גמר האלופות :: אירופה לרגלינו

הכותרת שלי לגמר הזה- הגמר שנוצח ע״י המושמצים.
קרוס קרבאחל מנדי ומיליטאו במשחק הכי גדול שלהם בלבן.

האמת בתחילת העונה הייתי רחוק מלהאמין, אבל עשינו את זה בענק, ובדרך הכי קשה שיש- פריז, צ׳לסי, סיטי וליברפול. גיהינום. אבל רק ככה אנחנו יודעים. #14

וואו, איך מעכלים את הדבר הזה. את המשחק הזה, את העונה הזאת, את המשחק הזה, את הקבוצה הזאת!!

תודה לך ריאל מדריד!!! :pray:t2:

אני זוכר בזמנו שעצבן אותי שבארסה בעונה לא מדהימה שלהם לקחה טראבל, כשאנחנו בכל ההיסטוריה המפוארת שלנו לא הצלחנו. שבארסה בעונה מעפנה שלה מצליחה לתת לנו 4 חתיכות.

אז שיתפוצצו כולם. ההם, ביחד עם הקטארים, והילד הצרפתי שייחנק בתוך הכסף של עצמו.
אני שמח וגאה לאהוד קבוצה שבעונה בינונית שלה לוקחת אליפות + פאקינג ליגת האלופות. שהילדודס שלה בעצם הגברים שלה, לצד שחקני הגולף שלה, עם המאמן הבינוני שלה, לוקחים ליגת האלופות כדבר שבשגרה. שהאוהדים של היריבה מהמרים עליה כסוג של נאחס, אבל באמת-באמת יודעים שאין סיכוי שאנחנו לא לוקחים את זה. קבוצה שלשחקנים הוותיקים שלה יש יותר תארי צ’מפיונס ממרבית מועדוני הפאר באירופה. קבוצה שייתרה את הקונספט של גמר, כי הפעם האחרונה שהיא הפסידה אחד כזה הייתה לפני שרובנו נולדנו.

ודונצ’יץ אמר את זה הכי טוב, באנדרסטיימנט של השנה:
https://twitter.com/luka7doncic/status/1530663682178433025?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1530663682178433025|twgr^|twcon^s1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sport5.co.il%2Farticles.aspx%3FFolderID%3D398docID%3D403311

זה בטח לא איזה דיפלקשן של פביניו. הוא עשה את זה כחלק מפעולה הגנתית. אז מה הטיעון, שזה צריך היה להיפסל רק אם הוא ממש מסתכל על בנזמה ואומר לו קח אחי אני מוסר לך? הוא הרי לא יתכוון למסור לו אף פעם. עוד מעט יטענו ששוטר בכלל היה צריך לעצור אותו על שוטטות.

דני סבאיוס כמעט גרם לי לעלות על טיסה, להתפרץ למגרש, ולתת לו וואחד סטירה. האחד על אחד שלו איי שם בסוף המשחק יכל להיות רגע, שאם ליברפול הייתה משווה (ובסוף מנצחת), שהיה שובר לנו את הלב.

אבל עזבו… מרגיש בחלום . פשוט הזוי. כמה כיף ו-וואו איזה דרך לזכות במפעל הזה השנה — וואו!!!

טיבו קורטואה במשחק מושלם. אין דברים כאלה זה לא הגיוני.

כיף כיף לכולנו! מה כבר נגיד ינעל העולם

לא חשבתי שאוכל להתרגש ככה מכדורגל שוב. בשנים האחרונות עם הקבוצה האפורה שנוצרה פה לצד זה שגם התבגרתי מעט פתאום הכדורגל ירד בסדר העדיפויות. יכולתי לכבות משחק באמצע ובאופן כללי פחות לתת לכל ניצחון או הפסד להשפיע עליי כמו בעבר.

העונה הזאת שינתה הכול, שיא הרגש ואז עוד קצת. החבורת לוחמים ההיסטורית הזאת הצליחה להצית בי מחדש את האש. שוב פעם לילות ללא שינה, מחשבות בלתי פוסקות, מאניה בניצחונות ודפרסיה בהפסדים, שכחתי כמה זה כיף.

