חלון העברות 2024- הדיון הכללי-עוד רגע נפתח

סירייסלי האיטלקית? לפני הרצף האינסופי של יובה היתה הבלחה של מילאן, לפניה היה רצף אינסופי של אינטר שנבנה בעיקר על רכש מיובה שהורדה ליגה אחרי שתי אליפויות רצופות ו-4 בחמש שנים. תחרותיות היתה עם הכסף הגדול בשנות התשעים אולי, ובשנים המוקדמות של ה-2000, אבל זה די מזמן.

התכוונתי לכל ההיסטוריה בכללי. הרי שני העשורים האחרונים באיטליה קרו בגלל דינוזאורים ששולטים בכדורגל. אבל אם מסתכלים על בסיסי אוהדים ועל הצלחות יחסיות לאורך השנים, כולל ב-20 השנים האחרונות, יש הרבה מועדונים שמצליחים להתייצב במקומות גבוהים ולרכוש שחקנים במחירים גבוהים.

לצד יובה-אינטר-מילאן, גם רומא לאורך השנים נחשבה כמועמדת לקרוא תיגר. נאפולי, אטאלנטה ולאציו היו שם. גם לכסף של פיורנטינה יש פוטנציאל. איפה עוד יש כמות כזאת של קבוצות עם אוהדים בכל מקום?

בכל זמן נתון יכולים להחליט הדינוזאורים בסרייה א’ לפנות את המקום למחוללי מהפכה ודברים יכולים להשתנות שם לטובה כמו שהשתנה באנגליה עם הפרמיירליג.

לא הבנתי איך זה קשור למה שאמרתי. חבל לי על מנצ’סטר יונייטד, אבל לא באמת אכפת לי מהם.

לא, זה לא בסדר בדיוק באותה צורה, אבל יש כמה אבל.

1. יותר קל לי לעכל את זה כשרוכשים את רוב הקבוצות בליגה והליגה תחרותית. זה לא המקרה של PSG.
  2. יותר קל לי לעכל את זה כשהקבוצה הייתה גדולה גם לפני כן ועם הרבה אוהדים. זה נכון לליברפול, יונייטד, ארסנל. קשה יותר עם סיטי וצ’לסי.
  3. יותר קל לי לעכל את זה כשהבעלים בכל זאת לא משתגע ומנסה לבנות קבוצה יציבה כלכלית אחרי זריקת כסף ראשונית. זה מה שקורה בליברפול, וכל הכבוד להם. זה לא מה שקורה ביונייטד, סיטי וצ’לסי.
    PSG ספציפית אני לא מעכל בשום צורה, לכן מאחל להם להיכשל כמה שיותר. זה לא משנה לי מאיפה השייח שלהם. מצידי שיהיה ישראלי, הייתי שונא אותם באותה מידה.

את דורטמונד זה לא מנחם, אבל אותי כן. באיירן שם כי הם מתנהלים נכון. כמו שאין לי סנטימנטים כשבארסה או ריאל קונות שחקנים מקבוצות קטנות יותר.
תהיה לי בעיה אם יבוא מיליארדר , יקנה את ארמיניה בילפלד נניח, יקנה את כל הכוכבים בעולם בזכות הכסף מהייטק, וייקח אליפויות בסיטונאות. זה לא שונה מ PSG, אשנא את זה באותה מידע בדיוק.

תסביר בבקשה.

באיירן מינכן מקבלת כסף על חסות קטרית. הקהל כצפוי לא אוהב את זה.

חסות? זה הכל?
זאת לא סיבה לשנוא אותם. אמירייטס או נייקי לא יותר טובים.

באיירן קונה את כל הכוכבים של היריבות שלה, כדי שיחממו אצלם את הספסל ולא תהיה תחרותיות בליגה.

דווקא פריז מתנהלת בצורה חובבנית שמאפשרת לקבוצות אחרות לזכות באליפות.

