע בשנתיים הראשונות ואחרכך כבר הבנו שלא יצמח דשא.
לדעתי קוטיניו רכש נכון ומובן (הנחתי שיוסיף לכם גולים מחוץ לרחבה ויעשה הסבה לעמדה אחורית), ודמבלה וכמובן גריזמן - מיותרים
למה ליברפול? יש ברשימה 3 שחקנים שהם קנו, ואף אחד עוד לא הוכיח שהוא פלופ.
כל אחד מהם עלה פחות מהפלופ המוכח של בארסה .
אולי התכוונת לצ’לסי?
על כישלון הכי גדול אפשר להתווכח. אני הייתי מצביע לניימאר ב PSG. עלה פי 2 מהזארד ולא תרם כמעט כלום.
בגלל זה האזר זה רכש יותר מובן מקוטיניו ודמבלה.
קוטיניו לא היה בכלל מתאים לשיטה, הנחיתו אותו על ואלורדה בכח. דמבלה מיותר לבזבז על החרא אנרגיה.
גריזמן בברצלונה לא הצליח, אבל אני לא מתלונן עליו כי לדעתי הוא באמת ניסה להצליח ונפרד בלי דם רע.
לא כל ה20 זה פלופים… אתה יודע יש כאלו שגם נחשבים הצלחות. זה לא רשימה רק של פלופים…
משה אני מדבר על מה שקרה בפועל ולא על האם היה צריך להביא אותו או לא. יש לי אפס תלונות למועדון, להיפך, זינדין זידאן גם נתן לו את כל הזמן שצריך וניסה לשלב אותו בכוח. הרכישה של הזאר הייתה ‘ההגיונית’ מבין השלוש שציינת. הוא עדיין נכשל לדעתי הכי הרבה
דימה - בוא נגיד שריאל מדריד הייתה צריכה כוכב כדורגל כמו אדן הזאר שיישפר אותה. פריז סן ז’רמן הייתה צריכה לא רק חיזוק מקצועי אלא מעין “מסר” שאנחנו כאן בליגה של הגדולים. להביא שחקן מברצלונה, הרכש היקר איי פעם - זה מסובך יותר מאשר לאכול את מונאקו בשרשרת המזון ולהביא את קיליאן אמבפה. ניימאר היה הגלאקטיקו לדעתי הבאמת ראשון ויסלחו לי אדינסון קבאני וגם זלאטן איברהימוביץ’.
ניימאר היה כישלון אבל לפחות הוא היה זמין לשחק ולהיכשל על המגרש, הזאר גם זה לא, ראיתי ממנו משחק אחד ענק - נגד פ.ס.ז’ בנובמבר וזהו ואז אחרי הפציעה בקרסול - כלום. ניימאר עם 58 משחקים בשנתיים הראשונות שלו למשל ו-51 שערים. הוא בכל זאת הבקיע שם 118 גולים ומניח שבישל איזה 70
אני התכונתי מה יותר נכשל , קוטיניו דמבלה או הזאר בריאל. הזאר כמו שכתבת היה תוכנית מקצועית לשלב אותו
קוטיניו ודמבלה הובאו רק בשביל שברתומאו רצה להינצל מאי אמון שהיה נגדו… ובדרך כמעט פשטו לנו הרגל במועדון…
עוסמאן דמבלה הגיע בקיץ כמובן ופיליפה קוטיניו כמה חודשים אחרי, אז אני לא יודע לגבי הצבעת אי אמון וכדומה. אני חושב שקוטיניו לא על הפרופיל של אנדרס אינייסטה ואין מחליף לאנדרס, אבל הוא הבקיע הרבה בקבוצה טובה כמו ליברפול, היה שחקן נייד, מייצר, הנחתי שהוא ישתלב. הוא גם התחיל לא רע אם אני לא טועה. דמבלה היה שחקן שעשה עונה אחת - טובה אמנם - ולטעמי זה לא מספיק כדי שקבוצה גדולה “תתאבד” עליך ככה.