היינו כחולמים, תודה ריאל מדריד, תודה לסגל המיוחד הזה ותודה לכדורגל.

העונה שהקבוצה הזו עשתה… אחרי העזיבות של כריסטיאנו, של ראמוס, של זידאן… זכינו באליפות אירופה מי היה מאמין? מגול של ויניסיוס, מבישול של פדה ולוורדה. אני מודהם!!

איזה שנים לאוהד ריאל מדריד. הישגים היסטוריים, מטורפים. כשהייתי ילד והתחלתי לאהוד את ריאל, הייתה טענה שכל ההישגים שלנו בכלל היו לפני 200 שנה בשחור לבן, בתקופה של פרנקו.
מפה לשם, חצי מאליפויות אירופה שלנו התרחשו בימי חיינו. למודריץ, קרבחל, בנזמה, מרסלו והשאר יש את אותו מספר זכיות כמו לדי סטפנו!! בלתי נתפס.
A por la 15!!!

אנחנו מזהים הזדמנות לכסף קל, אתה יכול להאשים אותנו? @Blu תגיד להם שאני מפמפם לך מהשמינית שזה שלכם.

הסדר שב על כנו| קמפאונס קמפאונס עולה עולה עולה. Reyes De Europa. Somos Los Reyes De Europa
תמיד אמרתי את זה ותמיד אחזור על זה, כל הזמן, זה לא יימאס לי לעולם. וכמה זמן חיכיתי להגיד את זה: ריאל מדריד אלופת אירופה שוב. זהו זה, צריך לעדכן את הספר ולהוסיף עוד פרק. מחר יעלה איזה פוסט קצת יותר נורמלי.

מי האמין בתחילת העונה שנגיע לזה, ואיך החל מחודש מרץ אנחנו מרחפים. זה היה קשה כמו כל הנוקאאוט. איזה דרך עברנו, יאללה. עברנו את המפלצות של פריז סן ז’רמן בחלק הקדמי| את צ’לסי אלופת אירופה המכהנת| את מנצ’סטר סיטי שמשחקת כמו בפלייסטיישן| ואת ליברפול הקבוצה הטובה ביותר בעולם. כמה סמלי גם שהגמר הזה נמרח ונמרח.

כולם יודעים כמה ריאל מדריד בדם שלי ואני לא אוהד רגיל. זה אף פעם לא “רק כדורגל”. זה החיים שלך, האהבה שלך - כרגע עוד אין…התשוקה שלך. בלי כדורגל הייתי עצוב וריק. פעם העזתי גם להגיד “דור הוא ריאל מדריד וריאל מדריד היא דור”, וכן, אני נתלה באילן גבוה. ואפרופו - לראות את ראוליטו האדיש בדרך כלל שואג את ההמנון ואחר כך גם מוביל את הגביע - זה מחק כל פיסה של עצבים אצלי. כי הרגשתי בכל עיכוב קל שאני כבר לא עומד בזה.

כתבתי מיליון מילים לדעתי לפני הגמר, תחשבו שכל פוסט באתר גם עולה בפייסבוק בקונוטציה מסוימת, וגם כאן, אז הכלX3, אני לא מגזים, אני איש של מילים והפעם הידיים רועדות ואני לא מצליח לחבר משהו נורמלי. כמו בשיר האגדי של פאר, דרך השלום: הלילה לא הולכים לישון. הולך לראות את השידור החוזר של המשחק ולהתענג מכל הצלה של טיבו קורטואה שלקח את הגביע הזה בכוח, עם אח התצוגות הכי גדולות של שחקן כלשהו במעמד כזה. מחמאות לכל שחקני ההגנה שלנו גם כן ולמנוע פדה. מי האמין שוויניסיוס המושמץ שפתח את העונה כמחליף - יכבוש את השער בגמר.