מה ההבדל בין באיירן לריאל וברצלונה? הם לא שותות מהיריבות שלהם שחקנים?

זה לא הבעיה הגדולה עם פסז.

ברצינות? שתי האליפויות של אתלטיקו הגיעו אחרי שבארסה נתנה להם בחינם חלוץ על.

ואז עוד עשינו להם טובה ולקחנו את גריזמן ב150 מיליון.

זה שברצלונה מטומטמת זה לא סותר.

תזכיר לי מאיפה הגיע קונדה? או עכשיו שברצלונה רוצה לקנות את פויות מויריאל משהו כמו שבוע לפני סוף החלון.

באיירן עושה את זה יותר אולי יותר בנבזות או בצורה צינית יותר אבל זה לא משהו שריאל או יוניטד (בשיאה) לא עושות. הלואי שברצלונה תהיה מנוהלת כמו באיירן. אמן.

סביליה הייתה שומרת על קונדה אם טבאס לא היה מזיין ת’ליגה, ויאריאל דורשת את מלוא סעיף השחרור. יש פה התנהלות תקינה של שוק העברות, וכמובן ששניהם מיועדים להיות שחקני הרכב (אם כי הארגנטינאי לא יגיע לדעתי).

באיירן סתם קונה שחקנים מקבוצות אחרות, כדי שהן לא יוכלו לאיים עליה.

אז איך הם מצליחים להיות רווחיים?

עוד העברה של 100M בחלון הזה.
אנתוני עובר ליונייטד.
אייקס חלבו אותם יפה מאוד.

פביאן רואיז מצטרף לפאריס מנאפולי תמורת 23 מיליון יורו

קשר אחורי מעולה שמצטרף לפריזאים, קמפוס עושה עבודה טובה אצל הצרפתים

מחיר בדיחה , במיוחד כשהלקוח הוא PSG.

מסיים חוזה בקיץ

זה לא מסביר את המחיר הנמוך, אלא מסביר את הרצון של נאפולי למכור.
קוליבאלי למשל גם הוא עם שנה אחת בחוזה נמכר בכמעט כפול.
על לבנדובסקי ומאנה אין מה להרחיב.
אפילו קוטיניו עם הילה של שחקן גמור נמכר ב 20.

הסאגה הזאת נגמרת כשלוקאס אוקמפוס מושאל אל אלופת הולנד תמורת 4 מיליון יורו בהשאלה עד תום העונה, בסיומה תהיה לה אופציית רכישה עבור 16 מיליון יורו.

פיפי.

טוב, אז בעקבות המחירים המשוגעים שרצים בפרימייר ליג ובשוק ההעברות בכלל, לא יכולתי שלא לחשוב מאיפה מגיע כל הכסף ולמה השתוללות המחירים הזו קורת. מה שמעניין אותי עוד זה מה הקבוצות עושות עם כל הכסף שהן מרוויחות ואם כביכול יש כל כך הרבה כסף ‘נזיל’ אז איפה הוא היה כמה שנים אחורה? מה קבוצות עשו עם כל הכסף שלהן?

לפני שאני אתחיל, אני אציין שלחקור את הנושא הזה לעומק לוקח המון זמן ואנרגיות - שני דברים שאין לי/מושקעים בדברים אחרים, אבל כן יצא לי קצת להסתכל ולקרוא ממספר מקורות ואני רוצה להעלות את זה מולכם ואולי ליצור איזה דיון. *חשוב עוד לציין שקשה לדעת ממש כמה כסף ונכסים יש לקבוצות, במיוחד לפני 10 שנים אחורה, כי לא הרבה פורסם אז (לפחות לא מה שניסיתי לחפש בנוגע לריאל מדריד), אז אני אשתמש בהשערות ובמידע פיננסי קצת יותר עדכני - נגיד מ2015.