אדן הזאר הגיע לריאל מדריד אני לא אגיד כמספר 3 בעולם אחרי ליאו מסי וכריסטיאנו רונאלדו. חלק יגידו ניימאר, יגידו לואיס סוארס, מוחמד סלאח, קווין דה בריינה. אבל הזאר דיגדג את ה-3-5 לדעתי. בצ’לסי לא היו לו ממש פרטנרים לכדורגל. כתבתי אז ואני מבין שזו שטות - תשים את הזאר בקבוצה כמו ברצלונה ואת ניימאר עם “הנגרים” ומערך שלושת הבלמים של צ’לסי - והפערים ביניהם מצטמצמים.
אני דווקא הרגשתי באיזשהו מקום שקוטיניו יהיה נפילה-הוא לא שחקן אגף קלאסי, הוא יותר שחקן שכיביכול מוצב באגף אבל הוא 10 חופשי כזה. ידעתי שכל עוד יש את מסי שם, הוא ידפק.
אם הוא יהיה באגף הוא לא יהיה מספיק טוב כי אין לו תכונות של קיצוני, ואם הוא ינדוד לאמצע כשחקן חופשי הוא ידרוך על הרגליים של מסי ולא יבוא לידי ביטוי. בליברפול רוב המשחק היה עליו, בברצלונה זה לא היה קורה.
התקווה שלי הייתה שאולי אולי הוא באמת ישחק בקישור כמו איניסטה, אבל לא ניסו אותם שם ולא נתנו לו מספיק הזדמנויות בעמדה הזאת ממה שאני זוכר. על הנייר היו לו תכונות מעולות לאמצע-דריבליסט מעולה על שטח קטן, השתחררות טובה מלחץ בשטח קטן, וכמובן בעיטות מדהימות מרחוק. לדעתי הוא התבזבז באגף.
זה תמים לחשוב שהנוכחות של מסי גם עוזרת לשחקנים? כאילו ברור שכל הכדורים יילכו אליו אבל גם הפוקוס. קוטיניו יכול ליהנות מזה ולקבל ממנו הרבה בישולים, וכשאתה משחק עם שחקנים טובים גם אם לא כל משחק ההתקפה מבוסס עליך (רוברטו פירמינו בליברפול היה יורד אחורה הרבה, סאדיו מאנה היה שחקן כנף ולא חלוץ כמו בשנה-שנה וחצי האחרונות ומוחמד סלאח היה בעונת בכורה מטורפת) - אתה מספק מספרים והלחץ עליך קצת יותר נמוך. לא חשבתי שנראה שחקן דומיננטי כמו בליברפול אבל כן רכש טוב.
סתם דוגמא, ברצלונה מפסידה בקלאסיקו - פעם זה היה קורה. התקשורת אוטומטית תכתוב על מסי שהוא היה טוב או לא טוב. הפוקוס הולך אליו, הוא הדמות העיקרית.
זו לא דוגמא אחת לאחת. הנחתי שקוטיניו כמובן שחקן התקפי במשבצת מאנדרס אנייסטה, אבל יתחיל יותר מאחור. איבן ראקיטיץ’ בסביליה היה משחק הרבה יותר קרוב לחלוצים, וכשהוא הגיע לברצלונה מבחינתי הוא זז קצת אחורה כי הקבוצה הייתה צריכה יותר קשר מרכזי ופחות שחקן התקפי. עונת הטרבל שהייתה העונה האחרונה של צ’אבי בה הוא רשם הרבה הופעות אבל מעמדו היה פחות מבעבר.
שוב, זה היה נכון אם קוטיניו היה שחקן עם מאפיינים של קיצוני או חלוץ. הוא לא שחקן שמבוסס על תנועה מאחורי המגנים או ריצות עומק, הוא שחקן של לקבל כדור לרגל ולייצר ולא לשטח. מסי לא יכול לשפר כאלה שחקנים. הוא יכול להוריד מהם נטל, אבל לא לבשל להם ישירות המון כי הסגנון משחק שלהם לא בנוי על תנועות לעומק או בכלל תנועה ללא כדור.