לא יודע איך הצלחתי לשמור את הדמעות בפנים. כמה אהבה, כמה. תודה אלוהים. תודה

קרוס היה במשחק ענק, הנדרסון כהרגלו היה מאוד אפור אבל עשה עבודה טקטית ושחורה על הצד הטוב ביותר.
לא מבין איך לא ראית שמודריץ’ וקרוס לבדם הצליחו להחזיק כדור מול הלחץ כששאר שחקני ריאל רק מפריעים במקום לעזור.
לא שריאל הצליחה לשמור הרבה על הכדור,אבל במעט שכן הצליחה זה היה קרוס ומודריץ’.

בחלק מהפעמים הצליחו לשמור על הכדור, וגם לא מעט פעמים הניסיון להחזיק בכדור עלה לנו באיבודי כדור בחצי שלנו.
לא מאשים ספציפית אותם כי זו הייתה תוכנית המשחק, אבל לא ראיתי שקרוס תרם משהו מיוחד היום, במיוחד במחצית הראשונה. ולמען הכנות, לא רק הוא, כל הקבוצה למעט קורטואה. אם כבר לציין מישהו אז פדה שעשה עבודה טקטית מאוד יפה.

קרוס היה במשחק מדהים , כנל מודריץ בהחזקה מול הלחץ והשבירה שלו.
אם תשימו לב בגול לדוגמא , מודריץ מבטל 2 שחקי ליברפול בריקוד, זה עובר משם לקרוס / קסמירו ( נראה לי קרוס לא זוכר) לריצה של פדה.
המשחק לחץ של ליברפול פחת במחצית השנייה , כנראה בגלל עייפות , אבל הצמד החזיקו יפה מאוד מול הלחץ.

איך למרות כל מה שהקבוצה עשתה בשבילנו העונה, לא הייתי בטוח שהיא תנצח?

קאסמירו מסר לפדה, אבל למי אכפת?
כל השחקנים התעלו, אפס טעויות. דני במשחק חייו מזכיר איזה מגן היה לנו פעם באגף ימין. זה לא היה משחק גדול שלנו, זה היה משחק של הקרבה, של אמונה ושל הרבה הרבה סבל (וד״ש לזידאן).

קרטואה בתצוגת יחיד בגמר האלופות שלא זכורה לי במשך 20+ השנים שלי בכדורגל.

מי היה מאמין שהעונה הזאת תיגמר בזכייה בליגת האלופות משער של ויניסיוס…אפילו שכבר כתבנו הכל זה פשוט מטורף וקשה להאמין למה שאנחנו רואים. אין פיגור? אין קאמבק? אנחנו מובילים רוב המשחק? וואלה מכל הנצחונות בנוקאאוט הגמר היה הכי פחות מרגש :joy::joy::joy: באמת קשה להשוות את רמת הטירוף והרגש במשחקים הקודמים לעומת אתמול.

לדעתי ליברפול הפתיעו לרעה, אף שחקן שלהם לא בלט ולא התעלה, אולי קצת מאנה. משחק בינוני מינוס של קבוצה שביחד עם סיטי היא הכי טובה בעולם, קבוצה שהיא על הנייר יותר טובה מריאל משמעותית, כמובן בהנחה שזה לא משחק גמר בליגת האלופות. אמנם הגיעו למצבים טובים ועובדה שקורטואה איש המשחק אבל את הדקות הטובות שלהם במחצית הראשונה שבהן הם ישבו עלינו וחוץ מהשתחררות פה ושם של מודריץ’ קרוס בנזמה ריאל לא עברו את החצי הם לא ניצלו ולא ייצרו מהלכי כדורגל מי יודע מה. לא שריאל שיחקו כן? חוץ מהגול שנפסל (כמובן שלא בצדק, האם אי פעם היה גול שאושר במצב כזה שהכדור הגיע אחרי נגיעה מכוונת של שחקן ההגנה? חלאס) והמיני מומנטום שנוצר לטובת ריאל ממנו ועד הירידה למחצית ריאל בקושי עברו את החצי. אבל זה היה צפוי שזאת תהיה תכנית המשחק וריאל בחוכמה לא ניסו לצאת קדימה/ללחוץ ולתת לליברפול עוד מרווחים להפעיל את הלחץ שלהם. במחצית שנייה המשחק היה שקול יותר עד לגול של ויניסיוס שממנו ריאל ויתרה על ניסיונות לצאת קדימה, ולמרות שליברפול הגיעו ל-2 מצבים מסוכנים של סלאח שסאן טיבו לקח, הסטטיסטיקה מאוד משקרת כי לריאל היו 3-4 התקפות של 2 על אחד שבגלל רשלנות טיפוסית של ריאל במצבי יתרון כאלה בנזמה ויניסיוס וסבאיוס (מה לעזאזל זה היה) חירבו התקפות של שערים בטוחים שהם הtrade-off של החילופים ההתקפיים של קלופ. אז אמנם לריאל הייתה רק בעיטה אחת למסגרת כל המשחק אבל ביום קצת יותר טוב של בנזמה זה היה נגמר 3-0. מצד שני ביום קצת פחות טוב של קורטואה זה היה נגמר 3-1 לליברפול :sweat_smile:

ההבדל הגדול בין ריאל לליברפול היה המנטליות והריכוז העילאי במעמדים כאלה, ותכלס בין ריאל לבין כל אירופה העונה. מהרגע שליברפול קיבלו את הגול הם נהיו מאוד עצבניים וחסרי שקט, לעומת ריאל שכמעט כל המשחק שיחקה בהמון ביטחון ומשמעת טקטית, לא התרגשו מהפסילה של הגול, עשו את העבודה השחורה על הצד הטוב ביותר, וזה פשוט הרגיש שכל אחד ואחד מהשחקנים שלנו ידע שהדקות של ריאל יגיע ואין מה לדאוג. המצטיינים בסדר יורד:
קורטואה - הופעה היסטורית שמתחילה לבנות לו קייס לאחד השוערים הטובים בהיסטוריה. מאז ואן דר סאר שוער לא היה ה-MVP של הגמר, וזה היה ב-2008. מזכיר לי את איקר נגד לברקוזן, פשוט הביא ניצחון בגמר ליגת האלופות במו ידיו, לא יאומן. באמת לא יאומן מה שהוא עשה במשחק הזה, וואלה זה הדבר היחיד במשחק הזה שעדיין לא נרגעתי ממנו. פשוט תותח!
קרבחאל - את משחק ההקרבה המטורף כולנו מכירים, אבל זה שכל המשחק הוא הצליח לגבור בכמעט כל העימותים שלו מול לואיס דיאס (רק אני או שהוא נראה נרקומן? סטריאוטיפי מצידי כי הוא קולומביאני?) וז’וטה שהם שחקנים הרבה הרבה יותר מהירים ממנו? זה היה מדהים ומרגש לראות. ואת זה שהוא לא נפצע בגמר ואשכרה סיים אותו על המגרש? עוד הוכחה לכמה העונה הזאת מיוחדת :joy:
טוני קרוס - אני חייב התנצלות גדולה לקרוס. כל הנוקאאוט אמרתי וגם הרבה אחרים פה שהוא פשוט כבר לא מתאים לרמות האלה, שזה כמו לשחק עם שחקן פחות, שאי אפשר בכדורגל הפיזי של היום לשחק עם מישהו כמוהו, אבל וואלה חוץ מהשניים למעלה הוא היה הכי טוב בריאל. שקט מאוד מול המכבש של ליברפול, מצא את השטחים הפנויים המעטים שהיו, עשה תנועה סופר חכמה עם ובלי הכדור, שיחרר הרבה פעמים את הלחץ בהגנה, ומשחק הצירופים שלו עם מודריץ’ (בעיקר במחצית השנייה) הזכיר נשכחות. שיחק אותה.
ויניסיוס - לא הפסיק להאמין בעצמו הילד, גם כשקונאטה סגר אותו (לא זוכר כדורגלן בכיר בממדים כאלה, לא ידעתי שהוא כזה טוב. במצב השוק של היום להביא אותו ב40-50 אם אני לא טועה זאת חתיכת מציאה) עדיין המשיך לנסות והיה כמעט כל משחק ההתקפה שלנו, היה סופר חכם במיקום שלו בגול, ניצל את הפירצה שTAA השאיר בצורה מקסימלית מבלי להכניס את עצמו לנבדל. גם הסיומת הייתה נקייה וטובה, ובגמר ליגת האלופות הראשון בקריירה עם החולצה הכבדה של ריאל כשעוד חודש אתה חוגג 22 - זה כל כך לא מובן מאליו.