אז בקיצר… ההנחה היא שאם המחירים היום משתוללים ברמה לא נורמאלית אז יש יותר כסף, נכון? וסה"כ, ניתן להניח שאם יש יותר כסף לקבוצות, אז באופן כללי יש יותר כסף בעולם עצמו - כי הכלכלות היום מאוד כרוכות אחת בשנייה. לכן, ניסיתי להסתכל על כמה דברים:

א) כמה כסף יש בעולם? זו שאלה קצת מסובכת כי ההגדרה לכסף משתנה וגם יש כל מיני סוגי ‘כסף’: השקעות, חוזים, מניות, אג"חים, פיקדונות, כסף ראסמי (מזומן) וכ’‘ו וכ’'ו.

ב) מה הGDP בעולם? על סמך התוצר מקומי גולמי של כל העולם, ניתן לשער מספר דברים, אחד מהם זה כמה הכלכלה צמחה שזה דיי חשוב לנושא הזה.

ג) אינפלציה, כמובן. זה ששחקן מסויים נרכש ב100$ מיליון יורו אולי נראה הרבה, אבל יכול להיות שאותו סכום היה שווה הרבה הרבה פחות (או יותר…) כמה שנים אחורה.

ד) מאזן כספי של קבוצות כדורגל. הסתכלתי אך ורק על ריאל מדריד כי אני חושב שהיא דיי יכולה לייצג קבוצות עשירות. כלומר, אם לריאל מדריד היה המון כסף ב2010 וגם ב2022, אז אני רוצה לנסות להאמין שלשאר הגדולות הייתה פחות או יותר אפשרות כלכלית.

*שוב, אחזור על זה שלא נכנסתי יותר מדי לעומק ואולי ביליתי 15 דקות על הנושא (אני מתעסק בתחום).

בכל אופן, לפי MarketWatch, אם מסתכלים על כסף נזיל + כסף בהגדרה הרחבה, יש בסביבות ה90.4 טריליון דולר בעולם בשנת 2022. לשם השוואה, שווי השוק בעולם בשנת 2010 היה כ54.26 טריליון דולר - כלומר 66% יותר. אבל שניה, זה בשיא הרצינות לא אומר כלום עוד. צריך להכניס קצת אינפלציה כדי לקבל תמונה ברורה יותר:

CPI לפי 2022.07.01 עמד על ~295 בעוד ב2010 עמד על ~220. כלומר, אינפלציה של כ-33% בין 2010 ל2022. אוקיי, עכשיו אפשר קצת לקבל תמונה אמיתית של הסכומים שציינתי בפסקה הקודמת. 54.26 טריליון (שנת 2010) היו שווים כ73 טריליון בשנת 2022. או, ה90 טריליון (שנת 2022) היו שווים 66 טריליון בשנת 2010. בשני המצבים מדובר על גדילה של בין 22-35%, אינפלציה כלולה בחישוב. אז תיאורטית זה אומר שבהחלט הייתה צמיחה בעולם וכביכול יש יותר כסף…? שוב, זה לא בדיוק עובד ככה כי צריך להסתכל על מספר גורמים כמו מה קרה לאיכות החיים הממוצעת, משכורות, וכמה כסף הודפס. אבל ברמת העיקרון ‘צמיחה’ זו לא מילה גסה - הכלכלה צומחת כמעט תמיד.

טוב… אז מה קורה עם ריאל מדריד לצורך העניין? 1.58 מליארד יורו נכסים ב2021 לעומת 1 מליארד ב2015. אם שוב נכניס אינפלציה למשוואה, אז כן, הייתה צמיחה/גדילה גם בריאל מדריד. ולכן, אני נזהר אבל משער שגם קבוצות אחרות חוו גדילה כזו או אחרת.