מודריץ’ - נאמר כבר הכל ועדיין, פשוט זכינו לראות אותו עוד ועוד, שלא ייגמר לעולם. שחקן בן 37 שמצליח להשתחרר ולגבור הן בזכות האלגנטיות והן בזכות הנחישות על מכונת הלחץ של קלופ, תענוג. בנה את המהלך של הגול, ניווט את הקישור עם קרוס, עזר להגנה ביציאות קדימה וכיסה שטחים ביעילות כשליברפול זכו בכדור.
מיליטאו-אלאבה-מנדי - משחק סולידי ושקט כמעט בלי אף טעות, כמה זה לא מובן מאליו! כולל שליטה אבסולוטית במשחק הגובה מול ואן דייק וקונאטה המפלצות. מילה טובה לקרלו שעשה את ההתאמות כדי לעזור למנדי לא להפוך לנטל ואיבוד כדור ודאי כל פעם שמוסרים אליו. מיליטאו במשחק טוב, פיזי ומהיר כמו שאנחנו מכירים ואוהבים, מינוס הטעיות והשטויות. אלאבה במשחק שקט וסולידי, שאפו על התיאום המושלם עם כל החוליה, וכל זה כשהוא לא שיחק חודש! כשבקיץ אנשים הרימו גבה על למה לשלם לו שכר כזה גבוה או במהלך העונה ביקרו אותו בצדק על טעויות - על זה שילמנו, על שחקן שלקח כבר פעמיים טרבל עם באיירן ויודע לשחק במעמדים האלה. חודש בחוץ? No worries.
קאסמירו - איבד קצת כדורים והיה לא מדויק, אבל הפיזיות, המיקום, והתיקולים הנקיים והמדויקים שלו היו אדירים, לא היה מעולה כמו נגד סיטי בגומלין אבל לחלוטין היה קאסמירו הישן והטוב שלא מוותר על אף כדור אבל שולט באגרסיביות שלו ומתזמן את היציאות בצורה טובה.
ואלוורדה - נתן בישול גדול לויני, ניצל בצורה מושלמת את הפעם הכמעט יחידה שהיה לו שטח לצאת קדימה, הכל היה מדויק בהלך הזה. וואלה לדעתי זאת הייתה היציאה היחידה שלו קדימה, כמה ריכוז צריך כדי להוציא 1 מתוך 1 בפעולה כזאת כשכל המשחק הוא עושה הגנה. עמד טקטית נכון ועזר לקרבחאל, כיסה שטחים והקשה על הנעת הכדור של ליברפול.
בנזמה - הוא לא היה גרוע, נתן משחק סביר, אבל נראה לי שהוא היה הכי פחות טוב מהשחקנים שלנו היום. איזה מוזר זה לכתוב את זה. ירד אחורה לחצי שלנו כדי לקבל כדורים ולנסות לבנות מהלכים ביציאות הבודדות שלנו קדימה במחצית הראשונה, את המצב שהוא הגיע אליו מול אליסון שהוביל לגול שנפסל הוא היה חייב לסיים ברשת, בזבז הזדמנויות לגמור את המשחק במחצית השנייה.
מחליפים - חוץ מהמהלך המזעזע של סבאיוס לא עשו שטויות.
אנצ’לוטי - עלה עם טקטיקה והרכב נכונים, ניהול משחק סביר ללא הברקות או שטויות, היה מקום להכניס את קמא וסבאיוס הרבה לפני דקה 82. כל הכבוד על הכנה טובה למשחק, למרות שבכנות אני לא חושב שאפשר לקלקל איכשהו הכנה לגמר בריאל מדריד, המערכת כל כך משומנת ובטח כשיש לך בהרכב את קרוס-קאסמירו-מודריץ’-בנזמה-קרבחאל ועל הספסל את לוקאס ומרסלו, גם אם ניר ברקוביץ’ היה עושה את ההכנה זה לא היה פוגע בריאל.

זכינו לאהוד מועדון גדול כמו ריאל, בתור ילד אתה לא מבין ממש מהחיים שלך כשאתה מתחיל להתעניין בכדורגל, וואלה נפלנו הכי טוב שאפשר. אני מחכה ליום שויניסיוס ו-ואלוורדה הותיקים שניצחו את הגמר ב-2022 יחנכו את הכשרונות החדשים של עונת 2032 ויספרו להם איך הם לקחו את ה-14 כנגד כל הסיכויים, עם ההגרלה הכי קשה שהייתה, עם מהפכים בלתי אפשריים, עם נחישות ואמונה שבאמת הכל אפשרי. וזאת המהות האמיתית של ריאל - הרוח של המועדון הזה כל כך גדולה, לראות את ראול חוגג עם הגביע, את מרסלו שעוזב מניף אותו, ושני צעירים בני 21-23 שראו בטלוויזיה את דור הזהב של ריאל מכריעים את המשחק הכי גדול בכדורגל מועדונים. זכינו.

A Por La 15! האלללללללללללללללללה מדריד!!!

הזכיה הכי מטורפת, הכי אמוציונלית, הכי מפתיעה ומרגשת. מה שהבדיל אותנו מהקבוצות הטובות בעולם, על הנייר, היה הסמל שלנו. ריאל מדריד לא יכולה להפסיד לקבוצות שבנויות על אוסף שחקים, שלהן אין היסטוריה, וסמל שאין אף מסורת מאחוריו.
בכל שלב ושלב, ואפילו בשלב הבתים, השחקנים האלה נתנו לא רק את ה100 אחוז אלא יותר מזה, כי יש להם מסורת להגן עליה והם מחוייבים לה.

אנחנו כל פעם דואגים מה יהיה אחרי ששחקן x שיעזוב או יפרוש, וכנראה שזה באמת לא רלוונטי. דאגנו איך נסתדר בגמר בלי אלונסו, וניצחנו. בלי רונאלדו ואפילו בלי ראמוס, ובכל זאת הסתדרנו. אתמול בנזמה היה במשחק רע ועדיין, הצלחנו לנצח. הקבוצה הזאת מעל הטבע.

יקח קצת זמן לעכל את כל מה שקרה על הדשא. בהתחלה הם יצרו מצבים מימין עם רוברטסון ודיאז, אבל פדה וקרבחאל הצליחו להשתלט לאט לאט. לאחר מכן הגיעו לא מעט מצבים מהאגף השמאלי שלנו, וזה נמשך עד הסוף, אבל קורטואה… אני בטוח שאם היה לנו שוער אחר בשער היינו נשמעים אחרת לגמרי עכשיו.

ההזדמנות אולי היחידה שהייתה לנו הגיעה כשהפעלנו את אגף ימין ויצרנו משם את השער. אתמול הנדרסון קונאטה וTAA חיסלו את ויני ולא אפשרו לו אפילו לקבל מסירה, וזה הספיק להם לחסל את כל משחק ההתקפה שלנו. התלות שלנו בויני היא גדולה מדיי, אנחנו חייבים שחקן התקפה איכותי לאגף ימין, כדי שנוכל לאזן את ההתקפה. זה זועק ואני בטוח שגם במדריד רואים את זה.

מה זה? סקר פשוט, או יחסי הימורים מחושבים דרך כל מיני שקרים?

באיזה עולם ברצלונה נמצאה בטופ 10 של אפשרויות הזכייה בתחילת העונה, וריאל לא…?