אוקיי… אז לקבוצות יש יותר כסף? מה הן עשו איתו עד עכשיו? אני לא יודע, בטח השקיעו במתקנים, במחלקות הנוער, שיפרו חוזים לשחקנים, שילמו חובות וכ’‘ו וכ’'ו. אבל בואו שניה נסתכל על אנתוני שיונייטד זה עתה רכשה ב95$ מיליון. זה סכום ששווה ל70$ מיליון בשנת 2010 - אותה תקופת זמן שכריסטיאנו רונאלדו נרכש.

אז מה אני בא להגיד (ושוב מזכיר שלא ישבתי על הנושא המון זמן*) זה שאני לא ממש מצליח לראות כלכלית נטו מה מצדיק רכישה של שחקן כמו אנתוני בכל כך הרבה כסף. מילא הסכום שבו נרכש היה שווה למספר אחוזים בודדים מצמיחה של מועדון. אבל אני לא יודע אם זה המצב. בצמיחה של מועדון אני לא רק מתייחס לנכנסים, אלא לאשכרה כסף מזומן ביד (Cash flows). לשם השוואה, הסכום ששולם על אנתוני שווה לכ15%+ מהצמיחה של ריאל מדריד בין 2015 ל2021. תחשבו שכל השנים האלה (6), ואנתוני שווה כ15%+ מקבוצה כל כך מרוויחה וגדולה כמו ריאל מדריד - זה לא נתפס בעיניי. *ושוב, בפעם המיליון, יש עוד דברים שצריך להסתכל עליהם, אבל אני רק מעלה פה שאלות ותהיות.

אגב, מנצ’סטר סיימה את 2021 עם 110 מיליון יורו מזומן, אז מעשית הם יכולים להרשות לעצמם כלכלית רכישה כזו בלי בעיה כמעט, במיוחד אם הסכום פרוס לתשלומים. מעניין מה מביא לכסף, זו השאלה העיקרית. אני יכול להכנס לזה אם יהיה לי זמן ולענות לכם (ולי).

אבל עם כמה שכסף זה חלק עצום מהנושא מן הסתם, מה הדעה שלכם? מעניין אותי. לדעתי זה כמו בועה: הקבוצות האנגליות ימשיכו להשקיע סכומים אדירים, עד שהבועה תתפוצץ והשוק, בתקווה עצומה, יחזור לקדמותו.

יש דיון? :wink: :+1:

סחתיין על הסקירה.

אני לא יודע מה הקבוצות עשו עם הכסף ובכללי כספים זה פחות התחום שלי אבל אני כן רואה את המגמה שהפרמיירליג פשוט הולכת ותופסת פער מהאחרות, כל בן אדם שקצת מתעניין בכדורגל רואה את זה.

יש תחושה שעד עכשיו היה פער שאולי ניתן לסגירה / צמצום אבל זה נראה שזה הולך ונהיה בלתי אפשרי. אני לא מדבר מצד כדורגל נטו, יכול בהחלט להיות שהספרדיות לדוגמא עדיין יעמדו יפה מאד מול האנגליות. אבל יש גם הרבה מסביב בכדורגל. התדמית שהפרמייר ליג יצרה לעצמה זה משהו מיוחד ומובדל מהשאר ולצערי הליגה הספרדית לא בכיוון אפילו. זה מתחיל בהסכם זכויות השידור (ופה בארסה וריאל אשמות לא פחות מהליגה) וממשיך עם תקרת השכר המוזרה הזו שגורמת לליגה להראות כמו הבקרה התקציבית פה בארץ עם שחקנים שלא הצליחו לרשום אותם.

אתמול ראיתי גם שהלה ליגה תאסור שימוש בקטעים ממשחקים לשימוש של אנליסטים שיטענו שהליגה פחות טובה מליגות אחרות.

המסקנה שלי היא שאנחנו הולכים ל2 סופרליג. אחת כבר קיימת באנגליה והשניה תהיה של שאר הגדולות מאירופה. ריאל, בארסה, אתלטי, מילאן, יובה, אינטר, פריז, באיירן וכו’.