-זה היה יותר קל ממה שציפיתי, יותר קל מפסז’, צ’לסי וסיטי. לא היינו צריכים אפילו את רודריגו וקמאבינגה כדי לנצח.
ליברפול שיחקו מצוין ולחצו טוב, אבל בדקה 70 פלוס הורגשה העייפות שלהם מהלחץ הבלתי פוסק.

-אלאבה, מיליטאו וקאסימירו במשחק הגנתי מושלם.

-דיאז יאכל את קרבחאל בלי מלח? קרבחאל אכל אותו נא. איזה שחקן ענק.

-קלופ האגדי משחק לידיים של אנצ’לוטי המטורלל למשך 90 דקות.

-העונה הכי גדולה בהיסטוריה של ליגת האלופות, איזה כיף לנו האוהדים שיש לנו סיפור קסום לספר לדורות הבאים.

-לסיום…קורטואה, תעשה לי ילדדדד!!! למישהו יש עוד ספק מי השוער הטוב בעולם?

*תמצאו מישהו שמסתכל עליכם כמו שפדה מסתכל על טיבו

CHAMP14NS

המצחיק זה שעם כל המחמאות לאנצ’לוטי על העונה הזאת (ומגיע לו), בסוף לקחנו את ליגת האלופות כמו זיזו - בהגנה חזקה, בסבל, בסבלנות, אבל בווינריות אדירה.

וואו. כל העונה הזאת וואו אחד גדול. כנגד כל הסיכויים.
זה היה הגמר שהייתי הכי סקפטי בו, ברמה של - יאללה נו, כל דבר חוץ מלקבל בראש כבר בדקות הראשונות זה בגדר סנסציה, אבל ככה היה גם בשמינית, וברבע, ובחצי, חשבתי שיפרקו אותנו. אז חשבתי.
גם הפזמון “הקבוצה הפחות טובה זכתה” כבר די מיצה את עצמו מבחינתי. לא זכינו בעזרת השופט (להיפך, לקחו לנו שער חוקי), וכל הדרך הייתה לא פחות ממדהימה. יש המון מקריות ומזל בליגת האלופות, אבל אין שום דבר מקרי בלצלוח בנחישות את כל המשוכות האדירות שקיבלנו עד הגביע.
כדורגל זה לא רק משחק לחץ והחזקת כדור, הייתה כאן התעלות מטורפת ועקבית במאני טיים, וכולם כולל המאמן שלא היה הבחירה הראשונה של אף אחד כאן, ראויים לכל המחמאות.
ואיזה כיף בשביל אגדות כמו לוקה ומרסלו.

1)היה את אפקט הברנבאו שלא היה לזיזו בגלל הקורונה כמובן. וזה אולי 90% מהעניין אבל מעבר לכך ראיתי קבוצה שבאמת מאמינה בעצמה החל מהניצחון הסתמי דווקא על ריאל סוסיאדד בליגה, ‘הרווחנו’ את הקהל.
2)בגדול הרי מדובר באותו סגל. זה לא שקיליאן אמבפה הגיע בקיץ, או בכלל. סגל שהיה תלוי אלף אחוז בבנזמה וגם ההשתדרגות של ויניסיוס. הרי הזאר לא תרם כלום העונה. והכניסה של פדה וקמאבינגה חיונית אבל זה לא מספיק. אגב לזכותי ייאמר שאני ‘צעקתי’ פדה עוד מהמשחק הראשון נגד פ.ס.ז’ בצרפת, הפאטנט עם קשר רביעי. מה שזיזו עצמו עשה נגד פ.ס.ז’ בשלב הבתים ב-2020.

אני שמח שהקבוצה האכילה כאן לא מעט בכל כך הרבה כובעים, לא בורח מאלמנט המזל אבל בטח שלא מתנצל. שוב, ריאל כקבוצה היא טובה מפ.ס.ז’ לדעתי, לפ.ס.ז’ יש הרכב היסטורי אבל חסרים לה הרבה דברים. והיינו פייבוריטים ברורים נגד צ’לסי. המשחקים בעונה שעברה לא שיקפו דבר. אנשים צריכים להאמין יותר בקבוצה שלהם.